تصور کنید که یک روز از خواب بیدار شده اید و تصمیم گرفته اید که برای خود خانه بسازید؛ چگونه شروع می کنید؟ یک چکش و یا چند میخ کافیه یا نقشه میکشید یا زمین را اماده سازی کنید یا یک پایه محکم آماده می کنید؟ از آن جایی که در این مقاله در سلام دنیا، ما میخواهیم روش های برنامه ریزی کردن و نکات لازم را به شما راهنمایی کنیم پس با ما همراه باشید.
اگر شروع کردن بدون برنامه مضحک به نظر می رسد بله حق با شماست این درست است. این یک دستور العمل برای فاجعه است یا حداقل یک ساختار بسیار ناپایدار. اما اگر یک برنامه عملی برای زندگی خود ایجاد نکنید دقیقا همان کاری است که انجام می دهید. برای یک برنامه با داشتن هدف بسیار متفاوت است بسیاری از افراد اهدافی مانند پیدا کردن شغل جدید، کسب درآمد بیشتر یا کاهش وزن دارند اما بدون برنامه برای دستیابی به این اهداف پیش می روند و 92 درصد از آنها در نهایت شکست خواهند خورد و هشت درصدی که موفق می شوند چه چیزی را درک کردند که بقیه ظاهراً درک نمیکند آنها یاد گرفتند که هدف بدون برنامه فقط یک آرزو است.
مزایای برنامه ریزی روزانه
زمانی که می خواهید سفر شما به سوی زندگی بهتر از اکنون باشد ایجاد یک برنامه ممکن است کمی مشکل ساز باشد اما پیمودن قلمرو جدید با داشتن نقشه آسان تر است چه در تعطیلات باشد یا چه در کسب ارتقاء یا شروع یک تجارت جدید. در اینجا چهار مورد از مزیت های برنامه ریزی ذکر شده است:
1. بهبود بازدهی:
وقتی می دانید چگونه از یک مکان به مکان دیگر بروید کمتر ممکن است دچار مشکل شوید و از این موضوع رنج ببرید. برنامه ریزی از هدر دادن انرژی برای کارهای غیرضروری جلوگیری میکند. همانطور که برایان تریسی نویسنده معروف میگوید: هر دقیقه ای که در برنامه ریزی صرف شود به اندازه 10 دقیقه در اجرا صرفه جویی میکند.
2. افزایش تمرکز:
برنامهریزی به شما کمک می کند تا روی کار در حال انجام، تمرکز کنید و بدانید امروز چه کاری را قرار است انجام دهید و چرا؟ این به شما کمک می کند که چه چیزی را می توانید تغییر دهید و چه چیزی خارج از کنترل شما است.
حتما بخوانید: راه های افزایش تمرکز و تقویت حافظه
3. اعتماد به نفس بیشتر:
اگر اهدافتان همیشه از شما دور بوده است به خاطر این است که شما هیچ وقت یک برنامه موثر برای رسیدن به آنها نداشته اید و به محض اینکه برنامه در دست داشته باشید از اینکه چقدر قادر به انجام آن هستید شگفت زده خواهید شد.
4. خوداگاهی بیشتر:
ایجاد برنامه در حقیقت درک از خود است و این کمک را می کند تا علایق و اولویت های خود را کشف کنید. از اینکه آیا آنها ارزش های واقعی شما را منعکس می کنند یا خیر؟ شما می خواهید تا در مورد تمایلات و گرایش های شخصی و بیزاری های خود و چگونگی غلبه بر آن ها اطلاعات کسب کنید.
وقتی برنامه ای می سازید و نقشه ای را ایجاد می کنید تا از جایی که اکنون هستید و به جایی که می خواهید در آینده باشید برسید، هدف شما را از دنیای فانتزی و رویایی دور می کند و به واقعیت می رساند.
چگونه برنامه ریزی کنیم و به آن عمل کنیم
4 مرحله برای نوشتن برنامه ریزی روزانه مفید برای داشتن هفته ای موفق
1. هدف خود را بنویسید
هنگامی که در مورد هدف خود تصمیم گرفتید آن را یادداشت کنید. دکتر گیل میتوز از دانشگاه دومینیکن کالیفرنیا می گوید: که نوشتن یک هدف احتمال دستیابی به آن را تا 42 درصد افزایش می دهد، با تصویر کردن هدف خود شروع کنید و آن را در ذهن خود ببینید و آن را احساس کنید و آن را بچشید. اکنون با استفاده از فرمول اسمارت تا جایی که می توانید آن را با جزئیات ثبت کنید.
- یادداشت: چه کسی چه چیزی کی و کجا و چرا هدف شماست، دقیقا توصیف کنید که موفقیت را چگونه تعریف می کنید و اقداماتی را که می خواهید برای رسیدن به آن انجام دهید.
- قابل اندازه گیری: مثال اگر هدف شما پس انداز است چقدر باید هزینه های خود را کاهش دهید؛ همانطور که نویسنده پائولو کوئیلو می گوید هیچ کس نمی تواند با چشمان بسته به هدف خود برسد.
- دست یافتنی: آیا مهارت های لازم برای رسیدن به هدف را دارید اگر نه آیا می توانید آنها را خریداری کنید؟ این به معنی دلسرد کردن شما نیست بلکه باید به شما انگیزه دهد تا اهداف واقع بینانه داشته باشید و در صورت نیاز به دنبال آن باشید.
- مربوطه: آیا این واقعاً همان چیزی است که شما می خواهید یا فقط یک آرزوی دور و دراز است ایجاد یک نقشه زندگی با استفاده از رویکرد به شما کمک می کند تا بفهمید چه چیزی واقعاً به درد شما می خورد.
- محدوده زمانی: چه زمانی هدف خود را تکمیل می کنید بدون زمان بندی همیشه به زمان بیشتری احتیاج خواهید داشت بنابراین اصلا احساس ضرورت نخواهید کرد. محدودیت زمانی به شما انگیزه می دهد که همین الان قبل از اینکه خیلی دیر شود اقدام کنید.
- نکات مهم و حرفه ای: اگر در مورد یک هدف تصمیم گرفتید آن را با الگوی اهداف سالانه ثبت کنید. یا اگر آن را روی کاغذ یادداشت کرده اید آن را اسکن کنید تا هر زمانی که خواستید بتوانید به آن مراجعه کنید. از الگوی برنامه ریزی روزانه استفاده کنید تا هدف هفتگی خود را به بخش های قابل مدیریت تقسیم بندی کنید برای هر قدمی که بر میدارید یک ورودی ایجاد کنید و فراموش نکنید برای پیشرفتی که به دست می آورید به خود پاداش دهید.
حتما بخوانید: نکات و قوانین طلایی برای هدف گذاری و رسیدن به اهداف
2. برنامه خود را هر روز مرور کنید
نقشه و برنامه ریزی فایده ای ندارد اگر هرگز به آن نگاه نکنید. برای ماندن در آن هدف و مسیر حتما آن را به طور منظم مرور کنید در صورت امکان هدف خود را هر روز با صدای بلند بخوانید ترجیحاً به محض این که صبح از خواب بیدار شدید این کار را انجام دهید. این یک راه عالی برای تعیین هدف خود برای آن روز و حفظ تمرکز در آن روز است. این کار شما را به هدفی که ایجاد کرده اید و اقدامات خاصی که باید برای این کار انجام دهید نزدیک می کند. هر روز یک یادآوری برای هدف خود تنظیم کنید وقتی یادآوری را دریافت کردید لحظهای را به مرور یادداشت خود اختصاص داده و از خود بپرسید که در آن روز چه کاری می توانید انجام دهید تا در برنامه خود پیشرفت کنید. طرح برنامه خود را به میانبر اضافه کنید به این ترتیب همیشه در بالا نیز در سمت چپ صفحه نمایش شما قابل مشاهده خواهد بود.
3. به هدف خود پایبند بمانید
اگر هدف شما به اندازه کافی بزرگ است و برای رسیدن به آن باید متمرکز بمانید بالاخره ما در مورد برنامهای برای زندگی صحبت می کنیم. همانطور که هر بخش از برنامه خود را تکمیل می کنید لحظه ای را به تشخیص نقطه عطف خود اختصاص دهید و این فرصتی است برای جشن گرفتن، پیشرفت و ارزیابی مجدد که آیا کاری وجود دارد که باید انجام دهید؟ تمرکز مجدد روی هدفتان به شما یادآوری میکند که چرا از ابتدا شروع کرده اید و انرژی لازم را به شما می دهد.
4. طرح خود را با یک دوست در میان بگذارید
داشتن کسی که شما را مسئول بداند می تواند به شما کمک کند در مواقعی که تسلیم می شوید و روحیه خود را از دست می دهید انگیزه شما را حفظ کند و به شما کمک کند و در مواقع سخت از شما حمایت کند. یک عمر موفقیت، تصادفی اتفاق نمیافتد این نتیجه یک برنامهریزی دقیق و عزم برای موفقیت است. هنگامی که یک برنامه محکم برای رسیدن به اهداف خود ایجاد کردید از نحوه افزایش انگیزه خود شگفت زده خواهید شد بنابراین موفقیت فقط موضوع زمان است.
سخن آخر
اگرچه من در این مقاله نقل و قول نکرده ام، اما این مقاله را مدیون کتاب کلاسیک ناپلئون هیل (فکر کن و ثروتمند شو) هستم. علی رغم این که در سال 1937 نوشته شد بسیاری از اصولی که او به عنوان ضرورت برای دستیابی به موفقیت معرفی کرد امروزه نیز معتبر است. اگرچه این زبان ممکن است بر اساس استاندارد های مدرن خوب نباشد اما با در نظر گرفتن زمان خود، هنوز راهنمای خوبی در مورد چگونگی برنامه ریزی زندگی برای موفقیت است.