شایع‌ ترین عفونت های قارچی در بیماران مبتلا به کرونا

شایع‌ ترین عفونت های قارچی در بیماران مبتلا به کرونا شایع‌ترین عفونت های قارچی در بیماران مبتلا به کووید- 19 شامل آسپرژیلوزیس یا قارچ سیاه هستند. در این مقاله سلام دنیا، به انواع بیماری‌های قارچی، نحوه تشخیص و اندام هدف آنها پرداختیم.

علائم برخی از بیماری های قارچی می تواند مشابه علائم ویروس کرونا یا کووید-19 باشد، این علائم شامل تب، سرفه و تنگی نفس است. برای تعیین اینکه آیا فرد به عفونت قارچی مبتلا است یا ویروس کرونا انجام یک تست آزمایشگاهی لازم است. برخی از بیماران ممکن است به طور همزمان به بیماری‌های قارچی و کرونا مبتلا شوند. ما در این مقاله از سلام دنیا به این موضوع پرداخته ایم.

شیوع بیماری های قارچی در کنار کرونا

افراد مبتلا به کووید-19 حاد، مانند افرادی که در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بستری هستند، به ویژه در برابر عفونت های باکتریایی و قارچی آسیب پذیر هستند. شایع‌ترین عفونت های قارچی در بیماران مبتلا به کووید- 19شامل آسپرژیلوزیس یا کاندیدیازیس تهاجمی هستند. مواردی از ابتلا به این عفونتهای قارچی همزمان با بیماری کرونا با افزایش دفعات گزارش شده که می تواند با بیماری شدید و مرگ فرد همراه باشد. آگاهی از احتمال ابتلا به عفونت قارچی همزمان برای کاهش در تأخیر تشخیص و درمان به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری شدید و مرگ ناشی از این عفونت ها ضروری است. در ادامه به برخی از این بیماری‌های قارچی می‌پردازیم. 


حتما بخوانید: تفاوت آنفولانزا، کرونا و سرماخوردگی چیست


قارچ سیاه و کرونا

عفونت قارچی آسپرژیلوزیس ریوی مرتبط با کووید-19

دانشمندان هنوز در حال یادگیری مطالبی درباره آسپرژیلوزیس (عفونت های ایجاد شده توسط قارچ آسپرژیلوس) در افراد مبتلا به کووید -19 شدید هستند. در گذشته، دانشمندان تصور می کردند آسپرژیلوزیس بطور کلی در افراد دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیف رخ می دهد. با این حال، آسپرژیلوزیس به صورت افزایشی در بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی ندارند اما دارای عفونت های شدید تنفسی ناشی از ویروس ها، از جمله آنفولانزا هستند، گزارش شده است. چندین گزارش اخیر ،آسپرژیلوزیس ریوی ناشی از ویروس کرونا را نشان دادند.

اطلاعات موجود آسپرژیلوزیس ریوی ناشی از ویروس کرونا نشان می دهند (CAPA):

  • این عفونت که معمولاً در بیماران مبتلا به ویروس کرونا شدید رخ می دهد (به عنوان مثال، بیماران که با دستگاه های تنفسی در بخش ICU بیمارستان بستری هستند)
  • تشخیص آن می تواند دشوار باشد زیرا بیماران اغلب علائم خاصی ندارند و آزمایش معمولاً به نمونه برداری از عمق ریه ها نیاز دارد، که می تواند باعث بیماری شدید و مرگ شود.

پزشکان باید احتمال بروز آسپرژیلوزیس در بیماران مبتلا به ویروس کرونا شدید یا مبتلا به عفونت سپسیس که عملکرد تنفسی بدتری دارند را در نظر داشته باشند، حتی اگر عوامل خطر شایع بیماری آسپرژیلوزیس را هم نداشته باشند. آزمایش آسپرژیلوزیس ریوی ناشی از ویروس کرونا (CAPA) معمولاً شامل گرفتن نمونه‌هایی از دستگاه تنفسی تحتانی بیماران است که آﻧﺘﯽ ژن ﮔﺎﻻﮐﺘﻮﻣﺎﻧﺎن آسپرژیلوزیس و کشت قارچ بررسی می شوند.


حتما بخوانید: عفونت قارچی واژن چیست


افزایش شیوع قارچ کاندیدا آریس در طول همه گیری ویروس کرونا

کاندیدا آریس (Candida auris) یک بیماری قارچی نوظهور است که می‌تواند باعث شیوع عفونت‌های شدید قارچی در مراکز مراقبت‌های بهداشتی شود. در ایالات متحده، بیشتر در مراکز مراقبت طولانی مدت که از افراد دارای شرایط پزشکی حاد مراقبت می کنند، گسترش پیدا کرده است. با این حال، از زمان شروع همه گیری ویروس کرونا یا کووید-19 شیوع بیماری کاندیدا آریس در بخش های مراقبت ویژه کرونا در بیمارستان ها گزارش شده است. این شیوع ممکن است مربوط به تغییر شیوه‌های معمول کنترل عفونت در طول همه گیری ویروس کرونا، از جمله محدودیت دسترسی به دستکش و روپوش، یا استفاده مجدد از این اقلام، و تغییر در شیوه های تمیز کردن و ضد عفونی کردن باشد.

موارد جدید از ابتلا به قارچ کاندیدا آریس بدون ارتباط با موارد شناخته شده یا مراقبت های بهداشتی رایج  اخیراً در چندین ایالت شناسایی شده است که افزایش سرعت انتقال این عفونت که منبع آن شناسایی نشده را نشان می دهد. بررسی شیوع ﻛﻠﻮﻧﻴﺰاﺳﻴﻮن قارچ کاندیدا آریس، قسمت مهمی برای مهار این عفونت است، که در حال حاظر چون منابع امکانات بهداشتی و حوزه های سلامت برای رسیدگی به بیماری کرونا معطوف شده‌اند، محدودیت پیدا کرده اند.

قارچ و کرونا

کاندیدیازیس تهاجمی در بیماران مبتلا به ویروس کرونا

بیمارانی که به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده اند در معرض خطر ابتلا به عفونت های مرتبط با مراقبت های بهداشتی (HAIs)، از جمله کاندیدمی یا عفونت های جریان خون ناشی از کاندیدا هستند.  تشخیص و نظارت زودهنگام برای عفونت های کاندیدا و عفونت های مقاوم به داروهای ضد قارچ (به عنوان مثال کاندیدا آریس، آسپرژیلوس مقاوم به آزول) برای کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در بیماران مبتلا به عفونت‌های هم زمان شدید قارچی و ویروس کرونا بسیار مهم است.


حتما بخوانید: حقایق و باورهای غلط درباره واکسن کوید 19 چیست


پنومونی قارچی می تواند شبیه کرونا باشد

سایر بیماریهای قارچی مانند تب دره (کوکسیدوئیدومیکوز)، هیستوپلاسموز و بلاستومیکوز، مانند بیماری کرونا و پنومونی باکتریایی می توانند باعث تب، سرفه و تنگی نفس شوند. این قارچها در خاک زندگی می کنند. افراد با تنفس قارچ‌های موجود در هوا آلوده می شوند. پزشکان بالینی باید پنومونی قارچی را به عنوان علت احتمالی بیماری تنفسی در نظر بگیرند، به ویژه اگر جواب آزمایش کرونا منفی باشد. توجه به این نکته که این بیماری‌های قارچی می توانند همزمان با بیماری کرونا رخ دهند، ضروری است.

پنومونی قارچی

موکورمایکوزیس ؛ بیماری قارچ سیاه در بیماران کرونا

موکورمایکوزیس (قارچ سیاه) مرتبط با کووید-19 نسبت به سایر عفونت‌های قارچی مرتبط با بیماری کرونا کمتر شایع است، اما گزارش های جدید از هند اهمیت توجه به این عفونت را نشان می دهد. برخی از داروهایی که برای درمان بیماری حاد کرونا مورد استفاده قرار می گیرند از جمله کورتیکواستروئیدهای با دوز بالا و توسیلیزومب، ممکن است بیماران مبتلا به کووید-19 را مستعد ابتلا به قارچ سیاه کنند. ابتلا به قارچ سیاه در بیماران مبتلا به عفونت شدید کرونا که سایر عوامل خطر عفونت موکورمایکوزیس کلاسیک مانند دیابت، بیماری ها یا داروهایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و سرطان را نداشته اند نیز گزارش شده است.


حتما بخوانید: بیماری قارچ سیاه یا موکورماکوزیس چیست


تشخیص و درمان زودهنگام برای بهبود نتایج بیماران مبتلا به قارچ سیاه مرتبط با کووید-19 کلیدی است. پزشکان باید احتمال بروز قارچ سیاه در بیماران مبتلا به کرونا حاد را در نظر بگیرند، حتی زمانی که بیماران عوامل خطر کلاسیک برای ابتلا به این بیماری را ندارند.

نشانگرهای زیستی برای تشخیص آسپرژیلوزیس تهاجمی، مانند بتا-گلوکان و گالاکتومانان، معمولاً در بیماران مبتلا به عفونت قارچ سیاه منفی هستند. درمان قارچ سیاه اغلب شامل مداخله جراحی تهاجمی و درمان با داروهای ضد قارچ ها از جمله آمفوتریسین B، پوزاکونازول یا ایزاوکونازول است. وریکونازول برای درمان موکورمیکوزیس توصیه نمی شود.

سخن آخر 

شیوع بیماری‌های قارچی در دروان همه گیر شدن کرونا معضلی بود که در بسیاری از کشورها دیده شد. دلایل مختلفی از جمله ضعیف بودن سیستم ایمنی بیمارن، تجویز برخی داروها از جمله استروئیدها، افزایش آلودگی ناشی از ازدحام جمعیت در بیمارستان ها و ... از علل مشاهده بیماری هایی مثل قارچ سیاه در کنار کرونا شد. در این مقاله به انواع این بیماری‌های قارچی، نحوه تشخیص و اندام هدف آنها پرداختیم. مسئله مهم شناسایی و درمان هرچه زودتر آنهاست. پس در صورت مشاهده کوچکترین علائم به پزشک مراجعه کنید. اگر شما هم تجربه و نظری در این خصوص دارید آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. 


مقالات مرتبط:

بهترین ویتامین ها و مکمل ها برای مقابله با ویروس کرونا

اقداماتی که والدین زمان واکسیناسیون کرونا باید انجام دهند

از
6
رای