نحوه کاشت و پرورش قارچ گانودرما و فواید آن

نحوه کاشت و پرورش قارچ گانودرما و فواید آن قارچ گانودرما یکی از معروف ترین گیاهان در طب سنتی آسیای شرقی و با کاربرد فراوان در علم پزشکی است. نحوه کاشت و پرورش قارچ گانودرما و خواص و فواید قارچ گانودرما را در سلام دنیا بیاموزید.

قارچ گانودرما یکی از ارزشمندترین مواد خوراکی است که در گروه گیاهان دارویی قرار دارد. تحقیقات زیادی در خصوص این قارچ صورت گرفته و همه آنها دلالت بر مغذی بودن این گیاه دارد. در این مقاله از بخش خانه داری سلام دنیا، قصد داریم تا در خصوص نحوه کاشت و پرورش قارچ گانودرما صحبت کنیم. اما اول خواص قارچ گانودرما را معرفی می کنیم.

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما از گونه های قارچ قرمز رنگ است. بر خلاف تصور عموم مردم، همه قارچ های قرمز سمی نیستند. این گیاه از کامل ترین مواد غذایی با ارزش تغذیه ای فراوان است. گانودرما از گروه قارچ های چتری است که در طبیعت بر روی تنه درختان رشد می کند. این گیاه با بیش از 80 گونه مختلف، گیاهی وحشی و خودرو در طبیعت محسوب می شود. گانودرما دارای بافتی چوبی، صیقلی و براق است و با قارچ دکمه ای تفاوت زیادی دارد. ناحیه هاگدان این گیاه شبیه به کلیه انسان به نظر می رسد و رنگ آن قهوه ای مایل به قرمز است.

فواید قارچ گانودرما

فواید و خواص قارچ گانودرما برای سلامتی 

گانودرما از هزاران سال پیش در طب سنتی آسیای شرقی پرکابرد بوده است. گانودرما در چین نمادی از سلامتی، طول عمر و همراه با شادی و اقبال در زندگی است. امروزه این گیاه در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و محبوبیت زیادی دارد. فواید آن به طور خلاصه به شرح زیر است:

  • سلامت قلب
  • ضد آلرژی
  • درمان کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی
  • دفع سموم بدن
  • درمان بیماری کلیه
  • کمک به خواب آرام
  • تقویت عضلات
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پیشگیری از پیروی زودرس
  • جلوگیری از رشد تومورها
  • جلوگیری از فعالیت رادیکال های آزاد
  • از بین بردن علائم زخم معده

حتما بخوانید: خواص شگفت انگیز قارچ برای سلامتی


حتما از خواندن این همه فواید این گیاه تعجب کرده اید. در ادامه توضیح می دهیم که چگونه این گیاه را کاشته و پرورش دهید.

مراحل گام به گام کاشت و پرورش قارچ گانودرما در منزل و ایران

خوشبختانه، کشور عزیزمان ایران از آب و هوای مناسبی جهت کاشت این گیاه برخوردار است. متخصصان توصیه می کنند که این گیاه را در فصل تابستان بکارید. برای سهولت در انجام این کار می توان از روش کاشت میسلیوم های بارور و یا روش کشت بافت استفاده کرد. کاشت این قارچ دارای مراحل متعددی است که از جمله آنها می توان به کیسه های پروپیلن و آماده سازی در یک محیط تاریک و مرطوب با دمای 28 تا 35 درجه سانتی گراد اشاره کرد. به طور کلی، کاشت قارچ ها در محیط های کوچک صورت می گیرد و نیاز به صرف هزینه زیادی ندارد.

مرحله اول پرورش قارچ گانودرما: استریلیزه

در ابتدا باید بستر مصنوعی قارچ گانودرما را ایجاد کنید. این کار را می توان با سبوس گندم، کاه یا خاک اره ایجاد کرد. جهت کاشت، کیسه های پر از کاه تمیز را تهیه کنید. این کاه باید کاملا تمیز باشد تا فاقد هر گونه آلودگی بوده و از نفوذ ترکیبات سمی به خاک جلوگیری کند. اگر دسترسی به کاه تمیز برای شما مقدور نیست، می توانید از خاک اره نیز استفاده کنید. در صورتیکه برای این منظور از خاک اره استفاده کردید، بهتر است تا خاک اره را با سبوس گندم ترکیب کنید و مراقب باشید که خاک رطوبت بالایی داشته باشد. به خاک اره باید میزان مناسبی از فسفات و کلسیم کربنات نیز اضافه کنید تا شرایط جهت پرورش قارچ مطلوب شود.

توجه کنید که کیسه ای که برای قارچ گانودرما مورد استفاده قرار می گیرد، باید پلی پروپیلین باشد. پس از آن باید کیسه را با ترکیباتی که در بالا توضیح داده شد، پر کنید و دهانه آن را محکم با نخ بدوزید. برای اینکه مطمئن شوید کیسه ها به شکل کامل استریل و بهداشتی هستند، لازم است تا کیسه ها را به مدت 2 ساعت در فشار 22 اتمسفر در اتوکلاو قرار دهید.

آموزش کاشت و پرورش قارچ گانودرما

مرحله دوم: کاشت بذر قارچ گانودرما

بعد از اینکه کیسه ها به طور کامل بهداشتی و استریل شدند، آنها را در محلی تمیز قرار دهید تا خنک شوند. پس از خنک شدن، بذر استاندارد قارچ گانودرما را در کیسه ها بریزید. پس از آن کیسه ها را در محلی گرم و مرطوب با دمای 28 تا 35 درجه سانتی گراد قرار دهید. محیطی که قارچ ها قرار دارند، باید میزان دی اکسید کربن بالایی داشته باشد. پس از گذشت چند هفته، می توانید میلیون ها میلسیوم قارچ را که در هر کیسه ای رشد کرده اند، مشاهده کنید. در این مدت، قارچ ها نیاز به کربن دی اکسید و تاریکی مطلق دارند.

مرحله سوم پرورش قارچ گانودرما: بریدن سر کیسه ها

در این مرحله باید قسمت بالای کیسه ها را برش دهید تا قارچ ها فضای مناسب تری جهت رشد داشته باشند. تشخیص زمان مناسب انجام این کار مهم است. بهتر است این کار را زمانی انجام دهید که ملیسیوم ها نیمی از کیسه را پر کرده باشند.


حتما بخوانید: مراحل کاشت و پرورش لوبیا چیتی در خانه


مرحله چهارم پرورش قارچ گانودرما: انتقال کیسه ها به سالن

در این مرحله باید کیسه ها را به سالن رشد اصلی منتقل کنید. باید کیسه ها را به طور منظم در قفسه ها و یا بسترهای زمینی بچینید. رطوبت این سالن ها باید از 85 درصد بیشتر باشد و کیسه ها را باید دو مرتبه در روز آبیاری کنید. یک هفته طول می کشد تا کلاهک قارچ گانودرما قابل مشاهده شود. در این مرحله باید دما و رطوبت سالن را کم کرد.

تهیه قارچ گانودرما

شرایط برداشت و نگهداری قارچ گانودرما

مرحله پنجم پرورش قارچ گانودرما : برداشت اولیه

به دلیل اینکه این قارج سرعت رشد پایینی دارد، پروش آن نیاز به حوصله زیادی دارد. پس از ظاهر شدن کلاهک قارچ و زمانیکه نوار سفید رنگ اطراف کلاهک ناپدید شد، زمان چیدن قارچ فرا رسیده است. قارچ ها زمانی رسیده محسوب می شوند که رنگ آنها قرمز مایل به قهوه ای باشد. پس از اینکه قارچ ها این رنگی شدند، زمان برداشت آن فرا رسیده است. در حالت کلی، از زمان کاشت تا برداشت این قارچ به مدت 1 ماه طول می کشد.

مرحله ششم پرورش قارچ گانودرما: خشک کردن قارچ ها

بلافاصله پس از برداشت قارچ باید آن را به طور کامل خشک کنید. این روند خشک کردن می تواند در دمای 35 تا 50 درجه سانتی گراد صورت گیرد. این قارچ از جمله قارچ هایی است که پس از برداشت خشک می شود، به همین دلیل باید فورا مورد استفاده قرار بگیرد.

سخن آخر

قارچ گانودرما یکی از معروف ترین گیاهان در طب سنتی آسیای شرقی و با کاربرد فراوان در علم پزشکی است. کاشت این گیاه در محیط های کوچک صورت گرفته و به هزینه زیادی نیاز ندارد. روش های معتددی برای پرورش این گیاه وجود دارد و در این مقاله سلام دنیا، سعی شد تا روشی آسان و موثر جهت کاشت توضیح داده شود. آیا تا به حال قارچ گانودرما را کاشته اید؟ تجربیات خود را در بخش نظرات زیر با ما به اشتراک بگذارید.  


مطالب مرتبط

روش کاشت آفتابگردان در خانه و شرایط، نکات پرورش و مراقبت از آن

آموزش کاشت زعفران در گلدان و نکات برداشت و نگهداری زعفران

از
5
رای