درمان خانگی سردرد در بارداری بدون قرص با داروهای گیاهی و علت آن

درمان خانگی سردرد در بارداری بدون قرص با داروهای گیاهی و علت آن درمان خانگی سردرد در بارداری بدون قرص ؛ درمان سردرد در بارداری با روش های خانگی و داروهای گیاهی و همچنین علت شایع سردرد در بارداری را در سلام دنیا بخوانید.

بارداری دورانی است که یک خانم زمانی که به موجود کوچک در شکم خود فکر می کند که قرار است شادی زیادی را به زندگی او ببخشد هیجان زده و عصبی می شود. بارداری منجر به بروز تغییرات زیادی در بدن یک خانم می شود و علاوه بر این، با بروز مشکلات متعددی مانند سردرد همراه است. بله، به غیر از ناخوشی صبحگاهی، حالت تهوع یا خستگی سردرد هم در دوران بارداری شایع است. در هر دوره از بارداری سردرد ممکن است بروز پیدا کند، اما مواجه با سردرد در سه ماهه اول و سوم بارداری شایع تر است. در صورتی که باردار هستید و با این علامت مواجه می شوید، می توانید برای رفع سردرد با پزشک مشورت کنید یا از درمان طبیعی استفاده کنید. در این مطلب سلام دنیا، درباره علت سردرد در بارداری و درمان خانگی سردرد در بارداری بدون قرص با داروهای گیاهی و طبیعی را مطالبی بیان کردیم. با ما همراه باشید.

علت شایع سردرد در بارداری

در دوران بارداری تغییرات هورمونی و افزایش حجم خون می تواند باعث بروز سردرد شوند. اینها شایع ترین علل سردرد در بارداری محسوب می شوند. اما برای بروز سردرد در دوران باردارای چندین علت دیگر هم وجود دارد.

  • فشار عصبی یا روح
  • وضعیت بدنی ضعیف
  • کمبود خواب
  • قند خون پایین
  • قطع مصرف کافئین
  • کم آبی بدن

درمان های طبیعی برای رفع سردرد در دوران بارداری

به خانم های باردار توصیه می شود برای رفع مشکل سردرد درمان های خانگی را امتحان کنند، چون مصرف داروها برای حل این مشکل فقط باید بعد از مشورت با پزشکان استفاده شود. علاوه بر این، مصرف دارو عوارض جانبی احتمالی بر روی نوزادان دارد که این مورد باید در نظر گرفته شود. به همین جهت، می توانید درمان‌های خانگی که در قسمت زیر ارائه شدند را امتحان کنید، شاید بتوانید بدون مصرف هیچ دارویی سردردتان را تسکین دهید.


حتما بخوانید: درمان خانگی گلو درد و سرفه در بارداری 


درمان خانگی سردرد در بارداری بدون قرص

1. درمان خانگی سردرد در بارداری با نوشیدن آب فراوان

هیدراته ماندن می تواند برای تسکین سردرد در دوران بارداری موثر عمل کند. هیدراته ماند در مرحله بارداری، مسئله بسیار مهمی است چون می توانید انرژی بدن را حفظ کنید و از گردش مناسب آنزیم ها و پروتئین ها اطمینان حاصل کنید. سعی کنید روزانه حداقل 8 اونس آب بنوشید تا مانع از بروز سردرد شوید.

درمان خانگی سردرد در بارداری بدون قرص

2. درمان خانگی سردرد در بارداری با استفاده از کمپرس سرد

در دوران بارداری، به دلیل گسترش رگ های خونی در سر میگرن می تواند بروز پیدا کند. کمپرس سرد می تواند برای سفت شدن رگ های خونی و کوچک شدن سلول ها و در نتیجه کاهش درد موثر عمل کند. در صورت تمایل می توانید از کیسه یخ آماده استفاده کنید یا خودتان کمپرس سرد را در خانه تهیه کنید. تنها چیزی که نیاز دارید یک حوله تمیز و یک کاسه آب سرد است. حوله را در آب فرو ببرید و بعد آب اضافی را خارج کنید. در یک جای راحت دراز بکشید و حوله را روی پیشانی و چشمان خود بگذارید و به آرامی فشار دهید. کمپرس سرد روش شناخته شده ای برای تسکین سردردهای عروقی مانند میگرن محسوب می شود.

3. درمان خانگی سردرد در بارداری با استفاده از کمپرس گرم 

کوچک شدن عروق خونی می تواند باعث کاهش جریان گردش خون شود که این می تواند منجر به بروز سردرد در دوران بارداری شود. مانند روش کمپرس سرد، می توانید کمپرس گرم را هم برای رفع سردرد امتحان کنید. کمپرس گرم با گشاد کردن رگ‌های خونی و افزایش جریان خون به مغز برای کاهش درد موثر عمل می‌کند. کمپرس گرم درمان موثرتری برای سردردهای تنشی محسوب می شود. برای تهیه کمپرس گرم، فقط به یک حوله تمیز و یک کاسه آب گرم نیاز دارید. حوله را در کاسه آب گرم فرو ببرید و آب اضافی آن را خارج کنید. برای تسکین سردرد، حوله را روی پیشانی یا گردن قرار دهید.

4. درمان خانگی سردرد در بارداری با مصرف مقداری زنجبیل

زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی برای تهوع محسوب می شود. علاوه بر این، این ماده به عنوان یک درمان طبیعی برای رفع سردرد در دوران بارداری موثر عمل می کند چون موجب درمان میگرن می شود. زنجبیل با مهار عملکردهای پروستاگلاندین‌ که منجر به تحریک انقباض عضلانی می شوند برای جلوگیری از سردرد موثر عمل می کند.اگر طعم زنجبیل خام را دوست ندارید، می توانید چای زنجبیل تهیه کنید. در ادامه نحوه تهیه چای زنجبیل ارائه شده است.

مواد لازم:
  • ریشه زنجبیل بلند حدود 1 اینچ (بصورت رنده شده)
  • مقداری برگ نعناع (خرد شده)
  • نصف یک لیمو

طرز تهیه دمنوش 

روی حرارت متوسط 2 فنجان آب را جوش بیاورید​​، بعد زنجبیل رنده شده و برگ نعناع خرد شده را به آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید حدود پنج دقیقه دیگر هم بجوشد. حرارت را خاموش کنید و آب را در یک فنجان صاف کنید و نصف لیمو را بچلانید و هم بزنید. چای زنجبیل باید سریعاً موجب تسکین سردرد شما می شود.


حتما بخوانید: درمان حساسیت و آلرژی در بارداری با طب سنتی


5. درمان خانگی سردرد در بارداری با استراحت کوتاه یا تمرین یوگا

گاهی اوقات، کمبود خواب می تواند منجر به سردرد و میگرن شود. بنابراین اگر فکر می‌کنید سردر شما به دلیل کم خوابی است، چرت کوتاهی بزنید تا احساس بهتری پیدا کنید. اگر می‌خواهید مدت طولانی‌تر بخوابید، بعد از آن هر کاری که به شما احساس بهتری می‌دهد را امتحان کنید. اگر استرس زیادی دارید، انجام کمی یوگا به دلیل فواید متعددی که بهمراه دارد ایده خوبی است. یوگا برای کاهش استرس و کمک به خواب بهتر مفید است. علاوه بر این، یوگا به شما اطمینان می دهد که در دوران بارداری ورزش مورد نیاز بدن را هم انجام می دهید.

6. درمان خانگی سردرد در بارداری با ماساژ

برای برداشتن استرس از روی شانه ها، گردن و پشت قبل از زایمان به یک درمانگر ماساژ مراجعه کنید. اگر ماساژ های درمانگر برای شما موثر نیستند، برای انجام این کار در خانه ماساژهای خاصی وجود دارد که می توانید آنها را امتحان کنید. سعی کنید شانه ها، جمجمه و زیر مچ دست خود را ماساژ دهید. مراقب نقاط ماشه ای که می توانند باعث انقباضاتی مانند نقطه بین انگشت شست و اشاره شوند، باشید و از ماساژ دادن این نقاط خودداری کنید.

7. درمان خانگی سردرد در بارداری با استفاده از روغن نعناع

روغن نعناع خاصیت خنک کنندگی روی پوست دارد و منجر به کاهش تنش می شود. علاوه براین، باعث کاهش حساسیت سردرد می شود. چند قطره روغن نعناع را در کف دست خود بریزید و برای چند ثانیه آن را بین کف دست خود بمالید. بعد روغن را روی شقیقه یا پیشانی بریزید و به مدت یک دقیقه ماساژ دهید. قبل از اینکه به رخت خواب بروید این کار را انجام دهید تا متوجه نتایج مثبت آن شوید.

8. درمان خانگی سردرد در بارداری با استفاده از روغن امگا 3

گنجاندن مقداری روغن امگا 3 به برنامه غذایی می تواند برای کاهش التهاب موثر عمل می کند. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی های چرب منجر به کاهش شدت و مدت سردرد می شوند. قرار دادن روغن زیتون و روغن کانولا در رژیم غذایی می تواند منجر به افزایش دریافت امگا 3 شود. همچنین از قرص های اسید چرب امگا 3 هم می توان برای دریافت خواص این روغن استفاده کرد.

9. درمان خانگی سردرد در بارداری با نوشیدن آب لیمو

آب لیمو فواید بی شماری برای بدن بهمراه دارد که یکی از آنها مقابله با سردرد است. همچنین آب لیمو برای تسکین گرفتگی معده و بهبود سیستم ایمنی هم موثر است. بارداری می تواند باعث کاهش سطح ویتامین C در بدن و در نتیجه باعث سردرد شود. لیمو همچنین بدن را از سموم پاکسازی می کند و موجب بهبود گردش خون می شود و عملکرد آنتی اکسیدانی در بدن ایفا می کند.

برای تهیه یک آب لیمو، شما به مواد زیر نیاز دارید:

  • نصف یک لیمو
  • مقداری زنجبیل رنده شده (اختیاری)
  • یک لیوان آب داغ (یا گرم).

لیمو را در آب بچلانید و زنجبیل را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد آن را بنوشید. نوشیدن آب لیمو یک درمان موثر خانگی برای تسکین سردرد در دوران بارداری محسوب می شود.

 درمان خانگی سردرد در بارداری

10. درمان خانگی سردرد در بارداری با روغن اسطوخودوس 

روغن اسطوخودوس اثر تسکین دهندگی و آرامبخشی روی پوست دارد. به همین دلیل، ماساژ دادن مقداری روغن اسطوخودوس بروی پیشانی می تواند برای کاهش درد مفید باشد.


حتما بخوانید: 4 خاصیت روغن اسطوخودوس در زمان بارداری


نکات اضافی برای تسکین سردرد در بارداری

در ادامه چند نکته دیگر وجود دارد که می توانید برای تسکین سردرد در بارداری امتحان کنید:

  • در طول روز وعده های غذایی کوچک میل کنید و مطمئن شوید که پروتئین کافی مصرف می کنید.
  • نمک اپسوم را در وان حمام بریزید و در وان حمام آب گرم بروید تا آرام شوید.
  • برای رفع استرس از روی نقاط بدن طب سوزنی را امتحان کنید.
  • به طور منظم ورزش انجام دهید اما مراقب باشید زیاده روی نکنید.
  • از مصرف کافئین پرهیز کنید، زیرا قطع کردن مصرف کافئین هم می تواند عامل بروز سردرد باشد.
  • در بدترین حالت، اگر هیچ یک از این درمان های خانگی مؤثر نبود، یک قرص استامینوفن (650 میلی گرم) مصرف کنید.

به طور کلی، این سردردها را می توان در خانه کنترل کرد تا تسکین پیدا کنند، اما برای شرایط زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • زمانی که سردرد غیر قابل تحمل می شود.
  • در صورتی که سردرد با تاری دید یا درد در سمت راست بالای شکم و تورم در دست ها و صورت رخ دهد.
  • سردردی که بعد از شش ماه از بارداری بروز پیدا می کند که ممکن است نشانه مسمومیت حاملگی (توکسمی) و پره اکلامپسی باشد.
سخن آخر

سردرد مشکلی است که هر فردی هر از گاهی دچار آن می شود. با این حال، سردرد می تواند منبع اصلی ناراحتی در دوران بارداری محسوب شود. درمان های خانگی که در قسمت بالا عنوان شد را برای رفع سردردتان امتحان کنید. اما در صورتی که درد غیر قابل تحمل شد حتما با پزشک مشورت کنید. امیدواریم بارداری سالم و بی خطری داشته باشید!


مقالات مرتبط:

پره اکلامپسی در بارداری؛ علل، علائم، پیشگیری و درمان

درمان خانگی میگرن با 6 دمنوش خوشمزه برای رفع سردرد میگرنی
 

از
16
رای