درمان واریس پا با روش های خانگی و طبیعی + علائم واریس پا

درمان واریس پا با روش های خانگی و طبیعی + علائم واریس پا نارسایی مزمن وریدی و واریس خفیف در مردان رایج تر از زنان است. درد، ورم و بیقراری از علائم واریس است و سرکه سیب، جوراب واریس و موارد معرفی شده دیگر از بهترین درمان های خانگی برای واریس هستند.

بیماری واریس یک مشکل نسبتاً شایع است. بر طبق گفته کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، تخمین زده می شود که حدود 20 درصد از همه بزرگسالان در بخشی از زندگی واریس را تجربه می کنند. در این مقاله از بخش سلامت وب سایت سلام دنیا، به بررسی علل واریس پا، علائم واریس پا و درمان واریس پا با روش های خانگی و طبیعی پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

واریس پا چیست

در بیماری واریس پا، رگ هایی که به طور غیر طبیعی بزرگ شده اند به سطح پوست نزدیک می شوند. این حالت معمولاً در ماهیچه های ساق پا و ران ها اتفاق می افتد، زمانی که دیواره های رگ ها ضعیف و گشاد می شوند یا وقتی که دریچه ها در تنظیم جریان خون، خوب عمل نمی کنند. اگرچه این مسئله در افراد مسن رایج تر است، اما جوانان نیز ممکن است دچار واریس شوند. نارسایی مزمن وریدی و واریس خفیف در مردان رایج تر از زنان است.

علل و دلایل واریس

واریس زمانی رخ می دهد که رگ های به درستی کار نمی کنند و این می توانند به دلایل مختلفی باشد:

  • بارداری
  • یائسگی
  • سن (بیش از 50 سالگی)
  • چاقی
  • سابقه خانوادگی این بیماری
  • ایستادن برای مدت طولانی

این مشکل معمولاً در مردان میانسالی که لازم است در طول کار خود ساعات طولانی بایستند تاثیر بیشتری دارد.

سایر علل شایع تاثیر گذار در بروز واریس عبارتند از:

  • استفاده از قرص های ضد بارداری
  • یائسگی
  • تغییرات هورمونی در بدن
  • سبک زندگی ساکن و با تحرک کم
  • حتی آسیب هایی که قبلاً به دریچه های وریدی پا وارد شده است هم می توانند موجب واریس شود.

حتما بخوانید: قرص های پیشگیری از بارداری با دوز پایین 


دلایل بروز واریس

علائم و نشانه های واریس

شایع ترین علائم واریس نمایان شدن رگ ها، معمولا در پاها است. ظاهر شدن رگ های آبی تیره یا بنفش که ناشی از این بیماری است، برای اغلب مردم نگران کننده است. بیمار ممکن است علائم زیر را نیز تجربه کند:

  • درد
  • ورم
  • سنگین بودن
  • تغییر رنگ پوست
  • خستگی
  • بیقراری
  • سوزش یا سوزن سوزن شدن

واریس، علائم علل وراه درمان و پیشگیری از آن

5 مورد از بهترین درمان های خانگی واریس

در اینجا برخی از بهترین درمان های خانگی برای واریس ارائه شده است.

1. درمان واریس پا با، جوراب واریس

اگر از واریس رنج می برید، خرید جوراب واریس می تواند ایده خوبی باشد. جوراب های واریس به رگ ها و ماهیچه ها در جریان خون رسانی بهتر، کمک می کنند. این کار باعث کاهش علائم واریس می شود. مطالعه انجام شده در مجله جراحی و عروق اروپا در سال 2018 نشان داده که در میان افراد تحت مطالعه، آنهایی که جوراب واریس پوشیده بودند در مقایسه با افرادی که جوراب های قلابی واریس (به عنوان دارونما) استفاده کرده بودند، علائم بهبود و کاهش درد قابل توجهی را تجربه کردند. بیماران به مدت یک هفته از جوراب های فشرده سازی با فشار 18 تا 21 میلی متر جیوه که بلندی آن تا زانو بود، استفاده کرده بودند.

در مطالعه منتشر شده در سال 2004 در Dermatologic Surgery مشخص کرده بود که جوراب های فشرده سازی با بلندی تا ساق پا که دارای فشار 11 تا 21 میلی متر جیوه است، می تواند از ورم پاها بخاطر نشستن یا ایستادن طولانی مدت جلوگیری کند. سطح فشرده سازی مورد نیاز برای بیماران مختلف متفاوت است. با این حال، بسیاری از جوراب های فشرده سازی یا جوراب واریس به آسانی در هر داروخانه ای پیدا می شود.

جوراب واریس برای درمان واریس

2. درمان واریس پا با، سرکه سیب

سرکه سیب یک درمان خانگی فوق العاده برای درمان واریس است. سرکه سیب یک ماده طبیعی پاک کننده بدن است که گردش خون را بهبود می بخشد. زمانی که خون به شکل طبیعی جریان داشته باشد، سنگینی و تورم رگ های واریسی به طور قابل توجهی کاهش می یابد. مطالعه انجام شده در سال 2016 نشان داد که استفاده خارجی سرکه سیب در بیماران مبتلا به واریس، اثرات مثبتی را روی درمان آنها داشته است.


حتما بخوانید: 41 خاصیت عالی سرکه سیب برای سلامتی


در این مطالعه از بیماران مبتلا به واریس خواسته شد تا سرکه سیب را با استفاده از پارچه به مدت نیم ساعت و روزی دو بار روی نواحی ای که دچار واریس شده است استفاده کند و این کار را تا یک ماه ادامه بدهد. بعد از اتمام آزمایش ها، داده های آماری نشان داد که بیمارانی که این درمان خانگی را دنبال کردند نسبت به گروهی که تحت این درمان نبودند شاهد کاهش درد، کوفتگی، ورم، خارش، تغییر رنگ و گرفتگی در پاها بودند.

  • سرکه سیب را روی پوست نواحی دچار واریس بمالید و خیلی آرام ماساژ بدهید. این کار را هر روز صبح و شبها قبل از رفتن به رختخواب انجام بدهید. این درمان خانگی را برای چند ماه ادامه بدهید تا واریس رگ ها کمتر بشود.
  • به جای این کار، می توانید 2 قاشق چایخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کند و خوب هم بزنید. این ترکیب را حداقل به مدت یک ماه روزی دو بار مصرف کنید تا رگ های واریسی را کاهش دهید.

درمان های خانگی واریس

3. درمان واریس پا با ورزش

بر اساس اعلام "موسسه ملی قلب، خون و ریه" نشستن و ایستادن برای مدت طولانی بدون حرکت و قدم زدن، با افزایش خطر ابتلا به واریس و دیگر شکل های تجمع خون مرتبط است. برای کاهش خطر ابتلا به واریس، لازم است که فعالیت فیزیکی منظمی داشته باشید. ورزش کردن همچنین باعث توازن هورمون ها، کاهش وزن و حفظ وزن بدن در حالت سالم می گردد. همه این ها می تواند به کاهش و جلوگیری از بروز واریس کمک کند.

ورزش قدرت عضلانی را افزایش می دهد، جریان خون را تحریک می کند و گردش خون را بهبود می بخشد. این شرایط باعث کاهش درد و سایر عوارض می شود و در نتیجه به بهبود وضعیت رگها کمک می کند. تمرینات سبک باعث افزایش فعالیت ماهیچه ساق پا می شود بدون اینکه به آن فشار وارد کند. یکی از موثرترین تمرینات شامل شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری و یوگا است.

در مطالعه ای که در سال 2010 و توسط مجله جهانی علوم ورزشی منتشر شد، محققان دنبال کردن فعالیت ورزشی منظم (مانند راه رفتن) را برای بهبود جریان خون توصیه کردند، در نتیجه این کار، از ابتلا زنان باردار به واریس نیز جلوگیری می شود. تحقیقی که در سال 2016 صورت گرفت گزارش داد که انجام تمرینات درون آب، باعث بهبود وضعیت سلامتی و کاهش درد در بیماران مبتلا به بیماری های مزمن وریدی می شود.

علائم و دلایل واریس و درمان واریس با ورزش

4. درمان واریس پا با اجتناب از نشستن و ایستادن به مدت طولانی

بررسی ها نشان می دهد که طولانی شدن مدت کار کردن موجب افزایش خطر نیاز به درمان بیمارستانی، ناشی از بیماری واریس می شود. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از واریس این است که برای مدت طولانی نایستید یا ننشینید و از نشستن روی پاها اجتناب کنید زیرا فشار وحشتناکی روی رگ ها ایجاد می کند. همچنین، هنگامی که در حال استراحت هستید سعی کنید پاهای خود را بالا نگه دارید، بخصوص زنان باردار.

توصیه می شود که سه تا چهار بار در روز به مدت 15 دقیقه، پاهای خود را بالاتر از قلب نگه دارید . بالا نگه داشتن پا به کاهش تورم و از بین بردن علائم دیگر کمک می کنند. اگر لازم است برای مدت طولانی بایستید یا بنشینید، سعی کنید پاهای خود را خم کنید تا به جریان خون شما کمک کند. اگر برای مدت طولانی می نشینید، سعی کنید بعد از یکساعت بلند شوید و کمی قدم بزنید.

موثرترین درمان خانگی واریس

5. درمان واریس پا با شاه بلوط هندی

دانه های شاه بلوط هندی یک درمان خانگی قدیمی برای واریس محسوب می شوند. این دانه ها دارای خواص ضد التهابی و ضد تورم هستند و می توانند جریان خود را به طور موثری افزایش دهند و باعث کاهش رگ های واریسی شوند. عصاره دانه های شاه بلوط هندی aescin نامیده می شود و به بهبود قدرت کششی رگ ها و جلوگیری از آزاد شدن آنزیم های آسیب زننده به دیواره مویرگ ها کمک می کند.


حتما بخوانید: غذاهای ضد التهاب


مطالعه منتشر شده در سال 2006 گزارش می دهد که عصاره دانه شاه بلوط هندی تاثیر قابل توجهی در درمان بیماران مبتلا به نارسایی وریدی متوسط و خفیف دارد. در سال 2012 مطالعات بالینی منتشر شده نشان داد که عصاره شاه بلوط یک درمان موثر کوتاه مدت برای علائم واریس دارد. مطالعات نشان می دهد aescin باعث بهبود جریان خون می شود و در نتیجه ورم و التهاب پاها را کم می کند. مطالعه دیگری که در سال 2015 انجام شد، تایید کرد که استفاده از عصاره شاه بلوط یا aescin به عنوان درمان برای نارسایی مزمن وریدی تاثیر فراوانی دارد.

  • عصاره دانه شاه بلوط هندی به راحتی قابل دسترسی است و می توان آن را خریداری کرد. عصاره را روزی دو بار در ناحیه آسیب دیده استفاده کنید. هنگامی که این دارو به طور منظم استفاده شود، می تواند به کاهش درد و تورم پا کمک کند.
  • همچنین می توانید از مکمل های شاه بلوط استفاده کنید. رایج ترین دوز 300 میلی گرم و به تعداد دو بار در روز است، دوز استاندارد در حدود 50 میلی گرم در روز، برای دوز روزانه کل 100 میلی گرم aescin است.

توجه: شاه بلوط هندی را نخورید زیرا حاوی ماده ای سمی به نام esculin است. زنان باردار نباید آن را مصرف کنند.  

راه های پیشگیری از واریس

روش های جلوگیری از واریس پا

در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما در جلوگیری و کنترل بیماری واریس کمک می کند:

  • ورزش منظم
  • حفظ وزن بدن
  • اجتناب از پوشیدن لباس های بیش از حد تنگ
  • اجتناب از ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی
  • اجتناب از پوشیدن کفش های پاشنه دار برای مدت طولانی

چه وقت باید به پزشک مراجعه کنید؟

در بیشتر موارد، مراقبت از خود برای کنترل این بیماری کافی است. با این حال، در صورت بروز موارد زیر، توصیه می شود که به پزشک مراجعه کنید:

  • پوست اطراف رگ های واریسی پوسته پوسته، مستعد خونریزی ، تغییر رنگ داده یا زخم شده باشد.
  • رگ های واریسی گرم، قرمز و نازک شده باشد. 
  • خون ریزی بیش از اندازه باشد.
  • خونریزی متوقف نشود.
  • علائم بدتر شوند.
  • اقدامات مراقبت از خود اثری نداشته باشد.
سخن آخر

گزینه های پزشکی و جراحی برای درمان رگ های واریسی می تواند بسیار پرهزینه باشد. محققان در سال 2007 مطلبی با این موضوع انتشار دادند که بیماران قبل از انتخاب روش جراحی باید قیمت و هزینه های آن را بررسی کنید. افرادی که دچار واریس هستند می توانند برخی از درمان های خانگی که در این مطلب از سایت سلام دنیا، بیان شد، را امتحان کنند تا شدت وریدهای واریسی را کاهش دهند و به این شکل برخی اختلالات ناشی از آن را کم کنند.

منبع: top10homeremedies


مقالات مرتبط:

واسکولیت چیست؛ علائم، انواع، علل، تشخیص و درمان التهاب عروق

روماتیسم مفصلی چیست: انواع، علائم، علل، درمان و داروهای خانگی و رژیم غذایی

از
9
رای