علائم سرطان پوست چیست؛ انواع، علت و درمان سرطان پوست

علائم سرطان پوست چیست؛ انواع، علت و درمان سرطان پوست سرطان پوست چیست ؛ علایم سرطان پوست ؛ انواع سرطان پوست کدام است ؛ راه های تشخیص و درمان سرطان پوست و همچنین روش های جلوگیری از سرطان پوست در سلام دنیا بخوانید.

سرطان پوست در واقع رشد غیر طبیعی سلول های پوست است. ملانوما از انواع سرطان پوست است ، که خطرناک ترین نوع سرطان است. ما در این مقاله سلام دنیا ، علت سرطان پوست چیست ؛ علائم سرطان پوست و اینکه آیا سرطان پوست کشنده است و روش های درمان سرطان پوست را بررسی کرده ایم. با ما همراه باشید.

سرطان پوست چیست؟

سرطان پوست در واقع رشد غیر طبیعی سلول های پوست است. این مشکل به طور کلی در مناطقی که در معرض آفتاب قرار دارند شایع تر است، اما همچنین در مکان هایی که در معرض نور خورشید قرار ندارند نیز افراد را درگیر می کند.

انواع سرطان پوست

دو دسته اصلی سرطان پوست توسط سلول های درگیر تعریف می شود.

کارسینوم کراتینوسیت: دسته اول سرطان های سلول های پوستی و پایه است. این نوع، شایع ترین نوع سرطان پوست است و به احتمال زیاد در مناطقی از بدن رشد می کنند که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند مانند سر و گردن. این نوع از سرطان پوست نسبت به بقیه انواع آن احتمال گسترش کمتر دارند و کمتر زندگی را به خطر می اندازند. اما اگر درمان نشود، می توانند بزرگتر شوند و به سایر قسمت های بدن نیز گسترش پیدا کنند.

علائم سرطان پوست ملانوما در آقایان و زنان 

ملانوما: دومین نوع سرطان پوست، ملانوما است. این نوع سرطان از سلول هایی که رنگ پوست را تشکیل می دهند شروع می شود. نام این سلول ها ملانوسیت می باشد. خال های خوش خیم تشکیل شده توسط ملانوسیت ها می توانند سرطانی شوند.

  • این خال ها می توانند در هر جایی از بدن شما توسعه پیدا کنند. در مردان، این خالها به احتمال بیشتر در سینه و پشت ایجاد می شوند.
  • در زنان، این خالها با احتمال بیشتری در پاها ایجاد می شوند.

حتما بخوانید: علت خال مادرزادی یا ماه گرفتگی چیست


اکثر ملانوم ها می توانند در صورت شناسایی و درمان زود هنگام درمان شوند. اگر درمان نشوند، می توانند به سایر قسمت های بدن شما گسترش پیدا کرده و درمان سختتری را منجر شوند. ملانوما با احتمال بیشتری نسبت به سرطانهای پوست اولیه منتشر می شوند.

علائم سرطان پوست ملانوما

دو نوع اصلی توده پوست وجود دارد، کارسینوم کراتینوسیت و ملانوم. با این حال، چندین ضایعه دیگر پوست به عنوان بخشی از سرطان پوست در نظر گرفته شده است. همه اینها سرطان پوست نیست، اما آنها می توانند سرطانی شوند.

  • کراتوز آکتینیک (Keratozia Actinic): این لکه های قرمز یا صورتی پوست سرطانی نیستند، اما آنها به عنوان یک پیش آگهی سرطان در نظر گرفته می شوند. اگر درمان نشوند، این توده های پوست ممکن است به کارسینوم سلول سنگفرشی تبدیل شوند.
  • سرطان سلول پایه‌ای: شایعترین شکل سرطان پوست، سرطان سلول پایه‌ای، 90 درصد از موارد سرطان پوست را تشکیل می دهد. آنها توده ای هستند که به آرامی رشد می کند و اغلب در سر و گردن نمایان می شود.
  • سرطان سلول سنگفرشی: این نوع سرطان پوست در لایه های بیرونی پوست شما ایجاد می شود و معمولا از سرطان سلول پایه‌ای تهاجمی تر هستند. این ممکن است به عنوان ضایعات پوستی قرمز، بر روی پوست شما نشان داده شود.

سرطان پوست کشنده است

  • ملانوما: این نوع سرطان پوست کمتر رایج است، اما خطرناکترین نوع سرطان پوست است. در واقع، ملانوم تنها یک درصد سرطان پوست را تشکیل می دهد، اما این باعث می شود که بسیاری از مرگ و میر ناشی از سرطان پوست در سال مربوط به این نوع باشد. ملانوما در ملانوسیت ها، سلول های پوستی ایجاد می شود که رنگدانه ایجاد می کنند.

برخی از انواع سرطان پوست شایع تر از دیگران است.

علائم سرطان پوست چیست؟ (نشانه های سرطان پوست)

همه سرطان های پوست یکسان نیستند و ممکن است علائم زیادی ایجاد نکنند. با این حال، تغییرات غیر معمول در پوست ممکن است نشانه هشدار دهنده برای انواع مختلف سرطان باشد. آگاه شدن از تغییرات در پوست شما ممکن است به شما در تشخیص زودتر کمک کند.

مراقب علائم بیان شده در زیر باشید:

  • ضایعات پوستی: یک خال جدید، رشد غیرمعمول، برآمدگی، زخم یا نقطه تاریک که ایجاد شده توسعه می یابد و از بین نمی رود.
  • عدم تقارن: دو قسمت ضایعه یا خال، یکسان نیستند.
  • مرز: ضایعات زبر، لبه های ناهموار.
  • رنگ: نقطه دارای یک رنگ غیر معمول است، مانند سفید، صورتی، سیاه و سفید، آبی یا قرمز.
  • قطر: نقطه بزرگتر از یک چهارم اینچ و یا اندازه یک مداد پاک کن است.
  • تغییر: شما می توانید تشخیص دهید که مول در حال تغییر اندازه، رنگ یا شکل است.

علت سرطان پوست چیست؟

هر دو نوع سرطان پوست هنگامی رخ می دهد که جهش در DNA سلول های پوست شما ایجاد شود. این جهش ها سبب ایجاد سلول های پوستی با رشد غیر قابل کنترل و ایجاد توده ای از سلول های سرطانی می شوند. سرطان سلول پایه‌ای به علت اشعه ماوراء بنفش (UV) از خورشید یا تختهای برنزه کننده (سولاریوم) باشد. اشعه ماوراء بنفش می تواند به در ان ای DNA سلول های پوست آسیب برساند و باعث رشد غیرعادی سلول می شود. سرطان سلول سنگفرشی نیز با قرار گرفتن در معرض UV ایجاد می شود.


حتما بخوانید: علت ناپدید شدن خال چیست


  • سرطان سلول سنگفرشی همچنین با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد شیمیایی سرطانزا ایجاد شود. این بیماری می تواند در یک زخم سوختگی یا زخم ایجاد شود و همچنین ممکن است ناشی از انواع ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) باشد.
  • علت ملانوما نامشخص است. بیشتر خال ها به ملانوم تبدیل نمی شوند و محققان مطمئن نیستند چرا برخی از آنها به ملانوما تبدیل می شوند. ملانوم مانند سرطان سلول پایه‌ای، می تواند به علت اشعه ماوراء بنفش باشد. اما ملانوم ها می توانند در قسمت هایی از بدن شما ایجاد شوند که به طور معمول در معرض نور خورشید نیستند.

علت سرطان پوست چیست

تشخیص سرطان پوست

اگر نقاط مشکوک یا گوشت زائد روی پوست ایجاد شده یا تغییراتی را درنقاط موجود از قبل مشاهده کرده باشید، با پزشک خود ملاقات کنید. پزشک پوست را بررسی می کند و در صورت نیاز مورد را به یک متخصص ارجا می دهد.

آزمایش سرطان پوست

پزشک یا متخصص احتمالا شکل، اندازه، رنگ و بافت ناحیه مشکوک پوست را بررسی خواهد کرد. همچنین پوسته پوسته شدن، خونریزی و تکه های خشک را بررسی می کنند. اگر پزشک مشکوک به سرطان شود، ممکن است بیوپسی انجام شود. در طی این روش ساده و ایمن، منطقه مشکوک یا بخشی از آن را برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می کنند. اینکار برای تشخیص سرطان پوست مفید خواهد بود.
اگر سرطان پوست تشخیص داده شده است، ممکن است به آزمایش های بیشتری نیاز داشته باشید تا بدانید که تا چه حد پیشرفت کرده است. برنامه درماني پيشنهادی بستگی به نوع و مرحله سرطان پوست و عوامل ديگر دارد.

غربالگری سرطان پوست

  • غربالگری سرطان پوست توسط متخصص پوست یک روش سریع و آسان است. از متقاضی غربالگری معمولا خواسته می شود که لباس های خود درآورده ویک دستمال کاغذی نازک بپوشید. سپس پزشک هر اینچ از پوست را بررسی کرده تا هر خال یا لکه غیر عادی روی بدن را بررسی کند.
  • تشخیص زودرس بهترین راه برای اطمینان از درمان موفقیت آمیز سرطان پوست قبل از پیشرفت می باشد. بر خلاف ارگان های دیگر، پوست در همه جا قابل مشاهده است. این بدان معنی است که می توان از تغییرات علائم ، لکه های غیر معمول یا علائم بدتر خودداری کنید.

مراحل سرطان پوست

برای تعیین مرحله یا شدت سرطان پوست، پزشک باید اندازه تومور را در نظر بگیرد و اینکه آیا به گره های لنفاوی یا به سایر قسمت های بدن گسترش یافته اند با خیر.
سرطان های پوستی غیر ملانوم شامل سرطان سلول های پایه ای و سلول سنگفرشی هستند.

مرحله 0: سلول های سرطانی به فراتر از لایه های خارجی پوست، اپیدرم انتشار نیافته اند.
مرحله I: سرطان ممکن است به لایه بعدی پوست، پوست حقیقی، گسترش پیدا کند، اما بیش از دو سانتی متر نیست.
مرحله II: تومور بزرگتر از دو سانتی متر است، اما به اندام های نزدیک یا گره های لنفاوی گسترش نیافته است.
مرحله III: سرطان از تومور اولیه به بافت یا استخوان اطراف گسترش یافته و بزرگتر از سه سانتی متر است.
مرحله IV: سرطان بیش از محل تومور اولیه به غدد لنفاوی و استخوان یا بافت گسترش یافته است. تومور نیز بزرگتر از سه سانتی متر است.

مراحل ملانوما عبارتند از:

مرحله 0: این نوع غیر تهاجمی از سرطان پوست زیر اپیدرم نفوذ نمی کند.
مرحله I: سرطان ممکن است به لایه دوم پوست، پوست حقیقی، گسترش یابد، اما بیش از 2 سانتی متر نیست.
مرحله II: سرطان بیش از ناحیه اصلی تومور گسترش نیافته است، اما بزرگتر و ضخیمتر است و ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشد. این شامل پوسته پوسته شدن یا خونریزی است.
مرحله III: سرطان به غدد لنفاوی شما یا به داخل پوست یا بافت نزدیک شده است.
مرحله IV: پیشرفته ترین مرحله از ملانوم. مرحله IV نشان دهنده آن است که سرطان در خارج از تومور اولیه گسترش یافته است و در گره های لنفاوی، اندام ها یا بافت های دور از سایت اصلی منتشر شده است.
هنگامی که سرطان پس از درمان بازمی گردد، به آن سرطان مجدد پوست گفته می شود. هرکسی که مبتلا به سرطان پوست شده و درمان شده است، در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارد. این باعث می شود که مراقبت های بعدی و خودآزمایی حتی مهمتر باشد.

مراحل سرطان پوست ملانوما

درمان سرطان پوست

برنامه درمان بستگی به عوامل مختلفی از جمله اندازه، محل، نوع و مرحله سرطان پوست دارد. پس از در نظر گرفتن این عوامل، تیم مراقبت های بهداشتی شما ممکن است یک یا چند درمان زیر را توصیه کند:

  • سرمادرمانی: رشد با استفاده از نیتروژن مایع منجمد شده و بافت بعد از گرم شدن از بین می رود.
  • بافت برداری: منطقه آسیب دیده و برخی از پوست سالم اطراف با جراحی برداشته می شود.
  • جراحی به روش ماز (Mohs): منطقه آسیب دیده لایه لایه برداشته و هر لایه تحت میکروسکوپ بررسی می شود تا زمانی سلول های غیرطبیعی قابل مشاهده نباشد.
  • کورتاژ و الکترودیسکشن (Electrodessication): یک تیغه قاشق شکل بلند برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود و سلول های باقی مانده سرطانی با استفاده از یک سوزن الکتریکی سوزانده می شوند.
  • شیمی درمانی: داروها به صورت خوراکی مصرف می شوند، به طور موضعی استعمال می شوند و یا تزریق با یک سوزن یا تزریق وریدی برای کشتن سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرند.

حتما بخوانید: شیمی درمانی چیست و چگونه کار می کند


  • درمان فتودینامیک: نور لیزر و داروها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود.
  • تابش: پرتوهای پر انرژی برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود.
  • درمان بیولوژیک: درمان های زیستی برای تحریک سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با سلول های سرطانی استفاده می شود.
  • ایمونوتراپی: کرم برای پوست به منظور تحریک سیستم ایمنی بدن برای کشتن سلول های سرطانی اعمال می شود.

روش های جلوگیری از سرطان پوست

  • برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست، از پوست خود در برابر نور خورشید و سایر منابع تابش اشعه ماوراء بنفش برای مدت زمان طولانی محافظت کنید. مثلا: اجتناب از سولاریوم و لامپ های خورشیدی. هنگامیکه خورشید قوی تر است، از ساعت 10 صبح تا 4 صبح،  با ماندن در داخل یا در سایه در طول آن زمان و اجتناب از نور مستقیم خورشید، در معرض نور مستقیم قرار نگیرید.
  • برای محافظت در برابر نور خورشید از کرم ضد آفتاب با SPF 30 حداقل 30 دقیقه قبل از خروج از منزل و به طور منظم استفاده کنید.
  • هنگامی که در ساعات روز در خارج از منزل هستید، از کلاه آفتابگیر استفاده کنید.
  • عینک آفتابی که 100 درصد محافظت UVB و UVA را ارائه می دهد استفاده کنید.
  • همچنین مهم است که به طور منظم پوست خود را برای مشاهده تغییراتی مانند ایجاد نقاط جدید بررسی کنید. اگر متوجه چیزی مشکوک شدید، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

شما می توانید یک رژیم خودآزمون را دنبال کنید که به شما کمک می کند تا هر بخش از بدن خود را بررسی کنید، حتی قسمت هایی که در معرض آفتاب قرار نگرفته اند. ملانوما به خصوص در قسمت هایی که به طور معمول در معرض آفتاب قرار ندارند بوجود می آید. بنابراین مهم است که مکان هایی مانند سر و گردن و همچنین بین انگشتان پا و در کشاله ران را بررسی کنید.

منبع: healthline.com


مقالات مرتبط:

علت خال قرمز روی پوست چیست 

همانژیوم چیست و چگونه درمان می شود

از
4
رای