طرز خشک کردن گیاه رزماری با 7 روش و نکات نگهداری و مصرف رزماری

طرز خشک کردن گیاه رزماری با 7 روش و نکات نگهداری و مصرف رزماری طرز خشک کردن گیاه رزماری در آفتاب، آشپزخانه، فر، میوه خشک کن و چندین ترفند ساده و طرز تهیه پودر رزماری، روش های چیدن، نگهداری و استفاده از گیاه رزماری در سلام دنیا آشنا شوید.

شما به هیچ وجه نمی‌توانید به طور کامل عطر رزماری را توصیف کنید. اضافه کردن این گیاه به سیب‌زمینی سوخاری کره‌ای یا مرغ سوخاری طعمی عالی را به آن می بخشد. شما می توانید از گیاه رزماری برای تهیه روغن رزماری (به عنوان اسانس روغن با رایحه ای شبیه به مرکبات و چوب در رایحه درمانی برای اثر انرژی زا) استفاده کنید. 

روش چیدن، خشک کردن و نگهداری رزماری در خانه

این نوع گیاه مدیترانه ای را می توان به راحتی و به عنوان بخشی از یک باغ گیاهی پرورش داد. از این گیاه گاهی اوقات حتی به عنوان پرچین ها هم نیز استفاده می شود. در این مطلب سلام دنیا، ما به نکات مفیدی در مورد روش چیدن، خشک کردن و نگهداری رزماری در خانه؛ بهترین زمان برای چیدن رزماری؛ مراحل خشک کردن گیاه رزماری و روش های استفاده از آن پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

روش چیدن گیاه رزماری

برای چیدن گیاه رزماری به طوری که بعداً هم بتواند به رشد سالم خود ادامه دهد، بهتر است که هر بار یک شاخه از گیاه رزماری را بچینید (قطع کنید). در ادامه مطلب، مراحل گام به گام چیدن گیاه معطر و چوبی رزماری آورده شده است.


حتما بخوانید: خواص گیاه رزماری برای مو، لاغری و سلامتی


  • همیشه از یک قیچی و یا قیچی هرس برای برش هایی تمیز استفاده کنید.
  • رزماری را از نقطه رشد جدید (بافت غیر طبیعی ای که با تکثیر سلولی سریعتر از حد طبیعی رشد می کند) بچینید. برای انجام این کار شما باید به دنبال ساقه های سبز باشید.
  • شما باید ساقه سبز را دقیقاً در بالای جایی که دو برگ گیاه در حال رشد هستند بچینید.

روش چیدن گیاه رزماری - استفاده از یک قیچی

نکته: این روش دو چیز را برای شما تضمین می کند. اول اینکه وقتی ساقه های سبز را به جای ساقه های چوبی می برید، به رشد شاخه های جدید کمک می کنید. دوماً، با این کار شما رشد سالم گیاه خود را نیز افزایش می‌دهید و نیازی به گلدان‌های بلند دوک مانند ندارید. همیشه اطمینان حاصل کنید که رزماری را به طور منظم و در طول ماه های تابستان بچینید. با انجام این روتین شما می توانید برای دفعه بعدی مقدار خوبی از رزماری را برداشت کنید.

بهترین زمان برای چیدن گیاه رزماری 

آیا می دانستید که زمان مناسبی برای چیدن گیاه رزماری  وجود دارد؟ خوب، آره درست شنیدید. شما باید گیاهان را درست قبل از گلدهی آن ها بچینید، چرا که در آن زمان روغن های معطر گیاه به اوج خود می رسند. پس بنابراین، به این ترتیب، شما می توانید طعم دهنده ترین گیاهان را برای پخت و پز خود تهیه کنید.

بهترین زمان برای چیدن گیاه رزماری در هنگام صبح می باشد چرا که قطرات شبنم تازه خشک شده اند. هنگامی که گرمای روز به حداکثر خود می رسد، از چیدن گیاهان خودداری کنید، زیرا در این هنگام آن ها دارای برگ هایی خشک می باشند.


حتما بخوانید: طرز خشک کردن شوید در خانه 


طرز خشک کردن گیاه رزماری در خانه با 7 روش مختلف

برگ های تازه گیاه رزماری معطر می باشند. با این وجود، اگر که می خواهید رزماری را خشک کنید، روش های زیادی برای انتخاب شما وجود دارد. یادتان باشد که شاخه های رزماری را قبل از خشک کردن بشویید.

1. خشک کردن گیاه رزماری با روش بسیار ساده

اگر که می خواهید تنها یک یا دو شاخه از گیاه را خشک کنید، می‌توانید این گیاه را یک روز بر روی پیشخوان آشپزخانه خود بگذارید.

2. خشک کردن گیاه رزماری با استفاده از کیسه کاغذی

شما می‌توانید شاخه‌های رزماری خود را در یک کیسه کاغذی قهوه‌ای رنگ قرار دهید و آن را تا سه هفته در یک اتاق گرم، خشک و با تهویه ای مناسب بگذارید.

مراحل خشک کردن گیاه رزماری: استفاده از کیسه کاغذی

3. خشک کردن گیاه رزماری با آویزان کردن خوشه ی رزماری

شما می توانید با بستن گیاه رزماری به وسیله نخ آشپزخانه یک خوشه از شاخه های رزماری را برای خود درست کنید. شما باید خوشه ی رزماری را به مدت دو تا سه هفته در مکانی خنک و دارای تهویه مناسب آویزان کنید و همزمان از عطر رزماری لذت ببرید.

4. خشک کردن گیاه رزماری با استفاده از دستگاه خشک کن

شما می‌توانید یا کل شاخه‌ها و یا فقط برگ‌های رزماری را در دستگاه خشک کن قرار دهید. آنها را بر روی سینی دستگاه خشک کن و با فواصل زیاد در دمای 95 درجه فارنهایت یا 35 درجه سانتیگراد برای خشک کردن قرار دهید. بسته به میزان رطوبت، می توانید 8 تا 10 ساعت این کار را انجام دهید.

مراحل خشک کردن گیاه رزماری: استفاده از دستگاه خشک کن

5. خشک کردن گیاه رزماری با استفاده از فر

شاخه های رزماری را بر روی سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده شده اند بچینید و با کمترین درجه ممکن در فر قرار دهید. دمای کم به گیاه کمک می کند که به جای پخته شدن، خشک شود. شما باید مدام آن را چک کنید چرا که زمان در هر فر متفاوت می باشد.


حتما بخوانید: طرز خشک کردن میوه به، برای چای و دمنوش 


6. خشک کردن گیاه رزماری با استفاده از مایکروویو

شاخه های رزماری را بین دو تکه دستمال کاغذی و به مدت 30 ثانیه در مایکروویو قرار دهید. اجازه دهید شاخه ها خنک شوند و دوباره آن را به مدت 30 ثانیه در مایکروویو قرار دهید. در این مدت برگها باید خشک شوند. اگر احساس کردید که برگها به اندازه کافی خشک نشده اند، می توانید این روند را دوباره تکرار کنید.

 مراحل خشک کردن گیاه رزماری: استفاده از مایکروویو

7. خشک کردن گیاه رزماری با پختن

اگر که دستگاه خشک کن ندارید و به رزماری خشک شده نیاز دارید، می‌توانید شاخه‌های رزماری آب‌کشی شده و خشک شده خود را بر روی حرارت بسیار کم بپزید تا خشک شوند. در این روش شما باید شاخه ها را به صورت شاخه های 2 اینچی قیچی کنید (هر گونه ساقه های چوبی و ضخیم اضافی را دور بریزید)، شاخه ها را بر روی یک ورقه پخت با پوشش روغنی بچینید و به مدت 2 تا 4 ساعت در فر با کمترین درجه حرارت ممکن قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. پس از خشک شدن گیاه، شاخه ها را از ساقه های سفت آن جدا کنید و برگ ها را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید.

نگهداری رزماری در خانه

شما باید گیاهان خود را در یک ظرف در بسته در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید تا طعم آنها حفظ شود. ماندگاری رزماری خشک بسیار بیشتر از نوع تازه آن می باشد، ولی خب این را هم در نظر داشته باشید که بهتر است تا یک سال آن را مصرف کنید.

طرز تهیه پودر رزماری

رزماری خشک شده خود را به برگ های کامل جدا کنید و مقداری از آن را به صورت پودر در آورید (برای جلوگیری از بافت سخت در دستور العمل ها). برای تهیه رزماری خشک آسیاب شده (پودر رزماری)، برگ ها را در آسیاب قهوه، ادویه یا غذاساز بریزید. پس از آسیاب کردن، شما می توانید مخلوط را الک کرده و یک بار دیگر قطعات بزرگتر باقی مانده را آسیاب کنید.

پودر رزماری

روش های استفاده از رزماری خشک

  • ریختن آن درون کره ترکیبی
  • اضافه کردن آن به پنیر خامه ای و سایر دستور العمل های پنیر اضافه شده مانند پنیر بز، فتا گیاهی وگان و یا پنیر بادام هندی وگان
  • ریختن آن در محصولات نونی مانند خود نان، یا شیرینی به سبک نیویورک
  • ریختن آن بر روی کراکر مانند کراکرهای دانه دار یا کراکرهای سالم با رنگ طبیعی
  • استفاده از آن به عنوان بخشی از مخلوط های ادویه و نمک گیاهی
  • درست کردن چای رزماری (1 قاشق چایخوری رزماری خشک شده را به قوری اضافه کنید و بگذارید 4 تا 5 دقیقه دم بکشد)
  • استفاده از آن در مارینادها و سس ها
  • ریختن آن در سبزیجات کبابی/برشته شده و پروتئینی مانند توفوی خانگی و همچنین غذاهای حاوی سیر و گوجه فرنگی
  • استفاده از آن در کوکتل ها و نوشیدنی های گیاهی
  • ریختن آن در سوپ‌ها، سس‌ها و خورش‌ها مانند سس گوجه‌فرنگی برشته خانگی یا سوپ تره سیب‌زمینی وگان

روش های استفاده از رزماری خشک - ریختن آن بر روی کراکر

سوالات متداول

1. بهترین زمان برای برداشت رزماری چه زمانی می باشد؟

اعتراف می کنم که هنوز هم که هنوزه دارم در مورد همه چیز باغبانی یاد می گیرم. با این حال، در مورد بیشتر گیاهان، بهتر است که آنها را درست قبل از گلدهی آن ها برداشت کنید، چرا در آن زمان روغن های گیاه به اوج خود می رسند.


حتما بخوانید: طرز تهیه برگه هلو در خانه


2. آیا می توانید رزماری را منجمد کنید؟ (طرز نگهداری رزماری تازه در فریزر)

  • بله، منجمد کردن رزماری برای انواع تازه و یا خشک آن عملی بسیار ساده می باشد. شما می‌توانید شاخه‌های رزماری را بر روی سینی بگذارید تا یخ بزنند و سپس اگر که می‌خواهید شکل شاخه‌ها حفظ شوند، آن‌ها را داخل یک کیسه بزرگ قرار دهید و در فریزر بگذارید.
  • در هنگامی که رزماری خشک را منجمد می‌کنید، می‌توانید آن را برای مدت طولانی‌تری بین 12 تا 18 ماه، تازه‌تر نگه دارید. حتماً مطمئن شوید که از یک ظرف AIRTIGHT استفاده کنید، تا هیچ مایعی وارد آن نشود.

3. مقدار مصرفی رزماری خشک در مقابل رزماری تازه چقدر می باشد؟

صادقانه بگویم، این یک کمی مشکل به حساب می آید، چرا که منابع مختلف پاسخ های متفاوتی را می دهند و می توانند بسته به سلیقه شخصی هر فرد نیز متفاوت باشند. برخی معتقدند که باید حدود 2/3 کمتر استفاده کنید، برخی دیگر فکر می کنند باید مقدار را به نصف کاهش دهید.

با توجه به طعم غلیظ تر رزماری خشک، من احتیاط می کنم و 2/3 کمتر از رزماری خشک استفاده می کنم. یعنی برای هر 1 قاشق غذاخوری (حدود 15 میلی لیتر) تازه، از 1 قاشق چای خوری (5 میلی لیتر) رزماری خشک استفاده می کنم.

سخن آخر

از این گیاه گاهی اوقات حتی به عنوان پرچین ها هم نیز استفاده می شود. در این ما به نکات مفیدی در مورد روش چیدن، خشک کردن و نگهداری رزماری در خانه؛ بهترین زمان برای چیدن رزماری؛ مراحل خشک کردن گیاه رزماری و روش های استفاده از آن پرداخته ایم. 


مقالات مرتبط:

روش خشک کردن سیب در خانه

خشک کردن توت با 4 روش خانگی و علت سیاه شدن توت خشک



از
5
رای