برای سوزش و عفونت ادراری چه قرصی بخوریم + روش مصرف و عوارض

برای سوزش و عفونت ادراری چه قرصی بخوریم + روش مصرف و عوارض عفونت ادراری چیست و چه علائمی دارد و برای عفونت اداری چه قرصی بخوریم ؛ درمان عفونت و سوزش ادراری زنان و مردان با قرص و آنتی بیوتیک و طریقه مصرف و عوارض آن در سلام دنیا بخوانید.

زمانی که باکتری ها وارد مثانه، کلیه ها یا قسمت دیگری از دستگاه ادراری شوند، عفونت دستگاه ادراری (UTI) رخ می دهد. در بیشتر موارد عفونت ادراری توسط سیستم ایمنی بدن رفع می شود، اما این شرایط اغلب با تجویز آنتی بیوتیک ها و قرص هم درمان می شوند. درمان عفونت ادراری به تسکین علائمی مانند درد، سوزش و نیاز فوری به دفع ادرار ،کمک می کند. البته عفونت ادراری در موارد نادر به بستری شدن و دریافت آنتی بیوتیک های تزریقی نیاز دارد. در این مقاله سلام دنیا، به شما می گوییم که عفونت ادراری چیست و چه علائمی دارد و اینکه برای درمان عفونت ادراری چه قرصی بخوریم. با ما همراه باشید.

عفونت ادراری چیست و چه علائمی دارد

زمانی که مجاری ادراری شامل مثانه، مجرای ادرار، کلیه ها و حالب مورد تهاجم باکتری قرار می گیرند، عفونت ادراری رخ می دهد. اغلب باکتری به نام ”ای کولی” مسئول بروز این عفونت است. عفونت ادراری زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می دهد، این بدان معنی است که حدود نیمی از زنان در زندگی خود دچار عفونت ادراری می شوند. علائم شایع عفونت ادراری شامل:


حتما بخوانید: علائم عفونت ادراری در زنان


  • سوزش ادرار
  • تکرر ادرار
  • ادرار خونی 

عفونت ادراری چیست و چه علائمی دارد

برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

همانطور که گفته شد عفونت ادراری با تجویز قرص و آنتی بیوتیک ها درمان می شوند،نوع و میزان دوز مصرفی دارو به شدت عفونت، بیماری ها، بارداری و سن بیمار بستگی دارد. اما پزشک برای درمان عفونت ادراری، ابتدا نمونه ادراری را برای بررسی درخواست می کند، تا نوع باکتری که باعث بروز این عفونت شده را تعیین کند، بعد از مشخص شدن نوع باکتری پزشک معمولا یکی از آنتی بیوتیک های زیر را تجویز می کند:

  • موکسی سیلین / آگمنتین
  • سفتریاکسون (روسفین)
  • سفالکسین (کفلکس)
  • سیپروفلوکساسین (سیپرو)
  • فسفومایسین (مونورول)
  • لووفلوکساسین (لووکسین)
  • نیتروفورانتوئین (Macrodantin ،Macrobid)
  • تری متوپریم / سولفامتوکسازول (باکتریم، سپترا)

برای عفونت اداری چه قرصی بخوریم

درمان عفونت ادراری با مترونیدازول

مترونیدازول آنتی بیوتیک پر مصرفی است که برای درمان و پیشگیری از تهاجم عفونت های باکتریایی استفاده می شود. از این رو مصرف این دارو می تواند در درمان عفونت ادراری مفید باشد.


حتما بخوانید: قرص مترونیدازول برای چیست


درمان عفونت ادراری با سیپروفلوکساسین

 سیپروفلوکساسین به دو صورت خوراکی (شربت 250 میلی،قرص 250 میلی و 500 میلی گرمی) و تزریقی (ویال 400 میلی) در سترس است. مقدار مصرف این دارو 2 بار در روز (هر 12 ساعت) است و به دفع تعداد زیادی از باکتری‌ها کمک می کند. افراد مبتلا به نارسایی کلیه باید با احتیاط و با تنظیم دوز این دارو را مصرف کنند. علاوه براین مصرف سیپروفلوکساسین در افراد باردار ممنوع است.

درمان عفونت ادراری با آنتی بیوتیک

از آنجایی که آنتی بیوتیک ها اثر بخشی خوبی برای درمان عفونت ادراری دارند،تنها بعد از چند روز مصرف داروهای آنتی بیوتیکی علائم ناشی از بیماری تسکین پیدا می کنند. اما برای اثرگذاری بهتر باید دوره درمان خود را تکمیل کنید، زیرا قطع زودهنگام مصرف آنتی بیوتیک، تمامی باکتری های موجود در دستگاه ادراری را از بین نخواهد برد و مقاومت عفونت در برابر آنتی بیوتیک ها را در پی دارد. برخی از آنتی بیوتیک هایی که به درمان عفونت ادراری کمک می کنند شامل:

درمان عفونت ادراری با آنتی بیوتیک سفکسیم:

یکی از آنتی بیوتیک هایی است که بدون ایجاد عارضه گوارشی به درمان عفونت ادراری کمک می کند، سفکسیم است.این دارو باید روی 1 بار مصرف شود.این دارو برای مصرف افراد مبتلا به نارسایی کلیه و زنان باردار مجاز است.

درمان عفونت ادراری با آنتی بیوتیک ازیترومایسین:

قرص ازیترومایسین که در دوزهای 250 و 500 میلی گرمی موجود است برای درمان عفونتهای ادراری در بزرگسالان تجویز می شود.از آنجایی که این قرص روزی 1 عدد مصرف می شو باعث بروز مشکلاتی برای بیمار نمی شود.

درمان عفونت ادراری با آنتی بیوتیک لووفلوکساسین:

لووفلوکساسین آنتی بیوتیک قوی است که برای درمان عفونت ادراری تجویز می شود.این دارو روزی 1 عدد مصرف می شود و برای مبتلایان به نارسایی کلیه هم منع مصرف ندارد.توصیه می شود این آنتی بیوتیک را به همراه مقدار زیادی آب مصرف نمایید و حین مصرف آن از ضد آفتاب استفاده کنید.


حتما بخوانید: قرص لووفلوکساسین برای چیست


درمان عفونت ادراری با آنتی بیوتیک افلوکساسین:

قرص به صورت دوز 200 و 300 یا 400 میلی گرم موجود بوده و عملکرد آن مشابه آنتی بیوتیک سیپرو فلوکساسین است.مصرف این دارو برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه و زنان بادار ممنوع است.بهتر است افلوکساسین را به همراه آب فراوان مصرف شود و از مصرف آن به همراه غذا و معده پر خووداری کنید.

درمان عفونت ادراری با نالیدیکسیک اسید

نالیدیکسیک اسید از جمله داروهایی است که برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود.این دارو به دو صورت شربت 60 میلی گرمی و قرص 500 میلی گرمی در دسترس است و در درمان اسهال مسافرتی و عفونت ادراری اثربخشی دارد. مصرف این دارو برای کودکان زیر سه ماه منع مصرف دارد.

درمان عفونت ادراری با نالیدیکسیک اسید

درمان عفونت ادراری با کوتریموکسازول

کوتریموکسازول از دسته آنتی بیوتیکهای موثر برای درمان عفونت ادراری محسوب می شود، که قرصهای آن مخصوص بالغین و اطفال در دسترس است. این دارو باید بصورت روزی 4 عدد قرص (2 بار در روز و هر نوبت 2 عدد قرص) مصرف شود،باید بدانید که مصرف آن در بیمارانی که دچار فاویسم هستند، ممنوع است.

درمان عفونت ادراری با کوتریموکسازول

عوارض قرص های عفونت ادراری

 آنتی بیوتیک ها مانند هر داروی دیگری می تواند باعث بروز عارضه جانبی در فرد بیمار شود. برخی از عوارض جانبی ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها شامل:

  • بثورات پوستی
  • اسهال
  • حالت تهوع

حتما بخوانید: درمان حالت تهوع در طب سنتی و خانگی


  • استفراغ
  • سردرد
  • صدمه به تاندون یا عصب

عوارض جانبی قرص های عفونت ادراری:بثورات پوستی

کلام آخر:

با ورود عفونت های باکتریایی به مجاری ادراری شامل مثانه، مجرای ادرار، کلیه ها و حالب،عفونت ادراری رخ می دهد.عفونت ادراری با علائمی چون سوزش ادرار،تکرر ادرار و عفونت خونی همراه است.پزشکان برای درمان این وضعیت آنتی بیوتیک ها را تجویز می کنند.بهتر است برای اثرگذاری داروها را تا اتمام دوره درمان مصرف کنید.در صورت بروز حساسیت به هر نوع آنتی بیوتیک یا دارو دیگری موارد را به پزشک یا دکتر داروخانه اطلاع دهید و از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها جدا پرهیز کنید.


مقالات مرتبط:

10 علت سوزش ادرار، علائم و روش درمان آن

درمان خانگی عفونت مثانه در زنان و مردان



از
11
رای