خواص گیاه رزماری برای مو، لاغری و سلامتی مردان و زنان و مضرات رزماری

خواص گیاه رزماری برای مو، لاغری و سلامتی مردان و زنان و مضرات رزماری خواص و مضرات رزماری چیست ؛ خواص و فواید رزماری تازه و خشک برای مو ، پوست و درمان بیماری ها ؛ برای کلیه ؛ سلامت مردان و زنان بیشمار است. خواص رزماری در لاغری ؛ مضرات و عوارض مصرف رزماری در سلام دنیا بخوانید.

رزماری یکی از گیاهان رایج در ردیف ادویه جات است. رزماری تازه دارای ذخایر ویتامین های بسیار بالا مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین B1، اسید فولیک و همچنین مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، مس، آهن و منگنز است. ما در این مطلب سلام دنیا، درباره خواص رزماری تازه و خشک برای سلامتی زنان و مردان، مو، پوست و لاغری و همچنین عوارض و مضرات رزماری صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

گیاه رزماری چیست؟

رزماری (Rosmarinus officinalis) گیاه همیشه سبز چوبداری است که بومی منطقه مدیترانه است. دارای برگ های زیبای سوزن مانند با گل های صورتی، بنفش، سفید یا آبی می باشد. رزماری یکی از گیاهان رایج در ردیف ادویه جات است. این گیاه دارای طعمی گرم، تلخ و گس است، اما طعم، عطر و بوی فوق العاده ای به سوپ، سس، گوشت، کباب و قیمه می دهد. می توان آن را به شکل پودر خشک یا برگ های تازه استفاده کرد. برگ های آن می توانند برای تهیه چای، اسانس و عصاره مایع استفاده شوند. این گیاه در میان رومی های باستانی، یونانی ها، مصری ها و نیز عبرانیان مقدس است و مخصوصا در غذاهای فرهنگی ایتالیایی شایع است. این گیاه به اصطلاح "مایع دریا" یا "پیرمرد" نامیده می شود.


حتما بخوانید: خواص دمنوش رزماری برای سلامتی


25 فایده و خواص رزماری برای سلامتی

بر اساس گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA)، رزماری تازه دارای ذخایر ویتامین های بسیار بالا مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین B1، اسید فولیک و همچنین مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، مس، آهن و منگنز است. آنتی اکسیدان های فراوان در ترکیبات فنول مانند دیترپن، کارنوسول و اسید رزمارینیک، و همچنین در روغن های اساسی مانند سینول، کمپلین، بورنئول، متندیل استات، ترپینول و پینن وجود دارد.
این گیاه فیبر غذایی بالا دارد. همچنین دارای کلسترول و سدیم کم اما چربی اشباع زیاد است.

خواص رزماری و ارزش غذایی آن

مزایای سلامتی بالای رزماری عبارتند از:

1. خواص رزماری برای مو و ابرو

روغن رزماری باعث افزایش رشد مو، جلوگیری از طاسی، تسکین درد، درمان شوره سر و خشکی پوست سر می شود. مطالعات تطبیقی منتشر شده در سال 2015 نشان می دهد که روغن رزماری بهتر از ماینوکسیدیل 2٪ به تقویت رشد مو در درمان مشکل آندروژنیک (طاسی دائمی) کمک می کند. همچنین با افزایش ریزجریان سر منجر به بهبود ریزش مو پس از مصرف شامپو می شود.

2. خواص رزماری برای افزایش عملکرد مغز

یکی از اولین استفاده های مستمر رزماری برای پزشکی، به عنوان یک محرک شناختی بوده است. رزماری باعث بهبود عملکرد و کیفیت حافظه می شود. همچنین برای افزایش هوشیاری، هوش و تمرکز شناخته شده است.

3. خواص رزماری برای جلوگیری از آلزایمر

همانطور که در تحقیق دکتر Solomon Habtemariam منتشر شده، رزماری از پلاک بتا آمیلوئید و سرکوب استیلچولین استر (AChE) که علت اصلی آلزایمر، آتاکسی و زوال عقل است، جلوگیری می کند. همچنین با تحریک فعالیت های شناختی در افراد سالخورده و همچنین افرادی که از سایر اختلالات شناختی حاد رنج می برند، مرتبط است.

تحقیقی با عنوان "غذای مغزی برای سالخوردگی بدون آلزایمر: تمرکز بر داروی گیاهی" نشان می دهد که رزماری یکی از بهترین غذاها است که می توانید در رژیم غذایی خود قرار داد.

4. خواص رزماری برای حفاظت از عصب

اسید کارنوزیک در رزماری دارای خواص ضد عفونتی است. یک مطالعه 2016 نشان می دهد که با کاهش استرس اکسیداتیو و تحریک بیش از حد در سلول های عصبی، در نهایت از سیستم عصبی محافظت می کند. همچنین این گیاه برای محافظت از برخی از بخش های مغز از آسیب های بافتی مانند آسیب های ایسکمیک، درمان بافت های عصبی و کاهش لخته های خون کاربردی است.

5. خواص رزماری برای کبد (پاک کردن و سم زدایی کبد)

رزماری با سطوح پایین تری از سیروزکبدی و زمان بهبودی سریع کبد مرتبط است. کبد یکی از کندترین اندامهای بدن در پروسه درمان است. همچنین آنزیم های کبدی پلاسما را که ممکن است باعث ایجاد دیابت نوع 2 شود، کاهش می دهد. کارنوزول (ماده ای که در رزماری یافت می شود) مانع از تخریب بافت کبدی می شود. همچنین از تخریب گلیکوژن کبدی (مولکول های ذخیره انرژی) جلوگیری می کند.


حتما بخوانید: برای پاکسازی کبد چه بخوریم


6. خواص رزماری برای کاهش استرس

مطالعه ای که بر روی اثرات ضد افسردگی رزماری صورت گرفته است نتیجه می دهد که عطر رزماری به تنهایی با بهبود حالت و پاکسازی ذهن ارتباط دارد. این اثر آرام بخش در افرادی که از اضطراب و افسردگی مزمن رنج می برند، مفید است. علاوه بر این، کورتیزول بزاق (هورمون استرس) را کاهش می دهد، که به کاهش تنش در بدن کمک می کند.

7. خواص رزماری برای تعادل هورمون

کارنوزول در رزماری متعادل کننده هورمون های آندروژن و استروژن در بدن است. همچنین باعث آزاد شدن هورمون DHT (دی هیدروتستوسترون) می شود که به بهبود سلامت پروستات و افزایش رشد مو کمک می کند.

8. خواص رزماری برای سرطانی

مجله تغذیه و سرطان در سال 2015 یک مطالعه منتشر کرده است که نشان می دهد عصاره رزماری در درمان سرطان بسیار مفید است. منگنز، کارنوزول، اسید رزمارینیک، اسید کرونوزیک و دیگر عصاره های رزماری دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد انعقادی و ضد سرطانی هستند. آنها سلولهای سرطانی انتخاب کرده و می کشند. این نتایج امیدوار کننده در درمان سرطان های مختلف از جمله کولون، خون، پستان، پروستات، تخمدان، گردن رحم، کبد، ریه، مثانه و سرطان پانکراس نشان داده شده است.

خواص رزماری در لاغری

9. خواص رزماری برای پوست و مراقبت از پوست

آنتی اکسیدان های موجود در روغن رزماری کیفیت پوست را بهبود می بخشد. رزماری دارای اثر ضد پیری قوی است و به بهبود عوارض و افزایش درخشش طبیعی موها کمک می کند. همچنین عصاره های آن با مکمل های مرکبات باعث جلوگیری از آسیب پوست در مقابل اشعه ماوراء بنفش (UV) می شود که به مراتب بهتر از مکمل ها است.
دکتر آلیس پرز سانچز در تحقیقی درباره اثرات عصاره های رزماری بر آسیب پوست متوجه شده است که این گیاه در واقع به شما در محافظت از آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش کمک می کند.

10. خواص رزماری برای کاهش سرفه

برگ رزماری بلغم و مخاط را از سیستم تنفسی حذف می کند و سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا و حتی آسم را تسکین می دهد. اسید رزماری مانع از هر نوع تجمع مایع در ریه ها می شود.

11. خواص رزماری در لاغری

عصاره رزماری اثر ضد التهابی و ضد هیپرگلیسمی دارند و باعث کاهش وزن و لاغری می شوند. بر اساس یک مطالعه، رزماری غنی از اسید کارنوزیک می تواند به عنوان یک درمان پیشگیرانه برای اختلالات متابولیکی استفاده شود.

12. خواص رزماری برای جلوگیری از عفونت 

رزماری خاصیت ضد باکتری و ضد میکروب دارد، به خصوص در برابر عفونت های باکتریایی قدرتمند است. این گیاه برای جلوگیری از عفونت بسیار مسری استاف، که باعث جوش و تاول مهلک می شود، مفید است. همچنین باکتری ها (گرم - منفی و گرم - مثبت) را کاملا از بین می برد.

13. خواص رزماری برای جلوگیری از لخته شدن خون

با توجه به مشخصات آنتی اکسیدانی فراوان آن، رزماری دارای اثر ضد ترومبوتیک است و به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.

14. خواص رزماری برای معده

نشان داده شده است که مصرف رزماری برای جلوگیری از رشد باکتری های H. pylori، یک بیماری زای خطرناک، که می تواند باعث زخم معده شود مفید است.


حتما بخوانید: بهترین درمان خانگی زخم معده 


15. خواص رزماری برای تقویت ایمنی

اجزای فعال در رزماری به طور طبیعی آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد سرطان هستند. این نشان دهنده حمله سه جانبه در برابر بسیاری از بیماری ها و بیماری زاهای مختلف است که می توانند سیستم ایمنی بدن را تهدید کنند و یا آسیب در یکپارچگی بدن ایجاد کند.

برخی دیگر از فواید رزماری برای درمان بیماری ها

مزایای دیگر رزماری عبارتند از:

16. خواص رزماری برای حفظ سلامت روده

رزماری جیوه را افزایش می دهد و کیسه صفرا را در بهترین وضعیت عملکردی حفظ می کند. این، به نوبه خود، کمک می کند تا سلامت روده حفظ شود و با بیماری های روده ای مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و کولیت مبارزه می کند.

17. خواص رزماری برای هضم غذا

رزماری، با خواص ضد التهابی قوی، به طور سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای ناراحتی معده، یبوست، نفخ، التهاب و اسهال استفاده شده است. اضافه کردن رزماری به رژیم غذایی می تواند در تنظیم حرکات روده و سیستم گوارش کمک کند.

18. خواص رزماری برای تازه کننده نفس

رزماری به عنوان یک عامل ضد باکتری طبیعی، به عنوان یک خوشبو کننده فوق العاده ای است که سلامت دهان را بهبود می بخشد. برگ رزماری را در یک لیوان آب گرم خیس کنید و سپس آب را در دهان خود غرغره کنید تا باکتری ها را از بین ببرد.

خواص رزماری برای پوست


19. خواص رزماری برای محرک جریان خون

رزماری به عنوان یک محرک برای بدن عمل می کند و باعث تقویت تولید گلبول های قرمز و جریان خون می شود.

20. خواص رزماری برای زنان و کاهش درد قاعدگی

به عنوان یک داروی ضد درد، رزماری به طور موضعی به منطقه آسیب دیده برای تسکین درد اعمال می شود. هنگامی که به صورت خوراکی مصرف می شود، آن را به عنوان یک مسکن برای سردرد و میگرن استفاده می کنند. این همچنین باعث تخفیف کمردرد دوران قاعدگی و معده و همچنین درد کلیه می شود.

21. خاصیت ضد التهابی رزماری

کارنوزول و اسیدهای کارنوسیک دو مؤلفه قوی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که در رزماری یافت می شوند که به کاهش التهاب ماهیچه ها، رگ های خونی و مفاصل مرتبط است و منجر به درمان موثر در بسیاری از موارد، از جمله فشار خون، نقرس، آرتریت و آسیب های ناشی از حرکات فیزیکی و جراحی می شود. این گیاه در هر دو فرم خوراکی یا موضعی موثر است. علاوه بر این، کاهش التهاب در سیستم قلب و عروق می تواند به تقویت سلامت قلب و جلوگیری از بروز آترواسکلروز (تصلب شرایین) کمک کند.

22. خواص رزماری برای کلیه و سم زدایی از بدن

رزماری دارای طبیعت ادرارآور است، به این معنی است که می تواند به راحتی سموم را به واسطه ادرار از بدن خارج کند. علاوه بر این، با افزایش میزان تخلیه آب بدن، می تواند باعث خروج بیماری زاها، نمک ها، سموم و حتی چربی بیش از حد در صورت استفاده منظم، شود. این ویژگی در درمان اوره، که به طور عمده در افراد مبتلا به اختلال عملکرد تیروئید دیده می شود، کمک می کند.

23. منبع غنی آنتی اکسیدان

ترکیبات آنتی اکسیدانی در رزماری خط دفاع ثانویه را پشت سیستم ایمنی بدن فراهم می کنند. مقدار قابل توجه آنتی اکسیدانی در آن شامل اسید رزمارینیک، اسید کافئیک، اسید بوتولیک و کارنوسول است.

24. اختلال چشمی دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد)

حضور اسید کارنوزیک در رزماری باعث جلوگیری از پیر شدن مرتبط با دژنراسیون ماکولا می شود که بر روی شبکیه بیرونی چشم تاثیر می گذارد.

25. کاهش اسپاسم

خواص ضد اسپاسم رزماری باعث کاهش گرفتگی عضلانی ناخواسته مانند قلب می شود.

26. افزایش طراوت و شادابی

طبق یک مطالعه، سینوئل در رزماری باعث افزایش فعالیت های بدن می شود.

رزماری در بارداری


مضرات و عوارض مصرف رزماری

اگرچه رزماری گیاهی ایمن از طرف سازمان غذا و دارو (آمریکا) FDA در نظر گرفته شده است (حتی در غلظت بالا)، استفاده بیش از حد طولانی از آن دارای عوارض جانبی زیر است:

  • استفراغ
  • تحریک پوست
  • خارش پوست سر در افراد طاس
  • رزماری در بیماران دیابتی: افزایش سطح قند خون در افراد دیابتی
  • تشنج هایی مانند صرع
  • اسپاسم عضلانی
  • کما

سایر عوارض جانبی عبارتند از:

خواص رزماری برای مردان

باید گفت که رزماری می تواند در باروری مردان، تاثیر بگذارد، زیرا مصرف طولانی مدت رزماری ممکن است منجر به کاهش تعداد اسپرم، تراکم و تحرک در مردان شود. از این رو بیشتر از خاصیت ، ممکن است رزماری برای مردان عوارض داشته باشد.

مصرف رزماری در بارداری:

مصرف رزماری در زمان بارداری احتمال سقط جنین در زنان باردار را افزایش می دهد.

تداخلات دارویی رزماری

رزماری ممکن است با داروهای خاصی مانند وارفارین (ضد انعقاد)، لیتیم (اختلال دوقطبی)، لیزیک (دیورتیک) و سایر موارد، تداخل منفی داشته باشد.
توجه: اگر شما به دیگر اعضای خانواده نعناع آلرژی دارید، ممکن است هنگام مصرف رزماری یا روغن آن مشکل داشته باشید، اما واکنش ها معمولا ملایم است.

منبع: organicfacts.net


مقالات مرتبط:

خواص گیاه کاکوتی در لاغری، سلامتی و پوست و مضرات آن

13 درمان گیاهی روماتیسم مفصلی
 
 

از
6
رای