سنا ، گیاهی گلدار است که گلهای زرد، سفید و صورتی رنگی دارد. برگ سنا ، به دلیل خواص ضد باکتریایی خود می تواند برای درمان بیماری ها یا مشکلات پوستی مفید باشد. 6 مورد از خواص چشمگیر برگ سنا، موارد استفاده، طریقه مصرف و عوارض جانبی برگ سنا در طب سنتی و اسلامی را در این مقاله سلام دنیا، برایتان بیان کردیم. با ما همراه باشید.
سنا چیست
سنا گیاهی گلدار است که گلهای زرد، سفید و صورتی رنگی دارد و از تیره حبوبات Fabaceae است. این گیاه بوته ای را می توان در مناطق مختلف شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیا پیدا کرد. گیاه سنا به دلیل وجود ترکیباتی به نام آنتراکینون ها یک ملین قوی محسوب می شود. برگ سنا به عنوان یک ملین گیاهی در طب سنتی چینی استفاده شده است.
خواص برگ سنا برای پوست صورت و مو در طب سنتی و اسلامی
1. خواص برگ سنا برای پوست صورت (درمان عفونت های پوستی)
گیاه سنا به دلیل خواص ضد باکتریایی خود می تواند برای درمان بیماری ها یا مشکلات پوستی مفید باشد. برای درمان عفونت های پوستی مانند آکنه و همچنین بیماری های التهابی مانند اگزما از خمیر تهیه شده از برگ سنا استفاده کنید، زیرا بسیار موثر است. برگ سنا به دلیل داشتن ترکیباتی مانند استون و اتانول می تواند با میکروارگانیسم هایی که باعث آکنه می شوند مبارزه کند.
حتما بخوانید: خواص برگ سنا برای لاغری
خواص برگ سنا برای مو
2. طریقه مصرف برگ سنا برای تقویت و رشد مو
عصاره برگ سنا را می توان به صورت موضعی برای داشتن موهایی صاف، براق و قوی استفاده کرد. می توانید مواد دیگری مانند آب مرکبات، روغن های اساسی دمنوش های گیاهی، ادویه جات و غیره را به این عصاره اضافه کنید. اجازه دهید عصاره به داخل پوست سر نفوذ پیدا کند. سر خود را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و بگذارید چند ساعت قبل از حمام روی سرتان خشک شود.
3. طریقه مصرف برگ سنا برای نرم کننده عالی
برگ سنا نه تنها برای درخشندگی موها بلکه برای تقویت و پرپشت شدن موها نیز بسیار مفید است. استفاده از برگ سنا اثرات نامطلوب درمان های شیمیایی را به حداقل می رساند. در ابتدا، ممکن است موهای شما زبر و خشک شود، اما پس از چند روز استفاده، تفاوت را مشاهده خواهید کرد.
4. خواص عالی برگ سنا برای درمان ریزش مو و شوره سر
یکی از خواص مهم برگ سنا این است که نه تنها موهای شما را زیبا می کند، بلکه وضعیت پوست سر را هم بهبود می بخشد و شوره سر را درمان می کند. برگ سنا گیاه شناخته شده ای برای مقابله با ریزش مو است، زیرا یک نرم کننده گیاهی عالی است. سنا نمی تواند موهای تیره را به طور طبیعی روشن کند، اما قطعا نرم کنندگی عمیقی را برای موهای شما فراهم می کند.
حتما بخوانید: درمان خانگی شوره سر با طب سنتی
5. خواص برگ سنا برای لاغری و کاهش وزن
چای برگ سنا به رفع یبوست گاه به گاه کمک می کند، چون یبوست معمولا در رژیم های کاهش وزن کم فیبر رخ می دهد. نوشیدن چای برگ سنا به افزایش مصرف مایعات شما کمک می کند، زیرا کالری کمی و محلول خوش طعمی دارد. نوشیدن مایعات بیشتر، باعث می شود کمتر غذا بخورید. چای برگ سنا به دفع سموم و مواد غذایی هضم نشده از بدن کمک می کند. بنابراین، به جذب خوب مواد مغذی و متابولیسم مناسب کمک می کند و در نهایت منجر به کاهش وزن می شود.
6. خواص برگ سنا برای درمان سوء هاضمه
در مطالعات مشخص شد که برگ سنا برای کاهش علائمی مانند سوزش سر دل، حالت تهوع، گاز و آروغ ناشی از سوء هاضمه اثرگذار است. برای کاهش تجمع گاز در معده، می توانید از برگ سنا همراه با گیاهان معطر مانند هل، رازیانه، زنجبیل و نعناع فلفلی استفاده کنید، زیرا دارای اثرات پاک کنندگی قوی است.
7. خواص برگ سنا برای کبد
باید گفت که افرادی که دچار بیماری های کبدی هستند ، اصلا نباید برگ سنا استفاده کنند زیرا در بلند مدت باعث آسیب های کبدی و مسمومیت کبدی می شوند. اگر دچار کبد چرب هستید می توانید به اندازه 2 قاشق غذاخوری از برگ نیم کوب سنا و گل سرخ را ترکیب کنید و یک ساعت پیش از خوردن ناهار دم کنید و بنوشید تا همه چربی های دیواره شکم را بیرون کند. البته این کار را تنها برای 2 هفته انجام دهید.
اما بهترین روش برای درمان کبد چرب، این است که 3 قاشق غذاخوری خاکشیر را با عرق کاسنی، شاتره و آبجوش ترکیب کرده و صبح ناشتا میل کنید.
کاربردهای برگ سنا
- کمک به حذف کرم های روده
- درمان مشکلات پوستی
- درمان هموروئید (برگ سنا برای بواسیر)
- پاکسازی روده بزرگ
- کمک به به چربی سوزی
- تقویت سیستم ایمنی
- ارتقا سلامت سیستم تنفسی
- جلوگیری از بوی بد دهان
حتما بخوانید: رفع سریع بوی دهان با 8 درمان خانگی
طریقه مصرف برگ سنا برای درمان یبوست
برگ سنا را می توان به صورت چای یا به صورت پودر شده مصرف کرد. برگ سنا در پزشکی به طرز گسترده ای برای درمان یبوست و کولونوسکوپی استفاده می شود.
برای تهیه چای سنا مراحل زیر را دنبال کنید:
- آب را در یک قوری کوچک جوش بیاورید
- برگ های سنا را اضافه کنید، در قوری را بپوشانید و بگذارید 8 تا 10 دقیقه دم بکشد
- اگر مقدار بیشتری درست می کنید، مخلوط را در یک فنجان چای یا یک ظرف بزرگتر صاف کنید
- در صورت تمایل عسل یا شکر را اضافه کنید و میل کنید
عوارض جانبی برگ سنا مکی
بهتر است قبل از گنجاندن چای سنا به رژیم غذایی خود با یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی واجد شرایط مشورت کنید، چون این چای فقط باید برای یک هدف مورد استفاده قرار بگیرد. مصرف مقدار زیاد چای سنا می تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد:
1. در صورت بارداری
توصیه می شود در دوران بارداری از مصرف چای سنا خودداری کنید زیرا مستقیما بر روده اثر می گذارد.
2. رقیق کنندگی خون و سلامت قلب
اگر از داروهای ضد انعقاد استفاده می کنید، نوشیدن این چای می تواند عوارضی ایجاد کند زیرا دارای خواص رقیق کنندگی خون است.
3. می تواند باعث اسهال شود
این حقیقت در مورد برگ سنا کمتر شناخته شده است چون نوشیدن چای سنا می تواند باعث اسهال شود و اسهال منجر به کم آبی بدن و عدم تعادل الکترولیت می شود.
سخن آخر
در مطالعات مشخص شد که برگ سنا برای کاهش علائمی مانند سوزش سر دل، حالت تهوع، گاز و آروغ ناشی از سوء هاضمه اثرگذار است. خواص مهم برگ سنا برای مو و پوست صورت است. در این مطلب برای شما فواید دارویی و عوارض برگ سنا را گفتیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.