افزایش و ایجاد انگیزه برای درس خواندن با 4 ترفند ساده

افزایش و ایجاد انگیزه برای درس خواندن با 4 ترفند ساده اگر شما هم به دنبال روش‌های افزایش انگیزه برای درس خواندن هستید و می‌خواهید از وقت خود بهترین استفاده را کنید، نکات ذکر شده در این مطلب کمک زیادی به شما می‌کند.

وقتی انبوهی از تکالیف پیش روی شماست، شروع کار می‌تواند غیرممکن به نظر برسد. اما اگر تعهدات درسی خود را به اهداف کوچک تقسیم کنید، می‌توانید راحت تر آنها را به انجام برسانید. قبل از شروع مطالعه، ذهنیت درستی پیدا کرده و برای کسب موفقیت برنامه‌ریزی کنید. در این مقاله از بخش موفقیت سایت سلام دنیا به شما می‌گوییم چگونه برای تحصیل و مطالعه انگیز پیدا کنید. با ما همراه باشید. 

روش اول: ایجاد انگیزه برای درس خواندن: مسئولیت پذیر باشید

1. با وجود عادت به تعویق انداختن کارها، با خود مهربان باشید

 اگر شما همواره کارها را به تعویق می‌اندازید یا به نظر می رسد که نمی‌توانید شروع به کار کنید، سرزنش کردن خود در مورد این مشکل، تنها اوضاع را بدتر می کند. خود را سرزنش نکرده و سعی نکنید برای انگیزه سازی خود را مجازات کنید. این نوع رفتارها ممکن است خسته کننده و بی‌فایده باشد. در عوض، وقتی در شرایط بدی هستید با خود مهربان باشید. این مسئله را بپذیرید اما به خود یادآوری کنید که اشکالی ندارد و شما در حال بهبود شرایط هستید.

  • از مقایسه خود با سایر همکلاسی هایی که به نظر می رسد وضعیت بهتری دارند، خودداری کنید. یادگیری و عملکرد افراد با یکدیگر متفاوت می باشد بنابراین بر نیازها و توانایی‌های خود تمرکز کرده و نگران نحوه کار دیگران نباشید.

حتما بخوانید: چگونه در خود انگیزه ایجاد کنیم


ایجاد انگیزه برای تحصیل

2. نگرانی‌ها و احساس مقاومت را در خود از بین ببرید تا بتوانید آنها را از سر راه خود بردارید

 سعی کنید با نگارش آزاد یا یادداشت برداری روزانه، اضطراب خود را در مورد مطالعه و تحصیل یا عوامل خاصی که مانع از شروع کار می‌شوند، بررسی کنید. یا با یکی از دوستان یا همکلاسی‌های خود در این باره کمی درد و دل کنید. وقتی این عوامل استرس زا را از سیستم خارج کردید، احساسات منفی خود را کنار بگذارید. نفس عمیق بکشید و به خود بگویید زمان آن رسیده است که ذهنیت خود را تغییر دهید تا بتوانید به کارهایتان بپردازید.

  • اگر صحبت کردن با یک دوست شما را آرام می کند، این کار را انجام دهید فقط مطمئن شوید که وی مایل به گوش دادن به حرفهای شماست و شما مزاحم درس خواندن او نیستید.

چگونه انگیزه درس خواندن پیدا کنیم

3. برنامه عملیاتی خود را با شخص دیگری در میان بگذارید

 هنگامی که یک طرح مطالعه ایجاد کردید، درباره آن با یک دوست، همکلاسی یا یکی از اعضای خانواده صحبت کنید. به آنها بگویید که شما می‌خواهید به سرعت در برنامه خود جلو رفته و از قبل برای رفع هر گونه مانع یا چالش احتمالی آمادگی داشته باشید. از آنها بخواهید که دوست مسئولیت پذیر شما بوده و هر چند وقت یک بار روند پیشرفت شما را بررسی کنند یا صرفاً پس از دستیبابی به بعضی اهداف آنها را در جریان کار قرار می‌دهید.

  • اگرچه درس خواندن یک کار شخصی و انفرادی محسوب شود، پاسخگو بودن در برابر شخص دیگر می تواند بسیار انگیزه آفرین باشد.
  • با یک همکلاسی یا هم اتاقی خود تیم شوید تا بتوانید یکدیگر را در خصوص امور تحصیلی مورد ارزیابی قرار دهید.
  • یا مثلاً به دوست خود بگویید که تنها در صورت رسیدن به اهداف خود تا ساعت 9 شب می توانید با وی ملاقات کنید. شما دوست ندارید دوست خود را ناامید کرده و لذت دیدار او را از دست بدهید، بنابراین از این انگیزه برای بهبود عملکرد درسی خود استفاده خواهید کرد.

ایجاد انگیزه برای درس خواندن کودکان

4. با یک گروه مطالعه یا معلم خصوصی کار کنید تا بتوانید در مقابل شخص دیگری پاسخگو باشید

اگر کار با دیگران باعث حواس پرتی بیشتر شما نمی‌شود، می‌توانید یک دوست یا گروه مطالعه پیدا کرده و در کنار آنها به درسهایتان برسید. قبل از شروع، حتماً درباره سبک یادگیری و ترجیحات درسی خود با یکدیگر صحبت کنید تامطمئن شوید می‌توانید همکاری خوبی با یکدیگر در این زمینه داشته باشید. سپس در مورد یک سری اهداف با هم به توافق برسید و تعیین کنید که چگونه و چه زمانی به آنها دست خواهید یافت. اگر مطالعه گروهی برای شما مناسب نیست، یک معلم خصوصی پیدا کنید که بتواند در انجام کارهایتان به شما کمک کند. از قبل با وی قرار ملاقات بگذارید و از این ملاقات ها به عنوان مهلت پیشرفت برای کارهایتان استفاده کنید.

  • می‌توانید از معلمین مدرسه یا یک موسسه تدریس خصوصی برای یافتن فرد مناسب استفاده کنید.
  • در یک گروه مطالعه، افراد می‌توانند داوطلب شوند تا موضوعات فرعی متفاوت را بررسی کرده و سپس نتایج بررسی ها را با سایر اعضای گروه به اشتراک گذارد.
  • برای لذت بخشتر کردن کار، یک اتاق مطالعه رزرو کنید و میان وعده همراه داشته و درس خواندن را به نوعی تفریح تبدیل کنید.
  • در صورت عدم موفقیت سایر اعضای گروه برای رسیدن به اهداف تعیین شده، شما متوقف نشده و از این فرصت اضافی برای مطالعه مطالب اضافی به تنهایی استفاده کنید.

حتما بخوانید: جملات انگیزشی کنکور با متن تاثیرگذار برای موفقیت


برنامه ریزی برای درس خواندن

روش دوم. چگونه انگیزه درس خواندن پیدا کنیم: ایجاد یک زمانبندی درسی

1. ارزیابی کنید که کدام عادات مطالعه بیشترین موفقیت را برای شما به ارمغان می‌آورند

 به این فکر کنید که کدام یک از عوامل محیطی و مهارت‌های مطالعه به شما کمک می‌کند اطلاعات را بهتر حفظ کرده و بهترین عملکرد را در امتحانات داشته باشید. تصمیم بگیرید که آیا ترجیح می‌دهید خودتان در یک فضای آرام به تنهایی مطالعه کنید یا یک مکان عمومی مانند کتابخانه یا کافی شاپ در شما احساس بهتری برای مطالعه بوجود می آورد. به این فکر کنید که آیا هنگام مرور یادداشت‌های سخنرانی خود، مطالب را بهتر به یاد می آورید یا وقتی از کتاب درسی استفاده کرده و تکالیف کلاسی را انجام می‌دهید. باید بفهمید که چه ترکیبی از عوامل مثبت‌ترین، مثمر ثمرترین و متمرکزترین عملکرد فردی شما را به همراه دارند تا بتوانید این سیستم را در تمامی جلسات آتی مطالعه  پیاده سازی کنید.

  • به جلسات مطالعه گذشته که نتایج خوبی داشته یا برعکس ناموفق بوده اند، فکر کنید تا بتوانید عواملی که به پیشرفت شما کمک می کنند را بیابید.
  • اگر قادر به ایجاد یک سیستم مطالعه شخصی باشید، مطالعه برای شما استرس بسیار کمتری به همراه خواهد داشت.

ایجاد زمانبدی برای درس خواندن

2. بر اهداف بلند مدت خود و آنچه که با مطالعه به دست می آورید، متمرکز شوید

 مطالعه مداوم می‌تواند طاقت فرسا باشد، اما به جای اندیشیدن به نکات منفی، با تجسم تمام خوبی هایی که سخت‌کوشی برای شما به ارمغان خواهد آورد، یک چارچوب ذهنی مثبت برای خود بوجود آورید. تصور کنید که در یک آزمون نمره خوبی گرفته اید، استاد از شما تمجید می‌کند یا از کسب نمرات پایان ترم خود احساس غرور می‌کنید. هنگامی که دیدگاه خود را در مورد مطالعه تغییر می‌دهید، بگذارید این احساسات خوب شما را تحت تاثیر قرار دهند.

  • اگر امیدوارید که به دانشگاه بروید یا بورسیه شوید، به این فکر کنید که چگونه هر جلسه مطالعه کوچک شما را 1 قدم به رویاهایتان نزدیکتر می‌کند.
  • از اهداف بلند مدت خود به عنوان انگیزه ادامه تلاش خود استفاده کنید.

راههای افزایش انگیزه درس خواندن

3. مطالعه خود را به امور یا اهداف کوچکتر تقسیم کنید

 برای جلسات مطالعه خود اهداف مشخصی تعیین نمایید. اهداف بزرگتر مطالعه خود را به گام های کوچک و قابل مدیریت تقسیم کنید. اهداف مشخص و قابل دستیابی را که می‌توانید همزمان بر روی آنها کار کنید، شناسایی نمایید. از این طریق می‌توانید پیشرفت خوبی داشته و رسیدن به هر هدف باعث می‌شود در پایان جلسات مطالعه احساس موفقیت را تجربه نمایید.

  • غرق شدن در حجم عظیمی از تکالیف و امور به ظاهر بی پایان، آسان است. اما به جای نگرانی درباره اینکه "چگونه این تکالیف را به پایان برسانم؟" از خود بپرسید، "چه مقدار از این تکالیف را می توانم طی 2 ساعت انجام دهم؟"
  • به جای تلاش برای خواندن كامل یك كتاب در 1 جلسه، هدف خود را به گونه ای تعیین كنید كه هر بار 1 فصل یا 50 صفحه از کتاب را بخوانید.
  • هنگام آمادگی برای امتحان، ابتدا یادداشت های جزوه خود مربوط به هفته اول ترم را مرور کرده، سپس روز بعد به سراغ یادداشت های هفته دوم ترم بروید.

حتما بخوانید: قوانین طلایی برای هدف گذاری 


راهکارهای افزایش انگیزه

4. امور خود را از ساده‌ترین به سخت‌ترین یا کوتاه ترین به طولانی‌ترین مرتب کنید

 بسته به میزان پشتکار که دارید یا اینکه مطالب تا چه حد سخت هستند، می‌توانید یک سیستم ترتیب اولویت را به نحوی انتخاب کنید که استرس را کاهش داده و شما را قادر سازد به جلو حرکت کنید. سعی کنید از کوتاه‌ترین امور شروع کرده و بتدریج به سمت امور طولانی بروید. پروژه ها را از ساده ترین تا دشوارترین به انجام برسانید و یا برعکس می توانید ابتدا به سراغ سخت ترین امور بروید تا پس از انجام آنها، مابقی امور برای شما ساده تر به نظر رسیده و بهتر انجام شوند. همچنین می توانید دروس را بر اساس برنامه کلاسی مطالعه نمایید.

  • اگر یک سیستم منطقی را برای انجام امور انتخاب کرده باشید، در تصمیم گیری ها کمتر انرژی صرف کرده و جابحایی از یک تکلیف به تکلیف بعدی برای شما آسان تر خواهد بود.

چطور برای مطالعه برنامه ریزی کنیم

5. در زمان بندی خود برای هر کار یک محدودیت یا جایگاه زمانی اختصاص دهید

هنگامی که بار مطالعاتی خود را به اهداف کوچکتر تقسیم کردید، وقت آن است که آنها را در یک برنامه مناسب جای دهید. کسانی که یک برنامه سخت‌گیرانه را ترجیح می‌دهند می‌توانند زمان شروع و پایان هر کار را تعیین کنند. اما کسانی طرفدار کمی انعطاف پذیری هستند، می‌توانند یک بازه زمانی برای هر فعالیت در نظر گرفته و ترتیب انجام امور را بر اساس احساس خود تعیین کنند. هر کدام از این روش‌ها را که انتخاب کنید، حتماً در هر روز یک زمان مشخص را به مطالعه اختصاص دهید.

  • این که بگویید "این هفته باید کمی درس بخوانم" تعلل را در شما تشویق خواهد کرد اما عباراتی مانند "من روزهای دوشنبه، سه شنبه و پنج شنبه از ساعت 6 تا 9 بعد از ظهر درس می خوانم" به شما کمک می کند تا به برنامه زمانی خود پایبند باشید.
  • سعی کنید تا حد امکان به یک برنامه زمان بندی منظم پایبند باشید، اما اگر می خواهید کمی انعطاف داشته باشید، گاهی اوقات شکستن روال های معمولی مشکلی ایجاد نخواهد کرد. به عنوان مثال، یک خواب خوب شبانه داشته باشید و ساعت 5:00 صبح زنگ ساعت خود را تنظیم کنید تا مطالعه خود را در این ساعت از صبح یکشنبه پیگیری نمایید. از آنجا که از قبل برای آن برنامه‌ریزی کرده اید، بیدار شدن و شروع مطالعه ممکن است برای شما آسان‌تر باشد.
  • هر چه زمانی بندی و هدف گذاری دقیق تر و بهتری درباره انجام امور درسی خود داشته باشید، بدون شک در تحصیل و مدیریت زمان موفق تر خواهید بود.

روش 3. چگونه برای مطالعه آماده شویم: خودتان و فضای کاری خودتان را آماده کنید

1. با قدم زدن و یا حرکت کردن در اطراف خود، خودتان را در ذهنی مثبت قرار دهید

 با انجام چند دقیقه فعالیت فیزیکی ساده بدنی، خود را از حال و هوای بد و ناخوشایند بیرون بیاورید. بیرون بروید و 10 دقیقه پیاده‌روی کنید تا هوای تازه را به شش های خود هدیه بدهید. سعی کنید با یک دور پروانه زدن خود را ریلکس و شل کنید و یا با صدای آهنگ مورد علاقه خود دور اتاق خود شروع به رقصیدن کنید.


حتما بخوانید: 12 روش غلبه بر افکار منفی و رسیدن به تفکر مثبت


  • این فعالیت ها به شما انبوهی از انرژی را می بخشد و روحیه شما را بهبود می‌بخشد. بعلاوه، آنها به شما کمک می‌کنند تا مغز شما به حالتی پذیرا درآید، که باعث می‌شود مطالعه شما موثرتر باشد.
  • اگر بتوانید این کار را انجام دهید، شما شروع به ایجاد حرکت  و شتابی می‌کنید که شما را به یک جلسه مطالعه پربار و مفید هدایت می کند.

روش های آماده شدن برای مطالعه

2. لباس های خود را عوض کرده و لباس های راحتی خود را بپوشید

 اگر احساس می‌کنید که سست و بی انگیزه هستید، یک دوش آب سرد بگیرید یا صورت خود را بشویید تا سرحال و بیدار شوید. از پارچه‌های نرم که احساس خوبی را به پوست شما می‌دهند استفاده کنید و از لباس‌هایی با مارک و برچسب هایی که باعث خارش پوست می‌شوند و یا از بندهای کمری خیلی تنگ که باعث حواس پرتی شما می شوند خودداری کنید. لباس هایی راحتی و متناسب به خود را انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که لباسی مناسب با آب و هوا می‌پوشید و در صورت لزوم یک لباس اضافی نیز به همراه خود داشته باشید. اگر موهای بلندی دارید، آن را به عقب(دم اسبی) ببندید تا موی شما جلوی چشمتان نریزد.

  • اطمینان حاصل کنید که مطالعه شما خیلی شبیه به لباس خواب شما و یا شروعی برای چرت زدن نباشد.

محیط مناسب درس خواندن

3. فضای کار خود را مرتب کرده و تمام مطالب و وسایل درسی خود را بیرون بیاورید

 چه بر روی میز اتاق خواب خود کار می‌کنید و یا خواه بر روی میزی در کافی شاپ، مهم نیست ولی ابتدا باید با خلاص شدن از شر هرگونه زباله در محل خود خلاص شوید و آن را تمیز کنید. هرچیزی که به وظایف تحصیلی ودرسی شما مرتبط نیست را از فضای کاری خود حذف کنید. در صورت لزوم، هر چیز دیگری را که مرتبط نیست را کنار بگذارید. هنگامی که میز و سطح شما برای کار  خالی می‌باشد، همه کتابها، جزوه‌ها، خودکارها، هایلایترها، برگه‌های یادداشت و سایر مواد مورد نیاز را بیرون بیاورید.

  • هنگام انتخاب فضای درس خواندن، تا آنجا که ممکن است عوامل حواس پرتی را از بین ببرید. اگر این موارد توجه شما را جلب می کنند و باعث حواس پرتی شما می‌شوند، از کنار یخچال یا پنجره دور شوید. بر روی میزی جداگانه از دوست خود بنشینید تا زیاد مزاحم یک دیگر نشوید.
  • در نظر داشته باشید که فضای مطالعه خود را گرم و جذاب نگه دارید، چرا که اینگونه مشتاق می‌شوید وقت خود را در آنجا سپری کنید. دیوارها را با عکس های خود و دوستانتان تزئین کنید، گیاهی را روی میز خود قرار دهید و یک صندلی راحت برای نشستن انتخاب کنید.

چطور محیط درس خواندن آماده کنیم

4. قبل از شروع کار رایانه خود را به برق متصل کرده و تمام سایت‌های غیرضروری را ببندید

اگر روی رایانه کار می کنید، هر پنجره یا تبی را که مربوط به تحصیل و درس خواندن شما نیست را، ببندید. سپس به حساب یادگیری آنلاین خود وارد شوید و تمام مطالب PDF خود را باز کنید تا همه چیز آماده باشد. قبل از شروع کار در نزدیکی پریز برق بنشینید و رایانه خود را به برق متصل کنید تا در هنگام کم شدن باتری مجبور نشوید برای جابجایی اتصال خود را قطع کنید.

  • اگر به راحتی حواس شما پرت می شود و لازم است از رایانه به عنوان ابزار مطالعه یا تحقیق استفاده کنید، چاپ کردن مطالب راهی برای کمک به شما است.
  • اگر می خواهید از رایانه فقط به عنوان یک پردازنده کلمه یا نمایشگر PDF استفاده کنید، اتصال به اینترنت را قطع کنید یا در یک نطقه بدون WiFi مستقر شوید تا برای آنلاین شدن وسوسه نشوید.
  • وقتی استفاده از رایانه برای تحصیل شما ضروری نیست، کامپیوتر خود را خاموش کرده و آن را دور از خود نگه دارید.

حتما بخوانید: اهداف استراتژیک چیست و روش تعیین آنها


متن انگیزشی برای درس خواندن

5. برای جلوگیری از حواس پرتی، تلفن همراه خود را سایلنت یا خاموش کنید

 شما نمی خواهید هنگامی که قصد مطالعه دارید پیام های متنی گروهی از دوستان خود را جواب دهید و یا با خانواده خود تماس بگیرید. در صورت لزوم، دیگران را از قبل مطلع کنید که در حال درس خواندن هستید و برای تمرکز باید مدتی از شبکه و دسترس خارج شوید. سپس دستگاه خود را روی حالت «مزاحم نشوید» قرار دهید، یا حتی بهتر از این گزینه، آن را کاملاً خاموش کنید.

  • تلفن خود را از چشم خود دور نگه دارید تا وسوسه نگاهی اجمالی و سریع به آن نشوید.

ابزار لازم برای درس خواندن

6. هیدراته بمانید و یک میان وعده را همیشه در دسترس خود داشته باشید

مقدار زیادی آب بنوشید و یک بطری آب به همراه داشته باشید تا هنگام درس خواندن تشنه نشوید.یک ذخیره کوچک از بادام زمینی، گرانولا یا میوه های تازه را در اطراف خود نگه دارید تا بتوانید از گرسنگی و غرغر های شکمتان جلوگیری کنید و هنگام مطالعه انرژی داشته باشید.

  • پس از صرف و خوردن یک وعده غذایی بزرگ از مطالعه خودداری کنید. در این صورت شما احساس خواب آلودگی می‌کنید و فقط می خواهید ریلکس کنید.
  • یک وعده غذایی را به عنوان پاداش برای خود به زمانی دیگر موکول نکنید، زیرا درد و ناراحتی معده شما باعث منحرفی و حواس پرتی شما می‌شود. حتما مطمئن باشید که یک میان وعده را دم دست خود داشته باشید تا در هنگام گرسنگی، ضعف شما را برطرف کند.
  • از تنقلات همچون فست فود و شیرینی جات پرهیز کنید. این غذاها به شما یک انرژی کوتاه مدت و کاذب می بخشند که به سرعت این انرژی به خواب آلودگی تبدیل می شود.

تغذیه مناسب درس خواندن

7. برای لذت بخش‌تر کردن مطالعه، به یک پلی لیست گوش دهید

 برای اینکه موسیقی باعث حواس پرتی شما نشود، موسیقی بدون متن و یا آهنگی با متنی که آن را بسیار خوب می‌شناسید را انتخاب کنید. سعی کنید همان آلبوم را تکرار کنید یا یک لیست پخش به سبک رادیویی انتخاب کنید تا وقت خود را برای انتخاب آهنگ ها تلف نکنید.

  • موسیقی مناسب به آرامش ذهن شما و تمرکز بهتر شما کمک می کند. 
  • با یک لیست پخشelectro.swin g سرعت را افزایش دهید یا با ترکیبی از ضربات lo.fi آرامش خودتان را حفظ کنید.

موزیک همراه با مطالعه

روش 4. افزایش انگیزه درس خواندن: ایجاد اصول شخصی

1. خود را مجبور کنید که فقط برای چند دقیقه، کار خود را شروع کنید تا اضطراب شما کاهش یابد

 اگر در مورد میزان مطالعه ای که باید انجام دهید وحشت زده شده اید و نگران هستید، بدانید که اگر فقط بتوانید آن را شروع کنید، استرس شما بسیار کمتر خواهد شد. فقط برای ادامه کار متعهد شوید که ابتدا روی یک کار فوق العاده ساده و سریع کار کنید.

  • به عنوان مثال، شما می توانید با صرف کردن 5 دقیقه برای اسکیم کردن لیست واژگان خود شروع کنید.
  • یا تکنیک Pomodoro را امتحان کنید. این شامل تنظیم یک تایمر 25 دقیقه ای برای هر کار است. زمان به سرعت می‌گذرد و شما در نهایت احساس موفقیت خواهید کرد. بعد از حدود 5 دقیقه، مراکز درد مغز شما که زنگ خطر را وقتی تمایلی به شروع کار ندارید به صدا در می آورند، ساکت می شوند.
  • با تکنیک Pomodoro، هر بلوک 25 دقیقه ای Pomodoro نامیده می‌شود و شما می توانید تایمر 5 دقیقه ای دیگری را برای یک وقفه سریع بین Pomodoros تنظیم کنید.

2. برای هر موضوع یک راهنمای مطالعه شخصی تهیه کنید

 این می‌تواند مفید باشد وقتی که معلم شما یک راهنمای مطالعه به اشتراک نمی‌گذارد یا اگر راهنمای موجود واقعاً برای سبک یادگیری شما کار نمی کند. یک راهنمای مطالعه‌ای را طراحی کنید که بیشترین حس را برای شما داشته باشد و سبک شما را داشته باشد. سعی کنید فلش کارت درست کنید، از هر موضوعی که باید بدانید، یک لیست تهیه کنید، یا تمام سوالاتی را که فکر می کنید در امتحان شما وجود دارد را  لیست کنید. برای مرور سوالات به کتاب درسی خود مراجعه کنید یا عنوان هر بخش را به یک سوال تبدیل کنید.

  • اگر در عنوان بخش کتاب درسی شما  آمده است: "مضامین انسان شناختی در افسانه ها"، سوال مطالعه شما این است که "آیا می‌توانم استفاده از مضامین انسانی را در افسانه‌ها توصیف کنم؟"
  • به صورت آنلاین به دنبال الگوها و مثالهای راهنمای مطالعه باشید.

3. برای ایجاد ارتباط و به خاطر سپاری ایده ها، چیزی بصری ایجاد کنید

اگر یک یادگیرنده بصری هستید، سعی کنید با ایجاد نقشه ذهنی یا نمودار مباحثی را که برای مطالعه نیاز دارید را تنظیم کنید. برای کمک به تجسم مفاهیم ارائه شده در کتاب درسی نقشه‌ای ترسیم کرده و از رنگ ها، پیکان ها و نمادها استفاده کنید. یا یادداشت‌های خود را برای کمک به خود در ارتباط موضوعات و ایده ها هماهنگ و رنگی کنید.

  • به جای اینکه کلمات واژگان را از PDF یا کتاب درسی کم کنید، کلمات را بازنویسی و تعاریف را با خط خود با خودکار رنگی بنویسید چرا که این به شما در حفظ بهتر اطلاعات کمک می‌کند.

4. برای به خاطر سپردن حقایق از دستگاه های mnemonic استفاده کنید

 دستگاه های Mnemonic هک‌های ساده مبتنی بر کلمه هستند که می توانند به تقویت حافظه شما کمک کنند. یک کلمه اختصاری ایجاد کنید تا به شما کمک کند لیستی از کلمات یا ایده‌ها را به خاطر بسپارید. یک صدای جرنگ جرنگ یا رپ بنویسید تا به شما کمک کند نام‌ها و تاریخ های مهم تاریخ یا داستان اصلی رمانی را که به شما اختصاص داده شده است، را به خاطر بسپارید.

  • برخی از ایده ها را به صورت آنلاین بخاطر بسپارید. دستگاه های معروف mnemonic مانند "لطفاً خاله عزیزم سالی را ببخشید" یا "PEMDAS" را امتحان کنید تا به شما کمک کند تا ترتیب عملیات ریاضی  را به خاطر بسپارید: پرانتزها، نمادها، ضرب، تقسیم، جمع و تفریق.
  • برای کمک به هجی کردن شعر خود از شعری مانند "من قبل از E ، به جز بعد C" استفاده کنید.

5. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موضوع، به پادکست‌ها یا فیلم‌های YouTube مراجعه کنید

وقتی با موضوع پیچیده‌ای روبرو می‌شوید که کاملاً درک نمی‌کنید، از اینترنت برای منابعی که می‌توانند تکالیف دوره شما را تکمیل کنند صرف نظر کنید. 20 دقیقه وقت خود را صرف تماشای یک فیلم آموزنده کنید که موضوع را به عبارتی ساده‌تر بیان می‌کند، یا تلفن خود را با پادکست های زیست شناسی مرتبط با برنامه درسی خود بارگیری کنید. هر مجری موضوع را به روش دیگری توضیح می دهد، بنابراین تا زمانی که روشی عالی و درخور خود پیدا نکرده اید، به کاوش و جستجو ادامه دهید.

  • برای کمک به خود در حفظ مسیر ، محدودیت های زمانی تعیین کنید و پس از رسیدن به اهداف مطالعه، با کاوش در تانژنت های جالب به خود پاداش دهید.

6. وقتی اهداف مطالعه خود را به درستی به پایان رسانده اید به خود پاداش دهید

 به یک راه کوچک فکر کنید که وقتی به هدف خود رسیدید به خودتان پاداش دهید. اگر در میان وقفه یک جلسه از مطالعه هستید، می توانید سریع پیاده روی کنید، یک گرانولا بخورید یا به یک آهنگ مورد علاقه  گوش دهید. اگر به استراحت طولانی تری نیاز دارید، 1 ویدیوی YouTube یا اپیزود از برنامه تلویزیونی مورد علاقه خود را تماشا کنید یا حدود 20 یا 30 دقیقه را به تمرین یک سرگرمی اختصاص دهید.

  • در حالی که غذا می تواند پاداش خوبی باشد، در اوایل جلسه مطالعه خود از مصرف میان وعده های شیرین زیاد خودداری کنید زیرا در نهایت افت قند را تجربه خواهید کرد.خوراکی های شیرین را تا آخرین لحظه مطالعه خود ذخیره کنید تا به شما انگیزه دهد.
  • اگر تصمیم دارید با وقفه ای کوتاه در مطالعه به خود پاداش دهید، به یاد داشته باشید که در نهایت مجبور خواهید شد دوباره به کار خود برگردید. برای زمان استراحت خود محدودیت زمانی تعیین کنید .

سخن آخر

در این مقاله از سلام دنیا، یاد گرفتیم برای افزایش انگیزه برای درس خواندن می‌توان به جای اینکه یک سیستم مطالعه را که به آن علاقه ندارید دنبال کنید، با تفکر خلاق ببینید چه روشی برای شما بهتر است و از این طریق به مطالب نزدیک شوید. مطالعات را برنامه ریزی شده پیش ببرید تا دچار خستگی نشوید، اما اگر کار را به تعویق انداختید خود را بیش از حد سرزنش نکنید. با رعایت اصول گفته شده شانس موفقیت شما افزایش خواهد یافت. سوالات و تجربیات خود را در خصوص راه های افزایش انگیزه در خود برای درس خواندن با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط:

چگونه می توان در این دنیای آشفته بر اهداف خود متمرکز شد؟

چگونه خودمان باشیم و خود را دوست داشته باشیم 

از
10
رای