کافور (از درخت Cinnamomum camphora) یک ماده قابل اشتعال است که خواص درمانی زیادی دارد به همین جهت یک ماده شناخته شده است. این ماده جامد قابل احتراق و نیمه شفاف برای قرن ها به عنوان ترکیبی در بسیاری از مرهم ها و پمادهای درد استفاده شده است. کافور فواید بسیار زیای دارد. و خاصیت جذب آسان و خنک کنندگی این ماده ،آن را به یک عنصر مناسب در بسیاری از درمان های پوست و مو تبدیل می کند.
استفاده از کافور می تواند باعث کاهش سوزش، کاهش خارش، به حداقل رساندن درد عضلانی، کمک به رفع بی خوابی، کمک به کاهش وزن، افزایش رشد مو، تقویت ریشه مو، بهبود گردش خون و درمان سرماخوردگی و سرفه شود. بنابراین، برای همه موارد کاملا مناسب است. در این مقاله سلام دنیا، به بررسی خواص کافور برای سلامتی، پوست و مو، نحوه مصرف آن و عوارض احتمالی آن پرداخته ایم.
کافور چیست؟
فقط درختان 50 ساله Cinnamomum camphora می توانند ماده فعالی که روغن کافور از آن استخراج می شود را تولید کنند. روغن کافور از طریق فرآیند تقطیر با بخار این درخت استخراج می شود. معمولاً این روغن از سقز شیره این درخت تهیه می شود. کافور شامل ترکیب شیمیایی نظیر(ترپن)،پینن، کامفن، بی پینن، لیمونن، 1،8 سینئول و پی سیمن است. گفته می شود کافور دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد اسپاسم، ضد اضطراب و آرام بخش است.
در ادامه مطلب، دلیل استفاده از کافور در محصولات پوست و مو و نحوه تسکین بسیاری از مشکلات سلامتی توسط این ماده پرخاصیت را بخوانید.
خواص کافور برای سلامت پوست
1. خواص کافور برای پوست: تسکین خارش و تحریک پذیری پوست
کافور دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است، به همین جهت می تواند برای کاهش برخی از مشکلات پوستی مانند خارش و سوزش موثر باشد. یک مطالعه حیوانی همچنین نشان داد که کافور یک عامل قوی برای التیام زخم هم است.
کافور می تواند تولید کلاژن و الاستین را در فیبروبلاست های پوستی برای کمک به بهبود زخم افزایش دهد.کافور همچنین به عنوان یک ماده ضد چروک موثر در بسیاری از لوازم آرایشی محسوب می شود. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تایید این خواص کافور برای انسان مورد نیاز است.
حتما بخوانید: درمان خانگی حساسیت پوستی و خارش
2. خواص کافور برای پوست: تسکین درد
کافور برای تسکین درد و تورم کاربرد دارد. مطالعه ای که در دانشگاه همدرد (پاکستان) انجام شد، نشان داد که اسپری حاوی ترکیباتی نظیر منتول، اکالیپتوس، میخک و کافور خواص ضد درد و ضد التهابی دارد و می تواند باعث تسکین درد شود.
3. خواص کافور برای پوست: تسکین سوختگی
کافور به عنوان درمانی برای سوختگی های جزئی کاربرد دارد.این ماده پر خاصیت برای از بین بردن جای زخم سوختگی هم موثر است. در مطالعهای که روی موشها انجام شد، مشخص شد که پماد گیاهی حاوی کافور، روغن کنجد و عسل زمان بهبودی سوختگیها را کاهش میدهد. برای این منظور مقدار کمی کافور را در آب حل کنید و در محلی که دچار سوختگی شده بمالید. تا زمان از بین رفتن جای زخم این درمان را ادامه دهید.
4. خواص کافور برای پوست: درمان آکنه
کافور می تواند به درمان آکنه کمک کند. گفته می شود که کافور باعث کاهش درد و تورم ناشی از التهاب فولیکول های مو و غدد چربی می شود. فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات زیست فعال که در کافور وجود دارند نظیر 1،8-سینئول، α-پینن و کامفن برای درمان آکنه اثربخشی دارند.
5. خواص کافور برای پوست: درمان اگزما
همچنین کافور برای رفع اگزما و کنترل خارش هم مفید است.کافور یک درمان موثر در زمان تشدید اگزما و نیاز به کنترل التهاب و خارش محسوب می شود.
6. خواص کافور: درمان قارچ ناخن
قارچ روی ناخن های پا مشکل ناخوشایند و دردناکی است،اما برای جلوگیری از رشد قارچ ها استفاده از خمیر کافور می تواند درمان مفیدی باشد. کافور دارای خواص ضدعفونی کنندگی و ضد قارچی است همین خواص برای درمان قارچ ناخن اثربخش هستند.
7. خواص کافور: رفع ترک پاشنه پا
شواهد نشان می دهد که کافور می تواند باعث نرمی پاشنه های ترک خورده شود. با این حال، هیچ مدرک علمی برای اثبات این موضوع وجود ندارد. برای رفع ترک پاشنه پا، باید پاهای خود را در محلول کافور و آب خیس کنید و پاهای خود را بشویید. بعد از اینکار، می توانید روی پاشنه پا را مرطوب کننده یا وازلین بمالید. این کار پوست شما را مرطوب نگه می دارد و مانع از ایجاد ترک های پا می شود.
حتما بخوانید: درمان ترک پا با بهترین درمان خانگی و گیاهی
8. خواص کافور: تسکین بثورات پوستی
ترکیبات ضد التهابی خاصی که در کافور وجود دارد،می تواند برای تسکین بثورات پوستی مفید باشد.گفته می شود کافور به ویژه برای تسکین بثورات پوستی ناشی از گرما و تعریق زیاد موثر عمل می کند.شواهد نشان می دهد که وقتی کافور با آب حل می شود و بصورت موضعی روی بثورات پوستی مالیده می شود،بعد از استفاده متوالی برای چند روز باعث رفع انها می شود.
9. خواص کافور: درمان عفونت قارچی و باکتریایی
کافور دارای خاصیت خنک کننده و تسکین دهنده است و در بسیاری از پمادهای پوستی که برای درمان تعداد زیادی از عفونت های قارچی و باکتریایی طراحی شده اند، بکار می رود. کافور خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد به همین دلیل یکی از ترکیبات اصلی در صنعت آرایشی محسوب شده است.
توجه: مهم است که قبل از استفاده از کافور برای درمان مشکلات پوستی از عدم حساسیت به این ماده مطمئن شوید. درصورتی که این ماده برای شما مناسب نباشد، ممکن است باعث تشدید مشکلات پوستی شود. علاوه بر این، نباید آن را روی پوستی که بریده شده،استفاده کرد. چون کافور می تواند از طریق پوست بریده شده وارد بدن شود و باعث مسمومیت شود، به خصوص اگر غلظت کافور در بدن بالا برود.
10. خواص کافور: تقویت رشد مو
گفته می شود، زمانی که روغن کافور با روغن های اسانسی خاصی ترکیب می شود، باعث تقویت رشد مو می شود. در روش دیگر می توانید از ترکیب روغن کافور با یک روغن حامل معمولی (مانند نارگیل یا زیتون) استفاده کنید و به کف سر خود بمالید. گفته می شود که این کار باعث تحریک گردش خون در کف سر شده و منجر به تقویت رشد مو می شود. با این وجود، شواهد علمی این موضوع را اثبات نکرده اند.
11. خواص کافور : بهبود بافت مو و مبارزه با ریزش مو
شواهد نشان می دهد که روغن کافور ممکن است بافت موهای شما را بهبود بخشد و موهایی صاف و نرم به شما بدهد. گفته می شود که روغن کافور می تواند ریزش مو را کاهش داده و رشد مو را تقویت کند. با این حال، تحقیقات محدودی برای حمایت از هر یک از این ادعاها وجود دارد.
حتما بخوانید: روش درمان ریزش مو با آب پیاز
12. خواص کافور: از بین بردن شپش
کافور به عنوان یک عامل تمیز کننده و ضد عفونی کننده عملکرد بسیار خوبی دارد. علاوه براین، می تواند باعث از بین رفتن شپش هم شود. ترکیب روغن کافور و آب حمام می تواند به طرز موثری باعث رفع شپش سر شود. برای این کار، روغن کافور را با روغن نارگیل مخلوط کرده و به پوست سر خود بمالید تا شپش با روغن ها خفه شود.
خواص کافور برای سلامتی
13. خواص کافور: تسکین درد عضلانی
ترکیب روغن کافور با روغن نعناع می تواند برای تسکین درد به خصوص برای کمردرد مفید باشد. این مخلوط همچنین با داشتن خواص ضد التهابی خود باعث کاهش تنش عضلانی می شود.
- ماساژ روغن کافور برای عضلات دردناک باعث افزایش جریان خون در آن نواحی می شود و در نتیجه درد و سفتی کاهش پیدا می کند.
14. خواص کافور: درمان آرتریت
مطالعه ای که توسط آکادمی علوم پزشکی چین بر روی موش ها انجام شد، نشان داد که اثر ضد التهابی کافور ممکن است به درمان آرتریت کمک کند. با این حال، مطالعات بیشتری برای درک این خواص کافور برای انسان مورد نیاز است.
15. خواص کافور: درمان اسپاسم
کافور دارای خواص ضد اسپاسم است،بنابراین ممکن است برای آرامش اعصاب مفید باشد.گفته می شود که بخارات روغن کافور معطر باعث کاهش استرس می شود و در نتیجه حس آرامش را ایجاد می کند.ماساژ این روغن می تواند تا حدودی باعث تسکین اسپاسم شود.
16. خواص کافور: کمک به خواب بهتر
روغن کافور به دلیل وجود پاراسیمن (P-cymene) ممکن است باعث آرامش بدن و ذهن و در نتیجه به داشتن خواب بهتر کمک کند. با این حال، تحقیقات محدودی برای حمایت از این ادعا در دسترس است.
17. خواص کافور برای درمان سرماخوردگی و سرفه
کافور برای سرماخوردگی و سرفه اثربخشی زیادی دارد.کافور یک ماده فعال در بسیاری از داروهای ضداحتقان ها و پمادهای ویکس است. کافور را می توان به چندین روش مختلف برای درمان سرفه و گرفتگی بینی استفاده کرد، این روش ها شامل استنشاق، مالیدن و استفاده از آن به عنوان بخور است.
حتما بخوانید: برای درمان سرماخوردگی چی بخوریم
حل کردن کافور در آب داغ به مدت 10 دقیقه و استنشاق بخار آن می تواند برای درمان سرماخوردگی معجزه کند. حتی تحریک پذیری گلو را تسکین داده و باعث درمان برونشیت هم می شود.
18. خواص کافور برای لاغری و کمک به کاهش وزن
روغن دانه درخت کافور (CKO) می تواند برای کاهش چربی بدن مفید باشد. مطالعه ای که روی موش ها صورت گرفت،مشخص کرد که استفاده از روغن کافور وزن بدن و رسوب چربی را کاهش می دهد. با این وجود، برای تأیید این خواص روغن کافور برای انسان ها تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
19. خواص کافور: درمان مشکلات قلبی عروقی
در تحقیقی که با حضور 190 بیمار مبتلا به اختلالات عملکردی قلبی عروقی صورت گرفت، مشخص شد که ترکیبی از کافور و کراتاگوس ممکن است منجر به تسکین علائم اختلالات قلبی عروقی شود.
20 .خواص کافور: افزایش گردش خون
جریان غیرطبیعی خون در بدن باعث بروز مشکلات سلامتی زیادی می شود، اما استنشاق کافور ممکن است برای رفع این مشکل مفید باشد. کافور باعث بهبود گردش خون می شود. بهبود گردش خون می تواند باعث کاهش علائم بیماری های روماتیسمی، نقرس و آرتریت شود. تحقیقات در مورد برخی از کاربردهای کافور بسیار محدود است. با این حال، شواهد نشان می دهد که کافور ممکن است برای درمان شرایط زیر مفید باشد:
- زگیل
- کاهش میل جنسی
- زخم سرد
- گوش درد
- نفخ شکم
- اضطراب و افسردگی
- بواسیر (هموروئید)
حتما بخوانید: بهترین درمان های خانگی بواسیر
طریقه مصرف و نحوه استفاده از کافور
1. کافور به عنوان مرهم
برای تسکین فوری درد، می توانید در خانه با استفاده از کافور اسپری تسکین دهنده درد را تهیه کنید.
مواد مورد نیاز:
- 2 قطره اسانس کافور
- 1 اونس الکل غلات خالص
- 1 بطری اسپری شیشه ای
طرز تهیه:
- الکل و اسانس کافور را با هم ترکیب کنید.
- محلول را درون یک بطری اسپری شیشه ای بریزید.
- برای تسکین درد آن را روی عضلات دردناک و رگ به رگ شده بمالید.
2. کافور برای ماساژ روی قفسه سینه
شما می توانید دستگاه بخور خود را در خانه با استفاده از کافور درست کنید.
مواد مورد نیاز:
- 1 اونس روغن زیتون
- مکعب های 2 اینچی موم زنبور عسل
- 3-5 قطره اسانس کافور
- ظرف شیشه ای
طرز تهیه:
- کار را با گرم کردن روغن زیتون در قابلمه و اضافه کردن موم به آن شروع کنید.
- مواد را تا زمان ذوب شدن موم هم بزنید.
- اسانس کافور را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
- مخلوط را در یک شیشه بریزید و بگذارید خنک شود.
- این مخلوط را در دمای اتاق نگهداری کنید و در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
- بهترین ویژگی این پماد ماندگاری طولانی مدت آن است. تا یک سال ماندگاری دارد.
حمام با روغن کافور
هیچ چیز بیشتر از یک حمام طولانی باعث آرامش نمی شود. اما، استفاده از صابون معمولی واقعاً نمی تواند باعث تسکین عضلات خسته شود. اسانس کافور را درون آب وان بریزید و از حمام آرامش دهنده لذت ببرید. اضافه کردن 2 تا 3 قطره از این روغن اسانسی منجر به تسکین درد عضلات و گردش خون در بدن را افزایش می بخشد. همچنین به افرادی که از سرماخوردگی و آنفولانزا رنج می برند برای رفع گرفتگی های عذاب آور کمک می کند.
سایر کاربردهای کافور:
افزودن کافور به کرمهای سرماخوردگی و ضدعفونیکنندههای معمولی، باعث افزایش اثر بخشی آنها میشود و باعث تسکین سریع این مشکلات می شود. همچنین به عنوان یک حشره کش هم عمل می کند.
اگرچه کافور به طور کلی برای مصرف بی خطر است، اما عوارض جانبی کمی دارد که باید آنها را در نظر داشته باشید.در ادامه عوارض های کافور را بررسی کنید.
عوارض و مضرات کافور:
- زمانی که کافور در مقادیر توصیه شده استفاده شود، عموماً بی خطر است. با این حال، حتی مصرف بیش از حد خفیفی از کافور، چه از طریق استنشاق یا استعمال روی پوست، می تواند باعث بروز عوارض جانبی مانند مسمومیت، استفراغ و کاهش دمای بدن شود.
- به خاطر داشته باشید که فرآوردهای کافور را حتما دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. مصرف بیش از حد کافور می تواند باعث تشنج در کودکان و حتی منجر به مرگ آنها شود. معمولاً علائم مصرف بیش از حد و مسمومیت در عرض چند دقیقه ظاهر می شود.
- مصرف بیش از حد کافور می تواند چشم، پوست و غشاهای مخاطی را تحریک کند. این تحریکات می تواند باعث بروز اسهال، حالت تهوع، استفراغ، سردرد، غش و تشنج شود. در این شرایط، مصرف آن را محدود کنید و در مواقع اضطراری حتما با پزشک مشورت کنید.
قبل از شروع مصرف کافور برای پوست و مو، اقدامات احتیاطی که باید در نظر داشته باشید را در ادامه بررسی کنید.
خطرات و اقدامات احتیاطی
سمیت کافور در عرض 5 تا 90 دقیقه پس از مصرف خود را نشان می دهد.علائم سمیت آن شامل انقباضات عضلانی، تأثیر بر سیستم عصبی و گیجی است. محصولات حاوی کافور را به عنوان یک ماده مشتعل نکنید.
اگر مشکل کبدی دارید، کافور را به هیچ صورتی (داخلی یا موضعی) استفاده نکنید. همچنین به افراد مبتلا به آسم توصیه می شود از مصرف کافور خودداری کنند. مصرف دوزهای کم کافور نیز می تواند باعث تشنج در کودکان شود. برخی از داروهای حاوی کافور می توانند برای کودکان نوپا کشنده باشند.
تفاوت بین روغن کافور قهوه ای، زرد و سفید
فقط روغن کافور سفید برای درمان بیماری های سلامتی بی خطر است. اکثر محصولات پزشکی حاوی کافور سفید هستند. سافرول ترکیبی است که در روغن کافور زرد و قهوه ای یافت می شود.سافرول یک ترکیب سرطان زا است. بنابراین، روغن های کافور زرد و قهوه ای برای استفاده ایمن نیستند.
محصولات حاوی کافور
کافور در بسیاری از محصولات مانند پمادها، مرهم ها و کرم ها یافت می شود. این ماده یکی از ترکیبات اصلی در لوازم آرایشی مانند لاک ناخن و محصولات شستشوی صورت است. کافور یک عنصر رایج در کرم های اصلاح و ضد خارش هم هست.
محصولات حاوی کافور عبارتند از:
- کرم های IcyHot
- مرهم های Tiger
- ژل تسکین درد بیوفریز(Biofreeze)
- کرم تسکین دهنده درد Bengay
- پمادهای ویکس
سخن پایانی:
فواید کافور را می توان به خواص درمانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی آن نسبت داد. کافور می تواند خارش و سوزش پوست را تسکین دهد، سوختگی را تسکین دهد، آکنه را درمان کند، پاشنه های ترک خورده را نرم کند، رشد مو را تقویت کند، درد عضلانی را تسکین دهد، آرتریت را درمان کند، به رفع بی خوابی و به کاهش وزن کمک کند. با این حال، مصرف بیش از حد کافور ممکن است باعث استفراغ، مسمومیت، اسهال، حالت تهوع، سردرد و کاهش دمای بدن شود. بنابراین، آن را در حد اعتدال مصرف کنید،و در صورت مواجه با هر گونه عوارض جانبی، مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
مقالات مرتبط:
خواص و مضرات دمنوش مرزنجوش برای زنان و مردان
دیدگاه ها