افرادی را سوداوی مزاج می گویند که درون بدنشان خلط سودا غالب تر از بقیه خلط ها باشد. در طب سنتی مزاج ها به معنی آمیختن ارکان های بدن با یکدیگر که در یک جسم مرکب تولید شود، می باشد. در این مقاله می خواهیم شما را با مزاج سوداوی و مواردی که در افرادی که به این مزاج دچار اند از جمله درمان چاقی افراد، رژیم لاغری و رژیم غذایی و ... در سایت سلام دنیا آشنا کنیم.
مزاج سوداوی چیست
همانطور که در بالا اشاره کردیم افرادی که خلط سودا در بدنشان بیشتر از بقیه خلط ها باشد را مزاج سوداوی می گویند. در طب سنتی در کل 4 نوع مزاج وجود دارد که یکی از آنها به آن اشاره می کنیم مزاج سوداوی است، که از جگر تولید می شود و به رنگ سیاه و جایگاه اصلی آن طحال است که طبع خشک و سردی دارد و مزه آن گس رو به تلخی است.
حتما بخوانید: سودا چیست و چه علائمی دارد
رژیم لاغری برای مزاج سوداوی (رژیم لاغری برای سرد مزاج ها)
کسانی که مزاج بدن شان سوداوی است اکثرا لاغر هستند و چهره ریز و کوچک دارند. در هر صورت این افراد اگر این مواردی که در زیر به آنها اشاره می شود را جز رژیم غذایی خود در نظر بگیرند و رعایت کنند می توانند از افزایش سودا در بدن پیشگیری کنند.
رژیم غذایی سوداوی
افرادی که سوداوی مزاج هستند، حداقل باید در طول روز یک غذای گرم و تر بخورند تا تعادل آنها برای مزاج کنترل شده باشد. غذاهایی از جمله آبگوشت که با گوشت گوسفندی و دنبه بهتر است، خوراک های حبوباتی، آش و سوپ های متفاوت، خورشت های سبزی و قیمه و انواع مختلف خورشت های گرم.
نوشیدنی مناسب مزاج سوداوی
خوردن نوشیدنی های زیر به این مزاج کمک می کند مانند؛ شربت زعفران، نوشیدنی هایی که در ترکیب خود دارچین دارد، نوشیدنی با طعم زنجبیل، دمنوش بادرنجبویه، شربت عسل، شربت شیره انگور، شربت شیره خرما و همینطور میوه های مناسب برای این مزاج میوه های شیرین هستند.
حتما بخوانید: خواص و مضرات بادرنجبویه چیست
غذاهای مناسب برای مزاج سرد و خشک
- مصرف انجیر، کشمش، لوبیا، زنجبیل، شلغم و انار شیرین
- خوردن نوشیدنی های گرم از جمله چای، قهوه و نوشیدنی های با اسانس مصنوعی
- نوشیدن آب در طول روز به مقدار 3 الی 4 لیتر
- نگه نداشتن ادرار و مدفوع
- ورزش کردن و خواب به اندازه کافی
- نخوردن غذاهای مانده و خشک و بیات، آجیل، گوجه و مواد ترشیده و چرب
عرقیجات ضد سودا
بارهنگ و آب جوش را دم کرده و به مدت 40 رو میل کنند. عرقیجاتی مانند بیدمشک با عسل، عرق نسترن با شیره انگور و گلاب و عرق بهار نارنج با ترکیب عسل میل کنند. دمنوش سنبل الطیب به همراه بهار نارنج و لیمو عمانی بسیار مفید است.
سخن آخر
بهترین رفتار با انواع مزاج ها شناختن خصوصیت های آنها است و ما باید بدانیم که چگونه باید رفتار کنیم تا مزاجمان بهم نخورد و از تعادلش خارج نشود. هرچه میزان اطلاعات ما انسان ها از رفتار با مزاج بیشتر باشد و فهم دقیق تری از این مزاج ها و انواعشان داشته باشیم در درمان آنها و پیشگیری از آنها راحت تر می توانیم عمل کنیم.
مقالات مرتبط:
تاثیر بیماری های روانی بر مزاج و راه های درمان آن
رژیم لاغری برای بلغمی مزاجها در طب سنتی