واکسن کرونا + حقایق و باورهای غلط درباره واکسن کوید 19 چیست

واکسن کرونا + حقایق و باورهای غلط درباره واکسن کوید 19 چیست ممکن است که درباره تزریق واکسن کرونا، شایعات و اطلاعاتی شنیده باشید که ندانید کدام واقعیت و کدام غلط است. واقعیت ها و باور های غلط رایج درباره واکسن کرونا که باید بدانید را در این پست سلام دنیا ببینید.

ممکن است درباره واکسن های جدید کرونا (COVID-19) چیزهای مختلفی شنیده باشید- بعضی خوب، بعضی سوال برانگیز- برای بسیاری، واکسن ها دستیابی به موفقیت درخشان پزشکی هستند که به ما در خارج شدن از بیماری همه گیر کمک می کنند، اما همچنین اطلاعات غلطی در مورد آنها نیز وجود دارد. با وجود این حجم از اطلاعات که به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته می شود، تشخیص اینکه چه چیزی درست است و چه چیزی غلط، بسیار دشوار است. ما در این مقاله از وب سایت سلام دنیا، لیستی از برخی از باور های غلط رایج، راجع به واکسن های کرونا را برای شما جمع آوری کرده ایم تا شما بتوانید حقیقت را از دروغ جدا کنید.

واقعیت ها و باور های غلط رایج درباره واکسن کرونا که باید بدانید

1. باور غلط: واکسن های COVID خیلی سریع به تکامل رسیدند

حقیقت: سالها تحقیق قبلی به سرعت بخشیدن به روند کار کمک کرده است. سرعت قابل توجه تولید واکسن COVID-19 جادو یا معجزه نیست. این نتیجه سال های سال تلاش و تحقیقات قبلی در مورد ویروس های دیگر، از جمله ویروس های کرونا مانند SARS و MERS است. با استفاده از تحقیقات قبلی، دانشمندان توانستند به سرعت واکسن هایی موثر و بی خطری را تهیه کنند. هر دو واکسن فایزر و مدرنا از فناوری mRNA مشابه استفاده می کنند، اما تفاوت های جزئی دارند. به عنوان مثال، واکسن فایزر برای افراد 16 سال به بالا تأیید شده است، 95٪ در جلوگیری از عفونت COVID-19 موثر است و به 2 تزریق با فاصله 21 روز نیاز دارد. واکسن مدرنا برای افراد 18 سال به بالا تأیید شده است، 94.1٪ موثر است و به 2 تزریق با فاصله 28 روز نیاز دارد.


حتما بخوانید: تفاوت واکسن ضد کرونا، مدرنا و فایزر 


واقعیت های واکسن کوید 19

2. باور غلط: واکسن های کرونا به درستی آزمایش نشده اند

حقیقت: همه واکسن ها باید از استانداردهای سختگیرانه ایمنی و بی خطر بودن پیروی کنند. اداره داروی فدرال (FDA) برای همه واکسن ها از جمله واکسن های COVID-19 دستورالعمل های دقیق و ایمنی را تنظیم می کند. واکسن جدید باید همه ی مراحل های آزمایش را طی کند، این در حالی است که به گروهی از افراد این واکسن داده می شود، سپس مورد بررسی قرار می گیرند تا مطمئن شوند که موثر و بی خطر است. هر واکسن کرونا که تأیید شده باشد از این استانداردها برخوردار بوده و ایمن و موثر تلقی می شود. در طول آزمایشات، عوارض جانبی منفی نیز مورد مطالعه قرار می گیرد. FDA هرگز واکسنی را تأیید نمی کند که برای عموم مردم ایمن نباشد.

3. باور غلط: شما می توانید ویروس کرونا (COVID-19) را از واکسن ها دریافت کنید

واقعیت: واکسن های تایید شده هیچ ویروس زنده ای در خود ندارند. هر واکسن تایید شده کرونا یک واکسن mRNA است. این نوع واکسن ها با آموزش دادن به بدن شما برای شناسایی پروتئین های خاص در سطح COVID-19 کار می کنند، بنابراین سیستم ایمنی بدن شما قادر به مقابله با ویروس است. آنها در واقع دارای ویروس کرونا در خود نیستند، بنابراین احتمالی وجود ندارد که واکسن بتواند ویروس را به شما انتقال بدهد. بعضی از واکسن های بیماری های دیگر مانند: سرخک، اوریون و سرخچه که از یک نوع ضعیف یا مرده ویروس زنده استفاده می کنند، ساخته شده است. اما همه واکسن های COVID-19 فعلی اینگونه نیستند.

حقایق واکسن کرونا که باید بدانید

4. باور غلط: واکسن کرونا روی باروری تأثیر می گذارد

حقیقت: واکسن COVID-19 به هیچ وجه بر باروری تأثیر نمی گذارد. واکسن های mRNA کرونا اساساً به سیستم ایمنی بدن شما می آموزد که چگونه با ویروس مبارزه کند. ولی روی باروری زنان تأثیر نمی گذارد. در واقع، طی آزمایشات واکسن فایزر، 23 زن که باردار بودند داوطلب شدند. فقط 1 زن دچار سقط جنین شد، که در واقع به او دارونما داده شده بود، این بدان معناست که وی واکسن COVID-19 را دریافت نکرده بود.


حتما بخوانید: راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا


5. باور غلط: اگر COVID-19 را گرفته اید، نیازی به واکسن ندارید

حقیقت: می توانید مجدداً به COVID-19 آلوده شوید. حقیقت این است که افرادی که به ویروس مبتلا شده اند هنوز هم می توانند از واکسن بهره مند شوند. این می تواند به جلوگیری از عفونت مجدد احتمالی کمک کند، و اگرچه ممکن است برای مدتی از ابتلا به ویروس در امان باشید، اما شواهد کافی برای دانستن اینکه چه مدت طول می کشد وجود ندارد. دانشمندان تا زمانی که اطلاعات و داده های بیشتری در مورد آن نداشته باشند، دقیقاً نمی دانند که مصونیت تولید شده توسط واکسن کرونا چگونه خواهد بود.

باورهای غلط درباره واکسن کرونا چیست

6. باور غلط: واکسن های  mRNA ، DNA شما را تغییر می دهند

واقعیت: واکسن های mRNA هیچ وقت با DNA شما ارتباط برقرار نمی کند. اسید ریبونوکلئیک یا  RNA مسنجر، یعنی mRNA، اساساً مجموعه ای از دستورالعمل ها است که به سیستم ایمنی بدن شما می گوید "پروتئین های اسپایک" موجود در سطح کووید 19را تشخیص دهد در این صورت بدن شما می تواند با هر چیزی که پیدا می کند مبارزه کند. mRNA هرگز به هسته سلولهای بدن شما یعنی جایی که DNA در آن ذخیره می شود، وارد نمی شود. از آنجا که آنها هرگز با یکدیگر تعامل ندارند، به هیچ وجه mRNA نمی تواند DNA شما را تغییر دهد.

7. باور غلط: واکسن های کووید 19 عوارض جانبی شدیدی ایجاد می کنند

واقعیت: اکثر عوارض جانبی این واکسن بسیار خفیف است. برخی از افراد می توانند عوارض جانبی مشابه واکسن های دیگر مانند: درد عضلانی، لرز و سردرد داشته باشند. در واقع این علائم طبیعی هستند که نشان می دهد بدن شما در حال محافظت است و آنها باید طی چند روز از بین بروند. اگرچه این عوارض بسیار نادر است، اما برخی از افراد می توانند واکنش های آلرژیک نسبت به مواد، مورد استفاده در واکسن داشته باشند. اگر سابقه واکنش های آلرژیک شدید مانند آنافیلاکسی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است پزشکان توصیه کنند که واکسن دریافت نکنید. اگرچه دانشمندان دقیقاً مطمئن نیستند، اما ممکن است یک واکنش آلرژیک توسط آنتی ژن واکسن، پرسوب روتئین حیوانی، عوامل ضد میکروبی، مواد نگهدارنده، تثبیت کننده ها یا سایر اجزای واکسن ایجاد شود.

عوارض جانبی واکسن کووید 19

8. باور غلط: واکسن ها باعث اوتیسم در کودکان می شوند

واقعیت: هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد هر واکسنی باعث اوتیسم می شود. این باور غلط در مورد واکسن های دیگری هم، مانند واکسن های سرخک، اوریون و سرخچه (MMR) وجود داشته است. این باور غلط ناشی از یک مطالعه بی اعتبار است که به اشتباه واکسن ها را با اوتیسم در کودکان مرتبط می کند. هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد واکسن های کووید 19 باعث ایجاد اوتیسم در کودکان یا بزرگسالان می شوند.


حتما بخوانید: علائم اوتیسم در کودکان و نحوه تشخیص آن


9. باور غلط: ویروس جهش یافته است و واکسن ها برای آنها موثر نخواهند بود

واقعیت: هیچ مدرکی مبنی بر عدم کارایی واکسن های موجود وجود ندارد. اگرچه درست است که گونه های جدیدی برای ویروس کرونا وجود دارد که به سرعت در حال انتشار هستند و ممکن است مسری تر باشند، اما هیچ داده قانع کننده ای وجود ندارد که بی فایده بودن واکسن های موجود را نشان دهد. ویروس ها اغلب جهش پیدا می کنند و به نظر می رسد واکسن های فعلی در برابر سویه های جدید موثر باشند. اگرچه واکسن های فعلی ممکن است در برابر سویه های جدید ویروس موثر باشند، اما تولیدکنندگان واکسن به دنبال ایجاد یک تقویت کنندهایی هستند که به محافظت بیشتر در برابر ویروس ها کمک می کند.

واکسن های کرونا چیست

10. باور غلط: ایمنی طبیعی قوی تر از واکسن است

واقعیت: ایمنی واکسن احتمالاً از ایمنی طبیعی قوی تر است. ایمنی ناشی از واکسن نه تنها بیشتر و خطر ابتلا به ویروس کمتری دارد، بلکه ممکن است حتی موثرتر هم باشد. تحقیقات نشان می دهد از آنجا که شما دو دوز واکسن دریافت می کنید، احتمالاً برای مدت زمان طولانی تری نسبت به ایمنی پس از انقباض و بهبودی از ویروس در امان خواهید بود. بهترین گزینه شما دریافت واکسن است، نه ابتلا به ویروس! تحقیقات بیشتری برای مشخص کردن دوام ایمنی ناشی از واکسن لازم است. شواهد فعلی حاکی از آن است که مصونیت از ویروس تنها حدود 90 روز طول می کشد.

تذکر:

به اطلاعات منابع قانونی مربوط به کووید 19 مانند WHO (سازمان بهداشت جهانی) و CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری) پایبند باشید.

سخن آخر

ویروس کرونا، ماه ها است که جهان را درگیر کرده است. و محققان با تلاش های زیاد، موفق به کشف واکسن کرونا شده اند، هر چند باورهای غلط زیادی درباره واکسن کووید 19 وجود دارد، ما در این پست سلام دنیا، علاوه بر بررسی این باروهای غلط، واقعیت های واکسن کوید 19 را برای شما بیان کردیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید این پست را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.


مطالب مرتبط:

تفاوت آنفولانزا، کرونا و سرماخوردگی چیست [علائم و روش تشخیص]

انشا با موضوع ویروس کرونا؛ تاثیر کووید 19 بر سبک زندگی مردم
 

از
12
رای