طرز تهیه استارتر خمیر ترش خانگی سنتی برای نان مرحله به مرحله

طرز تهیه استارتر خمیر ترش خانگی سنتی برای نان مرحله به مرحله خمیر ترش یکی از مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه نان های حجیم است. دستور پخت و طرز تهیه خمیر ترش خانگی به روش سنتی برای تهیه انواع نان را در آشپزخانه سلام دنیا با ما همراه باشید.

خمیر ترش یک استارتر برای تهیه انواع نان و شیرینی است. گاها داخل نان ها حفره های درشت و بزرگی دیده اید، این حفره ها و پوکی توسط خمیر ترش به وجود آمد اند. خمیر ترش با مواد بسیار ساده و در دسترسی تهیه می شود. فقط پروسه 7 الی 14 روزه برای تهیه آن نیاز است. در بخش آشپزی از سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه خمیر ترش را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای خمیر ترش خانگی برای تهیه انواع نان مرحله به مرحله

آرد گندمبه میزان لازم
آببه میزان لازم

دستور پخت خمیر ترش خانگی برای تهیه انواع نان مرحله به مرحله

1

طرز تهیه خمیر ترش خانگی مرحله به مرحله

مرحله اول: روز اول : ابتدا 50 گرم آرد را با 50 گرم آب، خوب مخلوط می کنیم و این مخلوط را داخل شیشه ای درب دار می ریزیم و درب آن را بسته و شیشه را به مدت 24 ساعت در محیط آشپزخانه استراحت می دهیم.

طرز تهیه خمیر ترش خانگی
2

مرحله دوم: روز دوم

در این مرحله نیمی از مواد را که دیروز آماده کرده بودیم را از داخل شیشه خارج کرده و بیرون می ریزیم. سپس 25 گرم آب، 25 آرد را با هم مخلوط کرده و به مواد داخل شیشه می افزاییم، مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم و دوباره 1 روز استراحت دهید.

3

مرحله سوم: روز سوم

در روز سوم حباب هایی روی استارتر مشاهده می کنید و باید به روش روز قبل ادامه دهید. یعنی نیمی از مواد را بیرون ریخته و 25 گرم آرد و 25 آب را با هم مخلوط کرده و به استارتر بیفزایید و دوباره استراحت دهید.

4

مرحله چهارم: روز چهارم

در روز چهارم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.

5

مرحله پنجم: روز پنجم

در روز پنجم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.

6

مرحله ششم: روز ششم

در روز ششم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.

7

مرحله هفتم: روز هفتم

در روز هفتم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.

8

مرحله هشتم: نکات نگهداری خمیر ترش

در این مرحله مواد داخل شیشه بوی ماست و یا دوغ ترش می دهد، ولی شما از روز 8 تا 14 کار اضافه کردن آب و آرد را روزی 2 بار انجام می دهید و در روز 14 استارتر یا خمیر ترش شما آماده و قابل استفاده است.

طرز تهیه استارتر خمیر ترش در خانه

نکات مهم و فوت و فن تهیه خمیر ترش خانگی به روش سنتی

  • باید تمامی مراحل مطابق با دستور پیش رود.
  • باید مواد را در ظرف بلور درب دار تهیه شود.
  • درب شیشه باید بسته باشد ولی نه خیلی کیپ چون برای به عمل آمدن به هوا هم نیاز دارد.

همچنین ببینید:

طرز تهیه خمیر استرامبولی خانگی فوری بدون شیر به سبک ایتالیایی

طرز تهیه خمیر سمبوسه خانگی ساده و فوری بدون خمیر مایه



از
26
رای