اگر به شما بگوییم ابزار شگفت انگیزی برای کاهش وزن، کاهش نفخ، مبارزه با سرطان و افزایش انرژی وجود دارد چه فکری می کنید؟ اگر شما بگویید موز اینکار را می کند، دقیقا درست حدس زده اید! موز از میوه های مجلسی و خوش خوراک است که طعم دلچسبی نیز دارد، در این مطلب از سلام دنیا درباره خواص موز برای مردان و زنان، اسپرم ، تخمدان، کمر، خواص موز ناشتا، خواص موز برای سالمندان و کودکان، فشار خون، اعصاب، پوست صورت، یبوست، کبد چرب، گلودرد، تب، معده، اعصاب، اسهال، دستگاه گوارش، سرماخوردگی، تب خواص موز و هویج، خواص موز و عسل، مضرات موز صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
فواید موز برای سلامتی و درمان بیماری ها
39 خاصیت معجزه آسا خوردن موز
1. خواص موز برای کمر
در طب سنتی از موز در درمان درد کمر توصیه شده و این بخاطر خاصیت ضد التهابی بودن آن است، موز از بروز دردهای عضلانی نیز جلوگیری می کند.
2. خواص موز ناشتا
مصرف موز به صورت ناشتا می تواند در افرادی که هنگام صبح دچار حالت تهوع می شوند کمک کند تا این حالتشان برطرف شود، موز به خاطر وجود فیبر نامحلول و محلولی که دارد حرکت آرام روده را تسریع می کند و جلوی اشتهای شما را در وعده های بعدی می گیرد، اما اینکه موز جایگزین صبحانه شما شود اصلا گزینه مناسبی نیست.
حتما بخوانید: برای حالت تهوع چی بخوریم
3. خواص موز برای اسپرم مردان
مصرف غذاهای حاوی سدیم موجب کمتر شدن اسپرم به علت کندی جریان خون می شود در نتیجه در ارتباط جنسی دچار کمتر شدن لذت می شوند اما مصرف موز به علت داشتن پتاسیم موانع را در جهت رسیدن به ارگاسم را از بین می برد و به افزایش اسپرم کمک می کند، این میوه سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند و بخاطر وجود ویتامین B6 به عملکرد گلبول های قرمز خون کم می کند.
4. خواص موز برای تخمدان زنان
وجود منیزیم در موز موجب بهبودی کیست های تخمدان می شود و زنان می توانند در جهت رفع تنبلی تخمدان از موز استفاده کنند.
5. خواص موز برای سالمندان
افراد مسن بیشتر مستعد بیماری افسردگی و فراموشی هستند، تامین پتاسیم بدنشان می توانند این عارضه را به تاخیر بیندازند، سبزی های تازه و میوه می تواند در تغذیه پتاسیم به آنها کمک کنند، موز جزء میوه هایی است که سرشار از پتاسیم می باشد به طوری که 11 درصد از پتاسیم بدن را تامین می کند، سالمندان نیز به آسانی می توانند آن را بجوند و هضم کنند.
6. خواص موز و هویج
ترکیب موز و هویج می تواند به خاطر آنتی اکسیدان ها ، کاروتنوئیدها و ویتامین A قوت بینایی را تقویت کند و بیماری های مانند دژنراسیون ماکولا، آب مروارید، شب کوری و گلوکوم را بهبود ببخشد.
7. خواص موز برای معده
موز درمانکننده زخم معده میباشد و معده را آرام می کند، همچنین اسید اضافی معده را جذب می کند و از ایجاد ناراحتی جلوگیری می کند. مصرف موز معده را تقویت می کند به طوریکه سلول های فرسوده زخم ها را مرحم می باشد و از التهاب معده جلوگیری می کند.
حتما بخوانید: بهترین و بدترین غذاها برای التهاب و ورم معده
8. خواص موز برای اعصاب
موز به تمدد اعصاب کمک می کند و سروتونین بدن را توسط تریپتوفان موجود در موز تامین می کند، سرتونین باعث بروز شادی و حس خوب در بدن می شود. اگر در طول روز نیز دغدغه فکری زیادی دارید حتما موز را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
9. خواص موز برای اسهال
از موز در طب سنتی برای درمان بیماری های گوارشی استفاده می شود، موز عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و به دلیل پتاسیم بالایی که دارد کمک می کند تا بدن پتاسیم از دست رفته بدن را در اثر اسهال بدست بیاورد، همچنین فیبر موجود در موز روده را تقویت می کند.
10. خواص موز برای پوست صورت
جدب ویتامین A در بدن موجب ایجاد رطوب و آب رسانی در پوست می شود، موز از دسته میوه هایی می باشد که دارای ویتامین A می باشد و از خشکی پوست جلوگیری می کند، همچنین با داشتن ویتامین C مانند یک ضد آفتاب طبیعی می باشد ، از موز به عنوان ماسک صورت نیز می توانید استفاده کنید به این صورت که موز را له کرده و با مقداری عسل ترکیب کرده و حدود 20 دقیقه روی صورت خود مالیده و بعد با آب ولرم بشویید تا تاثیرش را ببینید.
11. خواص موز برای کودکان
اغلب کودکان موز را به عنوان میوه مورد علاقه شان انتخاب می کنند، زیرا هم خوشمزه است و هم راحت پوست کنده و جویده می شود ، هر چند که انتخاب خوبی برایشان می باشد زیرا موز یک غذای کامل به حساب می آید و فسفر موجود در آن هوش و حافظه کودکان را تقویت و سطح هوشیاری دانش آموزان را بالا می برد.
12. خواص موز برای دستگاه گوارش
مصرف فیبر بیش از حد می تواند موجب اختلال در گوارش شود ، نفخ و گاز معده را بوجود بیاورد به همین دلیل موز را به اندازه باید مصرف کنید زیرا دارای فیبر فراوان می باشد. هرگز موز را نرسیده نخورید زیرا سوءهاضمه خواهید گرفت ، برای رفع این مشکل موز نرسیده را یا بپزید و یا صبر کنید تا کاملا برسد.
حتما بخوانید: بهترین دمنوش برای نفخ شکم و درمان باد معده
13. خواص موز و عسل
عسل به تنهایی در درمان بیماری ها موثر می باشد موز نیز خواص فراوانی دارد حال ترکیب این دو موجب می شود که سرفه را از بین ببرد. از موز و عسل به صورت یک ماسک صورت نیز می توانید استفاده کنید، به این صورت که: یک قاشق چای خوری لیمو ، کمی عسل و نصف یک موز متوسط را با هم ترکیب کنید و روی صورتتان بمالید و کمی ماساژ دهید ، بعد از یک ربع صورت خود را با آب گرم بشویید و با حوله خشک کنید، پوست شما شاداب خواهد شود و مرطوب.
14. خواص موز برای فشارخون
ترکیب سدیم پایین و پتاسیم بالا منجر به کاهش فشار خون می شود و احتمال بروز سکته را در افراد کاهش می دهد. موز دارای پتاسیم زیاد و سدیم کم است. برخلاف تصور عده ای که فکر می کنند موز فشار خون را بالا می برد، به علت داشتن کلسیم ، پتاسیم و منیزیم فراوان در موز مصرف آن باعث کاهش فشار خون می شود .
15. خواص موز برای کبد چرب
افرادی که دارای کبد چرب هستند می توانند در جهت درمان بیماری خود از موز استفاده کنند، فیبر و پتاسیم موجود در موز می تواند در درمان کبد چرب و عوارض ناشی از آن موثر باشد.
16. خواص موز برای سرماخوردگی
افراد سرماخورده با خیال راحت می توانند موز مصرف کنند بی آنکه برایشان ضرر داشته باشد، موز خاصیت ضدویروسی دارد که در جهت درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.
17. خواص موز برای یبوست
موز خاصیت ملین دارد و به خاطر وجود پکتین که از انواع فیبر محلول می باشد موجب تسریع حرکات لولههای گوارشی می شود و یبوست را برطرف می کند. اسهال خونی و زخم های روده را بهبود می بخشد و البته دقت داشته باشید که برای این کار از موزهای رسیده استفاده کنید زیرا موزهای نارس نتیجه معکوس خواهند داشت و موجب یبوست خواهند شد. فیبر زیاد موجود در موز به دفع منظم مواد زائد از بدن شما و جلوگیری از یبوست کمک می کند.
18. خواص موز گلودرد
موز از شاخص گلایسمی پایین، ویتامینB6 ، پتاسیم و ویتامین C برخوردار می باشد که همگی در جهت رفع گلودرد موثر می باشند، موز با بلع و هضم راحتش در زمان گلودرد بهترین انتخاب می باشد.
19. خواص موز برای تب
فلاونوئید موجود در موز تب را پایین می آورد و سیستم ایمنی زدن را تقویت می کند، موز می تواند به خاطر منیزیم از سستی و بیحالی بدن در زمان داشتن تب جلوگیری کند.
حتما بخوانید: پایین آوردن تب با پیاز و گلاب
20. خواص موز برای ساخت عضله خالص
اگر بعد از ورزش احساس می کنید که ماهیچه های شما آسیب دیده یا با سرعت مورد انتظار رشد نمی کنند، ممکن است دلیل آن منیزیم ناکافی در رژیم غذایی شما باشد. موز منبع خوبی از این ماده غذایی است.
22. خواص موز برای افزایش سرعت بهبودی عضلات
پتاسیم منبع اصلی برای ترمیم و ریکاوری عضلات می باشد. مصرف موز که حاوی پتاسیم زیادی نیز است به شما کمک می کند سرعت بهبودی عضلات را هنگام ورزش افزایش دهد.
23. خواص موز برای افزایش احساس شادی و چابکی
موز حاوی ویتامین B9 (فولیک اسید) می باشد که ماده مغذی ضد افسردگی است و به ترشح سروتنین (هورمون شادی آور) کمک می کند. برخی پزشکان مصرف اسید فولیک را برای مصارف ضد افسردگی پیشنهاد می کنند.
24. خواص موز برای کاهش حس استرس و اضطراب
ویتامین B9 علاوه بر تقویت خلق و خو، حاوی تریپتوفان است که برای افزایش سروتین حیاتی می باشد. موز همچنین حاوی نوراپینفرین است که به تنظیم سطح استرس کمک می کند.
25. خواص موز برای بهبود کیفیت خواب
این نیز به دلیل تریپتوفان می باشد که پیشگام ترشح ملاتونین است که مسئول آرامش و تنظیم خواب می باشد.
26. خواص موز برای کاهش باد و نفخ شکم
نفخ معده مشکل بسیاری از افراد است. تحقیقات نشان می دهد خوردن موز به عنوان یک میان وعده، دوبار در روز به مدت 60 روز باعث کاهش نفخ معده تا 50 درصد شده است. دلیل این موضوع افزایش باکتری ضد نفخ موجود در میوه ها می باشد.
27. خواص موز برای افزایش سوختن چربی
موز حاوی کولین (نوعی ویتامین B) است که به طور مستقیم بر ژن مسئول ذخیره چربی در شکم اثر می گذارد. این ماده در گوشت لخم، غذاهای دریایی و سبزیجات سبز برگ نیز موجود می باشد.
28. خواص موز برای تثبیت قند خون
مصرف پروتئین و چربی سالم موجود در موز جذب قند را از طریق جریان خون کاهش می دهد. این مؤثرترین استراتژی برای تثبیت قند خون است که به معنای ثبات سطوح انرژی و کاهش وزن است.
29. خواص موز برای کاهش عطش
این یکی دیگر از مزایای ثبات قند خون می باشد.
30. خواص موز برای افزایش حس سیری
موز نرسیده مملو از نشاسته مقاوم است که فرآیند هضم را کند می کند. این ماده باکتری های مفید روده را تغذیه می کند که منجر به کم شدن اشتها شده و منجر به اکسیداسیون مؤثرتر چربی می شود.
31. خواص موز برای کاهش سطح کلسترول بد
موز حاوی فیتواسترول است که دارای اثرات کاهش کلسترول می باشد. علاوه براین موز حاوی ویتامین B6 می باشد که تقریبا برای همه چیز از جمله سلامت قلب، سلامت ایمنی، سلامت هضم و کارکرد سیستم عصبی مفید است.
32. خواص موز برای هضم آسان
موز یک منبع عالی از پروبیوتیک، کربوهیدرات غیر قابل هضمی که به عنوان غذای مفید برای باکتری های روده مورد استفاده قرار می گیرد و عملکرد هضم روده را بهبود می بخشد.
حتما بخوانید: هضم سریع غذا با بهترین داروی گیاهی، میوه و غذا
33. خواص موز برای کمک به استحکام استخوان ها
با وجود اینکه موز حاوی کلسیم زیادی نیست (کمتر از 1%) ولی به دلیل ماده پروبیوتیک موجود در آن به افزایش جذب کلسیم کمک می کند.
34. خواص موز برای افزایش سطح انرژی
موز حاوی گلوکز زیادی است که منبع بسیار خوبی از قند قابل هضم است و انرژی لازم را برای تمریناتی مانند دویدن و دوچرخه سواری فراهم می کند.
35. خواص موز برای افزایش ایمنی بدن
موز حاوی 3 نوع کارتینوئید متفاوت است که بدن آن ها را به ویتامین A تبدیل می کند. سطح بالای ویتامین A از بدن در مقابل بیماری های مزمن، سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی و دیابت محافظت می کند.
36. خواص موز برای سرطان
دلفینیدین آنتی اکسیدانی است که در موز یافت می شود و خواص ضد تومور دارد.
37. خواص موز برای درمان کم خونی
آهن موجود در موز باعث درمان کم خونی می شود. کم خونی باعث افزایش وزن می شود زیرا بدن تلاش می کند تا انرژی خود را حفظ کند و متابولیسم کاهش می یابد که منجر به افزایش وزن می شود.
38. خواص موز برای چشم و بهبود بینایی
موز سرشار از ویتامین A و C است. دو آنتی اکسیدان مفید برای سلامت چشم و پوست. موز حاوی مواد مغذی دیگری است مانند ویتامین E و لوتئین که برای سلامت چشم مفید می باشند.
39. خواص موز برای سم زدایی بدن
موز به دلیل پکتین موجود در آن سم زدایی طبیعی محسوب می شود. فیبر ژلاتین مانند موجود در آن به مواد سمی می چسبد و آنها را بواسطه ادرار از بدن خارج می کنند.
مضرات موز
با تمام این فواید که از موز عنوان کردیم باید بدانید که مصرف بیش از اندازه موز می تواند عوارضی در بدن ایجاد کند، مقدار بالای موز موجب افزایش قند خون، پوسیدگی دندان، بالا رفتن وزن، سردرد، خواب آلودگی، وجود گاز در معده ، نفخ و اسهال شود. افرادی که میگرن دارند از مصرف موز خودداری کنند زیرا موجب تشدید آن خواهد شد. اگر قصد کاهش وزن دارید موز را به عنوان میان وعده در صبح میل کنید اما اگر قصد بالا رفتن وزن دارید از موز در ساعتهای پایانی روز و یا حتی بعد از شام استفاده کنید.
سخن آخر
طبع موز گرم و تر می باشد و برای برطرف کردن عوارض آن بهتر است از نمک، عسل، مربای زنجبیل و سکنجبین که مصلح موز هستند استفاده کرد.
مقالات مرتبط:
خواص و مضرات چای پوست موز برای لاغری، فشار و بی خوابی