کاخ چراغان Çırağan Sarayı یکی مجلل ترین قصرهای ترکیه است که مربوط به دوره عثمانی است که در حال حاضر به عنوان یک هتل پنجستاره از آن استفاده میشود و در ردیف هتلهای زنجیرهای کِمپینسکی قرار دارد. در ادامه این مقاله سلام دنیا قصد داریم تا علاوه بر معرفی و بررسی تاریخچه کاخ چراغان استانبول، نحوه اطلاع از قیمت و رزرو اتاق در هتل زیبا کاخ چراغان استانبول را نیز به شما عزیزان توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
کاخ چراغان استانبول کجاست
کاخ چراغان که امروزه بین بشیکتاش و اورتاکوی قرار دارد، در قرن هفدهم به «باغ های کازانجی اوغلو» معروف بود. کاخها و باغهای کنار دریا که در قرن هجدهم سواحل بشیکتاش را زینت میدادند، یکی از مهمترین نمادهای دوره «عشق به گلها و موسیقی» به حساب میآمدند که به عصر لالهها معروف بود. این دوره زمان درخشش فرهنگی و سرگرمی بود.
حتما بخوانید: برج گالاتا استانبول کجاست
در حال حاضر کاخ چراغان به یک هتل لوکس تبدیل شده و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. اتاق های این کاخ تاریخی با فرش های کمیاب تزئین شده اند و مبلمان با تذهیب طلا و حکاکی های مروارید تزئین شده است. کاخ دارای نماهایی است که با سنگ مرمر رنگی و درهای یادبود تزئین شده است. خیابان چراغان از زیر پل هوایی قوسی می گذرد که در پشت یال به پارک یلدیز متصل می شود و سمت خیابان با دیوارهای بلند احاطه شده است.
کاخ چراغان استانبول توسط چه کسی ساخته شد
کاخ چراغان، آخرین بنای ساخته شده به دستور پادشاهان عثمانی است که طراحی آن در سال 1861 به سفارش سلطان عبدالعزیز آغاز شد، این کاخ توسط نیگوغایوس بالیان، معمار مشهور ارمنی ساخته شده است.
تاریخچه کاخ چراغان استانبول (Ciragan palace istanbul)
حاکم دوره،احمد سوم ملک خود را در اینجا به وزیر بزرگ مورد علاقه خود ابراهیم پاشا هدیه داد و اولین عمارت توسط نوشهیرلی داماد ابراهیم پاشا برای همسرش فاطمه سلطان (دختر احمد سوم) ساخته شد.سلطان دوم یعنی محمود در سال 1834 تصمیم به بازسازی این منطقه گرفت. ابتدا عمارت موجود را خراب می کند. مدرسه و مسجد اطراف ساختمان برداشته شد و لژ مولوی به اقامتگاهی در نزدیکی آب منتقل شد. اگرچه به نظر می رسد که برای کاخ جدید بیشتر از چوب استفاده شده است، اما در ساخت پی قسمت اصلی از سنگ استفاده شده است. با برپایی 40 ستون ظاهری کلاسیک داده شد.
عبدالمجید در سال 1857 با سلطان دوم ازدواج کرد. او اولین کاخ ساخته شده توسط محمود را ویران کرد و قصد داشت کاخی به سبک معماری غربی بسازد، اما به دلیل مرگ او در سال 1863 و مشکلات مالی، ساخت کاخ ناتمام ماند.سلطان عبدالعزیز ساخت کاخ جدید را در سال 1871 به پایان رساند، اما معماری شرقی به جای غربی به عنوان سبک انتخاب شد. پیمانکار کاخ یعنی سرکیس بالیان و شریک او کرکور نرسیسیان بودند. ساختمان چوبی کاخ قدیمی چراغان تخریب و با پایه های سنگی جدید جایگزین شد.
حتما بخوانید: جاهای دیدنی استانبول با عکس و آدرس
سلطان دوم. عبدالحمید یکی از این دروازه ها را به دوست خود، امپراتور آلمان قیصر دوم، سفارش داد که بسیار دوست داشت. او آن را به عنوان هدیه به ویلهلم داد. موادی مانند سنگ مرمر کمیاب، پورفیری و مروارید مادر از سرتاسر جهان آورده شده و برای ساخت کاخ استفاده شده است. 400000 لیره عثمانی فقط برای ساخت ساحل هزینه شد. ساخت کاخ چراغان که در سال 1863 آغاز شد، در سال 1871 به پایان رسید و 2.5 میلیون طلا هزینه شد.
سلطان عبدالعزیز که برای آخرین بار در ماه مارس 1876 به اینجا آمد و مدتی استراحت کرد، پس از آن که شایعاتی در میان مردم منتشر شد مبنی بر اینکه تخریب لژ مولوی بشیکتاش و افزودن آن به زمین کاخ باعث بدی خواهد شد، کاخ چراغان را ترک کرد و در کاخ دولما باغچه مستقر شد. مراد پنجم، برادرزاده عبدالعزیز، در 30 مه 1876 سلطان شد. او در 31 اوت 1876 به دلیل از دست دادن تعادل روانی خود از سلطنت خلع شد و به ساختمان حرم منتقل شد که امروزه از آن به عنوان دبیرستان بشیکتاش استفاده می شود. او در 29 اوت 1904 در این اقامتگاه درگذشت.
سلطان محمد در سال 1910 دستور داد تا از کاخ چراغان به عنوان محلی برای برگزاری گردهماییهای مجلس ترکیه استفاده کنند. بعد از گذشت دو ماه پس از این دستور، یک آتشسوزی بزرگ باعث تخریب مجلس شد و فقط دیوارهای بیرونی آن باقی ماند.در سال 1930 باغ کاخ با قطع درختان بزرگ توسط باشگاه فوتبال بشیکتاش به زمین فوتبال به نام استادیوم شرف تبدیل شد.در نهایت مرمت کاخ در سال 1987 توسط شرکت ژاپنی و ترکی برای استفاده به عنوان هتل آغاز شد و هتل در سال 1990 افتتاح شد و کاخ در سال 1992 افتتاح شد.
هتل چراغان پالاس پس از طراحی و ساخت طولانی در سال 1990 افتتاح شد.بازسازی بعدی کاخ در 20 آوریل 2006 به پایان رسید و سوئیت های کاخ کاملاً نوسازی شدند. امروزه میزبان بسیاری از فعالیت های اجتماعی است. همچنین تقریباً هر روز یک کنفرانس مطبوعاتی دیگر توسط بسیاری از مطبوعات و آژانس های روابط عمومی برگزار می شود.
حتما بخوانید: جاهای دیدنی تایلند
علت نامگذاری کاخ چراغان استانبول
همانطور که در قسمت بالا گفته شد داماد ابراهیم پاشا برای همسرش فاطمه سلطان (دختر احمد سوم) اولین عمارت را احداث کرد از آنجایی که او جشنواره های مشعل به نام جشنواره Çirağan یا چراغان را در اینجا برگزار کرد؛به دلیل این اتفاقات این منطقه را «چراغان» که در فارسی به معنای نور است، نام گذاری شد.
آدرس کاخ چراغان استانبول
همانطور که در قسمت بالا نیز اشاره شد کاخ چراغان در خیابان چیراغان در مجاورت تنگه بسفر، منطقه بشیکتاش استانبول قرار دارد. کاخ تاریخی چراغان در فاصله 25 کیلومتری فرودگاه آتاتورک و 50 کیلومتری فرودگاه جدید قرار دارد و فاصله آن تا مرکز شهر و میدان تکسیم تنها حدود 20 دقیقه است.
فاصله هتل چراغان پالاس تا میدان تکسیم
همانطور که در قسمت بالا نیز گفته شد فاصله هتل چراغان پالاس تا مرکز شهر و میدان تکسیم حدود 20 دقیقه پیاده روی است.
قیمت هتل چراغان استانبول
قیمت اتاق های هتل چراغان استانبول بر اساس امکانات، اندازه اتاق و نمای اتاق که رو به دریا یا باغ باشد متفاوت است. بنابراین بهترین روش برای اطلاع از قیمت های هتل چراغان این است که به سایت های معتبر مراجعه کنید.
حتما بخوانید: راهنمای سفر به باتومی گرجستان با 45 نکته برای قبل از سفر
روش رزرو هتل چراغان پالاس استانبول
برای رزرو اتاق در هتل چراغان پالاس استانبول ابتدا تاریخ ورود و خروجتان به هتل را همراه با تعداد مسافران در بخشهای مربوطه وارد کنید و روی گزینه نمایش قیمتها کلیک کنید. بعد از آنکه اتاق مورد نظرتان را از فهرست انتخاب کردید، حالا باید روی گزینه رزرو کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید. در این مرحله مشخصات دقیق مسافران را وارد کرده، و به مرحله بعدی و پرداخت هزینه منتقل خواهید شد. در آخر، پس از پرداخت هزینه اتاق انتخابی به نام شما رزرو و واچر هتل بلافاصله برایتان صادر میشود.
عکس های هتل چراغان استانبول
//////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////
سخن پایانی:
در این مقاله سعی شد تا علاوه بر معرفی کاخ چراغان استانبل، اطلاعات لازم و کافی درباره این بنا و هتل پنج ستاره موجود در محوطه آن نیز ارائه شد. عزیزاتی که قصد سفر به استانبول و اقامت در بناهای تاریخی دارند باید بدانند که هتل کاخ چراغان، یکی از بهترین گزینه ها برای آنها است.
مطالب مرتبط:
راهنمای سفر به کویر ریگ جن (مثلث برمودای ایران)
جاهای دیدنی تبریز با عکس و آدرس