دندان نهفته چیست؛ هزینه، عوارض، درمان و جراحی دندان نهفته

دندان نهفته چیست؛ هزینه، عوارض، درمان و جراحی دندان نهفته دندان نهفته چیست؛ با علائم دندان عقل نهفته، آیا دندان نهفته خطرناک است، جراحی دندان نهفته درد دارد، درمان ، عوارض و هزینه جراحی دندان نهفته در سلام دنیا آشنا خواهید شد.

دندان های نهفته اغلب تا زمانی که ایجاد درد نکنند فرد از وجودش مطلع نمی شوند، بهتر است قبل از درمان دندان نهفته درباره آن اطلاعاتی کسب کنید، در این مطلب از سلام دنیا درباره دندان نهفته ، علائم دندان عقل نهفته، آیا دندان نهفته خطرناک است، درمان دندان نهفته، جراحی دندان نهفته درد دارد، عوارض جراحی دندان نهفته، هزینه جراحی دندان نهفته صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید.

دندان نهفته چیست

گاهی اوقات ممکن است دندان یا مقداری از دندان در زیر لثه بماند طوریکه بیرون آمدنش با مشکل روبرو می شود، به این دندان ، دندان نهفته می گویند که عوامل زیادی باعث بروز آن می شود مانند ضربه ای که به فک در کودکی وارد شده و یا بزرگ بودن تاج دندان، کج بودن آن و یا بزرگ بودن دندان نسبت به فک ، کوچک بودن فک، مانع از خروج دندان می شود و یا پوسیدگی دندان شیری و زودتر ریختن آنها برهم خوردن نظم و ترتیب در رویش آن. اغلب این اتفاق در کودکی برای دندان های نیش می افتد و در بزرگسالی برای دندان عقل.

علائم دندان عقل نهفته

رویش دندان های عقل بین سنین 15 تا 25 سالگی می باشد، این احتمال وجود دارد که شما در این سالها متوجه رویش آنها نشوید در این صورت این دندان ها می توانند نهفته باشند که حتما به شما هشدار خواهند داد و شما برای رفع مشکلتان به دندان پزشک باید مراجعه کنید. از نشانه هایی که وجود دندان نهفته را اطلاع می دهد می توان به این موارد اشاره کرد:


حتما بخوانید: بعد از کشیدن دندان عقل چه غذایی بخوریم؟


ایجاد درد و ورم در ناحیه لثه و اطراف فک، ایجاد ورم و خونریزی لثه، ایجاد درد در ناحیه گوش، ایجاد درد در مفصل گیجگاهی فکی، اختلال در تنفس، احساس طعم بد در دهان . که با بروز هر کدام از این موارد باید به دندان پزشک مراجعه کنید.

علایم دندان نهفته

آیا دندان نهفته خطرناک است

اگر در فک دندان نهفته ای باشد که در شرایط عادی و با نیروی محیطی نتوان آن را به بیرون هدایت کرد باید با جراحی توسط دندان پزشک آن را کشید در غیر این صورت دچار عوارضی خواهید شد.

وجود دندان نهفته باعث بروز خطراتی نیز می شود به همین دلیل برای مداوای آن باید اقدام کرد . خطرات ناشی از وجود دندان نهفته از این دست می باشند : ایجاد بیماری در لثه، استخوان دیگر دندان ها را به مرور از بین می برد و باعث پوسیدگی دندان‌های مجاور می شود ، ایجاد اختلال در هنگام پر کردن و روکش کردن دندان‌های مجاور می شود و ریشه شان را بمرور از بین می برد، ایجاد کیست و تومور در فک، باعث نامرتب شدن و چرخش دندان ها و بروز دردهای عصبی در صورت شده و به دلیل استقامت پایین استخوان های فک احتمال شکستگی در آن وجود دارد.

درمان دندان نهفته

حال که با نشانه ها و خطرات دندان نهفته آشنا شدیم چه کنیم و چگونه به مداوای آنها بپردازیم؟ اگر دندان نهفته شما از دندان های عقل باشد و در انتهای فک قرار داشته باشد، دندان پزشک به روش جراحی می تواند آن را خارج کند. اما اگر این مشکل برای دندان های نیش شما اتفاق بیفتد. دندان پزشک بوسیله رادیوگرافی آنرا تشخیص داده و تا جایی که بشود بدون اینکه دندان را بکشد با کمک جراحی و ارتودنسی بمرور دندان را در جای خود قرار می دهد، اما باید دقت داشته باشید که برای برطرف کردن این مشکل هر چه سنتان پایین تر باشد نتیجه ای بهتر و سریعتر خواهید گرفت.

 درمان دندان نهفته

جراحی دندان نهفته درد دارد

انتخاب یک دندان پزشک ماهر در این مسئله بسیار شرط است، سعی کنید از دندان پزشکی کمک بگیرید که در کارش تجربه بیشتری دارد نه اینکه دستمزد کمتری می گیرد. اگر دندان پزشک در کارش خبره باشد در انجام جراحی سرعت را بالا می زرد تا بیمار کمتر اذیت شود. در ضمن هنگامی که ناحیه مورد نظر بی حس شود دیگر دردی در آن منطقه حس نمی کنید و این باعث می شود که جراح کار خود را راحتتر انجام دهد.


حتما بخوانید: موقع دندان درد چه قرصی (بدون نسخه) بخوریم؟


در شروع کار با تزریق آمپول بی حسی نواحی مورد نظر را بی حس می کنند سپس بافت لثه را نصف کرده تا دندان رویت شود سپس با لوازم استریل شده دندان عقل را بیرون آورده و جدا می کنند، سپس محل را جوش داده و رگها را برای کمتر شدن خونریزی جوش می دهند ، تمام این مراحل بوسیله اشعه های کم توان لیزر ردون ایجاد درد انجام می شود. حتی اگر اعصاب ناحیه ای نیز دچار شود به کمک لیزر آن را ترمیم می کنند.

عوارض جراحی دندان نهفته

جراحی دندان نهفته اغلب بدون ایجاد عوارض انجام می شود اما به هر حال ممکن است در مواقعی نادر برخی از این حالات پیش بیاید مانند: 

  • آسیب دیدن فک و دیگر دندان ها در زمان جراحی،
  • عفونت و درد شدید ناشی از آن.
  • بی حس شدن دائمی زبان و لب پایین .
  • خشکی فک و گرفتگی آن در طول مدت التیام زخم دهان.

عوارض دندان نهفته

هزینه جراحی دندان نهفته

هزینه جراحی دندان نهفته بسته به میزان کار و مدت آن دارد ، هر چه شرایط پیچیده تر باشد دندان پزشک مجبور به انجام اعمال خاص تری می باشد، این هزینه در مطب یک دندان پزشک تخصصی به نسبت دندان پزشک عمومی بالاتر می باشد. پوسیده بودن دندان و قرار داشتن آن بر روی عصب نیز در پرداخت هزینه بیشتر دخالت دارد.

سخن آخر

توصیه شده است که افراد هر شش ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنند، تا از ناراحتی ها و مشکلات دندان خود به موقع اطلاع یابند با اینکار هم در انجام پروسه درمان هم آسیب کمتری می بینید و هم هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد.


مقالات مرتبط:

عوارض روکش دندان چیست

درمان عفونت و آبسه دندان با 31 درمان خانگی و گیاهی
 

از
3
رای