علائم بیماری بهجت چیست؛ علت، آزمایش تشخیص و درمان بیماری بهجت

علائم بیماری بهجت چیست؛ علت، آزمایش تشخیص و درمان بیماری بهجت سندروم بهجت چیست ؛ علائم بیماری بهجت؛ علت بروز بیماری بهجت؛ آزمایش و نحوه تشخیص بیماری بهجت؛ روش های درمان بیماری بهجت و پیش گیری و کنترل آن و عوارض سندروم بهجت در سلام دنیا بخوانید.

سندروم یا بیماری بهجت یک بیماری نادر خود ایمنی است که موجب آسیب رسیدن به رگ های خونی شما می شود و می تواند منجر به زخم دهان، بثورات و علائم دیگر شود. شدت این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. بیماری بهجت یک بیماری مزمن است. علائم آن ممکن است به طور موقت برطرف شود، اما بعدا دوباره بازگردد. نشانه های این بیماری را می توان با دارو و تغییر سبک زندگی کنترل کرد. آیا درباره این بیماری چیزی می دانید؟ با ما در این مقاله سلام دنیا، همراه باشید تا درباره علائم بیماری بهجت، علت و روشهای تشخیص و درمان سندروم بهجت اطلاعات بیشتری کسب کنید.

علائم بیماری بهجت چیست

اولین علائم بیماری بهجت زخم های داخلی دهان است. آن ها شبیه زخم های کانکر (آفت) هستند. این زخم ها معمولا در طی چند هفته بهبود می یابند و نسبت به زخم های تناسلی، کم تر شیوع می یابند. آن ها تقریبا در 3 نفر از 4 فردی که دچار بیماری بهجت هستند، ظاهر می شوند. زخم ها می توانند در قسمت های دیگر بدن به خصوص صورت و گردن نیز ظاهر شوند. بیماری بهجت همچنین ممکن است چشم شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است موارد زیر را در یک یا دو چشم خود تجربه کنید:

  • تورم در یک یا هر دو چشم
  • مشکلات بینایی
  • قرمزی چشم

حتما بخوانید: علت قرمز شدن چشم و درمان آن


  • حساسیت به نور

علائم بیماری بهجت

علائم دیگر عبارتند از:

  • درد و تورم مفاصل
  • مشکلات گوارشی از جمله درد شکم و اسهال
  • التهاب در مغز که منجر به سردرد می شود

علت بروز بیماری بهجت چیست

همه علائم بیماری بهجت مربوط به التهاب رگ های خونی است. پزشکان هنوز کاملا نمی دانند چه عواملی باعث ایجاد التهاب می شود. ممکن است شما یک اختلال سیستم ایمنی را به ارث برده باشید که روی عروق خونی و رگ های شما تاثیر بگذارد. بیماری بهجت مسری نیست.

عوامل خطرناک در رابطه با بیماری بهجت

عوامل بیماری بهجت مشخص نیست، بنابراین تعیین کردن این که چه کسانی بیش تر در معرض خطر هستند، دشوار است. افرادی که نوعی بیماری خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس دارند، در معرض خطر سایر بیماری های خود ایمنی نیز هستند. این بدان معناست که  در هر صورت ابتلا به سایر بیماری های خود ایمنی، احتمال ابتلا به بیماری بهجت بیش تر می شود.


حتما بخوانید: بیماری لوپوس چیست و چگونه درمان میشود


بیماری خود ایمنی حالتی است که سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول های سالم بدن را مورد حمله قرار می دهد، همان طور که به مبارزه با عفونت می پردازد. بیماری بهجت هم زنان و هم مردان را درگیر می کند. بیش تر در مردان خاورمیانه و زنان ایالات متحده دیده می شود. افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری دچار شوند، اگرچه علائم این بیماری ابتدا در افراد 30 و 40 ساله بروز می کند.

بیماری بهجت رایج ترین بیماری در ترکیه است و از 100000 نفر، بین 80 تا 370 نفر به آن مبتلا هستند. در ایالات متحده به ازای هر 170000 نفر، تقریبا 1 نفر یا کم تر از 200000 نفر از کل جمعیت کشور، مبتلا به بیماری بهجت هستند.

 نحوه تشخیص بیماری بهجت

نحوه تشخیص بیماری بهجت

یکی از چالش های تشخیص بیماری بهجت این است که علائم به ندرت در همان ابتلا ظاهر می شوند. زخم های دهان، بثورات پوستی و التهاب چشم می تواند علائم چند بیماری دیگر نیز باشد.

آزمایش تشخیص بیماری بهجت

پزشکان هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص بیماری بهجت ندارند. اگر در سال سه بار دچار زخم های دهانی شوید و یکی از علائم زیر را داشته باشید، ممکن است پزشک مشکل شما را بهجت تشخیص دهد:

  • زخم های دستگاه تناسلی که ظاهر می شوند و سپس ناپدید می شوند
  • زخم های پوستی
  • لکه های پوستی قرمز رنگی که روی پوست ظاهر می شود؛ این بدان معناست که سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد بر روی یک محرک واکنش نشان می دهد
  • التهاب چشم که بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد

روش های درمان بیماری بهجت

روش های درمان بیماری بهجت

  • درمان بیماری بهجت بستگی به شدت مشکل شما دارد. موارد خفیف ممکن است با داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن (Mortin، Advil) درمان شود. این دارو ممکن است فقط در مواقعی که بیماری اوج می گیرد مورد نیاز باشد و ممکن است در مراحلی که بیماری در حال درمان است، به هیچ وجه نیاز به این دارو نباشد.
  • پمادهای موضعی که حاوی کورتیکواستروئیدها هستند می تواند برای درمان زخم های روی پوست مفید باشند. شست و شوی دهان با داروهای کورتیکواستروئید ممکن است به کاهش زخم های دهان کمک کند و باعث سریع تر رفع شدن آن ها شود. به همین ترتیب، قطره های چشم دارای کورتیکواستروئید یا دیگر داروهای ضد التهابی ممکن است در صورت آسیب دیدگی چشم، ناراحتی شما را کاهش دهد.
  • داروی ضد التهاب قوی به نام کلشی سین (colchicine) در موارد جدی تجویز می شود. معمولا کلشی سین برای درمان نقرس توصیه می شود. این دارو ممکن است به خصوص در کاهش درد مفاصل مرتبط با بیماری بهجت مفید باشد. کلشی سین و سایر داروهای ضد التهابی قوی ممکن است در طول عود بیماری لازم باشد تا بتواند آسیب های ناشی از علائم را کاهش دهد.
  • سایر داروهای تجویز شده، شامل داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی است که به شما در جلوگیری از حمله سیستم ایمنی بدن به بافت سالم کمک می کند. برخی از نمونه های داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی عبارتند از:
  • سیکلوسپورین (Sandimmune)

حتما بخوانید: داروی سیکلوسپورین برای چیست


  • سیکلوفسفامید (Cytoxan، Neosar)
  • آزاتیوپرین (Azasan، Imuran)

روش های درمان بیماری بهجت

روش های پیش گیری و کنترل بیماری بهجت

  • استراحت در حین عود کردن بیماری برای جلوگیری از شدت آن ها مهم است. وقتی علائم در حال بهبود است، به طور مرتب ورزش کنید و رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  • استرس یک محرک شایع برای بیماری های خود ایمنی است، بنابراین یادگیری استراتژی های آرام بخش ممکن است به کاهش دفعات عود بیماری کمک کند.
  • همچنین باید در مورد راه هایی که به شما کمک می کند سلامت خود را در طول شدت گرفتن بیماری کنترل کنید، با پزشکان خود صحبت کرده و با آن ها در ارتباط باشید، از جمله با:
  • روماتولوژیست ها که متخصص بیماری های خود ایمنی هستند
  • متخصصان پوست که متخصص مشکلات پوستی هستند
  • چشم پزشکان که متخصص سلامت چشم هستند
  • متخصصین خون که متخصص بیماری های خون هستند
  • همچنین ممکن است بسته به ماهیت بیماری خود نیاز به کار با یک متخصص کنترل درد، یک متخصص عروق و سایر پزشکان داشته باشید.

روش های پیش گیری از بیماری بهجت

بیماری بهجت یک بیماری غیر شایع است، بنابراین ممکن است در پیدا کردن گروه پشتیبان برای درمان مشکل پیدا کنید.

عوارض ناشی از بیماری بهجت

  • بیش تر علائم بیماری بهجت قابل کنترل است و بعید است که عوارض دائمی برای سلامتی داشته باشد. اما برای جلوگیری از بروز مشکلات طولانی مدت، درمان برخی علائم مهم است. برای مثال، اگر التهاب چشم درمان نشود، ممکن است شما در معرض خطر از دست رفتن دائمی بینایی باشید.
  • بیماری بهجت یک اختلال در رگ های خونی است، بنابراین مشکلات جدی عروقی نیز ممکن است ایجاد شود. این مشکلات ممکن است شامل سکته مغزی باشد که در اثر قطع جریان خون به مغز اتفاق می افتد. التهاب شریان ها و رگ ها نیز می توانند منجر به تشکیل لخته های خون شود.

عوارض ناشی از بیماری بهجت

نکات مهم در رابطه با بیماری بهجت

ابتلا به بیماری بهجت نباید روی امید به زندگی شما تاثیر بگذارد. این بیش تر از نظر درمان علائم و حفظ شیوه سالم زندگی و داشتن یک سبک زندگی فعال در زمانی که دارای انرژی هستید و احساس خوبی دارید، اهمیت دارد. ارتباط داشتن با پزشک نیز بسیار مهم است. برای مثال اگر در معرض خطر سکته قلبی هستید، دستورات پزشک را برای کنترل فشار خون دنبال کنید. اگر سلامتی شما در معرض خطر است، معاینات منظم توسط پزشک را جدی بگیرید.

سخن آخر

سندرم یا بیماری بهجت نوعی التهاب در رگ های خونی است که علت آن هنوز مشخص نیست. علائم رایج این بیماری زخم های دهان، دستگاه تناسلی، عفونت های چشمی/ پوستی و ... است.

منبع: healthline


مقالات مرتبط:

درمان خشکی چشم با ساده ترین و طبیعی ترین روش های خانگی

سندروم تورت یا بیماری تیک چیست



از
5
رای