استخوان درد از دردهای طاقت فرسا می باشد که در طول زندگی گاها به سراغ برخی از افراد به دلایل مختلف می آید، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات استخوان درد چیست ، علت درد استخوان، بیماری هایی که خون رسانی به استخوان ها را مختل می کنند، علائم استخوان درد، درد استخوان در بارداری، تشخیص، درمان ، پیشگیری درد استخوان ، زمان مراجعه به پزشک صحبت خواهیم کرد، لطفا با ما همراه باشید.
استخوان درد چیست؟
استخوان درد عبارت است از حساسیت شدید، درد یا سایر ناراحتیها در یک یا چند استخوان. این درد با دردهای عضلانی و مفاصل متفاوت است زیرا این درد هم زمانیکه درحال راه رفتن هستید رخ می دهد هم وقتی ایستاده اید. درد معمولاً با بیماری هایی مرتبط است که بر عملکرد طبیعی یا ساختار استخوان تأثیر می گذارد.
علت درد استخوان چیست؟
بسیاری از شرایط و اتفاقات می توانند منجر به درد استخوان شوند.
1. جراحت
آسیب دیدن یکی از علل شایع استخوان درد است. به طور معمول، این درد زمانی ایجاد میشود که فرد ضربه ببیند، تصادف کند یا سقوط کند. ضربه ممکن است باعث شکستگی استخوان شود. هر گونه آسیب به استخوان می تواند باعث درد استخوان شود.
2. کمبود مواد معدنی
برای سالم ماندن، استخوان های شما به انواع مواد معدنی و ویتامین ها از جمله کلسیم و ویتامین D نیاز دارند. کمبود کلسیم و ویتامین D اغلب منجر به پوکی استخوان ، شایع ترین نوع بیماری استخوانی می شود. افرادی که در مراحل پایانی پوکی استخوان هستند اغلب درد استخوان دارند.
3. سرطان استخوان
سرطان استخوان سلول های سرطانی را توصیف می کند که از خود استخوان منشا می گیرند. سرطان استخوان بسیار نادرتر از سرطان استخوان متاستاتیک است. زمانی که سرطان ساختار طبیعی استخوان را مختل کرده یا از بین میبرد، میتواند باعث درد استخوان شود.
حتما بخوانید: علائم سرطان استخوان چیست
4. سرطان متاستاتیک
این سرطانی است که در جای دیگری از بدن شروع می شود اما به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد.سرطان سینه ، ریه ، تیروئید، کلیه و پروستات از جمله سرطانهایی هستند که معمولاً به استخوانها سرایت میکنند.
بیماری هایی که خون رسانی به استخوان ها را مختل می کنند
برخی از بیماری ها، مانند کم خونی داسی شکل ، در خون رسانی به استخوان اختلال ایجاد می کنند. بدون منبع ثابت خون، بافت استخوانی شروع به از بین رفتن می کند. این باعث درد استخوان و ضعیف شدن استخوان می شود:
1. عفونت
اگر عفونت در استخوانها منشا گرفته یا به آن سرایت کند، میتواند باعث یک بیماری جدی به نام استئومیلیت شود. این عفونت استخوان می تواند سلول های استخوانی را از بین ببرد و باعث درد استخوان شود.
2. سرطان خون
لوسمی سرطان مغز استخوان است. مغز استخوان در بیشتر استخوان ها یافت می شود و مسئول تولید سلول های استخوانی است. افراد مبتلا به لوسمی اغلب دچار درد استخوان، به ویژه در پاها می شوند.
علائم استخوان درد چیست؟
بارزترین علامت استخوان درد، درد است چه در حال حرکت و چه زمانی که حرکت نمی کنید.
سایر علائم به علت خاص درد استخوان شما بستگی دارد:
- جراحت: تورم، شکستگی ها یا بدشکلی های قابل مشاهده، صدای ضربه ناگهانی یا ساییدن به هنگام آسیب دیدگی
- کمبود مواد معدنی: درد عضلانی و بافتی، اختلالات خواب، گرفتگی عضلات ، خستگی ، ضعف
- پوکی استخوان: کمردرد، حالت خمیده، از دست دادن قد در طول زمان
حتما بخوانید: ورزش مناسب پوکی استخوان
- سرطان متاستاتیک: طیف وسیعی از علائم بسته به محل گسترش سرطان که ممکن است شامل سردرد ، درد قفسه سینه، شکستگی استخوان، تشنج ، سرگیجه ، یرقان ، تنگی نفس ، تورم در شکم باشد.
- سرطان استخوان: افزایش شکستگی استخوان، توده زیر پوست، بی حسی یا سوزن سوزن شدن (از زمانی که تومور به عصب فشار می آورد)
- اختلال در خون رسانی به استخوان ها: درد مفاصل، از دست دادن عملکرد مفصل و ضعف
- عفونت: قرمزی، رگه هایی از محل عفونت، تورم، گرمی در محل عفونت، کاهش دامنه حرکتی، حالت تهوع، از دست دادن اشتها
- سرطان خون: خستگی، رنگ پریدگی پوست ، تنگی نفس، تعریق شبانه ، کاهش وزن بی دلیل
درد استخوان در بارداری
درد استخوان لگن یک اتفاق رایج برای بسیاری از زنان باردار است. این درد گاهی اوقات به عنوان درد کمربند لگنی مرتبط با بارداری (PPGP) نامیده می شود. علائم شامل درد در استخوان شرمگاهی و سفتی و درد در مفاصل لگن است. PPGP معمولاً تا پس از زایمان برطرف نمی شود. با این حال، درمان زودهنگام می تواند علائم را کاهش دهد. گزینه های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درمان دستی برای حرکت صحیح مفاصل
- فیزیوتراپی
- تمرینات آب
- تمریناتی برای تقویت لگن
این بیماری در حالی که رایج است، PPGP هنوز غیر طبیعی است. اگر درد لگنی را تجربه کردید باید برای درمان با پزشک خود تماس بگیرید.
درد استخوان چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک برای درمان باید علت اصلی درد را شناسایی کند. درمان بیماری می تواند درد شما را به شدت کاهش دهد یا از بین ببرد. پزشک شما یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و در مورد سابقه پزشکی شما می پرسد. سوالات متداول عبارتند از:
- کدام قسمت از بدنتان درد می کند؟
- اولین بار چه زمانی درد را تجربه کردید؟
- آیا دردتان بدتر می شود؟
- آیا علائم دیگری همراه با درد استخوان وجود دارد؟
پزشک ممکن است آزمایش خون را برای بررسی کمبود ویتامین یا نشانه های سرطان تجویز کند. آزمایش خون همچنین ممکن است به پزشک شما کمک کند تا عفونت ها و اختلالات غدد فوق کلیوی را که می توانند با سلامت استخوان ها تداخل داشته باشند، شناسایی کند.
- اشعه ایکس استخوان ، ام آر آی و سی تی اسکن می تواند به پزشک کمک کند تا ناحیه آسیب دیده را از نظر صدمات، ضایعات استخوانی و تومورهای داخل استخوان ارزیابی کند.
- از آزمایشات ادرار می توان برای تشخیص ناهنجاری های درون مغز استخوان، از جمله مولتیپل میلوما استفاده کرد.
در برخی موارد، پزشک شما نیاز به انجام چندین آزمایش برای رد برخی شرایط و تشخیص علت دقیق درد استخوان شما دارد.
حتما بخوانید: سرطان مولتیپل میلوما (Multiple myeloma) چیست
استخوان درد چگونه درمان می شود؟
وقتی پزشک علت درد استخوان را مشخص کرد، درمان را شروع می کند. پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که استراحت کنید. آنها احتمالاً برای دردهای استخوانی متوسط تا شدید یک مسکن برای شما تجویز خواهند کرد. اگر پزشک شما از علت آن مطمئن نیست و به عفونت مشکوک است، درمان شما را با آنتی بیوتیک شروع می کند. دوره کامل دارو را مصرف کنید، حتی اگر علائم شما در عرض چند روز از بین برود. کورتیکواستروئیدها نیز معمولاً برای کاهش التهاب استفاده می شوند.
گزینه های درمانی برای درد استخوان عبارتند از:
1. مسکن ها
مسکنها از رایجترین داروهایی هستند که برای کاهش درد استخوان تجویز میشوند، اما بیماری زمینهای را درمان نمیکنند. می توان از درمان های بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) یا استامینوفن (تیلنول) استفاده کرد.داروهای تجویزی مانند پاراستامول یا مورفین ممکن است برای درد متوسط یا شدید استفاده شود. وقتی علائم شما کم شد از استامینوفن وایبوپروفن استفاده کنید.
2. آنتی بیوتیک ها
اگر عفونت استخوانی دارید، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک های قوی برای از بین بردن میکروب عامل عفونت تجویز کند. این آنتی بیوتیک ها ممکن است شامل سیپروفلوکساسین، کلیندامایسین یا وانکومایسین باشند.
3. مکمل های غذایی
افرادی که پوکی استخوان دارند باید کلسیم و ویتامین D مصرف کنند. پزشک تغذیه برای درمان کمبود مواد معدنی به شما ویتامین D و کلسیم می دهد. مکمل ها به شکل مایع، قرص یا جویدنی در دسترس هستند.
حتما بخوانید: برای کمبود ویتامین دی چی بخوریم
4. درمان های سرطان
درمان درد استخوان ناشی از سرطان دشوار است. پزشک برای تسکین درد باید سرطان را درمان کند.درمان های رایج سرطان شامل جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی (که می تواند درد استخوان را افزایش دهد) است. بیس فسفونات ها نوعی دارویی هستند که به جلوگیری از آسیب استخوان و درد استخوان در افراد مبتلا به سرطان استخوان متاستاتیک کمک می کنند. همچنین ممکن است مسکنهای تریاک نیز تجویز شوند.
5. عمل جراحی
ممکن است برای برداشتن قسمت هایی از استخوان که به دلیل عفونت از بین رفته اند، به جراحی نیاز داشته باشید. همچنین ممکن است برای ترمیم مجدد استخوان های شکسته و برداشتن تومورهای ناشی از سرطان به جراحی نیاز باشد. جراحی ترمیمی ممکن است در موارد شدیدی که مفاصل قابل تعویض یا جایگزینی هستند استفاده شود.
چگونه می توان از درد استخوان جلوگیری کرد؟
حفظ استخوان های قوی و سالم، جلوگیری از درد استخوان را آسان تر می کند. برای حفظ سلامت استخوان ها، به یاد داشته باشید:
- یک برنامه ورزشی سالم داشته باشید
- کلسیم و ویتامین D کافی دریافت کنید
- فقط در حد اعتدال بنوشید
- اجتناب از سیگار کشیدن
علاوه بر بهبود سلامت استخوان، می توانید از آسیب هایی که منجر به درد استخوان می شود نیز جلوگیری کنید. سعی کنید با تنظیم کفپوش ها و فرش های شل یا نور ضعیف از سقوط جلوگیری کنید. هنگام بالا یا پایین رفتن از پله ها نیز باید مراقب باشید. برای فعالیت های ورزشی، به ویژه ورزش های تماسی مانند فوتبال یا بوکس، از لباس های محافظ مناسب استفاده کنید.
در ریکاوری چه اتفاقی می افتد؟
در بسیاری از موارد، مدتی طول میکشد تا مشکلی که باعث درد استخوان میشود، بهبود یابد، چه درد ناشی از شیمیدرمانی باشد یا از شکستگی. در طول درمان، از تشدید یا ضربه زدن به نواحی آسیب دیده خودداری کنید. این می تواند از آسیب و درد بیشتر جلوگیری کند و باعث بهبودی شود. تا حد امکان به نواحی آسیب دیده استراحت دهید و در صورت آسیب بیشتر، آن ناحیه را بی حرکت کنید. برای برخی از افراد، وسایل کمکی مانند بریس، آتل و گچ تجویز می شود که میتواند از استخوان محافظت کند و هم درد را تسکین دهد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
شرایط جدی اغلب علت درد استخوان هستند. حتی درد خفیف استخوان ممکن است نشان دهنده یک وضعیت اورژانسی باشد. اگر درد استخوانی غیر قابل تحملی را تجربه کردید که ظرف چند روز بهبود نیافت، با پزشک خود مشورت کنید.
- همچنین اگر درد استخوان با کاهش وزن، کاهش اشتها یا خستگی عمومی همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.
- اگر از قبل پزشک مراقبت های اولیه ندارید، می توانید پزشکان منطقه خود را از طریق برنامه Healthline FindCare مرور کنید .
- استخوان درد ناشی از آسیب نیز نیاز به ویزیت پزشک دارد. درمان پزشکی برای شکستگی های ناشی از ضربه مستقیم به استخوان مورد نیاز است. بدون درمان مناسب، استخوان ها می توانند در موقعیت های نادرست ترمیم شوند و حرکت را مهار کنند. تروما همچنین باعث عفونت می شود.
سخن آخر
با جلوگیری از استخوان درد می توانید تا حدودی از این درد جلوگیری نمایید اما در صورت دچار شدن بهتر است راه درمان آن را نیز بدانید.