خواص سبوس برنج برای لاغری، درمان بیماری ها؛ روش مصرف و عوارض

خواص سبوس برنج برای لاغری، درمان بیماری ها؛ روش مصرف و عوارض خواص سبوس برنج برای لاغری ؛ عوارض جانبی مصرف سبوس برنج ؛ تداخلات سبوس برنج با داروها ؛ مقدار مصرف سبوس برنج برای درنان سنگ کلیه و کاهش چربی خون و سبوس برنج چگونه عمل می کند در سلام دنیا بخوانید

برنج یک گیاه است. از لایه بیرونی غلات یعنی سبوس و روغن تهیه شده از سبوس برای مصارف  درمانی استفاده می شود. روغن سبوس برنج به عنوان یک "روغن مفید" در ژاپن، آسیا و به ویژه کشور هند شناخته شده است. مراقب باشید سبوس برنج را با سایر اشکال سبوس مانند سبوس جو و سبوس گندم اشتباه نگیرید. سبوس برنج ، پوسته و قشر بیرونی از مغز برنج است که شامل منبعی غنی از پروتئین و مواد مغذی که به عنوان محصولی در کنار فرآوری و آسیاب کردن برنج سفید که نیز به غلات و اسموتی ها نیز اضافه میشود تولید می‌شود.

سبوس برنج تثبیت شده ، از لحاظ ماندگاری و خراب نشدن، ماندگاری طولانی تری نسبت به سبوس برنج تثبیت نشده دارد، زیرا این سبوس تحت پردازش و مراحل تولید قرار می گیرد که باعث غیرفعال شدن آنزیمی می شود که اگر این آنزیم غیرفعال نشود روغن سبوس برنج را تجزیه می کند و آن را فاسد می کند. تثبیت کردن بر ارزش غذایی و مواد مغذی سبوس برنج تأثیری نمی گذارد. مصرف سبوس برنج تثبیت شده فواید زیادی برای سلامتی دارد، زیرا به عنوان یک منبع عالی از مواد مغذی ضروری و لازم برای بدن عمل می کند. خواص سبوس برنج برای سلامتی، لاغری و طریقه مصرف و عوارض آن را در این مقاله سلام دنیا بررسی کرده ایم. با ما همراه باشید.

نامهای دیگر سبوس برنج:

سبوس برنج قهوه ای، فیبر غلات، فیبر خوراکی، روغن سبوس برنج، روغن سبوس برنج، سبوس برنج پایدار شده.

خواص سبوس برنج در درمان بیماری چیست 

سبوس برنج برای درمان بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، اعتیاد به الکل، چاقی و ایدز،برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ؛ برای پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی (cardiovascular)؛ برای تقویت سیستم ایمنی بدن؛ برای افزایش سطح انرژی و بهترسازی عملکرد ورزشکاران؛ برای بهبود عملکرد کبد؛ و به عنوان یک آنتی اکسیدان بکار می رود.

  • از روغن سبوس برنج برای درمان کلسترول بالا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
  • برخی افراد برای درمان بثورات پوستی آلرژیک به نام اگزما (درماتیت آتوپیک )سبوس برنج را مستقیماً روی پوست می‌مالند.

حتما بخوانید: علت اگزما درماتیت آتوپیک چیست


سبوس برنج چگونه عمل می کند؟

سبوس برنج ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند زیرا روغن موجود در آن دارای موادی است که ممکن است جذب کلسترول را کاهش داده و سرعت روند حذف کلسترول را افزایش دهد. یکی از مواد موجود در سبوس برنج می تواند منجر به کاهش جذب کلسیم شود،که این می تواند به کاهش تشکیل انواع خاصی از سنگ کلیه در بدن کمک کند.

خواص سبوس برنج چیست

خواص سبوس برنج برای لاغری

سبوس برنج تثبیت شده را به عنوان منبعی از فیبر غذایی رژیمی مصرف کنید. پیروی از یک رژیم غذایی غنی از فیبر به شما در داشتن وزنی سالم و ماندگار کمک می کند و معده شما را برای مدت طولانی تری بعد از غذا سیر نگه میدارد تا شما را از پرخوری در طول روز منع کند. فیبر موجود در سبوس برنج تثبیت شده همچنین به کنترل سطح قند خون شما کمک می کند و مزایای سلامتی طولانی مدت تری از جمله کاهش خطر بیماری قلبی را برای شما به ارمغان می آورد. طبق گفته موسسه پزشکی، یک چهارم فنجان سبوس برنج تثبیت شده، 6.2 گرم فیبر رژیمی را برای شما فراهم میکند که این مقدار به صورت روزانه 25 درصد برای زنان و 16 درصد برای مردان توصیه شده است.

خواص سبوس برنج برای سلامت استخوان و مغز

سبوس برنج تثبیت شده به عنوان منبع خوبی از مواد معدنی لازم و ضروری برای بدن به شمار می آید که نیز مقدار زیادی منگنز و فسفر را برای شما فراهم می کند. شما برای داشتن استخوان هایی سالم به هر دوی این 2 ماده معدنی نیاز دارید - فسفر به بافت استخوانی معدنی شما کمک می کند تا استخوان های شما را سفت کند که این در حالی است که منگنز به شما کمک می کند کلاژن مورد نیاز خود را تولید کنید که این کلاژن ها آنها را در برابر آسیب مقاوم می کند. منگنز همچنین عملکرد سالم مغز را تقویت می کند و فسفر در ارتباطات سلولی نقش دارد. یک چهارم فنجان سبوس برنج تثبیت شده حاوی 495 میلی گرم فسفر و 4.2 میلی گرم منگنز است - کل نیاز روزانه شما - و 71 درصد از فسفر مورد نیاز روزانه شما.

خواص سبوس برنج برای تامین آهن بدن

برای دریافت منیزیم و آهن بیشتر سبوس برنج تثبیت شده را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا دریافت این مواد را افزایش دهید. یک چهارم فنجان سبوس برنج تثبیت شده 5.5 میلی گرم آهن را برای شما فراهم می کند - 69 درصد از نیاز روزانه توصیه شده برای مردان و 31 درصد از نیاز روزانه توصیه شده برای زنان که توسط مؤسسه پزشکی تعیین شده است. همچنین هر وعده از این سبوس شامل 72 درصد از نیاز روزانه منیزیم برای زنان و 55 درصد از نیاز روزانه برای مردان است. هر دو ماده معدنی با کمک به سلول‌های شما برای تولید انرژی، متابولیسم شما را افزایش می‌دهند. منیزیم ارتباطات سلولی سالم شما را تقویت می کند که این خود در حالی است که آهن به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند که برای انتقال اکسیژن امری بسیار ضروری هستند.


حتما بخوانید: علائم کمبود آهن در بدن کدام است


خواص سبوس برنج برای اعصاب و مغز

سبوس برنج تثبیت شده نیز حاوی ویتامین هایی، به ویژه ویتامین های B-5 و B-6 است. ویتامین B-5 نقش مهمی را در عملکرد مغز بازی می‌کند - این ویتامین به شما کمک می‌کند ملاتونین- هورمون مغزی است که بر هوشیاری تأثیر می‌گذارد- و همچنین استیل کولین-یک ماده شیمیایی که در ارتباطات سلولی مغزی استفاده می‌شود- را بسازید. ویتامین B-6 نیز به ارتباط اعصاب شما کمک می کند و در تولید گلبول های قرمز خون نقش مهمی را ایفا میکند. هر یک چهارم فنجان سبوس برنج تثبیت شده حاوی 2.2 میلی گرم اسید پانتوتنیک یا 44 درصد از مقدار توصیه شده روزانه توسط موسسه پزشکی است. یک وعده از این سبوس برنج تثبیت شده 1.2 میلی گرم ویتامین B-6 یا 92 درصد از نیاز روزانه توصیه شده را برای شما به ارمغان می آورد.

خواص سبوس برنج برای اعصاب و مغز

خواص سبوس برنج برای درمان کلسترول بالا

درمان کلسترول بالا، زمانی که سبوس برنج به یک رژیم غذایی کم چرب اضافه می شود. به نظر می رسد رعایت یک رژیم غذایی کم چرب و مصرف 85 گرم سبوس برنج پرچرب در روز، کلسترول کل را تا 8 درصد و کلسترول «بد» لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را تا 14 درصد کاهش می دهد. به نظر نمی رسد سبوس برنج بر سایر چربی های خون مانند تری گلیسیرید یا کلسترول "خوب" لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) اثر بگذارد. مصرف 11.8 گرم سبوس برنج به شکل کم‌چرب هم اثرگذار نیست. هم سبوس برنج پرچرب و هم کم‌چرب به اندازه سبوس جو دوسر برای کاهش کلسترول بالا موثر هستند.

به نظر می رسد مصرف روغن سبوس برنج برای درمان کلسترول بالا نیز موثر باشد. شواهدی وجود دارد که روغن سبوس برنج می تواند کلسترول کل را تا 14 درصد، کلسترول بد LDL را تا 20 درصد، تری گلیسیرید را تا 20 درصد کاهش دهد وکلسترول خوب یا HDL را تا 41 درصد افزایش دهد.

  • پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه در افرادی که سطح کلسیم بالایی دارند.
  • درمان بثورات پوستی آلرژیک (درماتیت آتوپیک).
  • پیشگیری از بروز سرطان معده.

سبوس برنج احتمالا برای موارد زیر اثرگذار نیست...

جلوگیری از سرطان روده بزرگ (روده) یا راست روده.


حتما بخوانید: همه چیز درباره سرطان روده بزرگ


برای اثرگذاری مصرف سبوس برنج برای موارد زیر شواد کافی وجود ندارد:

  • دیابت ها
  • فشار خون بالا
  • اختلال الکلیسم (مصرف بیش از حد الکل)
  • کاهش وزن
  • ایدز
  • تقویت سیستم ایمنی
  • افزایش انرژِی
  • بهترسازی عملکرد ورزشکاران
  • بهبود عملکرد کبد
  • پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
  • و سایر بیماری ها

خواص سبوس برنج برای لاغری

عوارض جانبی مصرف سبوس برنج

سبوس برنج زمانی که بصورت خوراکی مصرف شود برای اکثر افراد بی خطر است. اما افزایش مقدار سبوس برنج در برنامه رژیم غذایی می تواند باعث حرکات روده ای غیرقابل پیش بینی ، گاز روده و ناراحتی معده در طی چند هفته اول شود.

سبوس برنج زمانی که در حمام برای درمان های مشکلات پوستی بکار گرفته می شود احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است، اما می تواند باعث خارش و قرمزی پوست شود. بعضی از افراد بثورات و خارش ناشی از سبوس برنج آلوده به آفتی به نام straw itch mite را تجربه کرده اند، اما این امر نادر است.

اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه

  • بارداری و شیردهی: سبوس برنج از نظر مقادیری که در غذا یافت می‌شود بی‌خطر است، اما اطلاعات کافی برای اطلاع از بی‌خطر بودن آن در مقادیر بیشتر که به عنوان دارو استفاده می‌شود، وجود ندارد.
  • بیماری های گوارشی (GI): در صورت داشتن مشکل دستگاه گوارشی مانند زخم روده، چسبندگی، شرایطی که باعث تنگی یا انسداد دستگاه گوارش می شود، هضم کند یا سایر اختلالات معده یا روده از مصرف  سبوس برنج خودداری کنید. فیبر موجود در مغز برنج می تواند دستگاه گوارش شما را مسدود کند.
  • بلع: اگر مشکل بلع دارید از سبوس برنج با احتیاط استفاده کنید. فیبر موجود در آن ممکن است باعث خفگی شود.

تداخلات سبوس برنج با داروها

  • داروهایی که به صورت خوراکی مصرف می شوند (داروهای خوراکی)
  • رتبه تداخل: متوسط ​

موقع مصرف این نوع داروهای خوراکی با سبوس برنج احتیاط کنید. با پزشک خود صحبت کنید. سبوس برنج حاوی مقدار زیادی فیبر است. فیبر می تواند میزان جذب دارو را کاهش دهد. مصرف سبوس برنج همراه با دارویی که بصورت خوراکی مصرف می کنید می تواند منجر به کاهش اثربخشی داروی شما شود. برای جلوگیری از این تداخل، سبوس برنج را حداقل 1 ساعت پس از داروهای خوراکی مصرف کنید.

مقدار مصرف سبوس برنج

دوزهای زیر در تحقیقات علمی مورد مطالعه قرار گرفته است:

مصرف سبوس برنج بصورت خوراکی:

  • برای کاهش کلسترول بالا: 12-84 گرم سبوس برنج در روز یا 4.8 گرم روغن سبوس برنج در روز.
  • برای کاهش خطر ایجاد سنگ کلیه: 10 گرم سبوس برنج برای 2 بار در روز به مدت 3 تا 5 سال.

مقالات مرتبط: 

خواص و مضرات سبوس گندم برای لاغری و درمان بیماری ها
 

از
4
رای