فواید و مضرات انبه چیست؛ 11 خاصیت انبه برای سلامت زنان و مردان

فواید و مضرات انبه چیست؛ 11 خاصیت انبه برای سلامت زنان و مردان فواید و مضرات انبه چیست ؛ خواص میوه انبه برای سلامتی و پوست بیشمار است ؛ با 11 خاصیت درمانی انبه برای رحم، لاغری، زنان باردار ، سیستم ایمنی بدن ، فشارخون و سرطان در سلام دنیا آشنا شوید.

در برخی از نقاط جهان ، انبه (Mangifera indica) "شاه میوه ها" نامیده می شود. انبه (به انگلیسی: Mango) میوه ای هسته دار است که هسته بزرگی در وسط خود دارد. انبه بومی هند و جنوب شرقی آسیا (پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب‌ شرقی) است و البته نوع خاصی از انبه تنها در آفریقا رشد می کند. برای بیش از 4000 سال است که کشت می شود. صدها نوع انبه وجود دارد که هر کدام دارای طعم، شکل، اندازه و رنگ منحصر بفرد هستند. این میوه نه تنها خوشمزه است بلکه دارای مشخصات تغذیه ای و خواص چشمگیری است.
بر طبق مطالعات، خواص میوه انبه و مواد مغذی آن، مزیت های بیشماری برای سلامتی، مانند بهبود ایمنی، سلامت بینایی و گوارشی و کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها را دارد.
در ادامه، خواص کلی انبه، مواد مغذی، مزایا و نکاتی درباره چگونگی مصرف آن آورده شده است.

خواص انبه چیست و ارزش غذایی آن

انبه کم کالری است اما سرشار از مواد مغذی است.

جدول ارزش غذایی انبه:

یک فنجان انبه خورد شده  برابر با 165 گرم
کالری 99 کیلو کالری
پروتئین 1/4 گرم
کربوهیدرات 24/7 گرم
چربی 0/6 گرم
فیبر غذایی 2/6 گرم
ویتامین (C) 67%  مقدار مورد نیاز روزانه بدن
مس 20%  مقدار مورد نیاز روزانه بدن
اسید فولیک 18%  مقدار مورد نیاز روزانه بدن
ویتامین B6 11.6% مقدار مورد نیاز روزانه بدن
ویتامین A 10%  مقدار مورد نیاز روزانه بدن
ویتامین E 9.7% مقدار مورد نیاز روزانه بدن
ویتامین B5 6.5% مقدار مورد نیاز روزانه بدن
ویتامین K 6%   مقدار مورد نیاز روزانه بدن
نیاسین 7%   مقدار مورد نیاز روزانه بدن
پتاسیم 6%   مقدار مورد نیاز روزانه بدن
ریبوفلاوین 5%   مقدار مورد نیاز روزانه بدن
منگنز 4.5% مقدار مورد نیاز روزانه بدن
تیامین 4%   مقدار مورد نیاز روزانه بدن
منیزیم 4%   مقدار مورد نیاز روزانه بدن

همچنین انبه حاوی مقدار کمی فسفر، اسید پانتوتنیک، کلسیم، سلنیوم و آهن است. یک فنجان (165 گرم) انبه، تقریبا 70٪ از مقدار مورد نیاز روزانه برای ویتامین C فراهم می کند. ویتامین C، ویتامینی محلول در آب است که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند و جذب آهن و رشد و ترمیم آنرا بهبود می بخشد.

خواص درمانی انبه برای زنان، مردان و سلامتی پوست

1. خواص انبه برای درمان بیماری ها

انبه مملو از پلی فنول ها (ترکیبات گیاهی که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند) می باشد. بیش از دوازده نوع مختلف از جمله مالوالیک اسید، کوئرستین، آنتوسیانین، کائمفرول، رامنتین، اسید بنزوئیک و بسیاری دیگر از آنتی اکسیدان ها را دارا می باشد. آنتی اکسیدان ها مهم هستند زیرا سلول های شما را در برابر آسیب های رادیکال آزاد محافظت می کند. رادیکال های آزاد ترکیبات بسیار فعالی هستند که می توانند به سلول های شما متصل شوند.
تحقیقات آسیب رادیکال های آزاد را با نشانه های بیماری های پیری و مزمن مرتبط می کند. از میان پلی فنل ها، مالوالیک اسید بیشترین توجه را به خود اختصاص داده و گاهی اوقات از آنجا که بسیار قدرتمند است "ابر آنتی اکسیدان" نامیده می شود. مطالعات آزمايشگاهی بر حيوانات نشان داده است که مالوالیک اسید ممکن است با آسيب های راديکال آزاد مرتبط با سرطان، ديابت و ساير بيماری ها روبرو شود.

خواص انبه

2. خواص انبه برای سیستم ایمنی بدن

انبه منبع خوبی از مواد مغذی تقویت کننده ایمنی است. یک فنجان (165 گرم) انبه 10٪ از نیازهای روزانه ویتامین A شما را فراهم می کند. ویتامین A برای یک سیستم ایمنی سالم ضروری است، زیرا به مبارزه با عفونت کمک می کند.  ضمنا، عدم دریافت ویتامین A به اندازه کافی با خطر عفونت ارتباط دارد. علاوه بر این، همان مقدار انبه تقریبا سه چهارم از نیازهای روزانه ویتامین C شما را نیز فراهم می کند. این ویتامین می تواند به بدن شما در تولید گلبولهای سفید بیشتر کمک کند، که منجر به کارآیی بیشتری در عملکرد دفاعی پوست شما خواهد شد. انبه همچنین حاوی فولیک اسید، ویتامین K، ویتامین E و چندین ویتامین B است که به ایمنی کمک می کند.

3. انبه می تواند سلامت قلب را تقویت کند

انبه حاوی مواد مغذی است که از یک قلب سالم حمایت می کنند. به عنوان مثال، منیزیم و پتاسیم را ارائه می دهد که به حفظ ضربان سالم قلب کمک می کند و رگ های خونی شما را آرام می کنند و باعث کاهش فشار خون می شوند.
انبه همچنین حاوی آنتی اکسیدان منحصر به فرد مالوالیک اسید است. مطالعات حیوانی نشان داده است که مالوالیک اسید ممکن است از گلبولهای قرمز در برابر التهاب، استرس اکسیداتیو و آپوپتوز (مرگ کنترل شده سلول ها) محافظت کند. علاوه بر این، انبه ممکن است کلسترول خون، تری گلیسیرید و سطوح اسید چرب آزاد را کاهش دهد.
در حالی که این یافته ها امیدوار کننده است، تحقیقات در مورد مالوالیک اسید و سلامت قلب در انسان در حال حاضرکافی نیست. بنابراین، قبل از اینکه به عنوان یک درمان توصیه شود، مطالعات بیشتری لازم است.

4. خواص انبه برای یبوست و مشکلات گوارشی

انبه دارای چندین ویژگی است که برای سلامتی گوارشی عالی است. برای مثال، شامل یک گروه از آنزیم های گوارشی به نام آمیلاز می باشد. آنزیم های گوارشی مولکول های غذایی بزرگ را تجزیه می کنند تا بتوانند به راحتی جذب شوند. آمیلاز کربوهیدرات های پیچیده را به قندهایی مانند گلوکز و مالتوز تجزیه می کنند. این آنزیم ها در انبه های رسیده بیشتر فعال هستند، به همین دلیل آنها شیرین تر از انبه های نرسیده می باشند. علاوه بر این، از آنجا که انبه دارای مقدار زیادی آب و فیبر غذایی است، ممکن است به حل مشکلات گوارشی مانند یبوست و اسهال کمک کند. یک مطالعه چهار هفته ای در بزرگسالان مبتلا به یبوست مزمن نشان داد که خوردن انبه روزانه در کاهش علائم بیماری مؤثرتر از مکمل حاوی مقدار مشابه فیبر محلول عمل می کند. این نشان می دهد که انبه علاوه بر فیبر غذایی که به سلامت گوارشی کمک می کند، اجزای دیگری نیز دارد.

 خواص انبه برای یبوست

5. باعث سلامت چشم می شود

انبه پر از مواد مغذی است که به سلامت چشم ها کمک می کند. دو عنصر مهم مغذی، آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین هستند. اینها در شبکیه چشم (بخشی که سیگنال های نور را به سیگنال های مغز تبدیل می کند بنابراین مغز شما می تواند آنچه را که می بینید را تفسیر کند) به خصوص در هسته آن (لکه زرد) تجمع می یابند.
در داخل شبکیه چشم، لوتئین و زآگزانتین نور بیش از حد را جذب می کنند. علاوه بر این، به نظر می رسد که از چشم شما مقابل نور آبی آزار دهنده محافظت می کند. انبه منبع خوبی از ویتامین A است که از سلامت چشم پشتیبانی می کند. عدم وجود ویتامین A در رژیم غذایی با چشم های خشک و کوری شبانه ارتباط دارد. کمبود شدید می تواند مسائل جدی تر، مانند زخم قرنیه را ایجاد کند.

6. خواص انبه برای پوست

انبه دارای ویتامین C است که باعث رشد مو و پوست می شود. این ویتامین برای ساخت کلاژن ضروری است - پروتئینی است که ساختار پوست و مو را ایجاد می کند. کلاژن به پوست انعطافپذیری داده و از چروک شدن آن جلوگیری می کند. علاوه بر این، انبه منبع خوبی از ویتامین A است که باعث رشد مو و تولید sebum می شود(مایع که به رطوبت ریشه مو کمک می کند و موهای شما را سالم نگه می دارد).
علاوه بر این، ویتامین A و دیگر رتینوئید ها به پوست شما مهاجرت می کنند و در مقابل آفتاب محافظت می کنند.
علاوه بر ویتامین های A و C، انبه مملو پلی فنول ها است که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند. این آنتی اکسیدان ها به حفاظت از فولیکول های مو در برابر آسیب های استرس اکسیداتیو کمک می کنند.

7. خواص انبه برای سرطان

انبه در پلی فنل بالا است، که ممکن است خواص ضد سرطان داشته باشد. پلی فنل ها می توانند بدن را در مقابل استرس اکسیداتیو که با بسیاری از انواع سرطان ارتباط دارد، محافظت کنند. مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که پلی فنلهای انبه باعث کاهش استرس اکسیداتیو شده و باعث توقف رشد و یا تخریب سلول های سرطانی مختلف، از جمله لوسمی و سرطان روده بزرگ، ریه، پروستات مردان و پستان می شوند. مالوالیک اسید، یک پلی فنل در انبه، به تازگی توجه زیادی را برای اثرات ضد سرطانی به خود جلب کرده است. در مطالعات حیوانی، این ماده منجر به کاهش التهاب، محافظت از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو و توقف رشد سلول های سرطانی می شود. در حالی که این مطالعات امیدوار کننده است، مطالعات انسانی برای درک بهتر اثرات ضد سرطانی انبه در افراد ضروری است.

خواص انبه برای زنان

8. خواص انبه برای رحم

از خواص انبه برای رحم، این است که مصرف انبه به دلیل داشتن ویتامین C ، بتاکاروتن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و این امر از بروز سرطان رحم جلوگیری می کند. طبق تحقیقاتی که به مدت 15 سال بر روی 15000 زن انجام شد، سطح بالای بتاکریپتوزانتین در خون می تواند به طور قابل ملاحظه ای خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را کاهش دهد، و انبه سرشار از بتاکریپتوزانتین است.

9. خواص انبه در بارداری

انبه سرشار از آهن است و باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود و برای همین برای رشد جنین و درمان کم خونی که در زنان باردار شایع است مفید است.

10. خواص انبه برای کودکان

میوه انبه دارای اسید گلوتامین است که می تواند باعث تقویت حافظه و فعال ماندن سلول های مغز شود. برای همین برای کودکان و دانش آموزان مفید است.

11. خوشمزه، تطبیق پذیر و آسان برای اضافه کردن به رژیم غذایی

با وجود این ویژگی ها، با توجه به سختی پوست و هسته بزرگ مصرف انبه سخت بنظر می رسد. ایده خوب این است که با برش های عمودی 1.4 اینچ (6 میلی متر) از وسط گوشت را از هسته جدا کنید. بعد، گوشت را به صورت شبکه ای درآورده و از پوست خارج کنید.

طرز مصرف میوه انبه

عوارض و مضرات انبه برای کبد، کلیه و سلامتی چیست

  • میوه انبه دارای کالری بالایی است و برای همین جز میوه های چاق کننده دسته بندی می شود، و مصرف زیاد آن باعث افزایش وزن و چاقی می شود.
  • طبع میوه انبه گرم است و برای همین برای کسانی که مزاج گرم دارند، مضر بوده زیرا باعث آسیب کبدی و لثه ها می شود.
  • خوردن زیاد انبه سبز، کال، ترشی انبه و همچنین هسته آن می تواند باعث بروز مشکل در بارداری و ناباروری می شود.
  • همچنین مصرف انبه نارس و کال می تواند باعث آسیب رساندن به روده ها شود.
  • از آنجایی که میوه انبه شاخص گلیسمی بالایی دارد می تواند باعث بالا رفتن ناگهانی قند خون و ترشح هورمون انسولین شود، بنابراین افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید، میوه انبه را با احتیاط مصرف کنند زیرا می تواند باعث افزایش نیاز به انسولین شود.
  • یکی دیگر از مضرات انبه برای مردان، آسیب رساندن به اسپرم است، بنابراین بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید.
  • به دلیل اینکه مصرف میوه انبه به صورت ناشتا می تواند سبب بروز مشکلات گوارشی برای معده و روده شود، پس بهتر است که میوه انبه را با شکم خالی استفاده نکنید.
  • میوه انبه ، می تواند دیر هضم باشد و برای برخی هضم آن دشوار باشد از این رو ممکن است باعث بروز دمل و خارش شود.
  • از دیگر عوارض و مضرات انبه ، بروز نفخ است برای رفع آن بهتر است میوه انبه را با زنجبیل میل کنید.
  • استفاده از مصرف سس انبه در برخی افراد ، ممکن است باعث شدید شدن مشکلاتی مانند، کهیر، خارش پوست، انواع سردرد و میگرن ، سرگیجه ، لکنت زبان، تشنج و آلزایمر، التهاب کبد، کبد چرب و تشدید خارش دست و پا که ناشی از کبد چرب است می شود.

در اینجا چند راهکار برای استفاده از انبه در غذاها وجود دارد:

  • به کوکی ها اضافه کنید.
  • به سالاد اضافه کنید.
  • آن را برش دهید و آن را همراه با میوه های استوایی دیگر مصرف کنید.
  • آن را ریز کرده و به سالاد کینوآ اضافه کنید.

به یاد داشته باشید که انبه شیرین است و حاوی قندی بیش از بسیاری از میوه های دیگر است. بهتر است مصرف انبه را تا حداکثر دو فنجان (330 گرم) در روز محدود کنید.

منبع: healthline.com 


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات انبه در بارداری و شیردهی

طرز تهیه ترشی انبه ساده و خوشمزه

از
25
رای