مشکلات بینایی در بیماری پارکینسون کدامند؟

مشکلات بینایی در بیماری پارکینسون کدامند؟ افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است انواعی از علائم بینایی را تجربه کنند. تغییرات بینایی ممکن است خفیف و به صورت خشکی چشم ها و تاری دید و... باشد. اما اینکه چرا پارکینسون بر چشم ها تاثیر می گذارد، را در سلام دنیا بخوانید.

ما معمولاً مقالات جدید درباره بیماری پارکینسون (PD) می خوانیم که یکی از مشکلات غیر حرکتی آن را آشکار می سازد. شنیدن نام این بیماری شما را به یاد لرزش ها، سختی و مشکلات مربوط به راه رفتن می اندازد. اخیراً اطلاعات بیشتری درباره مشکلات غیر حرکتی آن مانند تغییرات خلقی و رفتاری، مشکلات حسی مانند از دست دادن حس بویایی و مشکلات مربوط به شنوایی بدست آمده است. اکنون مطالبی درباره مشکلات بینایی در بیماری پارکینسون کدامند و  چرا پارکینسون بر چشم ها تاثیر می گذارد، در این مقاله از سایت سلام دنیا، مشخص شده است. 

مشکلات بینایی در بیماری پارکینسون کدامند؟

مشکلات بینایی در پارکینسون می توانند از خشکی چشم ها و تاری دید تا مشکل کنترل حرکات چشم، ناتوانی در باز کردن پلک ها و افزایش احتمال مشاهده توهم متغییر باشد. پارکینسون و عوارض جانبی داروهای مصرفی برای کنترل آن، می توانند باعث بروز مشکل در چشم یا پلک ها شوند. مشکلات نامرتبط چشمی و بالا رفتن سن نیز می توانند باعث بروز این گونه مشکلات گردد. تغییرات ناگهانی در بینایی باید بلافاصله به پزشک گزارش شود زیرا همانند سایر علائم پارکینسون، بیشتر آنها برای ظهور به زمان نیاز دارند. بروز بیماری، تغییر یا توقف مصرف داروها یا سایر وضعیت هایی که به سرعت ظاهر می شوند، معمولاً با مراجعه به موقع به پزشک تا حدود زیادی برطرف گردد.


حتما بخوانید: درمان خشکی چشم با ساده ترین روش های خانگی


مشکلات بینایی در بیماری پارکینسون کدامند؟

چرا پارکینسون بر چشم ها تاثیر می گذارد؟

پارکینسون با از دست دادن سلول های تولید کننده دوپامین در بخش توده سیاه نیگرا در مغز ایجاد می شود. کاهش تولید دوپامین می تواند بر کورتکس بینایی تاثیر گذارد. بنابراین پارکینسون می تواند بر قابلیت تحرک چشمها مانند اندام های حرکتی بدن تاثیر گذارد. چندین نوع اختلال بینایی وجود دارد که ممکن است افراد مبتلا به پارکینسون را درگیر نماید. بسیاری از افراد که دچار تغییرات بینایی یا عملکرد مکانیکی چشم ها می شود، به چشم پزشک مغز و اعصاب مراجعه می نمایند زیرا که این افراد در زمینه مشکلات بینایی مرتبط با بیماری های عصبی تخصص دارند.

آسیب شناسی چشم به دلیل بیماری پارکینسون

تغییر در ساختار چشم به دلیل بیماری پارکینسون معمولاً محدود به تاثیرات آن بر شبکیه چشم می شود که مانند توده سیاه نیگرا تحت تاثیر کاهش دوپامین قرار می گیرد. بینایی رنگی، بویژه توانایی تشخیص دادن بین سایه ها ممکن است بدلیل از دست دادن گیرنده های دوپامینرژیک در شبکیه چشم می باشد.

استفاده از عینک های تجویزی می تواند بعضی از علائم بینایی را برطرف نماید. انواع مختلف لنزهای اصلاحی را می توان برای مطالعه یا دید دور بکار گرفت. بعضی افراد که در متمرکز کردن چشم هایشان دچار مشکل هستند می توانند از عینک های منشوری استفاده نمایند. همانطور که نگه داشتن یک تکه شیشه در نور می تواند به شما رنگین کمانی از رنگها را از طریق شکست نور نشان دهد، افزودن منشور به عدسی های عینک می تواند به تنظیم نقطه کانونی بر روی شبکیه کمک نماید. این امر برای کاهش خستگی و دو بینی چشم ها مفید است.


حتما بخوانید: عاقبت بیماری پارکینسون


آسیب شناسی چشم به دلیل بیماری پارکینسون

انواع حرکات چشمی که ممکن است بر اثر بیماری پارکینسون تغییر کنند

سه نوع حرکت چشمی وجود دارد که ممکن است بر اثر بیماری پارکینسون تغییر کنند:

  • حرکت جهشی سریع چشم ها که ما را به سمت خیره شدن بر روی یک شی خاص یا خواندن خطوط چاپی هدایت می کند.
  • حرکت دنبال کننده چشم که به ما اجازه می دهند یک شی را در حال حرکت تعقیب کنیم.
  • حرکت همزمان دو چشم که به ما اجازه می دهد چشم ها را در جهت های متفاوت حرکت دهیم.

تغییر در این حرکات چشمی به دلیل بیماری پارکینسون همچنین می تواند منجر به بروز مشکلات بینایی مختلفی شود. ناتوانی در کنترل حرکات چشمی می تواند منجر به پلک زدن ناخواسته، دو بینی و سایر مشکلات حرکتی که می تواند دقت بینایی را تحت تاثیر قرار دهد، شود.

خشکی چشم ها را می توان با استفاده از پمادها یا قطره ها، کمپرس ها گرم و مرطوب تسکین داد اما معمولاً این درمان ها دائمی نیستند. واکنش پلک زدن ممکن است تحت تاثیر پارکینسون قرار بگیرد. این امر به صورت کند کردن این واکنش، ظهور آن به صورت خیره شدن نامناسب، خشکی یا سوختن و کاهش بینایی، چشم ها را درگیر می نماید. بلفارواسپام و آپراکسی دو مشکل مرسوم در حرکات پلک ها محسوب می شود. بلفارواسپام در واقع اسپاسم و گرفتگی پلک هاست که قابل کنترل نبوده و باعث جمع شدن پلک ها می گردد. این وضعیت می تواند با تزریق بوتاکس تسکین یابد. آپراکسی وضعیتی است که باز شدن چشم ها را دشوار می سازد. نگهدارنده های پلک و نوارهای آرایشی مخصوص وجود دارند که می توان از آنها برای باز نگه داشتن پلک ها استفاده کرد.

انواع حرکات چشمی که ممکن است بر اثر بیماری پارکینسون تغییر کنند

تاثیرات دارویی بیماری پارکینسون بر چشم ها

داروهای پارکینسون می توانند همزمان با کنترل علائم حرکتی مربوط به این بیماری، بر چشم ها تاثیر گذارند. ارائه یک سابقه کامل از داروها، مکمل ها و ویتامین هایی که مصرف می کنید در ارزیابی علائم بصری در افراد مبتلا به پارکینسون مهم می باشد. داروهای خاص، دوز آنها و چرخه دارویی فردی ممکن است باعث بروز اختلالات بینایی شود. در نتیجه، بهبود این وضعیت ممکن است با تنظیم و تغییر داروها امکان پذیر باشد.

توهمات بصری به طور کلی با عوامل روانشناختی بیماری پارکینسون در ارتباط می باشند. به طور کلی نواقص شناختی، افسردگی بیماری در طول زمان و بی خوابی در طول روز در این شرایط بیشتر هستند که با مصرف داروها قابل کنترل می باشند.


حتما بخوانید: درمان افسردگی در خانه با 18 راهکار ساده 


نتیجه گیری

افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است انواع مختلفی از علائم بینایی، حرکتی و رفتاری را در طول بیماری خود تجربه نموده و مبتلایان در این خصوص یکسان نیستند. تغییرات بینایی ممکن است خفیف و به صورت خشکی چشم ها و تاری دید، کاهش توانایی تشخیص رنگ ها و کندی واکنش مردمک ها تجربه نمایند و یا ممکن است این تاثیرات جدی تر بوده و به صورت درگیر نمودن حرکات چشمی، کندی پردازش و ناتوانی در کنترل عملکرد حرکات چشمی بروز نمایند. اختلالات بینایی می توانند بر کیفیت زندگی با افزایش خطر سقوط و احتمال بروز توهمات بصری تاثیرگذارند.

خوشبختانه، مشکلات بینایی در بیماران پارکینسون به طور کلی قابل درمان هستند. مراجعه به پزشک و چشم پزشک یا چشم پزشک مغز و اعصاب می تواند از لحاظ بالینی مفید باشد. معاینات می توانند مشخص کنند که آیا مشکلات فیزیولوژیکی در چشم پدید آمده است و یا عوارض جانبی داروها عامل بروز این اختلالات در بینایی می باشند. تغییر در داروها و استفاده از عینک یا منشور می تواند به رفع بعضی یا تمامی تغییرات بینایی کمک کرده و کیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشد.


مطالب مرتبط

بیماری پمفیگوئید چیست + علل و درمان بیماری بولوس پمفیگوئید

بیماری بهجت؛ علل، علائم، نحوه تشخیص، روش های پیش گیری و درمان آن

از
5
رای