قرص مترونیدازول برای چیست؛ طریقه مصرف و عوارض قرص مترونیدازول

قرص مترونیدازول برای چیست؛ طریقه مصرف و عوارض قرص مترونیدازول قرص مترونیدازول برای چیست ؛ طریقه مصرف قرص مترونیدازول ؛ قرص مترونیدازول برای چی خوبه ؛ عوارض قرص مترونیدازول و تداخلات دارویی قرص مترونیدازول را در سلام دنیا بخوانید.

مترونیدازول آنتی بیوتیکی است که برای طیف گسترده ای از عفونت ها استفاده می شود. این کار با متوقف کردن رشد باکتری ها و انگل هایی خاص صورت می گیرد. در این مقاله سلام دنیا در خصوص اینکه قرص مترونیدازول 250 یا 500 برای چیست ؛ طریقه مصرف ، تداخلات داروی و عوارض قرص مترونیدازول را صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

قرص مترونیدازول برای چی خوبه

مترونیدازول آنتی بیوتیکی است که برای طیف گسترده ای از عفونت ها استفاده می شود. این کار با متوقف کردن رشد باکتری ها و انگل هایی خاص صورت می گیرد. این آنتی بیوتیک فقط برخی از عفونت های باکتریایی و انگلی را درمان می کند. برای عفونت های ویروسی (مانند سرماخوردگی، آنفولانزا) تاثیری ندارد. استفاده از هر نوع آنتی بیوتیک زمانی که به آن احتیاجی نیست می تواند باعث شود تا در عفونت های بعدی موثر عمل نکند. مترونیدازول همچنین ممکن است با داروهای دیگر برای درمان زخم معده یا روده ناشی از باکتری (H. pylori) استفاده شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی عفونت هلیکوباکتر پیلوری معده چیست


طریقه مصرف قرص مترونیدازول

  • این دارو را طبق دستور پزشک به شکل خوراکی مصرف کنید. برای جلوگیری از ناراحتی معده، دارو را با غذا یا یک لیوان پر از آب یا شیر مصرف کنید. مقدار مصرف این دارو بستگی به شرایط پزشکی شما و پاسخ بدن به درمان دارد.
  • برای بهترین نتیجه، این آنتی بیوتیک را در فواصل زمانی مساوی مصرف کنید. برای اینکه زمان مصرف را فراموش نکنید، آن را هر روز در همان ساعت قبلی مصرف کنید.
  • مصرف دارو را تا زمان کامل شدن مقدار تجویز ادامه دهید، حتی اگر علائم بیماری پس از چند روز از بین برود. قطع مصرف زود هنگام دارو ممکن است منجر به بازگشت عفونت شود.

مترونیدازول، موارد استفاده و روش مصرف آن

عوارض قرص مترونیدازول

  • سرگیجه، سردرد، ناراحتی معده، تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، اسهال، یبوست یا احساس طعم فلز ممکن است ناشی از مصرف این دارو باشد. اگر هر یک از این عوارض ماندگار یا بدتر شد، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
  • این دارو ممکن است باعث تیره تر شدن رنگ ادرار بشود. این مسئله خطری ندارد و با توقف مصرف دارو، از بین می رود.
  • به یاد داشته باشید که پزشک این دارو را تجویز کرده است، او تشخیص داده است که فایده این دارو بیشتر از عوارض جانبی آن برای شما است. بسیاری از افراد نیز با استفاده از این دارو دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
  • در صورت بروز عوارض جانبی جدی، به پزشک خود اطلاع بدهید از جمله: علائم عفونت جدید (مانند گلو دردی که برطرف نمی شود، تب)، کبوی یا خونریزی آسان، درد معده یا شکم، ادرار دردناک.
  • در صورتی که هر یک از عوارض جانبی جدی مانند: بی ثباتی، تشنج، تغییرات روحی و روانی (مانند سردرگمی)، مشکل در تکلم، بی حسی یا سوزش، سوزن سوزن شدن دست ها و پاها، درد چشم، تغییر ناگهانی دید، سردردی که شدید است یا از بین نمی رود، سفتی و دردناکی گردن، را تجربه کردید به پزشک مراجعه کنید.

عوارض قرص مترونیدازول برای عفونت واژن

  • استفاده از این دارو برای مدت طولانی یا تکرار آن ممکن است باعث ایجاد برفک دهان یا عفونت قارچی شود. در صورت مشاهده تکه های سفید در دهان، تغییر در ترشحات واژنی یا نشانه های دیگر با پزشک مشورت کنید.
  • واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو بسیار نادر است. با این حال، در صورتی که هر نوع حساسیت یا واکنش جدی از جمله: بثورات پوستی، خارش یا تورم (به خصوص صورت یا زبان یا گلو) سرگیجه، مشکل در تنفس را مشاهده کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر متوجه موارد دیگری که در بالا بیان نشده است شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.

عوارض جانبی مترونیدازول

اقدامات احتیاطی و نکات مهم قبل از مصرف مترونیدازول

  • قبل از مصرف مترونیدازول، در صورتی که به این دارو، یا دیگر آنتی بیوتیک ها (مانند تینیدازول) حساسیت دارید یا اگر هر نوع آلرژی دیگری دارید پزشک را مطلع سازید.
  • پیش از مصرف دارو، سابقه پزشکی خود را به پزشک بگویید، به ویژه در مورد: بیماری کبدی، بیماری کلیوی، برخی اختلالات خونی (تعداد پایین سلول های خونی).
  • افراد مبتلا به اختلالات ژنتیکی نادر (سندرم کوکاین) ممکن است در صورت مصرف مترونیدازول در معرض بیماری های جدی کبدی قرار بگیرند. در مورد مزایا و معایب دارو برای خودتان با پزشک مشورت کنید. اگر هر یک از علائم بیماری کبدی (تهوع یا استفراغی که متوقف نشود، از دست دادن اشتها، درد شدید معده یاشکم، زرد شدن چشم یا پوست، ادرار تیره) را در طول درمان داشتید به پزشک مراجعه کنید.  
  • از مصرف نوشیدنی های الکلی و محصولات حاوی پروپیلن گلیکول در طول مصرف دارو و حداقل 3 روز پس از اتمام دارو، خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد گرفتگی و درد شدید معده یا شکم، حالت تهوع، استفراغ، سردرد شود.
  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. الکل یا ماری جوانا (حشیش) می تواند سرگیجه شما را بیشتر کند. تا زمانی که احساس هوشیاری کامل ندارید از کار کردن با ماشین آلات، رانندگی یا هر کاری که نیاز به حواس جمعی دارد، خودداری کنید. در صورت مصرف ماری جوانا (حشیش) با پزشک خود مشورت کنید.
  • مترونیدازول ممکن است باعث شود واکسن های باکتریایی زنده (مانند واکسن حصبه) نیز بی اثر باشد. در حین استفاده از این دارو واکسیناسیون انجام ندهید، مگر اینکه با اطلاع پزشک باشد.

حتما بخوانید: درمان خانگی سرگیجه


  • قبل از جراحی، به پزشک یا دندانپزشک خود درباره همه داروهایی که مصرف می کنید بگویید، از جمله داروهای بدون نسخه، داروهای تجویز شده و محصولات گیاهی.

نکات مهم قبل از مصرف مترونیدازول

مصرف مترونیدازوال در دوران بارداری و شیردهی

  • در دوران بارداری، این دارو فقط در مواردی که واقعاً به آن نیاز است باید مصرف شود. درباره مزایا و معایب مصرف آن از پزشک سوال کنید.
  • این دارو به شیر مادر منتقل می شود. خطرات و فواید مصرف آن را قبل از شیردهی از پزشک سوال کنید. اگر پزشک یه دوز درمانی برای شما تجویز کرده است، ممکن است به شما توصیه کند شیردهی را برای مدت کوتاهی بعد از مصرف دوز متوقف کنید. درباره جزئیات با پزشک مشورت کنید.

تداخلات دارویی مترونیدازول

  • تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست. لیستی از تمام داروهایی که استفاده می کنید (از جمله داروهای بدون نسخه، داروهای تجویز شده و داروهای گیاهی) را با پزشک خود در میان بگذارید. بدون تایید پزشک شروع، توقف یا تغییری در هیچ یک از داروها ندهید.
  • برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل ایجاد کنند عبارتند از: محصولات حاوی الکل (مانند: شربت سرفه و سرما خوردگی و افترشیو)، محصولات حاوی پروپیلن گلیکول، لوپیناویر یا ریتوناویر، لیتیوم.
  • همچنین اگر دی سولفیران مصرف می کنید یا در طول دو هفته گذشته آن را مصرف کرده اید از داروی مترونیدازول استفاده نکنید.
  • اگرچه این احتمال وجود ندارد که اغلب آنتی بیوتیک ها روی کنترل هورمونی بارداری مانند قرص، پچ یا حلقه اثر گذار باشند، اما تعدادی از آنتی بیوتیک ها (مانند ریفامپین، ریفابوتین) می توانند اثر بخشی آن را کم کنند. این می تواند منجر به حاملگی شود. اگر برای کنترل بارداری از روش های هورمونی استفاده می کنید، برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
  • این دارو ممکن است با برخی از تست های آزمایشگاهی تداخل ایجاد کند و موجب بروز نتایج کاذب در آزمایش بشود. پزشک و متصدی آزمایشگاه را در جریان مصرف دارو بگذارید.

تداخلات دارویی مترونیدازول

مصرف بیش از حد

اگر فردی دچار مصرف بیش از حد دارو شود و علائم جدی مانند: بیهوش شدن یا مشکل تنفس داشت با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد یا اوردوز دارو عبارتند از: حالت تهوع، استفراغ، بی ثباتی.

توجه

  • این دارو را در اختیار دیگران قرار ندهید.
  • اگر به دلیل عفونت خاص (تریکومونیازیس) تحت درمان قرار گرفته اید، ممکن است همسر شما نیز بخاطر داشتن رابطه جنسی با شما، برای جلوگیری از عفونت مجدد به درمان نیاز داشته باشد. در طول درمان از رابطه جنسی اجتناب کنید یا همیشه از کاندوم لاتکس یا پلی اورتان استفاده کنید.
  • این دارو فقط برای بیماری فعلی شما تجویز شده است. برای عفونت های بعدی از آن استفاده نکنید مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد.
  • اگر دارو را برای مدت طولانی مصرف می کنید، تست های آزمایشگاهی (مانند شمارش سلول های خون) ممکن است در طول مصرف دارو انجام شود. همه آزمایش ها را نگه دارید. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

اگر مصرف یک دوز دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به دوز بعدی شده است، از مصرف دوز قبلی صرف نظر کنید. دوز بعدی را در زمان بعدی مصرف کنید. دوز مصرف را دو برابر نکنید.

روش نگهداری، دوز و هشدارهای در رابطه با مترونیدازول

نگهداری دارو

  • دارو را در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
  • دارو را در فضای حمام قرار ندهید.
  • تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • در صورت انقضاء دارو یا عدم مصرف آن، محصول را به شکل درستی معدوم کنید و از ریختن آن در توالت خودداری کنید. برای این منظور از مسئول داروخانه سوال کنید.

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

پاکسازی رحم از عفونت با داروهای گیاهی و روش های خانگی

درمان خانگی آنفولانزای معده یا عفونت معده در طب سنتی
 
 

از
4
رای