قرص ملوکسیکام برای چیست، طریقه، زمان مصرف و عوارض ملوکسیکام

قرص ملوکسیکام برای چیست، طریقه، زمان مصرف و عوارض ملوکسیکام همه چیز در مورد قرص ملوکسیکام ؛ قرص ملوکسیکام برای چیست ؛ طریقه و بهترین زمان مصرف قرص ملوکسیکام (Meloxicam)، عوارض قرص ملوکسیکام، تداخلات دارویی آن در سلام دنیا بخوانید.

ملوکسیکام به عنوان یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) شناخته می شود. ما در این مقاله سلام دنیا، قصد داریم به شما بگوییم که قرص ملوکسیکام برای چیست، طریقه و بهترین زمان مصرف قرص ملوکسیکام و همچنین عوارض و تداخل دارویی آن کدام است. با ما همراه باشید.

قرص ملوکسیکام برای چیست

از ملوکسیکام برای درمان آرتروز استفاده می شود. این دارو باعث کاهش درد، تورم و سفتی مفاصل می شود. ملوکسیکام به عنوان یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) شناخته می شود. اگر در حال درمان یک بیماری مزمن مانند ورم مفاصل هستید، از پزشک خود در مورد درمان های غیر دارویی و یا استفاده از داروهای دیگر برای درمان درد خود سوال کنید. همچنین به بخش هشدار مراجعه کنید.


حتما بخوانید: علائم آرتروز مفاصل چیست


طریقه مصرف قرص ملوکسیکام

  • قبل از شروع استفاده از ملوکسیکام و هر بار که مجددا مصرف آن را آغاز می کنید، راهنمای دارویی را مطالعه کرده و در صورت وجود، بروشور اطلاعات مربوط به بیمار نوشته شده توسط داروساز خود را تهیه کنید. اگر سوالی دارید، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.

بهترین زمان مصرف قرص ملوکسیکام

  • این دارو به شکل خوراکی و مطابق با تجویز پزشک مصرف می شود که معمولا یک بار در روز است. همراه با این دارو یک لیوان پر آب بنوشید (8 اونس یا 240 میلی لیتر)، مگر اینکه پزشک شما غیر از این را تجویز کرده باشد. حداقل 10 دقیقه بعد از مصرف این دارو، دراز نکشید.
  • اگر هنگام مصرف این دارو ناراحتی معده اتفاق افتاد، آن را همراه با غذا، شیر یا یک آنتی اسید بخورید. مقدار مصرف این دارو بستگی به شرایط پزشکی شما و پاسخ به درمان دارد. همیشه از کمترین دوز موثر شروع کرده و فقط برای مدت زمان مشخص مصرف کنید. این دارو را بیش از مقدار تجویز شده مصرف نکنید؛ زیرا دوزهای بالاتر احتمال زخم معده یا خونریزی را افزایش می دهد.
  • اگر شکل مایع این دارو را مصرف می کنید، قبل از هر دوز به آرامی آن را تکان دهید. با استفاده از وسیله یا قاشق مخصوص اندازه گیری، دوز را با دقت اندازه گیری کنید. از قاشق خانگی برای این منظور استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است دوز صحیح دارو را مصرف نکنید.
  • اگر شکل قرص دهان بازشو این دارو را مصرف می کنید، قرص را تا زمانی که قصد خوردن آن را ندارید، از بسته بندی خارج نکنید. با دست خشک، فویل بسته بندی را جدا کرده تا قرص را با دقت بیرون بیاورید. قرص را در داخل بسته فشار ندهید؛ زیرا این کار می تواند باعث آسیب (خرد شدن) قرص شود. قرص را سریعا بر روی زبان خود بگذارید و اجازه دهید تا حل شود. بعد از اینکه قرص ذوب شد، می توان آن را با یا بدون مایع بلعید.

قرص ملوکسیکام برای چیست

  • ملوکسیکام ممکن است در شکل های مختلف (مانند: قرص، کپسول، مایع و قرص دهان بازشو) تولید شود. بدون مشورت با پزشک خود، فرم دارویی که استفاده می کنید را تغییر ندهید.
  • ممکن است قبل از اثر گذاری کامل این دارو، دو هفته زمان نیاز باشد. دارو را به طور مرتب مصرف کنید تا بیشترین فواید آن را دریافت کنید. به خاطر داشته باشید که هر روز در یک زمان مشخص این دارو را مصرف کنید.

عوارض قرص ملوکسیکام

ناراحتی معده، تهوع، سرگیجه یا اسهال ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ادامه پیدا کرد یا وخیم تر شد، سریعاً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به خاطر داشته باشید که پزشک این دارو را تجویز کرده است؛ زیرا او تشخیص داده است که فواید آن بیشتر از خطر عوارض جانبی دارو است. بسیاری از افراد با مصرف این دارو عوارض جانبی جدی ندارند. این دارو ممکن است فشار خون شما را بالا ببرد. فشار خون خود را مرتباً بررسی کنید و در صورت بالا بودن آن، به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی ملوکسیکام

  • اگر هر یک از عوارض جانبی جدی از جمله موارد زیر را داشتید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید: به راحتی کبود شدن یا خونریزی کردن، سردرد شدید و مداوم، تغییر در روحیه و خلق و خوی، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار)، سفتی ناخوشایند گردن، علائم نارسایی کلیوی (مانند ورم مچ پا، پا، خستگی غیر معمول، افزایش وزن ناگهانی یا غیر عادی).
  • این دارو به ندرت ممکن است باعث بیماری جدی (احتمالاً کشنده) کبد شود. در صورت بروز علائم آسیب کبدی، فوراً کمک پزشکی دریافت کنید: تیرگی ادرار، تهوع مداوم، استفراغ یا از دست دادن اشتها، درد معده یا شکمی، زرد شدن پوست و چشم ها.
  • یک واکنش بسیار جدی آلرژی زا به این دارو نادر است. با این وجود، اگر هر گونه علائم جدی یک واکنش آلرژی زا از جمله موارد زیر را مشاهده کردید، فورا درخواست کمک پزشکی نمایید: جوش یا خارش یا تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس.

این یک فهرست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست. اگر شما عوارض جانبی دیگر ذکر نشده در فهرست فوق را مشاهده کردید، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف ملوکسیکام

قبل از مصرف ملوکسیکام، اگر آلرژی به این دارو دارید و یا اگر به آسپرین یا دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (مانند: ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب) حساسیت دارید، یا هر گونه آلرژی دیگری دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد، که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژی زا یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.


حتما بخوانید: قرص سلکوکسیب برای چیست


قبل از مصرف این دارو، با پزشک یا داروساز خود در مورد سابقه پزشکی تان به ویژه اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، صحبت نمایید: آسم (از جمله: سابقه خانوادگی، وخیم تر شدن تنفس بعد از مصرف آسپرین یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی)، بیماری کبد، مشکلات معده یا روده یا مری (مانند: خونریزی، زخم معده، سوزش معده مکرر)، بیماری قلبی (مانند: سابقه خانوادگی حمله قلبی)، فشار خون بالا، سکته مغزی، اختلالات خونی (مانند: کم خونی، مشکلات خونریزی و لخته شدن خون)، رشد در بینی (پولیپ بینی).

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف ملوکسیکام

مشکلات کلیوی گاهی با استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی از جمله ملوکسیکام بروز می کند. اگر بدن شما کم آب باشد، نارسایی قلبی یا بیماری کلیوی داشته باشید، یا سن بالایی داشته باشید یا داروی خاصی مصرف کنید (بخش تداخلات دارویی را مشاهده کنید)، این مشکل با احتمال بیشتری رخ می دهد. مطابق با تجویز پزشک، مقدار زیادی آب بنوشید تا مانع از کم آبی بدن شوید و اگر میزان ادرار شما تغییر کرد، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.

  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. الکل یا ماری جوانا (Cannabis)، می تواند باعث افزایش میزان سرگیجه شما شود. در حین مصرف این دارو رانندگی نکرده و از ماشین آلات استفاده نکنید و یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، انجام ندهید تا زمانی که به صورت ایمن قادر به انجام آن باشید. در صورت استفاده از ماری جوانا (Cannabis) به پزشک خود اطلاع دهید.
  • این دارو ممکن است باعث خونریزی معده شود. استفاده روزانه از الکل و دخانیات، به ویژه هنگام ترکیب با این دارو، ممکن است خطر ابتلا به خونریزی معده را افزایش دهد. الکل و سیگار کشیدن را محدود کنید. برای اطلاعات بیشتر با دکتر یا داروساز خود مشورت کنید.
  • شکل قرص دهان بازشو ملوکسیکام ممکن است حاوی آسپارتام باشد. اگر فنیل کتونوریا (PKU) یا هر بیماری دیگری دارید که نیاز به محدود کردن یا اجتناب از مصرف آسپارتام (فنیل آلانین) در رژیم غذایی دارد، از پزشک یا داروساز خود در مورد استفاده ایمن از این دارو سوال کنید.

آنچه که باید قبل از مصرف ملوکسیکام بدانید

  • این دارو ممکن است شما را نسبت به خورشید حساس تر کند. زمان قرار گیری در معرض آفتاب را محدود کنید. از اتاقک های مخصوص برنزه کردن یا لامپ های فرابنفشی که برای برنزه کردن بدن به کار می روند، اجتناب کنید. هنگام بیرون رفتن از منزل، از ضد آفتاب و لباس های محافظ در برابر نور خورشید استفاده کنید. در صورت آفتاب سوختگی یا تاول پوستی یا قرمزی، سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید.
  • قبل از جراحی، در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله: داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.
  • سالمندان ممکن است به عوارض جانبی این دارو به خصوص در خونریزی معده و مشکلات کلیوی حساس تر باشند.
  • قبل از استفاده از این دارو، زنان در سن باروری باید در مورد فواید و خطرات (مانند سقط جنین، مشکل در بارداری) با پزشک خود صحبت کنند. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. در دوران بارداری، این دارو فقط در مواردی که به وضوح به آن نیاز باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از آن در سه ماهه اول و آخر بارداری به دلیل آسیب احتمالی به نوزاد متولد نشده و دخالت در زایمان طبیعی یا وضع حمل توصیه نمی شود.

حتما بخوانید: انواع سقط جنین و روش های پیشگیری از آن


  • مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. با این وجود، داروهای مشابه به شیر مادر منتقل می شوند و بعید است که به نوزاد شیرخوار آسیب برسانند. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت نمایید.

نکات مهم درباره مصرف قرص ملوکسیکام

تداخل دارویی قرص ملوکسیکام

تداخلات دارویی ممکن است باعث تغییر رفتار داروهای شما یا افزایش خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی شود. این مطلب شامل تمام تداخلات احتمالی این دارو نیست. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله: داروهای تجویزی، داروهای غیر تجویزی و محصولات گیاهی) را تهیه کنید و آن را با پزشک یا داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون مشورت با پزشک، مصرف این دارو را شروع یا متوقف نکرده و دوز آن را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند، عبارتند از: آلیسکیرن، مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین (مانند کاپتوپریل، لیزینوپریل)، داروهای آنتاگونیست گیرنده آنژیوتانسین II (مانند: لوزارتان، والسارتان)، سیدوفوویر، لیتیوم، متوترکسات (درمان با دوز بالا)، «قرص های آب» (دیورتیک هایی مانند فوروزماید).

این دارو ممکن است خطر ابتلا به خونریزی را هنگام مصرف با داروهای دیگر که ممکن است باعث خونریزی شود، افزایش دهد. از جمله این داروها می توان به داروهای ضد پلاکت مانند: کلوپیدوگرل، «رقیق کننده خون» از قبیل دابیگاتران یا آنوکساپارین یا وارفارین اشاره کرد. اگر از فرم مایع ملوکسیکام استفاده می کنید، در صورت استفاده از سدیم پلی استایرن سولفونات نیز به پزشک خود اطلاع دهید.

برچسب تمام داروهای بدن نسخه یا تجویز شده خود را با دقت مطالعه کنید؛ زیرا بسیاری از داروها حاوی تسکین دهنده درد یا کاهش دهنده تب (آسپرین، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند: سلکوکسیب، ایبوپروفن یا کتورولاک) هستند. این داروها شبیه به ملوکسیکام هستند و ممکن است مصرف این داروها با هم، خطر عوارض جانبی شما را افزایش دهد. اما اگر پزشک به شما دستور داده است که از آسپیرین با دوز کم استفاده کنید تا از حمله قلبی یا سکته مغزی جلوگیری کند (معمولاً با دوزهای 81-325 میلی گرم در روز)، باید مصرف آسپرین را ادامه دهید؛ مگر اینکه پزشک به شما دستورالعمل دیگری دهد. از دکتر یا داروساز خود برای جزئیات بیشتر بپرسید.

تداخلات دارویی ملوکسیکام

اوردوز

اگر کسی اوردوز کرده و یا علائم جدی مانند بیهوشی یا مشکلات تنفسی دارد، با 115 تماس بگیرید. علائم اوردوز این دارو ممکن است شامل موارد زیر باشد: تنفس کم یا آهسته، خواب آلودگی شدید، درد شدید معده، استفراغی که مانند قهوه است.

تذکر
  • این دارو را با دیگران سهیم نشوید.
  • تست ها یا آزمایشات پزشکی (مانند: شمارش خون، فشار خون، آزمایش عملکرد کلیه و کبد)، ممکن است به صورت دوره ای انجام شود تا پیشرفت شما یا نظارت بر عوارض جانبی دارو بررسی شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت نمایید.
  • درمان غیر دارویی برای آرتروز که توسط پزشک شما تأیید شده است (مانند: کاهش وزن در صورت نیاز، تمرینات استقامتی و هوازی) ممکن است به بهبود انعطاف پذیری، دامنه حرکات و عملکرد مفصل شما کمک کند. برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
دوزهای فراموش شده دارو

اگر مصرف یک دوز را فراموش کرده اید، آن را هر زمان که به خاطر آورید، مصرف کنید. اگر تقریبا زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. دوز بعدی را مطابق با برنامه زمانی عادی آن مصرف کنید. هرگز دو دوز را به طور هم زمان برای جبران دوز فراموش شده مصرف نکنید.

نگهداری از دارو
  • دارو را در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید. آن را در حمام نگهداری نکنید.
  • تمام داروها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • آنها را جهت دور ریختن در داخل چاه دست شویی یا فاضلاب نریزید، مگر اینکه در دستورالعمل دارو این گونه نوشته شده باشد.
  • این دارو را زمانی که تاریخ انقضاء آن گذشته و یا دیگر قصد استفاده از آن را ندارید، به درستی دور بریزید. با داروساز یا شرکت دفع زباله های محلی برای چگونگی روش های بی خطر دور ریختن دارو مشورت نمایید.
سخن آخر

قرص ملوکسیکام جزء داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی دسته بندی می شود و به صورت مایع نیز وجود دارد. و برای درمان آرتروز و کاهش درد، تورم و... به کار می رود. ممکن است باعث افزایش فشار خون شود.

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

علت ادرار تیره رنگ چیست

برای درمان ارتروز چه بخوریم



از
1
رای