رگ های واریسی رگ هایی متورم یا بزرگ شده هستند که دقیقاً زیر سطح پوست ، معمولاً روی ران ها (ساق پا) و پاها قرار دارند. آنها زمانی تشکیل میشوند و فرم میگیرند که دریچه های روی رگ ها ضعیف شوند و یا آسیب ببینند. این وضعیت حدود 25٪ از زنان و 15٪ از مردان را درگیر می کند. ما در این مطلب سلام دنیا، به روش های درمان واریس با ورزش های ساده که به راحتی می توانید آنها را انجام دهید، پرداختیم. با ما همراه باشید.
چه کسانی به واریس مبتلا می شوند
اگر پیرتر باشید، یک سبک زندگی غیرفعال داشته باشید ، یا مدت طولانی بنشینید یا بایستی ، یا اگر دچار چاقی باشید ممکن است در معرض خطر بیشتری برای رگ های واریسی باشید. رگ های واریسی همچنین می توانند ارثی باشند و یا ممکن است پس از ضربه یا جراحت ایجاد شوند. همچنین این در بسیاری از خانم ها در دوران بارداری شایع است. تحرک بدنی می تواند به بهبود جریان خون و سلامت رگ ها کمک کند.
با هر نوع ورزش ، بهتر است که آرام آرام شروع کنید ، سپس در صورت احساس راحتی ، فعالیت خود را افزایش دهید. تمریناتی با تاثیر بالا مانند آهسته دویدن و پریدن می توانند فشار خون در پاها را افزایش دهند، که این امر می تواند باعث احساس ناراحتی شود. اگر با دقت شروع به کار کنید و فعالیت بیشتری را در خود بگنجانید، ورزش ها می توانند خطر ابتلا به رگ های واریسی را کاهش دهند و یا اینکه می توانند گردش خون شما را بهبود بخشند، که این امر می تواند به درد همراه با رگ های واریسی کمک کند.
حتما بخوانید: علت واریس چیست
درمان واریس با ورزش
اگر رگ های واریسی دارید ، ورزش نمی تواند آنها را درمان کند ، اما می تواند ناراحتی شما را تسکین دهد. در حالی که هیچ راهی برای جلوگیری کامل از رگ های واریسی وجود ندارد، با این حال اما ورزش باعث بهبود گردش خون و تقویت عضلات می شود، که این امر احتمال رشد آنها را کاهش می دهد. خلاص شدن از رگ های واریسی موجود می تواند پیچیده تر باشد. در حالی که در برخی موارد، ممکن است به درمان های پیشرفته تر نیاز باشد، شروع درمان های مراقبت از خود، از جمله جوراب های فشرده سازی و ورزش منظم ، مکانی عالی برای رهایی از درد و بدتر نشدن رگ های واریسی موجود است.
ورزش هایی برای کمک به رگ های واریسی
1. درمان واریس با ورزش : راه رفتن
راه رفتن یک ورزش کم تأثیر است که به بهبود عملکرد عضله کشاله پشت پا کمک می کند. پزشکان توصیه می کنند هر روز پیاده روی کنید. سعی کنید حدود 30 تا 45 دقیقه پیاده روی کنید. این کار را می توانید هر چند بار در روز انجام دهید.
2. درمان واریس با ورزش: شنا كردن
حرکات شنا ، پاهای شما را به سمت بالا هل می دهد و باعث می شود خون در آنها جمع نشود. شنا یک ورزش قلبی کم تأثیر است، زیرا برای تحمل وزن شما نیازی به مفاصل و استخوان ها ندارد. اگر شناگر تازه کاری هستید و به استخر دسترسی دارید، می توانید با 30 ثانیه فعالیت و 30 ثانیه استراحت شروع کنید. وقتی که بحد راحت و مناسب در شنا رسیدید، می توانید وقت شنا یا تعداد دورهایی را که انجام می دهید افزایش دهید ، اما این موارد را در مقیاس های کوچک امتحان کنید - بیشتر از 10 درصد افزایش هفته به هفته نباشد.
3. درمان واریس با ورزش دوچرخه سواری یا پای دوچرخه
دوچرخه سواری، چه در فضای باز و چه با دوچرخه ثابت ، می تواند مفید باشد. مانند پیاده روی ، دوچرخه سواری می تواند قدرت عضلات کشاله پشت پا را بهبود بخشد، و مانند شنا ، این یک فعالیت کم تاثیر است که بر روی پاهای شما بار زیادی را نمیگذارد. اگر دوچرخه سواری می کنید، می خواهید که مدت و وضعیت بدن خود را کاملاً تحت نظر داشته باشید، زیرا جلسات طولانی دوچرخه سواری می توانند جریان خون در پاهای شما را کاهش دهند. اگر دوچرخه ندارید، دراز بکشید و پاها را بالا و خم کنید. سپس مانند اینکه در حال دوچرخه سواری هستید در هوا رکاب بزنید.
حتما بخوانید: درمان واریس پا با روش های خانگی و طبیعی
4. درمان واریس با ورزش یوگا
انجام یوگا می تواند به شما کمک کند، زیرا برخی از وضعیت ها پاهای شما را بالاتر از قلب شما قرار داده و به بهبود گردش خون کمک می کند. یوگا شامل کشش و نگه داشتن حالت در حالی که تمرکز خود را بر تنفس قرار می دهید، است. گنجاندن کشش های ساده و کار کردن در وضعیت های چالش انگیزتر می تواند به شما در شروع حرکت و ادامه حرکت کمک کند.
به طور خاص یک ژست ، "ویپاریتا کارانی" ، که در آن پاهایتان را روی دیوار می گذارید و اجازه می دهید نیروی جاذبه برای افزایش جریان خون کار کند ، ممکن است مناسب برای سلامتی رگ ها باشد. در اینجا نحوه امتحان و انجام آن آورده شده است:
- مرحله 1: روی زمین دراز بکشید و یک شانه خود را نزدیک دیوار قرار دهید.
- مرحله 2: بدن خود را بچرخانید و پاهای خود را به سمت بالا به سمت دیوار حرکت دهید تا زمانی که در زاویه درست با زمین قرار گیرند.
- مرحله 3: بدن خود را به گونه ای قرار دهید که پایین تنه شما به دیوار باشد.
این ژست را می توانید با بالش زیر سر راحت تر کنید
5. Rebounding
Rebounding یا بالا و پایین پریدن روی مینی ترامپولین (ترامپولین کوچک)، می تواند به کاهش جمع شدن خون در پاها کمک کند. این کار را به مدت پنج دقیقه، سه بار در روز انجام دهید.
6. بالا نگه داشتن پا ها
انجام چند مجموعه از لیفت پا یک تمرین آسان است که باید در برنامه های خانگی روزمره خود آن را بگنجانید و انجام دهید، این کار به کشش عضلات پا کمک می کند.
- مرحله 1: به پشت بخوابید و پاها را به طور مستقیم بیرون بگذارید.
- مرحله 2: یک پا را بلند کرده و چند ثانیه در هوا نگه دارید.
- مرحله 3: پای خود را به آرامی پایین بیاورید.
- مرحله 4: این کار را با پای دیگر تکرار کنید
چندین بار با هر پا تکرار کنید.
حتما بخوانید: آموزش ورزش برای درمان زانو درد
7. چرخش مچ پا
اگر مجبور باشید مدت زمان طولانی بنشینید، حرکت و کشش مچ پا تمرین خوبی است. این می تواند خون را ترغیب کند تا از طریق پاها به داخل ران ها و ساق پا و کمر شما جریان داشته باشد و گردش کلی پایین تنه بدن را بهبود بخشد.
- مرحله 1: پاها را در مچ پا بچرخانید، و حلقه های کوچک ایجاد کنید.
- مرحله 2: چرخش ها را در جهت مخالف انجام دهید.
- چندین بار تکرار کنید.
8. روی پنجه پا وایسادن
انجام مجموعه های ساده از تمرینات پنچه نیز گردش خون را بهبود می بخشد ، که برای کمک به رگهای واریسی بسیار مفید است.
- مرحله 1: مستقیم بایستید و پاها را به اندازه عرض باسن از هم باز کنید. برای تعادل می توانید آن را روی یک صندلی یا دیوار نگه دارید.
- مرحله 2: پاشنه های خود را به آرامی از زمین بلند کنید و تا زمانی که روی نوک انگشتان خود بایستید. آن ها ر ا نگه دارید
- مرحله 3: پاشنه های پا را به آرامی پایین بیاورید.
- چندین بار تکرار کنید.
ملاحظات ایمنی
اگرچه همیشه برای افزایش فعالیت روزمره ، انعطاف پذیری و گردش خون ایده خوبی است ، اما خوب است به خاطر داشته باشید که برخی از ورزش های با تأثیر بالا می توانند رگ های واریسی را بدتر کنند. اگر متوجه شدید که بعد از انجام هر یک از تمرینات درد شما بدتر می شود ، با پزشک خود صحبت کنید.