یادگیری مهارتهای ارتباطی همسران مسئله بسیار مهمی برای پیشگیری از بروز بحثهای بیدلیل و سوء تفاهمهایی است که اغلب آنها در نتیجه دوری زوج از هم و عدم برقرار ارتباط صحیح بوجود میآید. ما در این مقاله از بخش رابطه و ازدواج سلام دنیا به مهمترین تکنیکهای ارتباطی بین زوجین پرداختهایم، تا انتهای مطلب با ما باشید تا به زودی نتیجه یادگیری و اجرای این مهارتها را در زندگی زناشویی خود مشاهده کنید.
مهارت ارتباطی زوجین چیست؟
مهارت های ارتباطی خوب کلیدهای اصلی هر رابطه موفق هستند زیرا روابط عاطفی به تبادلات کلامی و غیرکلامی بین زوجین بستگی دارد. بیشتر ازدواج ها با ایده موفقیت شروع می شوند و نمیدانند دلیل اول طلاق ارتباط بد آنها است. در مورد والدین و مشارکت ارتباط از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا والدین کودکانی را تربیت میکنند که در آینده بزرگ و بالغ خواهند شد. بچه ها اولین تکنیک های ارتباطی خود را از والدین یا سرپرستان خود می آموزند. سه نوع ارتباط وجود دارد: کلامی ، غیرکلامی و نوشتاری.
در ادامه 10 تکنیک ارتباطی موثر برای زوج ها ارائه شده است. این لیست از تحقیقات در بسیاری از لیست های موجود در اینترنت، کتابها ، مصاحبهها و تجربه گذشته این نویسنده گرفته شده است.
مهارتهای ارتباطی همسران
مهارت ارتباطی در رابطه 1: همزمان صحبت نکنید (به حرف های هم گوش دهید!)
ممکن است این کار واضح به نظر برسد اما هنگامی که احساسات بالا می رود، هر کس میخواهد نظر خود را بیان کند و یک مبارزه قدرت ناآگاهانه به نمایش درمیآید که نشان میدهد هیچ کس واقعاً علاقه ای به گفتگو یا نتیجه آن ندارد. لطفاً صحبت یکدیگر را قطع نکنید. وقفه مداوم به این معنی است که شما فکر نمیکنید طرف مقابل حرف مهمی برای گفتن داشته باشد و شما فقط می خواهید راه خودتان را بروید .یک دلیل گفتگو کردن شنیدن دیدگاه یکدیگر است. در برابر تمایل به قطع گفتگو مقاومت کنید.
حتما بخوانید: چگونه در ارتباطات خود موفق و موثر باشیم؟
مهارت ارتباطی در رابطه 2: قبل از صحبت کردن خوب فکر کنید وگرنه پشیمان خواهید شد.
سلیمان پادشاه گفت "یک قلب شنوا به من هدیه بده.". ممکن است چیزی بگویید که هرگز قابل بازگرداندن نباشد. اگر صحبت حضوری غیرممکن است، ارتباط نوشتاری را امتحان کنید اما لطفاً از اینترنت دور باشید. شما در حال انتقال احساسات شخصی به یکدیگر هستید. جملات کوتاه در قالب پیام متنی برای همدیگر ارسال کنید. نامه یا یادداشت بنویسید. با این حال، ارتباط در زمان واقعی بهتر است. لطفا واضح و شفاف صحبت کنید وقتی شفاف صحبت نمیکنید مجبور میشوید که فریاد بزنید. فریاد زدن عبارت "دوستت دارم" مجاز است. به یاد داشته باشید، شما واقعاً یکدیگر را دوست دارید.
مهارت ارتباطی در رابطه 3: به یکدیگر اهمیت بدهید
هنگام برقراری ارتباط با همسر یا شریک زندگی خود، بسیار مهم است که این مورد فراموش نکنید که ارتباطات باعث میشود که پیوند رابطه محکمتر شود. خود را به جای شخص مقابل قرار دهید. سعی کنید بفهمید که چرا ممکن است آنها این احساس را داشته باشند. آیا آنها به تمامی حقایق آگاهی دارند؟ آیا آنها فقط خواستار توجه شما هستند؟ صرف نظر از این موارد، با احساسات آنها طوری برخورد کنید که انگار مهم هستند.
به عنوان مثال، شریکتان از دعوت نشدن به یک رویداد اجتماعی که برای او مهم بود ابراز نگرانی میکند. از طرف دیگر شما هم فکر می کنید همه چیز احمقانه است. از بیان افکارتان در مورد بی اهمیت بودن مسئله خودداری کنید و با شریک خود همدردی کنید. "من می دانم که این رویداد برای تو مهم بود اما سعی کنیم بفهمیم چرا ما دعوت نشده ایم تا بتوانیم به رویداد بعدی یا یک رویداد مشابه دیگر دعوت شویم." ممکن است هرگز این اتفاق نیفتد اما او شما را به خاطر این همدلی دوست خواهد داشت. اینها چیزهای کوچکی هستند که در روابط اهمیت دارند.
حتما بخوانید: نکته های کلیدی رفتار با مادر شوهر
مهارت ارتباطی در رابطه 4: بایکدیگر منصفانه رفتار کنید
لطفاً مراقب زبان و گفتار خود باشید. یکی از مواردی که ارتباط موثر را از بین میبرد عنوان کردن یا یادآوری اتفاقی است که مدتها پیش رخ داده است. خصوصاً وضعیتی که حل شده یا بخشیده شده است. لطفا سعی کنید از بیان کلمات "تو" و "تو همیشه" خودداری کنید. این کلمات مطمئناً مکالمه شما را به سمت منفی سوق می دهد. به جای آن اسم شریک زندگیتان را با عشق و محبت صدا بزنید. این روش عصبانیت را کم می کند. لحن مکالمه را تغییر می دهد.
مهارت ارتباطی در رابطه 5: لطفا با دلیل صحبت کنید
یک قاعده کلی در بین زوج های متأهل این است که می توانید در مورد مشکل خود سوال بپرسید اما اگر نمی توانید آن را ثابت کنید پس باید آن را رها کنید. به عبارت دیگر، اگر مدرکی وجود ندارد، پس در مورد آن بحث نکنید. سوءظن یک چیز است اما متهم کردن فرد موضوع دیگری است. بسیاری از زوجها از متهم شدن به خیانت خسته می شوند. بسیاری از خیانتکاران ادعا می کنند که همیشه متهم به خیانت می شدند، بنابراین تصمیم گرفتند که واقعاً این کار را انجام دهند. طبیعی است که وقتی عشق زندگیتان می آید کمی حسادت کنید اما هر بار که حسادت می کنید، بیان کردن آن طبیعی نیست. تحقیق محتاطانه مجاز است اما بدون اطمینان تهم زدن مجاز نیست.
مهارت ارتباطی در رابطه 6: لطفا با صمیمیت و صداقت صحبت کنید
مکالمه بین دو نفر است. پس سکوت کردن مجاز نیست. نقطه مقابل عشق نفرت نیست بلکه بیتفاوتی است. وقتی همسرتان با شما صحبت می کند، بدون هیچ انگیزه پنهانی با او صحبت کنید. با شفافیت و صداقت ارتباط برقرار کنید. برای شفاف شدن مسئله سوال بپرسید. اگر مشغول هستید، زمانی را مشخص کنید که برای هر دوی شما مناسب است. محل مکالمه را بدون هیچ حرفی ترک نکنید یا اینکه به حرف ها گوش دهید و پاسخی ندهید. یادتان باشد شما با هم در این رابطه هستید.
مهارت ارتباطی در رابطه 7: رفع مشکل از طریق مشاهدات
یکی از راه های برقراری ارتباط این است که صحبت های همسرتان را بشنوید. دو نفر در رابطه ترس ها، اهداف، ارزش ها و رویاها یکدیگر را می شناسند. هیچ کس نباید شریک زندگی شما را بهتر از شما بشناسد، بنابراین، از آن به نفع خود استفاده کنید و شرایط را مشاهده کنید. بعضی از افراد خودشان را بهتر نشان می دهند یا بهتر می توانند ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال، ریتا میدانست شوهرش که یک مدیر تبلیغات است، می خواهد ظاهری جدید داشته باشد. او چند کیلو اضافه وزن داشت، بنابراین او فکر کرد که شوهرش نگران وضع ظاهرش خودش است. او فکر کرد که شوهرش می خواهد برای او جذابیت بیشتری داشته باشد اما بعد از دیدن شوهرش که دنبال خرید لباس آنلاین بود، متوجه شد که او می خواهد یک ظاهر جدید داشته باشد زیرا او فکر کرد که استایل ظاهرش از مد افتاده و در محیط کار با همکاران جوانترش او را در شرایط نامطلوبی قرار می دهد. در واقع این مشکل هیچ ارتباطی با رابطه آنها نداشت. ریتا یک استایلیست(طراح سبک) استخدام کرد که مشکل همسرش را برطرف کند.
مهارت ارتباطی در رابطه 8: زبان بدن یک تکنیک ارتباطی غیر کلامی است
بااینکه زبان بدن تکنیکی است که باید مشاهده شود، اما خودش با صدای بلند صحبت می کند. هنگامی که همسرتان در حال صحبت است، نگاه کردن به چشمان او به این معنی است که شریک زندگی شما توجه کاملی به شما دارد. خم شدن به جلو، به این معنی است که شما به آنچه آنها می گویند علاقه مند هستید، منحرف کردن تماس چشمی نشانگر عدم صداقت است. زبان بدن شریک زندگی خود را بیاموزید.
به عنوان مثال، مایکل فهمید که لیزا برای هر یک از حالاتش پیاده روی های مختلفی دارد. هنگامی که او مشغول بود، یک پیاده روی داشت، هنگامی که او عصبانی بود یک پیاده روی داشت، و هنگامی که آرام بود یک پیاده روی کاملا متفاوت داشت. مایکل اغلب برای درک خلق و خوی و انتخاب وقت مناسب برای گفتگو با او، به زبان بدن او توجه می کرد. هنگام برقراری ارتباط با شریک خود زبان بدن او را نادیده نگیرید زیرا به این ترتیب می توانید تشخیص دهید که آیا او شما را درک می کند، با شما موافق است یا مخالف است.
حتما بخوانید: زبان بدن؛ قدرتمند ترین و موثر ترین راه ارتباطات اجتماعی
مهارت ارتباطی در رابطه 9: به موافقت ها و مخالفت ها احترام بگذارید
این واقعیت که هر دو در یک تیم هستید و هیچ دلیلی برای تحقیر یکدیگر یا جنگ وجود ندارد را فراموش نکنید زیرا همیشه مسئله دیگری در آینده وجود خواهد داشت. زوجهایی که یاد می گیرند با هم مشکلات را حل کنند، موفقترین زوج ها هستند. هر مشکلی قابل حل نخواهد بود زیرا شما و همسرتان افرادی هستید که گهگاه نظرات متفاوتی خواهید داشت. درک کنید که رابطه از هر مشکلی مهم تر است. علاوه بر این، با اعتماد داشتن، به شریک زندگی خود احترام بگذارید.
شری و همسرش مایک، ده سال در مورد نامزدهای سیاسی هرگز موافقتی نداشتند. این کار کمی شبیه ورزش بود و نمی خواستند نامزد انتخاباتی طرف مقابل برنده شود. با این حال، در پایان انتخابات، آنها بدون توجه به مسائل سیاسی، همیشه در یک تیم بودند.
مهارت ارتباطی در رابطه 10: شاهد یا کمک از شخص سوم
بسیاری از زوجین برای گرفتن یک تصمیم مهم به دنبال یک مشاوره، یک دوست معتمد یا یکی از اعضای خانواده هستند. این ایده بدی نیست. شخص سوم ممکن است دیدگاه متفاوتی برای وضعیت ایجاد کند. فقط مطمئن شوید که فرد معتمد است و شرایط لازم را برای کمک به شما در حل این مشکل دارد.
به عنوان مثال، ژانت دوست داشت شوهرش کمتر سنتی باشد. عقایدش درباره نقش زنان در ازدواج بسیار قدیمی بود. او هرگز ظرفی را نمیشست و یا کارهای خانه را انجام نمی داد. ژانت کار می کرد. او و باب به تازگی صاحب یک نوزاد جدید شده بودند. ژانت احساس کرد که به کمک بیشتری از طرف باب نیاز دارد. او موافقت نکرد. ژانت برای کمک به نزد پدر باب رفت. او با باب گفتگو کرد و تجربیات خودش را از تغییر دیدگاه هایش درباره نقش یک مرد در خانواده با او به اشتراک گذاشت. پس از آن، باب شروع به كمك كرد.
سخن آخر
در نتیجه، برقراری ارتباط موثر یکی از مهارتهای برتر است که زوجین می توانند برای بهبود رابطه یا ازدواج خود بیاموزند. این مهارت های ارتباطی بین فردی ارتباط کلامی، غیرکلامی و نوشتاری است. از میان 10 روش برتر ارتباطی موثر برای زوجین گوش دادن، جنگ عادلانه، دستیابی به حقایق، مراقبت، صداقت، احترام گذاشتن، مشاهده، به دست آوردن مداخلات شخص ثالث و مشارکت فعال مهم است.
مقالات مرتبط:
44 نشانه زبان بدن (ارتباط غیر کلامی) دختری که شما را دوست دارد