بهترین داروها برای درمان اضطراب و استرس در نوجوانان و عوارض آنها

بهترین داروها برای درمان اضطراب و استرس در نوجوانان و عوارض آنها علائم و نشانه های اضطراب و استرس در نوجوانان چیست ؛ با درمان اضطراب و استرس در نوجوانان با بهترین داروی برای استرس نوجوانان و نحوه مصرف و عوارض و خطرات آن در سلام دنیا آشنا شوید.

دارو های ضد استرس و اضطراب برای نوجوانان، گزینه های درمانی برای فرزند شما؛ آیا دارویی برای کمک به نوجوان خود برای مقابله با استرس در نظر گرفته اید؟ در سلام دنیا، درباره علائم و نشانه های استرس و اضطراب در نوجوانان و روش های درمان استرس در نوجوانان با بهترین داروهای ضد اضطراب و استرس و همچنین نکته هایی است که باید در مورد دارو های ضد استرس و اضطراب بدانید، از جمله عوارض جانبی و خطرات آنها، با شما صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

نشانه های استرس و اضطراب در نوجوانان

نوجوان بودن می تواند هم برای بچه ها هم برای والدینشان استرس زا باشد. بسیاری از نوجوانان اضطراب شدیدی را تجربه می کنند و ابزار لازم برای مقابله با استرس را ندارند. برخی به شدت نگران هستند، برای خوابیدن دچار مشکل می شوند، روی افکار منفی دچار وسواس فکری هستند و در معاشرت با دیگران مشکل دارند. حتی ممکن است علائم فیزیکی مانند حالت تهوع، خستگی یا درد عضلانی را تجربه کنند. در این موارد نوجوان ممکن است اختلال اضطرابی غیر قابل تشخیص داشته باشد. اختلال اضطرابی درمان نشده نوجوان را در معرض عملکرد ضعیف در مدرسه، مهارت های اجتماعی ضعیف و رفتارهای پرخطر مانند سوءمصرف مواد قرار می دهد.


حتما بخوانید: اختلال اضطراب فراگیر چیست


متخصصان سلامت روان عموما موافق اند درمان باید شامل یک دوره معالجه برای نوجوانان مبتلا به اضطراب واسترس باشد. رفتار درمانی شناختی متداول ترین نوع صحبت درمانی برای نوجوانان است. رفتار درمانی شناختی به نوجوانان کمک می کند تا افکار منفی که را که در مورد خود یا جهان دارند به چالش بکشند و همچنین افکار مثبتی داشته باشند. بسیاری از درمانگران همچنین از تکنیک های مواجهه درمانی با نواجوانان استفاده می کنند تا با ترس های خود روبه رو شوند و یاد بگیرند که در بزرگسالی در جهان حرکت کنند و پیش روند. برخی از متخصصان سلامت روان ممکن است توصیه کنند که نوجوانان داروهای اضطراب را همراه با روان درمانی کنار یک دیگر داشته باشند. برای نوجوانان، بسته به ماهیت و شدت علائم، دارو ممکن است در کوتاه مدت یا بلند مدت تجویز شود. بیایید نگاهی بیندازیم به رایج ترین نوع داروهای اضطراب که برای نوجوانان تجویز می شود.

علائم و نشانه های استرس در نوجوانان

بهترین داروهای ضد اضطراب و استرس برای درمان استرس نوجوانان

درمان اضطراب و استرس در نوجوانان با داروهای سروتونین:

سروتونین ها داروهای ضد افسردگی هستند که معمولا برای درمان اضطراب نیز تجویز می شوند. این داروها معمولا با مسدود کردن باز جذب انتقال دهنده عصبی خلق و خو را بهبود می بخشند و برای درمان اختلالات اضطرابی برای نوجوانان که مبتلا به اضطراب هستند تجویز می شود و هم چنین رایج ترین گروه دارویی برای نوجوانان مبتلا به اضطراب می باشد. عوارض جانبی این دارو شامل حالت تهوع، سردرد و مشکلات خـواب است. کم شدن این عوارض جانبی ممکن است روز ها یا هفته ها طول بکشد، و لازم به ذکر است نوجوان شما نباید مصرف را به طور ناگهانی یا بدون راهنمایی پزشک قطع کند. قطع زود هنگام دارو ممکن است منجر به علائمی شبیه انفولانزا شود.


حتما بخوانید: بهترین تمرینات تنفس عمیق برای کاهش استرس


درمان اضطراب و افسردگی نوجوانان با دارو های سه حلقه ای:

اگر سروتونین یا نوراپی نفرین ها بی اثر باشند پزشک نوجوان شما ممکن است داروی ضدافسردگی سه حلقه ای تجویز کند سازمان غذا و دارو کلومیپرامین را برای درمان اختلال وسواس فکری تایید کرده است و گاهی از این دارو برای درمان اضطراب اجتماعی نیز استفاده می شود. در هنگام مصرف تری کلرو استیک اسید عوارض جانبی جدی مثل یبوست، ارام بخش و ناهنجاری قلبی وجود دارد. افرادی که تری کلرو استیک اسید مصرف می کنند برای مطمئن شدن از سلامت قلب خود به نوار قلب احتیاج دارند.

درمان استرس و اضطراب نوجوانان با بنزو دیازپین ها:

بنزو دیاپزین ها اولین دوره درمان برای نوجوانان مبتلا به اضطراب محسوب نمی شوند زیرا خطر عادت کردن به دارو و معتاد شدن به دارو وجود دارد. بنزودیازپین ها شامل الپارازولام(زاناکس)، کلونازپام (کلونوپین)، دیازپام(والیوم) و لورازپام(اتیوان) هستند. نوجوانانی که مصرف بنزودیازپین ها را قطع کنند نیز می توانند علائم ترک سخت را تجربه کنند. گاهی اوقات این داروها با سروتونین ها تجویز می شوند تا سروتونین ها به تاثیر کامل برسند هیچ کار آزمایی کنترل شده ای وجود ندارد که مزایای استفاده از بنزو دیازپین ها را برای درمان اضطراب کودک نشان دهد حتی اگر این داروها فقط گاهی تجویز شود؛ پس با پزشک فرزند خود در این باره مشورت کنید.

درمان استرس و اضطراب در نوجوانان

خطرات و نحوه مصرف داروهای ضد استرس و اضطراب برای نوجوانان

اگر نوجوان شما درحال مصرف دارو است یا می خواهد دارو را مصرف کند مهم این است که به طور مداوم درمورد حس خود از دارو به ویژه درمورد عوارض جانبی که ممکن است داشته باشد با او صحبت کنید. عوارض جانبی را به دکتر گزارش دهید و قبل از اینکه تصمیم به قطع هر دارویی بگیرید با پزشک او مشورت کنید. ممکن است بیش از یک بار تلاش کنید تا داروی مناسبی برای فرزند خود پیدا کنید و برخی از پزشکان ممکن است ازمایش ژنتیکی را توصیه کنند که این ازمایش تعیین می کند که کدام دسته از داروها ممکن است بهتر این کار را انجام دهد.

حتما با نوجوان خود در مورد خطرات مصرف الکل و سایر مواد مخدر در حین مصرف داروهای ضداضطراب صحبت کنید. نوشیدن الکل می تواند عوارض جانبی هر داروی اضطراب را بدتر کند و نوشیدن الکل در حین مصرف بنزودیازپین بسیار خطرناک است. به نوجوان خود یادآوری کنید که نباید داروی خود را به شخص دیگری بدهد یا بفروشد و همچنین نباید داروی تجویز شده را شخص دیگری مصرف کند. درمورد خطرات احتمالی ایجاد عادت با او صحبت کنید و مصرف داروی او را تحت نظر خود بگیرید.


حتما بخوانید: درمان های خانگی و ساده هورمون استرس


داروهای سرتونین و نوراپی نفرین هشدارهایی مانند خطر افکار خودکشی و رفتار های خود آزاری دارند که ممکن است درمیان جوانان افزایش پیدا کند. اگرچه خطر کم است اما در مورد عوارض جانبی با نوجوان خود صحبت کنید تا مطلع شوید و بدانید که آیا آنها افکار خودکشی را تجربه می کنند یا خیر. هنگام درنظر گرفتن داروهای ضد اضطراب برای نوجوان خود فهرستی از سوالات خود را یادداشت کنید و آن ها را نزد پزشک یا متخصص بهداشت و روان کودک خود ببرید، برخی از این سوال ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • چه مدت طول می کشد تا دارو کاملا تاثیر بگذارد.
  • چه عوارض جانبی دارد.
  • آیا عوارض جانبی پس از مدتی کاهش می یابد.
  • آیا مصرف این دارو خطراتی برای سلامتی دارد.
  • آیا عوارض جانبی منفی معمولا با قطع دارو همراه است.

بهترین داروی برای استرس نوجوانان

ممکن است چندین بار تلاش شود تا داروی مناسب برای آنها پیدا شود و این نیاز ممکن است درطول زمان تغییر کند. برخی از داروها ممکن است تا یک ماه طـول بکشد تا کاملا تاثیر بگذارند و پزشک تعیین کند که آیا این دارو موثر است یا خیر. برای تسریع این فرآیند، پزشک کودک شما ممکن است آزمایش ژنتیکی را توصیه کند تا مشخص شود که کدام دارو ممکن است بهترین عملکرد را داشته باشد. این نوع ازمایش ژنتیکی از نمونه برداری از گونه انجام می شود.

متاسفانه همه شرکت های بیمه به طور کامل با آزمایش ژنتیک موافق نیستند بنابراین، قبل از تایید هر آزمایش ژنتیکی که پزشک شما می خواهد انجام دهد با با شرکت بیمه و پزشک خود صحبت کنید. همچنین اگر فرزند شما علائم یا مشکلات سلامت روانی بیشتری را تجربه کند ممکن است نیاز به تغییر دارو داشته باشد با اطلاعات صحیح و ارتباطات مستمر با نوجوان خود آنها احساس قدرت خواهند کرد تا اضطراب خود را مدیریت کنند و زندگی سالمی بدون ترس و اضطراب داشته باشند.

سخن آخر

اطلاعات موجود در اینجا نباید به عنوان جایگزینی برای توصیه های یک پزشک واجد شرایط و دارای مجوز مناسب یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. این مقاله به دارو هایی اشاره می کند که که در سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار گرفته است و در زمان انتشار در دسترس بوده است، ممکن شامل همه عوارض جانبی داروها و یا همه هشدارها سازمان غذا دارو نباشد ولی اگر سوال سلامتی و یا نگرانی در مورد عوارض جانبی داروها دارید با درمانگر و پزشک خود صحبت کنید یا به سایت سازمان غذا دارو برای اطلاع از لیست جامع هشدار ها مراجعه کنید.


مقالات مرتبط:

16 تمرین ساده برای آرام کردن ذهن در زمان استرس

5 نکته کلیدی برای غلبه بر استرس مالی

از
5
رای