به نظر همه ی ما چای موز ترکیبی از دو ماده نامرتبط می باشد. ولی خب باید این نکته را اضافه کنم که این چای به طرز شگفت آوری خوشمزه می باشد و اخیراً به عنوان یک درمان خانگی در زمینه بی خوابی باب شده است. بسیاری از مردم بر این باورند که چای موزیی که قبل از خواب مصرف شود می تواند به تسکین اعصاب و بهبود خوابی بهتر کمک کند.
همین ویژگی خود نیز می تواند با مزایای دیگری همچون بهبود خلق و خو، سلامت قلب و مدیریت کاهش وزن همراه باشد. چای پوست موز که اغلب از پوست موز تهیه می شود، اثربخشی قوی تری دارد. در این چایی، از پوست غنی از مواد مغذی موز استفاده می شود. در این مطلب سلام دنیا، ما به موضوع خواص و فواید چای موز و چای پوست موز برای لاغری، فشار خون، بیخوابی، استخوان و سلامت روان ؛ مضرات و طرز تهیه چای موز و دارچین و چای پوست موز برای درمان بی خوابی پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
مواد مغذی موجود در چای موز
چای موز سرشار از پتاسیم، ویتامین B6، منگنز و منیزیم می باشد. به گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک موز رسیده متوسط پخته شده حاوی 293 میلی گرم پتاسیم، 0.3 میلی گرم ویتامین B6 و 24.6 میلی گرم منیزیم است. با این حال، توجه داشته باشید که این ارقام می توانند با توجه به روش آماده سازی موز متفاوت باشند.
فواید و خواص چای موز برای درمان بیماری ها و سلامتی
در طب عامیانه، نوشیدن چای موز برای افرادی که از مشکلات بی خوابی، افسردگی، اضطراب مزمن، سیستم ایمنی پایین، فشار خون بالا، چاقی، مشکلات التهابی و سایر بیماری ها رنج می برند، بسیار توصیه می شود. یک فنجان چای موز می تواند خواب شما را بهبود بخشد.
حتما بخوانید: خواص موز برای زنان، مردان و مضرات آن
1. فواید چای موز: خواب آرام
سطوح بالای تریپتوفان، سروتونین و دوپامین در چای موز می تواند با بهبود سطح خواب، کاهش بروز بیخوابی و به طور کلی خوابی آرامتر و بدون وقفه مرتبط باشد. همه این مواد شیمیایی در غلظت های بالا در خود میوه یافت نمی شوند، ولی خب احتمال این که در پوست آن وجود داشته باشند بیشتر است. هر چه که بیشتر بگذارید پوست و میوه موز دم بکشند، مواد مغذی بیشتری هم به نوشیدنی منتقل می شوند.
با خوردن یک فنجان چای پوست موز قبل از رفتن به رختخواب، شما می توانید هورمون های استرس خود را کاهش دهید و خوابی سالم و آرام را تجربه کنید. درست است که هنوز تحقیقاتی که مستقیماً این دو را به هم مرتبط کند وجود ندارد، ولی خب اخیراً یک مطالعه نشان داده است که غذاهای عملگرا (Functional Food) - غذاهایی شبیه غذاهای متعارف و معمولی - می توانند به بهبود خواب کمک کنند. موز حاوی بسیاری از عناصر از جمله پتاسیم و تریپتوفان می باشد.
2. فواید چای موز: تنظیم فشار خون
چای موز بیشتر به دلیل محتوای پتاسیمی آن که می تواند سلامت قلب را تقویت کند و فشار خون را کاهش دهد شناخته شده است. پتاسیم به عنوان یک گشادکننده عروق، نه تنها می تواند تعادل مایعات را در بدن تنظیم کند، بلکه می تواند با کاهش تنش در شریان ها و رگ های خونی، فشار بر سیستم قلبی عروقی را هم نیز کاهش دهد.
3. فواید چای موز: بهبود خلق و خو
دوپامین و سروتونین موجود در چای موز می توانند به تنظیم سطح هورمون ها و تقویت خلق و خو کمک کنند. افزودن چای موز به رژیم غذاییتان می تواند یک درمان طبیعی و سالم موثر برای تقویت خلق و خوی شما باشد.
حتما بخوانید: افزایش سروتونین در طب سنتی با 10 راه خانگی
4. فواید چای موز: بهبود تراکم استخوان
انواع مختلفی از مواد معدنی - همانند منگنز و منیزیم - در چای موز موجود می باشند که میتوانند به بهبود تراکم مواد معدنی در استخوان کمک کنند. دریافت کافی این ویتامین ها و مواد معدنی ضروری از چای موز و سایر غذاها در یک رژیم غذایی متعادل میتواند به کاهش و پیشگیری از پوکی استخوان همراه با افزایش سن کمک کند.
5. فواید چای موز: بهبود هضم
پتاسیم و منیزیم هر دو برای بهینه سازی و بهبود عملکرد عضلات نرم که در دستگاه گوارش مهم می باشند، شناخته شده اند. پتاسیم و منیزیم می توانند به تحریک حرکت پریستالتیک که میتواند حرکات روده را تنظیم کند کمک کنند. تحریک حرکت پریستالتیک می تواند از یبوست، نفخ و گرفتگی جلوگیری کند و باعث جذب مواد مغذی شود.
6. فواید چای موز: تقویت سیستم ایمنی بدن
ویتامین C و ویتامین A که هر دو در موز وجود دارند، میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. هر دوی این ویتامین ها می توانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کنند. اسید اسکوربیک (ویتامین C) تولید گلبولهای سفید خون را تحریک میکند و ویتامین A مستقیماً در جلوگیری از استرس اکسیداتیو در شبکیه، در دژنراسیون ماکولا و ایجاد آب مروارید ارتباط دارد.
7. فواید چای موز: لاغری و حفظ کاهش وزن
برخلاف تصاویر رایج، موز می تواند در واقع برای کنترل وزن مفید باشد. موز سرشار از فیبر های محلول و نامحلول می باشد. این دو نوع فیبر در اصل برای کند کردن هضم، سرکوب اشتها و افزایش متابولیسم شناختهشده اند. به لطف تریپتوفان، دوپامین و سروتونین موجود در موز، چای موز می تواند احساس سیری را در شما حفظ کند. طبق مقاله ی منتشر شده در Penn Medicine، یک رژیم غذایی متعادل، کلیدی برای کاهش وزن در طولانی مدت می باشد. ترکیب قندها، فیبرها و سایر مواد مغذی در موز میتواند در برنامهریزی برای چنین رژیم غذایی مفید باشد.
حتما بخوانید: خواص و عوارض زردچوبه برای لاغری
طرز تهیه چای موز
شما میتوانید چای موز را خیلی راحت در خانه خود درست کنید. برای تهیه چای موز شما به تنها چیزی که نیاز دارید یک موز ارگانیک، آب داغ و شیرین کننده ای مانند عسل یا دارچین می باشد.
1. تهیه چای موز: چای موز قبل از خوابیدن
مواد لازم:
- 1 عدد موز ارگانیک
- 2 فنجان آب
- 1 عدد چوب دارچین
- 1 قاشق غذاخوری عسل
دستور تهیه:
آب و چوب دارچین را در قابلمه ای بریزید و بگذارید بجوشند. انتهای موز را برش دهید و در آب جوش بریزید. در صورت تمایل می توانید پوست موز را بکنید. توجه داشته باشید که پوست موز دارای مواد مغذی زیادی می باشد. بگذارید موز به مدت 10 دقیقه بجوشد. سپس پس از اتمام 10 دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. صافی ای را بالای فنجان خود قرار دهید و محتویات داخل قابلمه را درون آن بریزید. شما همچنین نیز می توانید موز پخته شده را برای فرنی یا پودینگ چیا کنار بگذارید. عسل را به عنوان طعم دهنده به آن اضافه کنید. این چای، یک نوع نوشیدنی آرامش بخش فوق العاده برای قبل از خواب به شمار می آید.
نکته: بهتر است که از موز ارگانیک استفاده شود، چرا که دیگر باقیمانده ای از آفت کش ها بر روی پوست موز وجود نخواهد داشت. درست است که این نوع از آفت کش ها کشنده نیستند، ولی خب می توانند منجر به مسمومیت شوند. شما می توانید به جای چوب دارچین از پودر دارچین هم نیز استفاده کنید. بعد از دم کشیدن چای موز، 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
2. تهیه چای موز: چای پوست موز
مواد لازم:
- 1 عدد پوست موز
- 2 فنجان آب
- 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین
دستور تهیه:
انتهای پوست موز را برش دهید. برای تهیه این نوع چای شما می توانید پوست موز را منجمد و یا خشک کنید. آب را جوش بیاورید و پوست موز را داخل آن بریزید. بگذارید 10 دقیقه در درون آب بجوشد و سپس چای را در فنجان با استفاده از صافی بریزید. پودر دارچین را به سلیقه خود به آن اضافه کنید. شما همچنین نیز می توانید از شیرین کننده های دلخواه خود مثل عسل استفاده کنید.
نکته: موز سبز انتخاب بهتری نسبت به موز کاملا رسیده می باشد. پوست موز سبز دارای سطوح بالاتری از پروبیوتیک ها و همچنین نشاسته ی مقاوم که به سرعت توسط بدن قابل هضم نمی باشد، است. پوست موز سبز باعث تحریک بیشتر فعالیت چربی سوزی و کاهش وزن می شود.
عوارض و مضرات چای موز
عوارض جانبی نوشیدن چای موز می تواند شامل تهوع، استفراغ، ناراحتی معده و هیپرکالمی (پتاسیم بالا) شود. تمام این اثرات منفی معمولاً تنها زمانی تجربه میشوند که افراد بیش از حد از چای موز و یا از موز غیر ارگانیک استفاده کرده باشند. یک تا دو فنجان چای در روز برای اکثر افراد معقول می باشد. مواظب مصرف بیش از حد پتاسیم باشید.
همانطور که گفته شد، افراد گه گاه پس از نوشیدن چای موز از حالت تهوع، استفراغ یا ناراحتی معده گله مند هستند. با این حال، این عوارض معمولاً نتیجه مصرف بیش از حد پتاسیم است که می تواند منجر به هیپرکالمی شود. این عارضه اگر به اندازه کافی شدید باشد می تواند کشنده باشد. مصرف بیش از حد چای موز منجر به اسپاسم عضلانی، ضربان قلب نامنظم و اسپاسم دستگاه گوارش می شود. مصرف متوسط چای موز معمولاً این عوارض را به وجود نمی آورد.
در سایر بیماری ها، از جمله بیماری مزمن کلیوی، شما باید مصرف پتاسیم را محدود کنید. بهتر است که چای موز را - به خصوص که اگر بخواهید چای پوست موز را بخورید - با استفاده از موز ارگانیک درست کنید. اگر مطمئن نیستید که موز شما موزی معمولی یا ارگانیک است، پوست موز را قبل از دم کردن کاملا بشویید.
سخن آخر
چای موز سرشار از پتاسیم، ویتامین B6، منگنز و منیزیم می باشد چای پوست موز که اغلب از پوست موز تهیه می شود، اثربخشی قوی تری دارد. در این چایی، از پوست غنی از مواد مغذی موز استفاده می شود. در این مطلب درباره فواید چای موز برای سلامتی، درمان بیماری ها، لاغری، بی خوابی، فشار خون و همچنین طرز تهیه چای موز و چای پوست موز و دارچین صحبت کردیم. امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.
مقالات مرتبط:
خواص و مضرات چای سبز و لیمو ترش برای لاغری و سلامتی