مزاج سودای یکی از مزاجهایی است که در بدن انسان وجود دارد، ذاتاً در بدن انسان چهار نوع مزاج وجود دارد که تشکیل شده از خلط میباشد و از رسوبات خون تشکیل میشود این مزاج بر شخصیت ظاهری و همین طور بر شخصیت روانی افراد به صورت مستقیم اثر میگذارد و با توجه به اینکه این مزاجها بر انسان اثرات منفی و مثبت دارد نیاز است تا مزاجها را شناخته و آنها را اصلاح کنیم تا از ورود بیماری به بدن جلوگیری شود. بهتر است تا نشانههای مزاج سودا را شناخته با علائم و ویژگیهای آن آشنا شویم و سپس اقدام به درمان آن شود که در ادامه به بررسی این مزاج میپردازیم.
مزاج سودا چیست؟
به طور طبیعی در بدن انسان چهار طبع و مزاج وجود دارد. وقتی یکی از این مزاجها بر بقیه طبع ها غلبه کند؛ در این صورت مزاجهای دیگر شکل میگیرد این مزاجها عبارت است از: مزاج سودا، صفرا، بلغم و دم. مزاج سودا شامل یک خلطی سیاه رنگ است که از جمع شدن و رسوب خون در طحال قرار گرفته سودا گفته میشود. کسانی که این خلط و مزاج در بدن آنها بر بقیه مزاجها غلبه کند به آن افراد مزاج سودا گفته میشود. افرادی که مزاج سودایی دارند. حالتهای بدن آنها به صورت سرد و خشک است و علت اینکه مزاج سودا در بدن انسان شکل میگیرد به سیستم بدنی و ژن والدین بستگی دارد و همچنین به تغذیه آب وهوا و شرایط روحی و روانی شخص برمیگردد.
علائم سودا چیست
تمامی مزاجها و طبعها دارای یکسری علائم و نشانهها هستند که از طریق آنها میتوانیم به نوع مزاج خود پی ببریم و علائمی که در مزاج سودا وجود دارد شامل دو مرحله میباشد. مرحله اول که حالت نرمالی دارد و چندان جای نگرانی نیست این موارد عبارت است: از بیحوصله بودن فرد، لذت نبردن از احساسات مثبت، نا امید بودن، بیحال و خستگی، بیاشتها و پرخوری، عدم تصمیم گیری.
حتما بخوانید: درمان ترش کردن معده با داروهای گیاهی و طبیعی
همچنین عوامل دیگری که در مراحل حاد مزاج سودا وجود دارد و به عبارت است از: فکر کردن به خودکشی، احساس درد در قسمتهای مختلف بدن بدون اینکه بیماری خاصی داشته باشیم، وجود اسید معده، گریه کردن بدون علت مشخص و سایر علائم دیگر که ممکن است در بدن هر فرد به شکلهای مختلفی رخ دهد.
علت غلبه سودا در بدن
عوامل مختلفی در غلبه سودا بر بدن نقش دارند این علائم میتواند شامل تعذیه نادرست یا یک سری موارد دیگر: مثلاً بی تحرکی بیش از حد، مصرف زیاد فلفل، غم و غصه، بداخلاق بودن، مصرف سردیهای زیاد یا مصرف گرمیها زیاد و بیش از حد، قرار گرفتن در هوای سرد و گرم زیاد، افکار منفی، قرار گرفتن در صحنههای شوک، مصرف مشروبات الکلی، پرخوری و موارد دیگر. با رعایت این موارد میتوان از غلبه سودا بر بدن جلوگیری کرد.
درمان سودا
درست است که اگر سودا بر بدن غلبه کند باعث ایجاد یکسری ناخوشیها و بیماریها در بدن میشود، اما اگر بخواهیم مزاج سودا در بدن درمان کنیم، میتوان با رعایت یکسری موارد و پرهیز از آنها از غلبه سودا بر بدن تان جلوگیری کرده. این موارد میتواند شامل این گزینهها باشد:
- پرهیز کردن از غذاهایی مثل شکلات، سیبزمینی، خیار شور، ماهیهای شور.
- استفاده از غذاهای که طبع آنها گرم هستند.
- ماساژ بدن با روغن بادام شیرین
- حجامت به موقع
- داشتن روحیهای شاد
حتما بخوانید: غذاهای شادی و نشاط آور کدامند
- مصرف شیر و آب هویج
- انجام ورزشهای ملایم
- استفاده از داروهای ضد سودا
- استفاده از حبوبات مثل نخود
- استفاده از عسل و رازیانه
- خوردن سبزیهایی که مزاج آنها گرم هست مثل شلغم، ترب، تربچه و سایر مواد دیگر .
البته یک سری دیگر از موارد هستند که توسط پزشک تشخیص داده میشود.
درمان غلبه سودا در مغز
همان گونه که گفته شد سودا میتواند بر سایر مزاجها غلبه کرده و بر بدن انسان حاکم شود و سایر مزاجها را تحت سلطه خود در آورد در این صورت بدن حالت سودایی به خود میگیرد و قسمتهای مختلف را تحت تاثیر قرار میدهد یکی از این قسمتها مغز انسان است برای اینکه مزاجی که بر مغز غلبه کرده را درمان کرده بهتر است که موارد زیر را کنترل کنیم: پرهیز از غم و غصه زیاد، قرار نگرفتن در محیطهایی که استرس و اضطراب وجود دارد و بالعکس قرار گرفتن در محیطهای شادیآور ، رفتن به مسافرت ، پرهیز کردن از افرادی که حالت افسرده دارند. بهطور طبیعی مغز انسان هر آنچه را که در محیط اطراف وجود داشته باشد به خود جذب میکند، پس بهتر است که از حالتهای غمگین پرهیز کرده و حالتهای شاد را به خود اختصاص دهیم.
دمنوش دفع سودا
علاوه بر مواردی که گفته شد از طریق دمنوشها هم میتوان از غلبه سودا بر بدن جلوگیری کرد این دمنوشها میتواند شامل موارد زیر باشد: مثل دمنوش رزماری ، دمنوش گل محمدی، دمنوش بابونه، دمنوش گزنه و یا یک سری دمنوشهای ترکیبی مثل دمنوشهای آویشن. دمنوش از گیاهان به دست میآید و از عوامل شیمیایی دور هستند، میتواند حالتهای طبیعی را به فرد بازگرداند و هیچ گونه ضرری برای فرد ایجاد نمیکند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم گوارشی میشود.
حتما بخوانید: خواص عالی چای بابونه برای رحم، معده و سلامتی
داروی سودابر افتیمون
سودابر یک دارو است که توسط طب سنتی برای فردی که به سودا مبتلا شده تجویز میشود؛ معمولاً در عطاریها و یا جاهایی که طب سنتی وجود دارد از این دارو به فرد داده میشود تا میزان سودا در بدن فرد که به سودا مبتلا است کم شود؛ اما سوالی که وجود دارد این است که آیا این دارو در چه مدت زمانی برای فرد اثرگذار خواهد بود. برای اینکه به این سوال پاسخ بدهیم نیاز است، بدانیم که هر دارو در بدن هر فرد با توجه به سیستم ایمنی و همچنین با توجه به شرایط هر فرد و میزان پیشرفت سودا در بدن فرد بستگی دارد و همچنین به میزان سن هر فرد بستگی دارد یعنی اگر میزان سن فرد بالا باشد میزان اثر گذاری آن هم کم خواهد بود.
طریقه مصرف داروی سودابر افتیمون
- میزان مصرف برای افراد بالای 7 سال: به اندازه یک تا 2 فندق صبح ناشتا با آب قورت بدهید. و تا یک ساعت از خوردن صبحانه پرهیز کنید.
- میزان مصرف برای کودکان 2 تا 7 سال : به اندازه نصف فندق است
- میزان مصرف برای کودکان زیر دو سال: به اندازه یک چهارم فندق است.
- به یاد داشته باشید که در زنان باردار، حداکثر میزان مصرف داروی سودابر، یک فندق است.
مدت زمان مصرف داروی سودابر افتیمون
بهتر است داروی سودابر افتیمون، را تا زمانی که مشکل یبوست شما برطرف شود استفاده کنید و بهترین زمان مصرف آن صبح ناشتا است.
نتیجه
مزاج سودا یک از 4 طبع موجود در بدن می باشد که غلبه آن بر مزاج های دیگر می تواند مشکلات زیادی برای شما به وجود بیاورد. ما در این مقاله سعی کردیم که برخی از نکات و موادی که می توانند باعث کاهش مزاج سودا در بدن شما بشوند را ذکر کنیم.