تب حصبه یا تب تیفوئید چیست ؛ علائم و درمان خانگی حصبه

تب حصبه یا تب تیفوئید چیست ؛ علائم و درمان خانگی حصبه آیا می دانید تب حصبه یا تب تیفوئید چیست ؛ علائم تب روده کدام است ؛ علت بروز تب حصبه و درمان حصبه در طب سنتی با استفاده از درمان های خانگی و داروی های گیاهی و طبیعی چگونه است، در سلام دنیا بیاموزید.

تب حصبه یا تب تیفوئید یک نوع عفونت باکتریایی ناشی از آب یا غذای آلوده است. تب حصبه همچنین به عنوان "تب روده" نیز شناخته می شود چون بروی روده اثر می گذارد. ما در این مقاله سلام دنیا، در خصوص اینکه علت تب حصبه چیست و علائم و درمان خانگی تب تیفوئید کدام است.

حصبه یا تب تیفوئید چیست

تب حصبه یا تب تیفوئید یک نوع عفونت باکتریایی ناشی از آب یا غذای آلوده است. این عفونت روده را تحت تاثیر قرار می دهد و سپس به جریان خون گسترش پیدا می کند. تب حصبه همچنین به عنوان "تب روده" نیز شناخته می شود چون بروی روده اثر می گذارد. 

علت تب روده چیست

تب روده توسط باکتری به نام سالمونلا تیفی بوجود می آید. علل رایج ابتلا به تب حصبه شامل وضعیت بهداشتی نامناسب، آب آشامیدنی ناسالم و مواد غذایی آلوده هستند. برای تسریع روند بهبودی و دستیابی به بهترین نتیجه از داروهای خانگی به همراه داروهای معمولی برای این بیماری استفاده کنید.

علت تب روده چیست

علائم و نشانه های تب حصبه:

  • تب و لرز
  • سردرد
  • شکم درد همراه با اسهال
  • تهوع و استفراغ
  • ضعف
  • نداشتن اشتها
  • کبد بزرگ شده
  • بیرون ریزی پوست
  • توهم
  • خون دماغ شدن
  • روان‌ آشفتگی (دلیریوم)

حتما بخوانید: بیماری سالمونلا در دوران بارداری


9 درمان خانگی حصبه در طب سنتی

در ادامه تعدادی از درمان‌های خانگی برای بیماری تب حصبه‌ بررسی شده، ارائه شده است.

1. افزایش مصرف مایعات

تب حصبه می تواند منجر به بروز استفراغ و اسهال شود که همین می تواند باعث کم آبی شدید بدن شود. برای جلوگیری از کم آبی بدن، بطور مداوم مایعات را بنوشید. هیدراته ماندن همچنین برای خروج به موقع مواد زائد و سموم از بدن هم مفید است. به غیر از نوشیدن آب، می توانید آب میوه، آب نارگیل و سوپ هم میل کنید.

تب حصبه یا تب تیفوئید چیست

بهترین راه برای مبارزه با کم آبی ناشی از تب حصبه مصرف پودر ORS است. مطمئن شوید این پودر توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شده باشد. برای نگهداری پودر کیسه های مخصوص دارو را بخرید یا ظروف نگهدارنده تتراپک با طعم خوشمزه را در خانه نگه دارید. حتی می توانید آن را در خانه با مخلوط کردن شکر و نمک در یک لیتر آب جوشیده هم  تهیه کنید.

2. استفاده از کمپرس سرد

برای کاهش تب شدید از کمپرس سرد استفاده کنید. می توانید اسفنج خنک را در نواحی زیر بغل، پاها، کشاله ران و دست ها بگذارید. قرار دادن کمپرس سرد بر روی اندام ها به طرز موثری موجب کاهش تب می شود.

  • همچنین می توانید یک دستمال را در آب یخ فرو ببرید، آب اضافی آن را بگیرید و  بعد روی پیشانی بگذارید. دستمال را مرتباً تعویض کنید.

حتما بخوانید: رژیم غذایی برای حصبه


3. استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب به حفظ pH مناسب در بدن کمک می کند. گرما را از پوست می گیرد و در نتیجه تب بدن را کاهش می دهد. مواد معدنی که به دلیل اسهال از دست رفته اند با مصرف سرکه سیب دوباره بدست می آیند. یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در آب مخلوط کنید، در صورت نیاز به این محلول عسل اضافه کنید. این محلول را قبل از غذا بنوشید. 

4. درمان تب روده با ریحان

ریحان مقدس دارای خواص آنتی بیوتیکی و ضد میکروبی است. ریحان را درون آب جوشیده بریزید و روزانه سه تا چهار فنجان از این محلول بنوشید. ریحان باعث تقویت سیستم ایمنی و تسکین درد شکم می شود. یا در روش جایگزین می توانید از 4-5 برگ ریحان یا tulsi برای تهیه خمیر استفاده کنید. به برگ های ریحان پودر فلفل و چند رشته زعفران اضافه کنید. همه این مواد را با هم مخلوط کرده و به سه قسمت تقسیم کنید. بعد از هر وعده غذایی از این مخلوط میل کنید.

درمان خانگی تب حصبه

5. درمان خانگی تب حصبه با سیر

سیر دارای خواص ضد میکروبی است که همین خاصیت سیر به مبارزه با باکتری های حصبه کمک می کند. سیر به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی به تسریع روند بهبودی بیماری حصبه کمک می کند. خواص آنتی اکسیدانی سیر موجب تقویت سیستم ایمنی و سم زدایی بدن می شود. دو عدد سیر را با معده خالی بخورید. این گیاه این برای زنان باردار و کودکان مناسب نیست.


حتما بخوانید : خواص خوردن سیر ناشتا


6. درمان خانگی حصبه با موز

موز می تواند باعث پایین آمدن تب شود و در افراد مبتلا به تب حصبه، اسهال را درمان کند. موز حاوی پکتین است، یک فیبر محلول که به روده کمک می کند مایعات را جذب کند و در نهایت اسهال را درمان کند. پتاسیم موجود در موز به جایگزینی الکترولیت های از دست رفته در اثر اسهال کمک می کند. موز یکی از بهترین مواد غذایی است که هنگام ابتلا به تب حصبه می توان مصرف کرد.

درمان حصبه در طب سنتی

7. درمان حصبه در طب سنتی با گیاه تریفالا (Triphala Churan) 

بهترین قرص برای حصبه

این یک گیاه سنتی در طب آیورودا است که بروی تب و بیماری حصبه تاثیرات مثبتی داشته است. این گیاه مانع از رشد باکتری سالمونلا تیفی می شود. شیمیدان ها این گیاه را به صورت پودر و قرص ارائه می دهند.

بهترین قرص برای حصبه

8. درمان خانگی تب حصبه در طب سنتی با میخک

میخک با باکتری هایی که منجر به بروز بیماری حصبه می شوند مقابله می کند. روغن های اسانسی موجود در گیاه میخک خواص ضد باکتریایی دارند که می‌توانند باکتری‌های بیماری حصبه را از بین ببرند. این گیاه همچنین منجر به کاهش حالت تهوع و استفراغ ناشی از تب حصبه هم می شوند. آب را با گیاه میخک بجوشانید، محلول را در یک فنجان صاف کنید و روزانه دو فنجان میل کنید.

9. درمان خانگی تب حصبه در طب سنتی با انار

انار به عنوان یک درمان خانگی موثر برای مقابله با حصبه محسوب می شود. انار برای جلوگیری از کم آبی بدن مفید است. می توانید انار را هم به عنوان میوه و هم بصورت آب انار میل کنید.

قبل از  استفاده این روش ها با پزشک مشورت کنید و از داروهای خانگی به عنوان یک درمان کمکی بهره ببرید. روند بیماری با استراحت کافی، غذای سبک، آب تمیز و صبر به سرعت بهبود پیدا می کند.

نکاتی که باید رعایت شود: (تب حصبه واگیردار است)

  • از وسایل فرد مبتلا استفاده نکنید. به عنوان مثال، حوله، لیوان، دستمال و غیره.
  • فقط آب جوشیده بنوشید.
  • در  نوشیدن نوشیدنی های شیرین افراط نکنید و  از نوشیدن قهوه اجتناب کنید.
  • از مصرف سبزیجات و میوه های خامی که نمی توانید پوست آن ها را جدا کنید، خودداری کنید.
  • برای متعادل کردن فلور باکتریایی روده، کشک، ماست و دوغ مصرف کنید
  • استراحت در رختخواب کار ضروری است زیرا این بیماری باعث ضعف زیادی می شود.

نکات درمانی که باید دنبال کنید

  • از قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی سرد خودداری کنید. در هوای گرم بمانید تا علائم حصبه به طور کامل کاهش پیدا کند. بدن پس از بهبودی از بیماری هنوز هم آسیب پذیر است.
  • آبرسانی بدن امر ضروری است. در طول روز و بعد از بهبودی هم به اندازه کافی هیدراته بمانید.
  • تا زمانی که علائم بیماری به طور کامل درمان نشود، از یک رژیم غذایی سبک استفاده کنید. برای آگاهی بیشتر در مورد رژیم غذایی که باید بعد از درمان دنبال کنید، با پزشک مشورت کنید.
  • پس از بهبودی به هیچ فعالیت سنگینی انجام ندهید. چون بدن هنوز ضعیف است و برای بهبودی و قوی تر شدن به زمان نیاز دارد تا به مرور بهتر شود.
  • به مراقبت خود ادامه دهید و زمانی که احساس ناراحتی کردید یا علائم تب حصبه فروکش نکرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
سخن آخر

تب حصبه یا تب روده توسط باکتری به نام سالمونلا تیفی بوجود می آید. علت رایج ابتلا به تب حصبه شامل وضعیت بهداشتی نامناسب، آب آشامیدنی ناسالم و مواد غذایی آلوده هستند. برای تسریع روند بهبودی و دستیابی به بهترین نتیجه از داروهای خانگی به همراه داروهای معمولی برای این بیماری استفاده کنید.


مقالات مرتبط:

خواص میخک برای سلامتی، سرطان

از
2
رای