هفته بیست و چهارم بارداری؛ حرکات جنین و تغذیه در هفته 24 بارداری

هفته بیست و چهارم بارداری؛ حرکات جنین و تغذیه در هفته 24 بارداری هفته بیست و چهارم بارداری یعنی چند ماهگی؛ شکل، حرکات جنین هفته 24 بارداری دوقلو، علائم، زایمان، سونوگرافی، مراقبت ها و تغذیه در هفته های بیست و چهارم بارداری را در سلام دنیا بخوانید.

با ورود به هفته بیست و چهارم رحم بالاتر از ناف قرار می گیرد و همچنان به رشد خود ادامه می دهد، این بزرگ شدن رحم بر دستگاه گوارش شما فشار وارد می کند. با فشاری که به دستگاه گوارش وارد شده مادر به تدریج دچار  سوءهاضمه و سوزش سر دل می شود. حال کودک خیلی خوب است اما شما آشفته هستید. کودک به تلاش خود برای زنده ماندن (و رشد) در جهان خارج ادامه می دهد. اما احتمالا هنوز هم ناخوشی هایی همچون انقباض عضلانی، کمر درد، و ورم پا را تجربه می کنید! برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هفته بیست و چهارم بارداری، حرکات جنین، بارداری دوقلو، تغذیه و مراقبت های در هفته 24 بارداری تا پایان این مطلب سلام دنیا با ما همراه باشید.

هفته بیست و چهارم بارداری یعنی چند ماهگی

شما در هفته بیست و چهارم در ماه ششم و در سه ماهه دوم بارداری قرار دارید.

اندازه جنین در هفته بیست و چهارم بارداری

در این هفته کودک اندازه طالبی است. 30 سانتی متر قد و  590 گرم وزن دارد.

رشد کودک در هفته بیست و چهارم بارداری 

هفته بیست و چهارم معادل پنج ماه و یک هفته بارداری است. (یک محاسبه ساده نشان می دهد که هفته بیست و چهارم معادل شش ماه بارداری است، اما به یاد داشته باشید که تمامی ماه ها به جز اسفند طولانی تر از چهار هفته بوده و آن دو روز اضافی نیز محاسبه می شود). در این هفته به دلیل مویرگ های کوچک که اخیرا تشکیل شده اند، پوست کودک تازه و صورتی رنگ است.

رشد کودک در هفته بیست و چهارم

علائم هفته بیست و چهارم بارداری

این علائم عبارتند از:

1. ورم مچ پا و پاها

در صورت ورم پا موقع نشستن پای خود را بلند کنید. راه رفتن نیز برای کاهش ورم پا خوب است. اما ورم صورت، ورم شدید دست، یا ورم یکی از پاها علائم خوبی نیست. در واقع، این ورم ها نشانه ی پره اکلامپسی است و باید با ماما صحبت کنید.


حتما بخوانید: درمان ورم پا در بارداری با 10 درمان خانگی


2. گرفتگی عضلات پا

درد و یا خستگی پا نشانه ی کم آبی بدن است. بنابراین آب کافی بنوشید. پای خود را دراز کرده و راه بروید. باید در مورد گرفتگی عضلات با دکتر خود مشورت کنید زیرا ممکن است این گرفتگی ها نشانه ی کمبود مواد مغذی در بدن باشد.

3. کمر درد

به دلیل رشد بیشتر کودک و رحم و فشار رحم بر ستون فقرات دچار کمردرد می شوید. به علاوه، عضلات کمر باید وزن اضافی را تحمل کنند. در مورد هر گونه درد شدید (سیاتیک) با پزشک خود صحبت کنید.

کمردرد از علائم هفته بیست و چهارم بارداری

4. تیرگی شکم

تیرگی شکم به دلیل هورمون های بارداری است که چند هفته یا چند ماه بعد از زایمان محو می شود.

5. پارگی شکم

پارگی شکم به دلیل کشیدگی پوست مخصوصا اگر دو قلو باردار باشید.

هفته بیست و چهارم بارداری دوقلو (هفته 24 بارداری دوقلو)

با رشد بیشتر جنین شکم هم بزرگتر می شود و در نتیجه پوست کشیده می شود، این کشیدگی کمی احساس خارش و خشکی را در پی دارد این عوارض در مادرانی که دوقلو باردار هستند بیشتر است. با مرطوب نگه داشتن پوست خارش و خشکی را کاهش و تسکین دهید. در طی هفته های بیستم تا بیست و چهارم در صورتی که دوقلو باردار هستید باید از انجام ورزش های سنگینی که باعث از دست دادن انرژی زیادی می شوند، خودداری کنید، زیرا این ورزش ها موجب افزایش احتمال زایمان زودرس می شود. در هفته های بیست و چهارم انجام ورزش هایی مانند پیاده روی و شنا تا زمانی که احساس خستگی نکنید می تواند گزینه مناسبی برای ورزش باشد.

حرکات جنین در هفته بیست و چهارم بارداری 

از حدود هفته بیستم تا بیست و چهارم شما بیشتر اوقات در طول روز متوجه حرکات جنین می شوید.اگرچه حرکات جنین در بارداری های مختلف، متفاوت است، اما بطور کلی این حرکات نشان دهنده سلامت جنین هستند. با این وجود، ممکن است همیشه متوجه حرکات کودک نشوید، به ویژه در مواقعی که مشغول انجام کار هستید، پس جای نگرانی ندارد. در ابتدا مادر به خوبی حرکات او را احساس نمی کند اما با ورود به هفته بیست و چهارم و رشد بیشتر جنین مادر بیشتر متوجه حرکات او می شود. جنین در طی هفته بیست و چهارم در برخی ساعات خاصی از روز بیشتر حرکت می کند، اما با رسیدن شب فعالیت او بیشتر می شود. نکته جالب این است که معمولاً نوزادان در زمان خواب حرکت نمی کنند.

حرکات جنین در هفته بیست و چهارم بارداری 

شکم در هفته بیست و چهارم بارداری

در این هفته لگدهای کودک بیشتر و قوی تر شده است. در حقیقت، حتی دیگران نیز ممکن است با دست گذاشتن بر روی شکم  متوجه این لگدها بشوند. برای هفته بیست و چهارم افزایش وزن 6.350 تا 7.260 کیلوگرم توصیه می شود. افزایش شدید یا ناگهانی وزن باعث نگرانی می شود، اما برای سالم بودن حاملگی بهتر است افزایش وزن خود را کنترل کنید. و خانم های دوقلو باردار باید حدود 11 کیلوگرم وزن اضافه کرده باشند. در واقع این میزان افزایش وزن خطر زایمان زودرس را کاهش می دهد

سونوگرافی و آزمایش در هفته بیست و چهارم

در این هفته دکتر آزمایش چالش گلوکز، یکی از آزمایش های قبل از زایمان را توصیه می کند تا خطر ابتلا به دیابت بارداری را بررسی کند. این تست قند خون را اندازه گرفته و بنابراین از خواسته می شود که یک مایع شیرین به نام گلوکولا بنوشید و بعد از یک ساعت دوباره خون آزمایش می شود.


حتما بخوانید: درمان دیابت بارداری در طب سنتی


اگر نتایج غیر طبیعی باشد نیاز به تست تحمل گلوکز خواهید داشت. این تست میزان قند خون  را پس از 3 ساعت برای بررسی دیابت بارداری اندازه گیری می کند. پزشک به می گوید که چگونه شرایط خود را بررسی کرده تا بارداری سالمی داشته باشید. و ممکن است و کودک نیاز به سونوگرافی بیشتر داشته باشید.

سونوگرافی و آزمایش در هفته بیست و چهارم

تغذیه در هفته بیست و چهارم بارداری

  • جنین برای رشد استخوان ها، دندان ها، ماهیچه ها، سیستم عصبی و قلب به دریافت کلسیم نیاز دارد. ویتامین D نقش موثری در جذب کلسیم دارد، بنابراین مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهد. دریافت ویتامین D از طریق قرر گرفتن روزانه 20 تا 30 دقیقه زیر نور مستقیم آفتاب تامین می شود اما مصرف ماهی، تخم مرغ و شیر نیز می توانید برای دریافت این ویتامین مفید باشد.
  • برای دریافت کلسیم محصولات لبنی مانند شیر، ماست و دوغ، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو، انجیر، کنجد، لوبیای سبز و بادام را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • برای جلوگیری از احساس گرسنگی همیشه با خود خوراکی های مغذی مانند سیب، آجیل و ... داشته باشید.
  • از اهمیت آجیل و مغز ها مانند بادام، گردو و پسته برای میان وعده ها غافل نشوید.
  • مصرف پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، چربی و کربوهیدرات ها برای حفظ سلامت مادر و جنین در دوران بارداری ضروری هستند، به همین دلیل 5 گروه لبنیات، مواد سرشار از پروتئین، حبوبات، میوه و سبزیجات را حتما در برنامه غذایی خود بگنجانید.
  • در دوران بارداری نوشیدن آب برای ساخت بافت های جدید، مایع آمنیوتیک و هضم غذا ضروری است. نوشیدن آب کافی بدن را هیدراته نگه می دارد و مانع از ابتلا به عفونت های ادراری و یبوست می شود. توصیه می شود مادر در این هفته روزانه 1.5 لیتر مایعات مصرف کند،یعنی 10 لیوان آن شامل آب باشد.

تغذیه در هفته بیست و چهارم بارداری

هفته بیست و چهارم بارداری چی بخوریم

در هفته بیست و چهار حاملگی باید مراقب مواد غذایی که مصرف می کنید باشید تا با مشکل افزایش وزن رو به رو نشوید. در ادامه یک رژیم غذایی سالم برای هفته بیست و چهارم را به شما معرفی می کنیم.

  • محصولات لبنی
  • حبوبات
  • ماهی سالمون
  • تخم مرغ
  • کلم بروکلی
  • سبزیجات تیره و برگ دار
  • گوشت بدون چربی و پروتئین
  • توت

هفته بیست و چهارم بارداری چی نخوریم

  • از مصرف گوشت های نیم پخته شده خودداری کنید.
  • از خوردن ماهی، مرغ، تخم مرغ خام پرهیز کنید.
  • فست فود، اسنک های مضر، غذاهای تند، چرب و حاوی چربی های اشباع را از برنامه غذایی خود حذف کنید.

حتما بخوانید: آیا خوردن سوسیس در دوران بارداری بی خطر است؟


  • از مصرف نوشیدنی های حاوی قندهای افزودنی خودداری کنید.
  • سیگار نکشید و از مصرف الکل پرهیز کنید.

هفته بیست و چهارم بارداری چی نخوریم

مراقبت های هفته بیست و چهارم بارداری 

مراقب دیابت بارداری باشید

اکثر مادران باردار یک تست غربالگری گلوکز (GCT) را بین هفته‌های بیست و چهارم تا بیست و هشتم باید انجام دهند. این آزمایش به منظور تشخیص دیابت بارداری انجام می شود. از آنجایی که دیابت بارداری باعث افزایش میزان قند خون می شود، بنابراین درصورت عدم درمان یا پیشگیری احتمال انجام زایمان طبیعی سخت و یا در صورت لزوم سزارین برای مادر افزایش پیدا می کند، چرا که با چاق شدن کودک زایمان طبیعی برای شما دشوار  خواهد شد. درصورت ابتلا به دیابت بارداری، احتمال تولد نوزاد با مشکلاتی نظیر سطح پایین قند خون زیاد است. بنابراین با رعایت رژیم غذایی مناسبی از بروز این عارضه پیشگیری کنید.

مراقب زایمان زودرس باشید

در هفته بیست و چهارم با آگاهی از نشانه‌های زایمان زودرس از بروز این مشکل جلوگیری کنید، این نشانه ها شامل:

  • افزایش ترشح: اگر افزایش ترشحات واژن که آبکی، لزج، صورتی یا خونی هستند را مشاهده کردید سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.
  • انقباضات: در صورتی که خونریزی واژن یا لکه بینی، درد شکم یا گرفتگی و انقباضات عضلانی که شبیه علائم دوران قاعدگی است و بیشتر از 4 بار در ساعت اتفاق افتاده را مشاهده کردید، همچنین فشار زیاد در ناحیه لگن یا کمردردی که تا به حال نداشته اید را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید: علائم زایمان زودرس و راه جلوگیری از آن


مراقب نور خورشید باشید

توصیه می شود که برای جلوگیری از حساسیت چشم ها به نور خورشید در هفته بیست و چهارم همیشه از عینک آفتابی در مقابل نور خورشید به ویژه در فصول گرم و آفتابی استفاده نمایید.

مراقب حرکات جنین باشید

به تعداد حرکات جنین دقت کنید و اگر تعداد دفعات کاهش پیدا کرد به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت های هفته بیست و چهارم بارداری :مراقب حرمات جنین باشید

فهرست فعالیت های هفته بیست و چهارم بارداری

1. آزمایش گلوکز

2. برنامه ریزی ویزیت هفته بیست و هشتم

3. خرید لوازم کودک

4. ضدعفونی کردن خانه

سخن پایانی:

در هفته بیست و چهارم با پشت سر گذاشتن علائمی نظیر حالت تهوع اشتهای شما بیشتر می شود، به همین دلیل باید مراقب وزن خود و غذاهای مصرفی باشید، بهتر است تعداد دفعات مصرف غذا خود را افزایش دهید.علاوه براین با انجام تست غربالگری گلوکز (GCT) در هفته بیست و چهارم از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری کنید.


مقالات مرتبط:

همه چیز درباره هفته بیست و پنجم بارداری

همه چیز درباره هفته بیست و ششم بارداری



از
4
رای