کاشت لوبیا عروس در گلدان و باغچه؛ پرورش و شرایط نگهداری لوبیا لیما

کاشت لوبیا عروس در گلدان و باغچه؛ پرورش و شرایط نگهداری لوبیا لیما چگونه لوبیا عروس بکاریم؛ کاشت لوبیا عروس در گلدان و باغچه ؛ نحوه کاشت لوبیا لیما، شرایط مراقبت و نگهداری، طریقه هرس کردن، تکثیر لوبیا عروس و روش پرورش لوبیا لیما از بذر در سلام دنیا بیاموزید.

لوبیا لیما ( Phaseolus lunatus)، همچنین به عنوان لوبیا کره یا لوبیا چاد شناخته می شود، بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است و بسیار شبیه لوبیا سبز رشد می کند، اما رسیدن آن کمی بیشتر طول می کشد، حدود 60 تا 80 روز. لوبیا لیما دارای سه برگچه بیضی شکل به طول حدود 2 تا 3 اینچ با خوشه های شل از گل های سفید یا زرد است. غلاف لوبیا لیما منحنی و صاف تر از لوبیا سبز معمولی است. گیاهان لوبیا لیما با شروع بهار به سرعت رشد می کنند و به دمای خاک به طور مداوم 18 درجه سانتیگراد یا گرمتر نیاز دارند. لوبیا حاوی پروتئین، فیبر، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. با این حال، باید آنها را بپزید تا سیانید، اگزالات و ساپونین موجود در آنها خنثی شود. 1 2 لوبیا خام و ریشه آن برای انسان و حیوانات سمی است. ما در این مطلب سلام دنیا به آموزش روش کاشت لوبیا عروس در گلدان یا باغچه از طریق بذر ، شرایط مراقبت، طریق هرس کردن و تکثیر لوبیا لیما پرداختیم. با ما همرا باشید.

اطلاعات لازم در زمینه لوبیا عروس (لیما)

  • نام متداول: لوبیا لیما، لوبیا کره، لوبیا چاد، لوبیا مومی، لوبیا عروس
  • نام گیاه شناسی: Phaseolus lunatus
  • خانواده: Fabaceae
  • نوع گیاه: سالانه، میوه ای
  • اندازه: ارتفاع 2-12 فوت (نیم متر تا 3.5 متر)، عرض 1-3 فوت (300 تا 900 سانتیمتر)
  • قرارگیری در معرض نور خورشید: آفتاب کامل
  • نوع خاک: لومی، مرطوب، خوب زهکشی شده
  • pH خاک: اسیدی، خنثی (6 تا 6.8)
  • زمان گل دهی: تابستان
  • مناطق سختی: 2–11 (USDA)
  • منطقه بومی: آمریکای مرکزی، آمریکای جنوبی
  • سمیت: سمی برای انسان، حیوانات (به صورت خام)

حتما بخوانید: کاشت لوبیا چشم‌ بلبلی در گلدان و باغچه


نحوه کاشت لوبیا لیما

  • زمان کاشت لوبیا لیما: لوبیا لیما یک محصول فصل گرم است که باید در بهار بعد از تمام شدن خطر یخبندان بکارید. بذرها باید در خاک حداقل 18 درجه سانتیگراد جوانه بزنند، به این معنی که شما باید تقریباً دو هفته پس از آخرین یخبندان خود برای کاشت صبر کنید. 
  • انتخاب محل کاشت: محل کاشت باید دارای خاک سست و آفتاب زیاد باشد. تخت های مرتفع و گلدان نیز گزینه های خوبی برای رشد هستند. لوبیا را در نزدیکی اعضای خانواده آلیوم (پیاز، سیر، پیازچه) نکارید، زیرا می توانند مانع رشد ریشه در بوته های لوبیا شوند. 
  • فاصله، عمق و پشتیبانی: بذرها را تقریباً 1 اینچ عمق و 2 تا 4 اینچ از هم بکارید. نهال ها باید در 7 تا 18 روز ظاهر شوند. نهال های نازک به فاصله 4 تا 6 اینچ از هم. ردیف ها را به فاصله 2 تا 3 فوت از هم قرار دهید. لوبیا در انواع بوته ای و قطبی وجود دارد. انواع بوش زودتر شروع به تنظیم غلاف ها می کنند. گونه های بوته ای بین 2 تا 3 فوت رشد می کنند و ممکن است زمانی که در غلاف پوشانده می شوند نیاز به چنگ زدن داشته باشند. لوبیاهای قطبی به حمایت محکمی نیاز دارند، زیرا انگورها به راحتی می توانند 10 فوت یا بیشتر رشد کنند و با غلاف سنگین شوند. چهار تا شش دانه را در هر طرف داربست یا تیپی بکارید. 

نحوه کاشت لوبیا لیما

نحوه مراقبت از گیاه لوبیا لیما

شما به مکانی با  آفتاب کامل نیاز دارید ، یعنی حداقل شش ساعت نور مستقیم خورشید در اکثر روزها، تا بیشترین بازده را از لوبیا لیما دریافت کنید. علاوه بر نور برای رشد، قرار گرفتن در معرض آفتاب کامل به خشک نگه داشتن درخت انگور و کمتر مستعد ابتلا به مشکلات قارچی کمک می کند. 

1. مراقبت از گیاه لوبیا لیما: خاک

خاک باید دارای زهکشی خوب و نسبتاً غنی از مواد آلی باشد . خاک رس سنگین می تواند مشکلاتی ایجاد کند زیرا لوبیا لیما ریشه های عمیق و گسترده ای دارد و دوست ندارد در خاک مرطوب بنشیند. pH خاک باید کمی اسیدی تا خنثی باشد. 

2. مراقبت از گیاه لوبیا لیما: آب

خاک را تا زمان جوانه زدن به طور یکنواخت مرطوب اما نه خیس نگه دارید. پس از جوانه زدن، گیاهان باید حداقل 1 اینچ در هفته آب دریافت کنند. در هوای گرم و خشک، اطراف ریشه ها را مالچ کنید تا آنها را خنک نگه دارید و رطوبت خاک را حفظ کنید. به محض گلدهی گیاهان و شروع به تشکیل غلاف به آبیاری توجه بیشتری داشته باشید. اگر در این مرحله خشکسالی داشته باشند، گل ها و غلاف ها را رها می کنند. 


حتما بخوانید: روش تکثیر گل گندمی [عنکبوتی] از طریق تقسیم بوته


3. مراقبت از گیاه لوبیا لیما: دما و رطوبت

 آنها افراط را دوست ندارند و برای چندین ماه در آب و هوای بین 70 تا 80 درجه فارنهایت (21 تا 26 درجه سانتیگراد) بهترین رشد را دارند. با این حال، آنها می توانند دماهای گرمتر را بهتر از دماهای خنک طولانی مدت تحمل کنند و در برابر سرما مقاوم نیستند. تا زمانی که رطوبت کافی خاک حفظ شود، رطوبت مشکلی نیست.

4. مراقبت از گیاه لوبیا لیما: کود

حبوبات معمولاً به کود اضافی نیاز ندارند، به خصوص اگر خاک از قبل غنی باشد. با این حال، از آنجایی که برخی از گونه‌های لوبیا لیما فصل رشد نسبتا طولانی دارند، می‌توان در اواسط فصل یک پانسمان جانبی کمپوست یا کود کمپوست شده به آنها کمک کرد. این منابع آهسته رهاسازی مواد مغذی به گیاهان در ادامه فصل کمک می کند. 

نحوه مراقبت از گیاه لوبیا لیما

انواع لوبیا لیما

کشت‌کنندگان به‌طور مستمر برای بهبود عملکرد و ارائه انواع فصل کوتاه‌تر تلاش می‌کنند. برخی از گونه ها برای آب و هوای طولانی و فصل گرم بهتر هستند و برخی دیگر در مناطق معتدل تر برتری دارند. بسیاری از انواع ارثی مانند انواع جدیدتر عمل می کنند. انواع لوبیا لیما عبارتند از: 

  • Christmas: این لوبیاهای درشت، شرابی و سفید، بافتی شبیه سیب زمینی دارند. آنها یک گونه ارثی هستند و 90 روز طول می کشد تا بالغ شوند.
  • Jackson Wonder: این لوبیاهای گاومیش رنگ دارای لکه های شرابی هستند. آنها گرما را به خوبی تحمل می کنند و حدود 66 روز طول می کشد تا رشد کنند.
  • King of the Gardens: این گونه محبوب در یک فصل طولانی (حدود 88 روز) لوبیای سفید بزرگ تولید می کند.
  • Henderson's Bush: این گونه قدیمی و قابل اعتماد لوبیا سفید کوچک تولید می کند. هفته ها به تولید ادامه می دهد و در حدود 65 روز بالغ می شود.
  • Fordhook 242: این رقم تولید کننده سنگین لوبیاهای متوسط ​​است و انتخاب خوبی برای آب و هوای سردتر است. به طور متوسط ​​حدود 72 روز طول می کشد تا به بلوغ برسد.

حتما بخوانید: تکثیر و شرایط نگهداری گیاه زنبق سیبری


لوبیا لیما در مقابل لوبیا فاوا

لوبیا لیما و لوبیا فاوا پس از پوسته پوسته شدن و خشک شدن ظاهری مشابه دارند. با این حال، غلاف های باقلا به طور معمول ناهموار هستند، در حالی که غلاف های لوبیا لیما صاف هستند. لوبیا لیما نیز نسبت به لوبیا فاوا که برخی می گویند طعم پنیر مانندی دارند نشاسته تر و طعم ملایم تری دارند. 

برداشت لوبیا لیما

لوبیا لیما ظرف 60 تا 90 روز آماده برداشت است. هر رقم دارای نقطه بلوغ متفاوتی است که بسته به شرایط آب و هوایی از چند روز تا یک هفته متغیر است. با این حال، تقریباً زمانی که رقم شما در آستانه بلوغ برای برداشت موفق است، روی تقویم علامت بزنید. در مرحله بعد، به دنبال علائم بلوغ در مراحل پوست اندازی یا خشک باشید.

  • لوبیا پوسته ای: وقتی غلاف تغییر رنگ داد، لوبیا لیما آماده پوست اندازی است. لوبیاهای داخل پر می شوند، اما قبل از اینکه غلاف و دانه ها خشک شوند.
  • لوبیا خشک: اگر می‌خواهید لوبیا را به‌عنوان لوبیا خشک درآورید، غلاف‌ها را روی تاک بگذارید تا خشک و شکننده شوند و داخل آن‌ها خشک و سفت شود. هنگام بیرون کشیدن غلاف ها، انتهای تاک را نگه دارید تا از آسیب رساندن به درخت انگور جلوگیری شود.

نحوه نگهداری لوبیا لیما

لوبیا بدون پوست را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید - یا لوبیا را پوست کنده و بلانچ کنید تا تا سه ماه منجمد شود. لوبیای خشک را می توان در ظرف دربسته و در جای خشک و خنک برای چندین سال نگهداری کرد. اجازه دهید لوبیاها مستقیماً روی گیاه خشک شوند تا زمانی که دانه ها سفت و غلاف ها شکننده شوند. 

نحوه نگهداری لوبیا لیما

نحوه پرورش لوبیا لیما در گلدان

اگر فضای باغ یا شرایط خاک مناسب ندارید، کاشت در ظرف می تواند گزینه خوبی باشد. ظرفی را انتخاب کنید که حداقل یک فوت عرض و عمق آن مشابه باشد و مطمئن شوید که دارای سوراخ های زهکشی کافی باشد. یک ظرف سفالی بدون لعاب مفید است زیرا اجازه می دهد رطوبت اضافی خاک از طریق دیواره های آن تبخیر شود. زمانی که سطح خاک خشک شد آبیاری کنید، اما مطمئن شوید که خاک غرقاب نمی شود. اگر گیاه کانتینری یک واریته انگور است، میله ها یا نوع دیگری از سازه های نگهدارنده را برای صعود به آن اضافه کنید. 

هرس کردن لوبیا لیما

هرس ضروری نیست، اما بازگرداندن دو اینچ از رشد گیاه با شروع گلدهی می تواند به ترویج عادت بوته ای و به طور بالقوه گلدهی و میوه دهی بیشتر کمک کند. 


حتما بخوانید: کاشت لوبیا سبز در گلدان


تکثیر لوبیا لیما

اکثر باغبانان لوبیا لیما را از دانه می کارند. می توانید بذرهای یک گیاه بالغ را برای رشد سال بعد ذخیره کنید. این روش یک راه آسان و ارزان برای به دست آوردن گیاهان جدید است و به شما این امکان را می دهد که گیاهانی را که تولیدکنندگان عالی بوده یا طعم خوبی داشتند، تکرار کنید. در اینجا چگونه است: 

  • اجازه دهید غلاف ها روی گیاه خشک شوند. وقتی شکننده هستند آنها را قطع کنید.
  • غلاف ها را در یک لایه بچینید و به مدت حداقل دو هفته در داخل خانه در مکانی خشک و خنک با گردش هوا خوب به خشک کردن آنها ادامه دهید.
  • دانه ها را از غلاف ها جدا کنید. آنها را در یک ظرف دربسته قرار دهید و ظرف را در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید. 

نحوه پرورش لوبیا لیما از بذر

بذر لوبیا لیما 7 تا 18 روز طول می کشد تا جوانه بزند. اگر فصل رشد شما به اندازه کافی طولانی است، می توانید بذرها را هر دو تا سه هفته یکبار بکارید تا برداشت خود را افزایش دهید. همچنین می‌توانید انواعی را که در زمان‌های مختلف بالغ می‌شوند، در نظر بگیرید تا محصول خود را تلو تلو بخورد. در اینجا نحوه رشد لوبیا لیما از دانه آورده شده است:

  • اگر فصل رشد شما کوتاه است، می توانید بذرها را سه تا چهار هفته قبل از آخرین تاریخ یخبندان خود در بهار شروع کنید.
  • از گلدان های زیست تخریب پذیری که می توانید مستقیماً در زمین یا ظرف بزرگتر بکارید استفاده کنید تا مجبور نباشید ریشه نهال ها را مختل کنید.
  • شما می توانید در بهار با قرار دادن یک ورقه پلاستیکی سیاه روی آن قبل از کاشت بذر، خاک بیرون را سریعتر گرم کنید.

نحوه پرورش لوبیا لیما از بذر

  • بذرها را به عمق 1 اینچ بکارید و ردیف ها را حدود 2 فوت از هم فاصله دهید. هر دانه باید حداقل 2 تا 4 اینچ از دانه بعدی فاصله داشته باشد.
  • نهال های نازک اگر در فاصله 4 اینچی از یکدیگر قرار گیرند. قوی ترین یا قوی ترین نهال را نگه دارید.
  • به طور منظم آبیاری کنید، مطمئن شوید که گیاه حداقل 1 اینچ آب دارد. در مواقع بارندگی شدید، به خصوص اگر گیاه در ظرفی است، آن را داخل آن بیاورید یا روی آن را بپوشانید.

حتما بخوانید: روش کاشت و پرورش بادام زمینی داخل گلدان در منزل


آفات و بیماری های رایج گیاهی لوبیا لیما

همه آفات معمول لوبیا به دنبال گیاهان لوبیا لیما شما خواهند بود. آنها معمولاً شامل سوسک های لوبیا و شته ها هستند . بسیاری از جوندگان نیز عاشق نهال های لطیف و جوان لوبیا هستند، بنابراین توصیه می شود حصار بکشید تا آنها را از باغ خود دور نگه دارید. بزرگترین مشکل بیماری پوسیدگی ریشه است که باید با زهکشی خوب خاک و آبیاری مناسب از آن جلوگیری کنید. اگر دوره بارانی خاصی دارید، حتما آبیاری خودکار را خاموش کنید.

سوالات متداول

1. آیا لوبیا لیما نیاز به تکیه گاه یا سازه کوهنوردی دارد؟

لوبیا لیما در دو نوع لوبیا بوته ای و لوبیای کوهنوردی وجود دارد. لوبیا بوش نیازی به حمایت ندارد. با این حال، به گونه های کوهنوردی یک سازه یا سازه کوهنوردی بدهید.

2. از کاشت بذر تا برداشت چقدر زمان نیاز است؟

انواع لوبیا لیما به طور کلی ظرف دو تا سه ماه یا 60 تا 90 روز آماده برداشت خواهند بود.

3. بهترین زمان برای شروع کاشت لوبیا لیما چه زمانی است؟

بذرها را زمانی بکارید که دمای خاک به طور مداوم 65 درجه فارنهایت (18 درجه سانتیگراد) یا بالاتر باشد. این لوبیا محصول فصل گرم است.

4. در کنار لوبیا لیما چه گیاهانی را باید و نباید کشت کرد؟

بهترین گیاهان همسایه برای لوبیا لیما ذرت، تربچه، خیار، بادمجان و گل همیشه بهار هستند زیرا آنها برخی از آفات را از خود دور می کنند. از کاشت آلیوم ها (اعضای خانواده پیاز)، فلفل و آفتابگردان خودداری کنید زیرا این گیاهان مواد شیمیایی خاصی تولید می کنند که می تواند رشد گیاه لوبیا را متوقف کند.

5. آیا لوبیا لیما هر سال برمی گردد؟

لوبیا لیما یک ساله است، به این معنی که چرخه زندگی خود را در یک فصل رشد کامل می کند.

سخن آخر

لوبیا لیما یکی از منابع غذایی با ارزش و مغذی است که به خوبی در باغ‌ها و گلدان کاشت رشد می‌کند. اگرچه دارای ترکیبات سمی در حالت خام است، با پخت مناسب می‌توان از خواص غذایی فراوان آن بهره‌مند شد. با مراقبت‌های لازم مانند تأمین نور کافی، خاک مناسب و آبیاری منظم، می‌توانید محصولی با کیفیت و سالم برداشت کنید. برای کسانی که به دنبال افزودن یک گیاه مغذی و مفید به باغ خود هستند، لوبیا لیما گزینه‌ای عالی است.


مطالب مرتبط:

آموزش کاشت توت فرنگی در گلدان در خانه گام به گام و ساده

انواع روش های تکثیر گل ارکیده از ساقه، برگ، در آب و قلمه زدن

روش کاشت گیاه آویشن



از
1
رای