طرز خشک کردن شوید در خانه با فر، پنکه و بخاری بدون زرد و سیاه شدن

طرز خشک کردن شوید در خانه با فر، پنکه و بخاری بدون زرد و سیاه شدن خشک کردن شوید در خانه ؛ با راههای خشک کردن شوید با بخاری، پنکه، مایکروفر، فر و توستر، چگونه شوید را خشک کنیم که زرد نشود، علت سیاه شدن شوید و نگهداری آن در سلام دنیا آشنا خواهید شد.

یکی از سبزی های خوراکی که در پخت و پز غذا استفاده می شود " سبزی شوید " می باشد، این سبزی به حالت تازه و یا خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد، در این مطلب از سلام دنیا درباره خشک کردن شوید در خانه، خشک کردن شوید با بخاری، مایکروفر، فر و توستر و همچنین درباره چگونه شوید را خشک کنیم که زرد نشود، علت سیاه شدن شوید خشک و بهترین روش نگهداری شوید صحبت کرده ایم، با ما همراه باشید.

خشک کردن شوید در خانه

اگر به مقدار مشخصی سبزی خشک شده شوید احتیاج دارید بهتر است بدانید از هر یک کیلوگرم سبزی تازه 50 گرم سبزی خشک شده بدست می آید.

برای خشک کردن شوید در خانه، ابتدا به شویدهای تازه ، سبز و سرحال احتیاج دارید. شویدها را تا جایی که می توانید از ساقه جدا کنید، با جدا کردن برگ های زرد، خراب، چوب ها و گل و لای سبزی آن را پاک کرده سپس آنها را با آب خنک و محلول ضدعفونی کننده کاملا بشویید و ضدعفونی کنید. سپس آبکشی کرده و در ظرفی بگذارید تا آب آنها کاملا خارج شوند. برای مرحله بعدی که خشک کردن سبزی شوید می باشد شما می توانید از روش هایی مانند خشک کردن شوید بوسیله پنکه، خشک کردن شوید با مایکروفر، فر، توستر، بخاری استفاده کنید که به شما در اینجا آموزش خواهیم داد.

خشک کردن شوید در سایه

بعد از شستشوی شویدها و آبکشی آنها سبزی ها را روی پارچه ای تمیز و یا یک سینی مناسب ریخته طوری که یک لایه نازک از آنها روی پارچه باشد. سینی یا پارچه را در مکانی قرار دهید که خورشید به صورت مستقیم بر آنها نتابد، باد نوزد و حتی گرد و غبار روی آنها نشیند، بهترین مکان جایی است که سایه باشد زیرا که آفتاب کیفیت سبزی شما را کم می کند و موجب سیاه شدن آنها می شود، علاوه بر آن ویتامین های موجود در سبزی را از بین می برد. بعد از خشک شدن شویدها آنها را با دست خورد کرده و از ساقه های زمخت و کلفتتر جدا کرده تا یکدست شوند.


حتما بخوانید: خشک کردن توت با 4 روش خانگی


چگونه شوید را خشک کنیم که زرد نشود

باید توجه داشته باشید که خشک شدن سبزیجات در سایه درست است که زمان بیشتری برای خشک شدن می برد اما نتیجه بهتری می دهد، این سبزیجات خوش رنگتر هستند. شویدی که در آفتاب خشک می شود زرد می شوند و ویتامین خود را از دست می دهند. بهتر است که هر چند وقت یکبار سبزیها را که روی پارچه قرار دارند زیر و رو کنید آنها را در مکانی با هوای آزاد بگذارید، البته باید بدانید که هنگام شب جذب رطوبت سبزی ها بیشتر است به همین خاطر کمی زمان بیشتری برای خشک شدن می برد.

خشک کردن سبزی با پنکه

علت سیاه شدن شوید خشک

اگر سبزی شما تیره تر از حد معمول شده یا به عبارتی سیاه شده است باید دقت داشته باشید که حتما آفتاب مستقیم بر روی شویدها تابیده ، در این صورت نه تنها سبزی سیاه می شود بلکه مقدار فراوانی از ویتامین A و C خود را نیز از دست می دهند.

علت زرد شدن شوید خشک

ماندن رطوبت روی برگ های شوید و طولانی شدن پروسه خشک شدن آنها باعث زرد شدنشان می شود اما باید در نظر داشته باشید که هرگز برای کوتاه کردن این زمان از آفتاب و نور مستقیم خورشید استفاده نکنید؛ بلکه از پنکه در روز اول استفاده کنید این روش باعث سبز ماندن شویدهای شما خواهد شد و همه رطوبت آنها را خواهد گرفت.


حتما بخوانید: طرز خشک کردن گوجه فرنگی


خشک کردن شوید روی بخاری

از دیگر روش های خشک کردن شوید و دیگر سبزیجات ، خشک کردن آن بر روی بخاری و یا شوفاژ می باشد که البته این روش در فصل سرد سال کارآیی دارد. در این روش که بسیار راحت نیز می باشد سبزیها را روی سینی به نسبت بزرگی بریزید و سینی را روی بخاری قرار دهید و هر از چند وقت آنها را زیرو رو کنید و دقت داشته باشید که شعله بخاری نیز مناسب و یکنواخت باشد تا سبزی ها سیاه نشوند. با این روش 4 تا 12 ساعت باید منتظر بمانید تا نتیجه دلخواه بدست بیاید.

خشک کردن شوید روی بخاری

خشک کردن شوید در ماکروفر

استفاده از ماکروفر برای خشک کردن سبزی شوید به این شکل می باشد که سبزی های پاک و شسته شده را روی پارچه ای تمیز بریزید تا رطوبتشان گرفته شود، دلیل این کار اینست که رطوبت روی سبزی ها موجب سیاه شدن آنها می باشد. سپس بشقابی مناسب ماکروفر آورده و دستمالی روی آن بگذارید و شویدها را به صورت لایه ای نازک داخل آن بریزید، قدرت موکروفر را روی حداکثر بگذارید و بشقاب را داخلش یرار دهید. برای این کار زمان 2 دقیقه لازم می باشد. اما بعد از هر 10 ثانیه به سبزی ها سر بزنید و و آنها را زیر و رو کنید تا همه نقاط سبزی یکدست خشک شوند. در انتها سبزی ها را خارج کنید و با دست خورد کرده و به ظروف مورد نظرتان انتقال دهید.

خشک کردن شوید در توستر

این روش خشک کردن تفاوت چندانی با روش خشک کردن با ماکروفر نخواهد داشت، جز اینکه بعد از قرار دادن سبزی ها بر روی ظرف و گذاشتن آن در توستر درجه حرارت آن را روی قدرت کم بگذارید. درست است که در زمان کوتاهی به نتیجه دلخواهتان می رسید اما با هر بار انجام آن مقدار کمی از سبزی خشک شده شوید؛ عایدتان می شود، پس اگر حجم زیادی سبزی برای خشک کردن دارید این روش به شما توصیه نمی شود.


حتما بخوانید: خشک کردن آلوچه در خانه با 3 روش


خشک کردن شوید در فر

اگر نگران کپک زدن سبزی شوید خود در طول زمان خشک شدن آنها هستید با قرار دادن لایا  ای از آنها بر روی سینی از جنس مس اکسید نشده پس از مدتی مقدار سبزی خشک شده زیادتری بدست خواهید آورد، با این صورت که یک لایه از سبزی شوید را روی سینی چیده و داخل بر با حرارت پایین قرار دهید ، حواستان باشد که سینی را هر 30 دقیقه یکبار جابجا کرده یا بچرخانید و سبزی ها را زیرو رو کنید با این روش سبزی ها سبز و بدون کپک خشک می شوند.

خشک کردن شوید در فر

طرز شستن شوید خشک

اگر قصد خشک کردن سبزی در منزل را دارید حتما قبل از خشک شدن آنها را شسته و ضدعفونی کنید و یا از مکان هایی تهیه کنید که بهداشت را رعایت کرده اند و سبزی را قبل از خشک شدن ضدعفونی کرده اند و مراحل خشک شدن را به بهترین نحو گذرانده اند، اما اگر سبزی خشکی که تهیه کرده اید به تمیز بودن آن اطمینان ندارید بهتر است شوید ها را داخل تنظیف پارچه ای ریخته و بعد آب را از آن رد کنید تا از آب رفت سبزی ها خودداری کنید. بعد از شستشو تنظیف را از جایی آویزان کرده تا آب آن برود و سپس مراحل خشک کردن سبزی ها را مجدد طی کنید.

بهترین روش نگهداری شوید خشک

بعد از خشک کردن سبزی شوید، الک کردنشان باعث یکدست شدن آنها و مجلسی تر شدنشان می شود، آنها نیز مانند هر چیز دیگری تاریخ انقضا دارند پس حواستان باشد که از شویدی که تهیه کرده اید فقط به مدت یکسال می توانید نگهداری کنید. شویدهای خشک شده را در ظروف شیشه ای و یا پلاستیکی کاملا خشک و تمیز بریزید و حتما در جای خشک و خنک و البته دور از رطوبت مانند یخچال و یا کابینت قرار دهید.

سخن آخر

بهتر است قبل از خشک کردن شوید این نکات را مدنظر داشته باشید؛ برای خشک کردن شوید بهتر است از سبزی هایی که تازه چیده شده اند و رسیده اند استفاده کنید، آنها را هرگز روی روزنامه پهن نکنید زیرا سرب داخل روزنامه به سبزی منتقل می شود و برای زودتر خشک شدن سبزی ها می توانید آنها را ابتدا خورد کرده و سپس خشک کنید.


مطالب مرتبط:

خواص عرق شوید برای لاغری، دیابت و سلامتی چیست

طرز تهیه برگه هلو در خانه و نکات کلیدی خشک کردن آن



از
8
رای