14 مورد از بهترین و بدترین خوراکی ها برای سلامت "کبد"

14 مورد از بهترین و بدترین خوراکی ها برای سلامت "کبد" اگر به فکر پیشگیری از بیماری های کبدی هستید، مصرف و عدم مصرف این 14 خوراکی را برای سلامتی کبد خود فراموش نکنید.

کبد عضوی چندکاره و ارگانی مهم در بدن است که با به خطر افتادن سلامت کبد، نگرانی های جدی، سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند حیات انسان را از او بگیرد. هر گونه آسیب به کبد می تواند به بیماری های مهلکی مانند کبد چرب، کبد چرب غیر الکلی، سیروز و سرطان کبد منجر شود. برای کمک به کبد که وظایف خود را به طور موثر انجام دهد، واضح است که شما باید از آن محافظت کنید. با سلام دنیا همراه باشید تا با 14 مورد از بهترین و بدترین خوراکی ها برای سلامت کبد، آشنا شوید.

14 مورد از بهترین و بدترین غذاها برای کبد

جو دو سر (Oatmeal)

مصرف جو دو سر برای سلامتی کبد

غذاهای سرشار از فیبر می توانند به کبد کمک کنند تا بهترین عملکرد را داشته باشد. می خواهید روزتان را به بهترین نحو شروع کنید؟ جو دو سر را امتحان کنید. تحقیقات نشان داده اند که این ماده می تواند به کاهش وزن و چربی های شکمی کمک کند که این می تواند روش مناسبی برای دوری از بیماری های کبدی باشد.

از غذاهای چرب دوری کنید

برای داشتن کبدی سالم، از غذاهای چرب دوری کنید

سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر انتخاب نامناسبی برای سلامت کبد هستند. مصرف بیش از حد غذاهایی که دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند می تواند کارکرد کبد را با مشکل مواجه کند. در گذر این زمان، این کار می تواند باعث التهاب کبد و تبدیل شدن این التهاب به آسیب های کبدی با نام سیروز (cirrhosis) شود. بنابراین بهتر است به فکر سفارش دادن غذاهای سالم تری باشید.

بروکلی

خوردن بروکلی برای داشتن کبدی سالم

اگر می خواهید کبد سالمی داشته باشید، سبزیجات بیشتری به رژیم غذایی تان بیفزایید. بروکلی می تواند بخشی از این استراتژی باشد. بعضی تحقیقات توصیه می کنند که این خوراکی ترد می تواند به شما در مقابل ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) کمک کند. اگر بروکلی آب پز برای شما خوشایند نیست، آن را همراه با بادام خرد شده، کران بری (توت خرس) خشک شده و سس روغن زیتون، سرکه و ادویه تند ترکیب کرده و در سالاد بریزید. طبخ بروکلی کبابی (بو داده) با سیر و کمی سرکه بالزامیک نیز می تواند بسیار خوشمزه باشد.

قهوه

مصرف قهوه برای سلامتی کبد مفید است

اگر نمی توانید روزتان را بدون مصرف قهوه سپری کنید، احتمالاً خوشحال خواهید شد اگر بشنوید که قهوه فوایدی برای کبد به همراه دارد. تحقیقات نشان داده اند که مصرف دو یا سه فنجان قهوه در روز می تواند از کبد در مقابل آسیبهای ایجاد شده از مصرف الکل یا رژیم غذایی ناسالم تا حدودی محافظت نماید. بعضی محققین توصیه کرده اند که قهوه می تواند ریسک بروز سرطان کبد را کاهش دهد.

کاهش مصرف شکر

تاثیر کاهش مصرف شکر در سلامتی کبد

مصرف بیش از حد خوراکی های شیرین می تواند برای کبد مشکل آفرین باشد. دلیل این مساله این است که بخشی از وظیفه کبد، تبدیل قند به چربی می باشد. اگر در این کار زیاده روی کنید، کبد بیش از حد چربی تولید کرده و این منجر به انباشت چربی در نقاط مختلف بدن می شود. در دراز مدت، ممکن است به مشکلاتی مانند کبد چرب دچار شوید. بنابراین به کبد خود لطف کرده و مصرف شیرینی جات را تا حد امکان کاهش دهید.

چای سبز

خوردن چای سبز به داشتن کبد سالم کمک میکند

این ماده سرشار از نوعی آنتی اکسیدان با نام کاتچین می باشد. تحقیقات اشاره دارند که این ماده می تواند بدن را در مقابل بعضی سرطان ها از جمله سرطان کبد محافظت نماید. اگر شما خودتان این چای را دم کرده و آن را داغ بنوشید، میزان کاتچین دریافتی بیشتر خواهد بود. میزان این آنتی اکسیدان در چای سرد یا چای های کیسه ای بسیار کمتر می باشد.

آب

برای داشتن کبد سالم ، آب بنوشید

یکی از بهترین چیزها برای کمک به کبد، داشتن وزن مناسب است. عادت کنید به جای مصرف نوشیدنی های شیرین شده مانند سودا و نوشیدنی های ورزشی (انرژی زا)، از آب استفاده کنید. از این که این کار ساده تا چه حد می تواند در هر روز کالری مصرفی شما را کاهش دهد، متعجب خواهید شد.

بادام ها

تاثیر آجیل و بادام در سلامت کبد

آجیل بویژه بادام ها منابع خوبی برای تامین ویتامین E می باشند و این ماده غذایی بر اساس توصیه محققین می تواند به بدن در مقابله با بیماری کبد چرب کمک کند. بادام ها همچنین برای قلب نیز مفید می باشند؛ بنابراین مرتبه بعدی که به مصرف میان وعده احساس نیاز کردید، یک مشت بادام به همراه داشته باشید یا آنها را در سالاد بریزید تا از جویدن آنها در حین مصرف سالاد لذت ببرید.

مصرف نمک را کم کنید

مصرف نمک را کم کنید تا به بیماری های کبد مبتلا نشوید

بدن شما به کمی نمک نیاز دارد، اما نه به اندازه ای که شما معمولاً مصرف می کنید. تحقیقات اولیه نشان می دهند که یک رژیم غذایی با مقدار بالای سدیم می تواند منجر به فیبروز شود که اولین گام آسیب کبدی محسوب می شود. برای کاهش مصرف نمک، راههای آسانی وجود دارد. از مصرف غذاهای فراوری شده و بسته بندی خودداری کنید. به جای مصرف سبزیجات کنسرو شده، از سبزیجات تازه استفاده کنید. نمکدان را از روی میز ناهارخوری بردارید تا بتوانید راحت تر در مقابل وسوسه مصرف نمک زیاد مقاومت کنید.

اسفناج

تاثیر اسفناج در سلامتی کبد

سبزیجات برگی دارای آنتی اکسیدان قدرتمندی به نام گلوتاتیون می باشند که می تواند به عملکرد مناسب کبد کمک کند. آماده کردن اسفناج بسیار آسان است. می توانید از آن به عنوان پایه سالاد در شام استفاده کرده، یا آن را به صورت تفت داده شده با سیر و روغن زیتون مصرف نمایید. در صورت پژمرده شدن می توانید آن را با کمی پنیر پارمیزان (پارمیجانو) تازه ترکیب کرده و مصرف کنید.

بلوبری

خووردن بلوبری برای سلامتی کبد

بلوبری دارای نوعی ماده مغذی به نام پلی فنل می باشد که می تواند از کبد در مقابل ابتلا به کبد چرب غیر الکلی که معمولاً با چاقی و کلسترول بالا همراه می باشد، محافظت کند. اگر بلوبری، خوراکی دلخواه شما نمی باشد، منابع غنی پلی فنل دیگر عبارتند از شکلات تلخ، زیتون و آلو.

مصرف الکل را مدیریت کنید

برای سلامتی کبدتان، مصرف الکل را مدیریت کنید

مصرف بیش از حد الکل می تواند به کبد شما آسیب بزند. در دراز مدت، این وضعیت می تواند منجر به سیروز کبدی شود. حتی مصرف تفریحی نوشیدنی های الکلی (چهار پیمانه در هر بار برای زنان و پنج پیمانه برای مردان) می تواند مضر باشد. سعی کنید مصرف نوشیدنی های الکی را در هر روز محدود کرده و به یک پیمانه برای زنان یا دو پیمانه برای مردان کاهش دهید.

گیاهان دارویی و ادویه ها

از گیاهان دارویی و ادویه ها، برای درمان بیماری های کبد کمک بگیرید

آیا می خواهید به طور همزمان از قلب و کبد خود محافظت نمایید؟ به غذای خود کمی پودر ارگانو (پونه کوهی)، مریم گلی یا رزماری بیفزایید. این ها منابع بسیار خوبی از پلی فنل های سالم می باشند. یک مزیت دیگر: آنها به شما کمک می کنند تا نمک را در بسیاری از غذاها حذف کنید. دارچین، پودر کاری و زیره نیز گزینه های مناسبی برای امتحان کردن می باشند.

مصرف میان وعده های بسته بندی شده را محدود کنید

برای سلامتی کبد، مصرف میان وعده های بسته بندی شده را محدود کنید

مرتبه بعدی که برای خرید خوراکی ترغیب شدید، به سراغ میان وعده های سالم تر بروید. مشکل مربوط به چیپس ها و خوراکی های پخته شده این است که آنها معمولاًٌ سرشار از قند، نمک و چربی می باشند. با کمی برنامه ریزی می توانید از یک رژیم غذایی سالم برخوردار شوید. یک استراتژی خوب: ظرفی حاوی میان وعده های سالم را با خود به محل کارتان ببرید. می توانید از یک سیب، همراه با یک ساندویچ کوچک کره بادام زمینی یا یک فنجان کوچک حمص (نخود-ارده) استفاده کنید.

منبع: webmd

از
4
رای