همان طور که همه ما می دانیم، خودشناسی مقدمه شناخت دنیای پیرامون ما است. تا زمانی که خود را نشناسیم در حقیقت شناخت ما از دنیا کامل نخواهد بود زیرا همه انسان ها دنیا را از دریچه نگاه خود می بینند. در طول سال ها، دانشمندان بسیاری رازهای جالب و نقص های کوچک را در مغز انسان کشف کرده اند. با ما همراه باشید تا در این مقاله روانشناسی سلام دنیا 10 داستان هیجان انگیز که به شما کمک می کند خودتان را بهتر بشناسید؛ دانستنی هایی که باید درباره خودمان بدانیم را معرفی کنیم.
حقایق شگفت انگیز که به درک و شناخت بهتر خودتان کمک می کند
1. ما اغلب تمایل داریم که خاطرات گذشته را به یاد بیاوریم
ما تمایل داریم از طریق چند فیلم کوچک یا کلیپ ویدیویی به خاطرات خود نگاه کنیم . به نظر می رسد که چیزها در مغز به طور پیش فرض، ایمن و غیرقابل تغییر هستند. شما می توانید در مورد وقایع گذشته زمانی که در ذهن گذرا هستند به یاد آورید. اما پس از وقوع رویدادهای جدید، به تدریج محو خواهند شد.
به عنوان مثال، شما افرادی را که دو سال پیش در مهمانی خانوادگی شما شرکت کرده اند، به خاطر نمی آورید، اگر خاله شما همیشه در هر مهمانی خانوادگی شرکت کند، ذهن شما آن را به یاد می آورد و حتی زمانی که آن شخص در آن ویژه حضور نداشته باشد، به یاد خواهید آورد.
2. تعداد دوستان محدود است
روانشناسان و جامعه شناسان مفهومی را ارائه کرده اند که عبارت است از حداکثر تعداد افرادی که یک فرد می تواند روابط نزدیک خود را حفظ کند.بنابراین حتی اگر هزاران "دوست" در فیس بوک داشته باشید، فقط می توانید استوری های خود را با 50 تا 200 نفر از آنها را به اشتراک بگذارید.
حتما بخوانید: ایده و کارهایی برای رفع تنهایی و پیدا کردن دوست
3. وقتی مشغول هستید احساس شادی بیشتری دارید
در تصویر پایین یک موقعیت است اما با دو روش مختلف مدیریت. شما در فرودگاه هستید و باید چمدان را تحویل بگیرید. ساعت 12:10 به محل میرسید و چمدان خود را تحویل میگیرید. ولی در تصویر دیگر چمدانها را سریعتر پیدا خواهید کرد، در کمتر از دو دقیقه با استفاده از ریلی که چمدان ها روی آن حرکت می کنند، اما باید هشت دقیقه باقی مانده را صرف کنید تا منتظر پیدا شدن چمدان بمانید.
در هر دو مورد، جمع آوری چمدان بیش از ده دقیقه طول نمی کشد. با این حال، در موقعیت دوم، ممکن است احساس بی حوصلگی و ناراحتی کنید. این به این دلیل است که مغز ما بیکار بودن را دوست ندارد و ترجیح می دهد مشغول باشد. برای هر کار تکمیل شده، دوپامین - هورمون های شادی - به ما "پاداش" می دهد.
4. ما فقط می توانیم 3-4 چیز را در یک زمان به خاطر بسپاریم
مطالعات نشان می دهد که مغز انسان نمی تواند بیش از 3-4 اطلاعات را در یک زمان ذخیره کند. علاوه بر این، این اطلاعات فقط برای حدود 20-30 ثانیه قابل حفظ است. پس از این مدت، ما فراموش خواهیم کرد، مگر اینکه آن اطلاعات به دفعات بعد در حافظه به روز شوند.
به عنوان مثال، شما در حال رانندگی هستید و با تلفن صحبت می کنید ( این کار را نکنید ). طرف مقابل دنباله ای از اعداد را به شما می دهد، اما شما نمی توانید در آن زمان بنویسید و سعی کنید به خاطر بسپارید. شما اغلب این عدد را دوباره می خوانید و آن را در حافظه کوتاه مدت خود ذخیره می کنید.
در واقع، ما به راحتی هر بار 3-4 اطلاعات را به خاطر می آوریم، مانند 3-4 رقم یا خط. این در مورد شماره تلفن و شماره کارت اعتباری، حتی با متنی که می خوانید، صدق می کند!
حتما بخوانید: چگونه خودم را بشناسم (به زبان ساده)
5. ادراک بصری با ظاهر واقعی متفاوت است
مغز دائماً اطلاعات دریافتی از اندام های حسی را پردازش می کند و تصاویر را تجزیه و تحلیل می کند و آنها را به شکل متفاوت تری تفسیر می کند. به عنوان مثال، دلیل اینکه یک فرد می تواند یک متن را سریعتر از دیگران بخواند این است که فقط باید به حرف اول و آخر توجه کند و بقیه را به صورت بصری پر کند، بر اساس تجربه و همچنین دانش. این فقط با متن اتفاق نمی افتد. شما می توانید به درهم ریختگی حروف نگاه کنید، اما همچنان آنها را کلمات معناداری بدانید.
6. 30 درصد از زمان خود را هر روز به رویاپردازی اختصاص دهید
تصور کنید برای مطالعه یک سند مهم کار می کنید. ناگهان متوجه می شوید که یک جمله را سه بار پشت سر هم می خوانید. به جای تجزیه و تحلیل متن، ذهن شما به جایی سرگردان است. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا می گویند که هر روز ما اغلب 30 درصد از زمان خود را صرف رویاپردازی می کنیم . گاهی اوقات در سفرهای طولانی این میزان به 70 درصد می رسد. مطالعات نشان میدهد افرادی که دوست دارند « سرگردان فکر کنند » خلاقتر هستند. علاوه بر این، آنها مشکلات را حل می کنند و به روشی بهتر از استرس خلاص می شوند.
7. نمی توان 3 چیز را در زندگی نادیده گرفت: غذا، رابطه جنسی و ریسک
آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چرا مردم همیشه برای دیدن عواقب تصادفات جاده ای توقف می کنند؟ کنجکاوی من توسط " مغز باستانی " ما تحریک می شود - بخشی که مسئول بقا است. عملکرد مغز اغلب محیط اطراف را مشاهده می کند و سه سوال و پاسخ می پرسد: " آیا می توانم غذا بخورم؟ آیا می توانم این کار را انجام دهم؟". غذا، رابطه جنسی و ریسک هنوز هم برای بقای ما اصول اولیه هستند . بنابراین، هیچ یک از ما نمی توانیم آنها را نادیده بگیریم.
8. می خواهید تا حد امکان انتخاب داشته باشید
دانشمندان دو میز در سوپرمارکت برپا کرده اند. روی تخته اول 6 نوع مربا و میز دوم 24 نوع گذاشتند. در نتیجه، 60 درصد از مشتریان برای امتحان روی میز اول متوقف شدند، اما در زمان خرید، جدول دوم 4 برابر شد. همانطور که می دانیم، مغز ما تنها می تواند 3-4 بار در یک زمان تمرکز کند. اما من همیشه مشتاق تنوع هستم، مانند مرور محصولات مختلف. بنابراین، این احتمال وجود دارد که مردم از روی تخته حاوی 24 نوع مربا دست بکشند.
حتما بخوانید: خود آگاهی چیست و چگونه موجب رشد انسان می شود؟
9. ناخودآگاه تصمیم بگیرید
ما اغلب فکر می کنیم که تمام اعمال ما نتیجه یک برنامه ریزی دقیق است. با این حال، در واقع، 60-80٪ از تصمیمات روزانه به صورت ناخودآگاه انجام می شود. در هر ثانیه، مغز ما میلیون ها واحد داده را دریافت می کند. برای جلوگیری از اضافه بار، برخی از مشاغل به ناخودآگاه منتقل می شوند و برخی از اعمال مرسوم است. از جنبه منفی، این اغلب منجر به عدم اطمینان می شود. مثلا وقتی به دفتر می رویم و ناگهان نگران این هستیم که آیا ماشین را قفل کرده ایم یا نه.
10. به طور خاص روی هر کدام تمرکز کنید
مطالعات نشان می دهد که ما در هر زمان فقط می توانیم یک فعالیت شناختی را انجام دهیم. سعی کنید همزمان صحبت کنید و بخوانید یا در حین گوش دادن به کتاب های صوتی بنویسید. مغز ما نمی تواند همزمان روی دو کار تمرکز کند. می توانید سعی کنید ببینید آیا اشتباه یا مشکل رخ می دهد یا خیر. یک استثنا این است که فعالیت دوم کاملاً طبیعی و خودکار باشد ( کاری که ما معمولاً هر روز انجام می دهیم ) مانند صحبت کردن با تلفن و راه رفتن. با این حال، اگر توجه نکنید، ممکن است زمین بخورید.
سخن آخر
همان طور که همه ما می دانیم، خودشناسی مقدمه شناخت دنیای پیرامون ما است. تا زمانی که خود را نشناسیم در حقیقت شناخت ما از دنیا کامل نخواهد بود زیرا همه انسان ها دنیا را از دریچه نگاه خود می بینند. ما در این مطلب حقایق شگفت انگیز و رازهای جالب روانشناسی درباره انسان ها که به درک بهتر خودمان کمک می کند، اشاره کردیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. و این پست را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
مقالات مرتبط:
بهترین کتاب خودشناسی، خودسازی و موفقیت از نویسندگان بزرگ
25 تست روانشناسی تصویری واقعی با جواب برای کشف شخصیت پنهان خود