درد مفاصل در هنگام شب
مفاصل یا نقاط لولایی بین استخوان ها می باشند که اجازه خم شدن و حرکت را به بدن می دهند. اینها می توانند در هنگام شب به دلایل مختلف دردناک شوند. بیماری ها و حالات مرتبط با درد مفاصل از لوپوس تا دردهای رو به رشد متفاوت می باشند. هر پیش بینی بیماری همراه با سایر علائم بوده و قضاوت درباره عامل بروز درد را آسانتر می سازد اما برای تشخیص دقیق تر حتما به پزشک مراجعه نمایید.
دلایل درد شبانه مفاصل
1. لوپوس
لوپوس یک بیماری التهابی مزمن که باعث می شود بدن به ارگان های خود حمله کند. این بیماری می تواند باعث درد مفاصل به دلیل التهاب آنها شده و علاوه بر آن خستگی، تب، تغییرات وزنی، درد قفسه سینه، خشکی چشم ها، از دست دادن حافظه، ریزش مو، زخم های دهان، ضایعات پوستی، کبودی سریع و اضطراب را نیز به ارمغان آورد. نشانه دیگری دال بر اینکه درد مفاصل شما ممکن است با بیماری لوپوس در ارتباط باشد، بروز یک سری دانه های پوستی پروانه ای شکل بر روی بینی و گونه ها است. داروهای ضد التهابی بدون تجویز مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می توانند در کاهش درد موثر باشند اما در صورت مداوم شدن درد بایستی به پزشک مراجعه نمایید.
2. دردهای رو به رشد
دردهای رو به رشد اساساً بر مفاصل پاها و بویژه در هنگام شب در کودکان در سال های پیش از نوجوانی ظاهر می شوند. هیچ درمانی برای این نوع دردها وجود نداشته اما معمولاً با رسیدن کودکان به سنین نوجوانی این دردها از بین خواهند رفت. با استفاده از کمپرس گرم یا ماساژ دادن نواحی درگیر می توانید درد کودک را تسکین بخشید. مسکن ها نیز می توانند موثر باشند اما از مصرف آسپرین به دلیل ریسک بروز سندروم ری پرهیز نمایید.
3. لکه های پوستی هنوچ - شونلین
لکه های پوستی هنوچ - شونلین یک واسکولیت (تورم رگ های خونی) یا گروهی از نارسایی ها می باشد که باعث بروز التهاب و تورم در رگ های خونی شده و می تواند باعث درد مفاصل (معمولاً در کودکان و گاهی در بالغین) شود. یک عامل کلیدی در تشخیص این وضعیت، دانه های پوستی بنفش-قرمز مشابه کبودی است که بر روی باسن و پاها یا سایر نواحی بدن ظاهر می شوند. سایر علائم این بیماری عبارتند از مشکلات معده ای-روده ای مانند: استفراغ، درد شکمی و مشکلات کلیوی. اگر دانه های پوستی یا سایر علائم را مشاهده نمودید، به پزشک مراجعه کنید.
4. نقرس
نقرس در واقع آزردگی دیواره مفاصل به دلیل ایجاد کریستال های اسید اوریک بر روی آنها و ایجاد درد مفاصل می باشد که معمولاً از مفصل انگشت شست پا شروع می شود. درد ممکن است از پشت پا، پاشنه، قوزک یا زانو بویژه در هنگام شب نیز شروع شود. التهاب ممکن است به حدی شدید باشد که تب، دردهای ماهیچه ای و علائم مشابه آنفولانزا را به همراه آورد. برای درمان های مربوط به کاهش تولید اسید اوریک در بدن و کاهش درد مفاصل به پزشک مراجعه نمایید.
هشدار
درد مفاصل ممکن است از یک سری مشکلات سلامتی دیگر مانند: بیماری لایم، تب رماتیسمی، آرتروز و انواع مختلف سرطان نیز نشات بگیرند. درد مفاصل همچنین ممکن است بدلیل آسیب یا استفاده بیش از حد از مفاصل بروز کند. در صورت ماندگاری درد، به پزشک مراجعه کنید.
منبع: livestrong