اشق نام گیاهی دارویی است که تا ارتفاع 3 متر رشد میکند و ساقههای ضخیم، برگهای بزرگ و ساقههای گلدار و گلهایی به رنگ سفید و کوچک چتری دارد. گیاه اشق طبع گرم و خشکی دارد و با داشتن خاصیت دارویی برای درمان شرایطی مانند التهاب برونشیتی ، ناراحتی های تنفسی و اختلالات قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی بیشتر با گیاه دارویی اشق و خواص و مضرات گیاه اشق برای لاغری، سرفه، سلامتی و درمان بیماری ها در طب سنتی تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه ما باشید.
گیاه اشق چیست
اشق گیاهی چند ساله و خوشه ای است که به طور معمول تا ارتفاع 3 متر (8 یا 9 فوت) رشد می کند. محل رویش اشق مناطق بیابانی و مناطق سنگی خشک است. اشق برگهای سه شاخه ای و متناوب دارد. برگ های این گیاه به شکل های بیضی دمبرگی هستند. اشق میوه خشک و کوچکی دارد که در مرحله بلوغ قابل تقسیم به دو نیمه هستند. این گیاه فقط یک بار میوه می دهد و بعد از میوه دهی از بین می رود.
گیاه اشق بوی نامطبوع دارد که با گرما دیدن مشخص تر می شود. این گیاه دارویی به عنوان داروی خلط آور ( اکسپکتورانت) ، ضد تشنج و مرق شناخته شده است. گیاه اشق برای درمان التهاب برونشیتی، ناراحتی های تنفسی و اختلالات قاعدگی مورد استفاده قرار گرفته است. در طب سنتی این گیاه دارویی برای درمان سرفه های خشک مزمن و طولانی مدت اثربخش خوبی دارد. گاهی اوقات این گیاه با سایر گیاهان در درمان آرتروز و تورم مفاصل مورد استفاده قرار می گیرد.
حتما بخوانید: برای درمان ارتروز چه بخوریم
نام دیگر گیاه دارویی اشق چیست
گیاه اشق با نام های کندل، وشا و اشه اشک نیز شناخته می شود.
نام علمی گیاه اشق چیست
نام علمی گیاه اشق Dorema ammoniacum می باشد.
خواص اشق برای لاغری
گیاه اشق دارای خواص چربی سوزی است که می تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند. به همین دلیل در ترکیب قرص های لاغری گیاهی از این گیاه استفاده می شود.
خواص گیاه دارویی اشق در طب سنتی
گیاه اشق در طب سنتی طبع گرم و خشکی دارد و برای درمان شرایط زیر موثر عمل می کند.
- اشق گیاه دارویی خلط آور (اکسپکتورانت)، ضد تشنج و مرق است که در درمان التهاب برونشیتی، ناراحتیهای تنفسی و اختلالات قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد.
- این گیاه در درمان سرفههای خشک مزمن و طولانی مدت موثر عمل می کند.
- برخی اوقات گیاه اشق در ترکیب با سایر گیاهان به درمان آرتروز و تورم مفاصل کمک می کند.
- این گیاه دارو خاصیت سقط جنین دارد. در متون عربی قدیمی به این کاربرد این دارو اشاره شده است.
- گیاه اشق ضد بلغم است.
- این گیاه دارویی در افزایش ادرار، دفع انگل و باز کردن عروق مفید است.
حتما بخوانید: درمان سرفه های خشک با روش خانگی و گیاهی
خواص گیاه اشق برای درمان بیماری ها
گیاه دارویی اشق برای درمان شرایط زیر موثر است:
- سیاتیک
- شب ادراری
- کمر درد
- عدم امکان دفع ادرار
- تصلب شرایین
- استسقا
- سنگ مجاری ادرار
- سوزش ادرار
- التیام زخم ها
مضرات گیاه اشق
تاثیر گیاه اشق در درمان ناراحتی های تنفسی تنها براساس شواهد سنتی است و مطالعات جدیدی آن را مورد بررسی قرار نداده اند پس در مصرف این گیاه دارویی احتیاط کنید. علاوه براین مصرف بیش از حد گیاه اشق باعث ناراحتی کلیه و معده میشود.
سخن پایانی:
اشق گیاهی دارویی چند ساله است که برای درمان مشکلات تنفسی و اختلالات قاعدگی به کار می رود علاوه براین، این گیاه دارای خواص چربی شوزی است که می تواند به لاغری و کاهش وزن کمک کند. اما مصرف این گیاه برای خانم های باردار توصیه نمی شود زیرا موجب سقط جنین می شود.
مقالات مرتبط:
خواص و مضرات گیاه افدرا (ریش بزی) برای لاغری و سلامتی
خواص درمانی و مضرات گیاه ناخک [اکلیل الملک] برای قاعدگی و سلامتی