اسفناج سرشار از کلسیم می تواند به پوره ای مغذی برای کودکان تبدیل شود. اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان یک سبزی ایده آل برای کودکان بین 8 تا 10 ماهه محسوب می شود. از اسفناج منجمد یا تازه برای ساخت پوره استفاده کنید. اسفناج تازه در پاییز، زمستان و اوایل بهار گزینه بسیار بهتری است. از دستورالعمل گام به گام ما در بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا، برای یادگیری طرز تهیه پوره اسفناج با شیر پیروی کنید.
مواد لازم برای پوره اسفناج
اسفناج | 100 گرم |
آب | به میزان لازم |
شیر مادر یا شیر کامل | به میزان لازم |
دستور پخت پوره اسفناج
طرز تهیه پوره اسفناج برای کودک
مرحله اول شستشوی اسفناج ها: اسفناج منجمد شده نیازی به شستشو ندارد. اگر پوره را از اسفناج تازه تهیه می کنید، ساقه ها را جدا کرده و برای مدت دو دقیقه در آب سرد غوطه ور نمایید. سپس آنها را با آب سرد به طور کامل آبکشی کرده و با دستمال توالت به خوبی خشک کنید.
مرحله دوم: اسفناج ها را بپزید
برای مدت 5 دقیقه اسفناج ها را بخار پز نمایید. سپس برای مدت سه دقیقه آنها را با آب خنک آبکشی کنید تا روند پخته شدن آنها تکمیل شود.
مرحله سوم: اسفناج ها را پوره کنید
در یک غذاساز یا مخلوط کن اسفناج را پوره کنید تا یکدست شوند. برای رسیدن به قوام مناسب می توانید به مخلوط کمی آب اضافه کنید. برای ساخت یک مخلوط کرمی، می توانید به جای آب از شیر مادر یا شیر کامل استفاده نمایید.
مرحله چهارم: پوره اسفناج را سرو کنید
اسفناج به خوبی می تواند با سایر سبزیجات، غلات یا پروتئین ها ترکیب شود. سعی کنید پوره اسفناج را با گزینه های زیر ترکیب کنید: هویج، سیب زمینی شیرین، سیب زمینی حنایی، گوشت، مرغ یا جوجه، ماکارونی سبوس دار، سس پنیر، برنج قهوه ای و سس پنیر
مرحله آخر: باقیمانده پوره اسفناج را در یخچال قرار داده یا منجمد کنید
در ظرف های بدون BPA می توانید پوره اسفناج باقیمانده را تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید. همچنین می توانید پوره باقیمانده را منجمد کرده و تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید. پوره باقیمانده را در طول شب حتما در یخچال قرار دهید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه پوره اسفناج برای نوزاد
- در هنگام خرید اسفناج، اسفناجی را انتخاب کنید که برگهایی به رنگ سبز تیره و بدون لکه داشته باشد.
- چون اسفناج یکی از از 12 غذای کثیف محسوب می شود که بیشترین میزان باقیمانده سموم دفع آفات را در خود دارد، سعی کنید اسفناج ارگانیک خریداری کنید.
- بعضی متخصصان اطفال توصیه می کنند که شما به کودکتان از پوره های آماده موجود در بازار به جای پوره تازه به دلیل مقدار زیاد نیترات موجود در آن، بخورانید
- توجه: همواره قبل از تغذیه کودک با غذای تازه، بخصوص اگر کودک شما سابقه آلرژی غذایی دارد، با پزشک در این بار مشورت نمایید. علاوه بر این، بعضی متخصصین اطفال تهیه پوره هویج، چغندر یا اسفناج را در منزل به دلیل داشتن مقدار زیاد نیترات توصیه نمی کنند.
منبع: parents