رژیم غذایی برای حصبه ؛ غذاهای مفید و مضر برای تب تیفوئید

رژیم غذایی برای حصبه ؛ غذاهای مفید و مضر برای تب تیفوئید حصبه یک نوع از بیمارهای عفونی است که توسط باکتری سالمونلا به وجود می آید. تهوع، لرز و تب از علائم تب تیفوئید است که با رژیم غذایی برای حصبه و خوردن غذاهای مفید و دوری از غذاهای مضر می شود درمان کرد.

یک بیمار تیفوئیدی (مبتلا به حصبه) باید از چه نوع رژیم غذایی پیروی کند؟ بیایید در مورد غذاهای مفید برای بیماران تیفوئیدی و رژیم غذای برای حصبه را در این مقاله سلام دنیا، بررسی کنیم.

حصبه چیست و چه علائمی دارد

حصبه یک نوع از بیمارهای عفونی است که توسط باکتری سالمونلا به وجود می آید. این بیماری در فصل باران های موسمی بسیار شایع می باشد.

برخی از علائم رایج این بیماری عبارتند از:

  • لرز و تب
  • یبوست
  • خستگی
  • سردرد
  • تب
  • بزرگ شدن طحال و کبد

بسیاری از بیماران نیز حالت تهوع و از دست دادن اشتها را نیز تجربه می کنند. مصرف وعده های کوچک غذا در فواصل زمانی منظم بسیار ضروری میباشد. این امر خود به این دلیل است که به بدن، مقداری لازم از قدرت و انرژی را ببخشد. بنابراین مصرف غذاهای پرکالری برای بیماری حصبه توصیه می شود.

رژیم غذایی برای حصبه یا تب تیفوئید

پزشکان به طور کلی غذاهای سالم زیر را برای حصبه توصیه می کنند:


حتما بخوانید: تب حصبه یا تب روده چیست


مصرف کربوهیدرات ها را افزایش دهید

فرنی، برنج نرم، سیب زمینی پخته ، همه مواد غذایی خوبی برای افزودن به رژیم غذایی بیماران مبتلا به حصبه هستند.

بهتر است به بیمار تب حصبه ، غذای نیمه جامد بدهید

زیرا هضم آن آسان میباشد. غذاهای نیمه جامدی که می توانید در دوران حصبه بخورید عبارتند از: سیب زمینی آب پز، فرنی، برنج آب کش و ماست.

همچنین تامین هر چه بیشتر مایعات برای بدن امری ضروری میباشد. حصبه ای که باعث مرگ میشود تمایل به ایجاد کم آبی شدید در بدن را دارد، بنابراین بهتر است به بیمار به مقدار کافی از آب میوه، آب گلوکز، آب لیموترش و آب نارگیل داده شود. از طرف دیگر، می‌توانید میوه‌های غنی و سرشار از آب را نیز به بیمار بدهید.

رژیم غذایی پر کالری برای تب روده

به طور کلی، یک رژیم غذایی پر کالری نیز برای بیمار پیشنهاد می شود. این رژیم شامل مواد غذایی مانند موز، سیب زمینی و غیره می شود. مصرف لبنیات مانند شیر و ماست را افزایش دهید.

  • سوپ هایی مانند سوپ اسفناج، سوپ سبزیجات، سوپ هویج، سوپ مرغ و سوپ قارچ را نیز می توان به بیمار داد.
  • اطمینان حاصل کنید که بیمار آب کافی را بنوشد. آب آشامیدنی باید به درستی جوشانده و صاف (تصفیه) شود.
  • دال زرد آب پز ساده و بدون مخلفات را هم می توان به بیمار داد. اینها غذاهای سالمی برای بیماری حصبه به شمار می آیند.
  • از مصرف و خوردن کافی پروتئین اطمینان حاصل کنید. وعده های غذایی باید سبک و آسان در هضم باشند.

غذاهای مفید برای بیماری حصبه

سبزیجات پخته را نیز می توان در دوران بیماری حصبه خورد. این امر برای این است که بدن مواد مغذی حیاتی را برای قوی تر شدن دریافت کند. سبزیجات پخته شده یا آب پز مانند سیب زمینی، هویج، چغندر، پاپایای خام و کدو را می توان مصرف کرد. آنها به راحتی هضم می شوند و مواد مغذی را برای شما به ارمغان می آورند.

مواد غذایی مضر و ممنوع برای تب حصبه

از مواد غذایی حاوی فیبر زیاد خودداری کنید

غذاهایی که فیبر بالایی دارند هضم سختی دارند و به سیستم گوارشی که به دلیل بیماری حصبه ضعیف شده است فشار می آورند. بنابراین اجتناب از این نوع مواد غذایی در طول بیماری می تواند هر گونه فشاری را که بر دستگاه گوارشی وارد می شود را کاهش دهد.


حتما بخوانید: بهترین غذاهای فیبردار برای درمان یبوست


غذاهای مضر برای تب حصبه: غذاهای سرخ شده و تند

از غذاهای تند، و مواد غذایی سرخ شده باید اجتناب کرد. غذاهای تند می توانند سیستم گوارش و روده را تحریک کنند. این بیماری روی سیستم گوارشی تأثیر می گذارد پس علاوه بر این، باید از التهاب جلوگیری شود.

غذاهای مضر برای تب حصبه

غذاهای مضر برای تب تیفوئید: غذاهای نفخ آور

از مواد غذایی که باعث ایجاد گاز و نفخ معده می شوند خودداری کنید. برخی سبزیجات مانند کلم بروکلی، کلم، گل کلم و مارچوبه می توانند باعث ایجاد گاز و نفخ معده شوند. بهتر است از فشار گوارشی روی سیستم اجتناب شود.

غذاهای مضر برای تب حصبه: مصرف روغن و کره را کنترل کنید

هضم کردن غذای چرب سخت تر است که این میتواند در حین بیماری حصبه عوارضی را برای شما ایجاد کند.

سخن آخر

اطلاعات موجود در این سایت فقط برای اهداف آموزشی است و به عنوان جایگزینی برای درمان پزشکی توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی در نظر گرفته نشده است.به دلیل نیازهای فردی منحصر به فرد هر فرد، خواننده باید با پزشک خود مشورت کند و از مناسب بودن اطلاعات برای وضعیت خود مطمئن شود.


مقالات مرتبط:

رژیم غذایی پسوریازیس

عوارض جدی کمبود پروتئین چیست؟

از
6
رای