تحقیقی جدید باور عمومی درباره اینکه گوشت سفید مانند گوشت مرغ از لحاظ سطوح کلسترول نسبت به گوشت قرمز مانند گوشت گاو، خوک و گوسفند بهتر است را به چالش کشیده است.
یک تحقیق جدید خبرهای بدی برای گوشتخواران به ارمغان آورده است زیرا محققین دریافته اند که گوشت سفید نیز از لحاظ سطح کلسترول همانند گوشت قرمز مضر می باشد.
این مقاله به مبارزه با این باور کلی که گوشت سفید سالم تر از گوشت قرمز می باشد، پرداخته است. این باور مبتنی بر تحقیقات تجربی مختلفی است که ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و ریسک بالای بیماری های قلبی عروقی یافته اند.
با این وجود نویسندگان این مقاله جدید این بحث را مطرح می نمایند که ارتباط بین گوشت سفید و کلسترول به اندازه کافی در ادبیات تخصصی مورد توجه قرار نگرفته است.
بنابراین تیمی از محققین با مدیریت دکتر رونالد کراوس، محقق ارشد و مدیر تحقیقات آترواسکلروز در موسسه تحقیقاتی بیمارستان کودکان اوکلند در کالیفرنیا به بررسی این ارتباط به نحوی دقیق تر پرداخته اند.
دکتر کاروس و همکارانش بررسی کرده اند که چگونه مصرف انواع مختلف گوشت بر سطوح چربی ها و لیپوپروتئین ها که منجر به رسوب چربی در سرخرگ ها می شوند، تاثیر می گذارند. آنها یافته های خود را در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا به چاپ رسانیده اند.
مقایسه مصرف یا عدم مصرف گوشت
محققین زنان و مردان سالم را به دو گروه بر اساس اینکه به طور منظم سطوح بالا یا پایینی از اسیدهای چرب اشباع را مصرف می نمایند، دسته بندی نمودند.
در این دو دسته، آنها به صورت تصادفی افراد را به گروههای رژیم غذایی گوشت قرمز، گوشت سفید و پروتئین بدون گوشت اختصاص دادند.
در هر گروه، شرکت کنندگان که بین 21 تا 65 سال سن داشته و اندیس توده بدنی آنها بین 20 تا 35 کیلوگرم بر متر مربع بود، برای مدت 4 هفته غذاهای تعیین شده را مصرف نمودند.
پس از این دوره، محققین به اندازه گیری کلسترول با چگالی کم لیپوپروتئین (LCL) یا کلسترول بد، سطوح آپولیپو پروتئین B، ذرات ریز و متوسط LDL، کلسترول کلی و کلسترول با چگالی بالای لیپوپروتئین (HDL) یا کلسترول خوب پرداختند.
گوشت های سفید و قرمز اثرات مشابهی دارند
این تحقیق دریافت که پرهیز از مصرف گوشت به طور کامل کلسترول خون را به میزان بیشتری نسبت به آنچه محققین در تحقیقات گذشته اعلام کرده بودند، کاهش می دهد.
مصرف گوشت های سفید و قرمز سطوح کلسترول خون را بیشتر از مصرف همان مقدار پروتئین های گیاهی افزایش می دهد و این امر اساساً به دلیل افزایش LDL می باشد.
افزایش سطوح کلسترول وابسته به این که رژیم های دارای سطوح بالایی از چربی های اشباع باشند یا خیر، نمی باشد.
دکتر رونالد کراوس می گوید وقتی ما این تحقیق را برنامه ریزی نمودیم، انتظار داشتیم که گوشت قرمز تأثیرات شدیدتری بر سطوح کلسترول خون نسبت به گوشت سفید داشته باشد اما نتایج در کمال تعجب این مطلب را نشان نمی دهند و تاثیر هر دو نوع گوشت وقتی سطوح چربی اشباع یکسان باشند، بر کلسترول خون مشابه است.
وی همچنین می افزاید که منابع پروتئینی غیر گوشتی مانند سبزیجات، لبنیات و غیره بیشترین تأثیرات مثبت را بر سطوح کلسترول دارند. با این وجود، نویسندگان همچنین اشاره می کنند که این تحقیق گوشت گاو تغذیه شده با علف، گوشت ماهی و همچنین پوشت های فراوری شده را در نظر نگرفته است.
محققین همچنین اعلام کرده اند که یافته های این تحقیق توصیه های مربوط به مصرف رژیم های دارای نسبت بالایی از غذاهای گیاهی را بر اساس تأثیرات بر چربی ها و لیپوپروتئین ها تأیید کرده و شواهدی دال بر ترجیح گوشت سفید بر گوشت قرمز از لحاظ کاهش ریسک بیماری های قلبی عروقی ارائه نمی دهد.
دکتر کرواس و همکارانش نتیجه گیری می کنند که این تحقیق اولین موردی است که نشان می دهد هر دو دسته پروتئین های گوشتی بیشتر از پروتئین های بدست آمده از منابع گیاهی باعث افزایش مقدار LDL خون می شوند.
منبع: medicalnewstoday