حساسیت یا آلرژی فصلی می تواند برای بسیاری از مردم فصل سختی از سال باشد. همانطور که گرمای تابستان به تدریج محو می شود و برگ ها شروع به ریختن می کنند، پاییز نشانه شروع فصل دیگری از آلرژی فصلی است. در این مقاله سلام دنیا، همه آنچه که باید در مورد حساسیت های پاییزی از جمله علت آلرژی فصلی پاییز، علائم و درمان خانگی حساسیت و آلرژی فصلی پاییز با عسل، پیاز و طب سنتی و قویترین قرص ضد حساسیت فصلی بدانید را برای شما ارائه می دهد تا بتوانید نحوه مقابله با آنها را یاد بگیرید. با ما همراه باشید.
نگاهی به آلرژی های فصلی
فصل آلرژی می تواند برای بسیاری از مردم فصل سختی از سال باشد. علیرغم عدم وجود هوای سرد زمستانی، آلرژن ها به دلیل شرایط گرم رایج می شوند. گرده های موجود در هوا و گرده افشانی گیاهان معمولاً از علت آلرژی های فصلی محسوب می شوند. همانطور که مبتلایان به آلرژی می دانند، بهار بدترین فصل برای آلرژی است، اما فصل آلرژی میتواند به طور متوسط حدود ده ماه طول می کشد و تا پاییز یا بعد از آن ادامه می یابد.
علت بروز حساسیت در پاییز
پایان تابستان برای مبتلایان به حساسیت که بدترین فصل حساسیت را پشت سر گذاشته اند، آرامشی به ارمغان می آورد. با این حال، این برای همه صادق نیست. بسیاری از مبتلایان به حساسیت پاییزی نیز به دلیل برخی از محرک های آلرژن مستعد واکنش های حساسیت زا هستند:
1. علت بروز حساسیت در پاییز: گیاهان راگوید یا پیر گیاه
گیاهان راگوید یا پیر گیاه محرک اصلی حساسیت در پاییز هستند. معمولاً این گیاه در ماه آگوست شروع به گرده افشانی می کند، اما ممکن است در ماه های سپتامبر و اکتبر نیز ادامه پیدا کند، حتی شاید به دلیل گرم شدن کره زمین طولانی تر هم شود. علف های هرز مانند گیاهان راگوید در ایالات متحده رایج هستند، بنابراین گرده آنها به سرعت پخش می شود، به این معنی که حتی اگر در نزدیکی محل سکونت شما هم رشد نکند، گرده ها همچنان به شما می رسد.
حتما بخوانید: چگونه از حساسیت فصلی بهار جلوگیری کنیم
به طور مشابه، طبق اعلام بنیاد آسم و آلرژی آمریکا (AAFA)، آلرژی به گرده گیاه راگوید معمولاً در افرادی که به سایر آلرژنهای رایج در فضای باز، مانند کپکها، گرد و غبار یا شوره حیوانات آلرژی دارند، دیده میشود. به غیر از کیاه راگوید، بسیاری از گیاهان از جمله گزنه، ترشک ترشک، نارون سرو و چنار نیز در پاییز گرده افشانی می کنند.
2. علت بروز حساسیت در پاییز: کپک و قارچ
دومین دلیل بارز حساسیت پاییزی کپک و قارچ است.اگرچه گرده های گیاهان در زمان سرما زمستان از بین می روند،اما کپک بدون هیچ آزاری باقی می ماند و با گرم شدن هوا شروع به رشد می کند. بستر مناسب برای رشد کپک، محیط مرطوب یا نمدار در داخل خانه، مانند زیرزمین و آشپزخانه است. در مقابل، قارچ در فضای باز در بین برگ های نمدار، کمپوست و کنده های درختان در حال پوسیدگی رشد می کند. علائم آلرژی به کپک زمانی رخ می دهد که فرد در معرض هاگ های کپک قرار گیرد یا آنها را تنفس کند.
3. علت بروز حساسیت در پاییز: کنه گرد و غبار
ماههای مرطوب تابستان باعث میشود که کنه های گرد و غبار فعالتر شوند و روشن کردن بخاری باعث پخش شدن آنها در اطراف خانه میشود. کنه های گرد و غبار موجودات کوچکی هستند که از پوسته های پوست انسان تغذیه می کنند، به دلیل وجود پروتئین موجود در مواد زائد انسان، باعث ایجاد حساسیت در انسان می شوند. این موجودات در محیط های مرطوب داخل خانه، به ویژه در ملافه ها، فرش ها و مبلمان نرم رشد می کنند. این محرک می تواند باعث عطسه، خس خس سینه و آبریزش بینی شود.
4. علت بروز حساسیت در پاییز: محرک های مرتبط با حیوانات خانگی
شوره پوست مرده ای است که توسط حیوانات خانگی در داخل خانه ریخته میشود.اکثر مبتلایان به آلرژی به حیوانات خانگی نیز حساسیت دارند.علائم آلرژی به حیوانات خانگی شامل افزایش حساسیت به شوره حیوانات، بزاق، خز و ادرار است.
علائم حساسیت پاییزی
اگرچه محرک های حساسیت پاییزی ممکن است متفاوت باشند،اما بازهم می توانند بسیاری از علائم حساسیت بهار یا تابستان را ایجاد کنند. در صورت ابتلا به علائم زیر ممکن است دچار واکنش آلرژیک باشید:
- گرفتگی بینی
- آبریزش بینی
حتما بخوانید: درمان حساسیت فصلی عطسه و آبریزش بینی
- آبریزش چشم
- خارش چشم
- خستگی و کوفتگی
- تورم چشم
- کهیر
- عطسه
- حملات آسم (در موارد شدید)
علائم مشابه سرماخوردگی و آنفولانزا اغلب با آلرژی همراه است. هر علائمی که بیش از دو هفته طول بکشد ممکن است نشان دهنده مشکلات مرتبط با آلرژی باشد.
تشخیص و درمان حساسیت پاییزی
درصورتی که آلرژی مداوم است و نمیدانید چگونه با ان مقابله کنید، بهترین کار این است که برای تشخیص و درمان به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید. یک متخصص در درمان های آلرژی می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که چه چیزی باعث واکنش های آلرژیک در شما می شود. پزشک سابقه پزشکی و علائم شما را با شما در میان می گذارد و آزمایش آلرژی مناسب مانند چسب های پوستی و تست های روی پوست را توصیه می کند.پس از تعیین نوع آلرژی شما، متخصص آلرژی یک برنامه درمانی را همراه با سایر داروهایی که ممکن است به کاهش علائم آلرژی کمک کنند، برای شما تجویز می کند. بسته به شدت علائم، روش های زیادی برای درمان آلرژی فصلی وجود دارد. رایج ترین داروها و راه حل ها برای درمان آلرژی عبارتند از:
- آنتی هیستامین ها
- اسپری بینی استروئیدی
- ایمونوتراپی، مانند تززیق واکسن آلرژی یا دریافت قطره یا قرص
- دارو ضد احتقان بینی
- گلدان نتی با آب نمک
بسیاری از داروهای حساسیت بدون نسخه در دسترس هستند. با این حال، بهتر است با پزشک خود در مورد مقدار مصرف مناسب و عوارضی که ممکن است ایجاد شود، صحبت کنید، به خصوص اگر بیماری مزمن زمینه ای نیز مبتلا هستید.
زمان شروع حساسیت پاییز
معمولا با فرا رسیدن فصل پاییز بسیاری از افرادی که مستعد حساسیت هستند، با این عارضه رو به رو می شوند.
حتما بخوانید: آلرژی های (حساسیت) پوستی در نوزادان
روش کنترل آلرژی فصل پاییز
اگرچه ممکن است اجتناب از قرار گرفتن در معرض همه محرک ها دشوار باشد، اما اقدامات احتیاطی خاصی وجود دارد که می توانید برای کنار امدن بهتر با آلرژی خود انها را انجام دهید.
- نگه داشتن تعداد کمی از گیاهان در داخل خانه (یا حذف کامل آنها)به کنترل حساسیت پاییزی کمک می کند زیرا خاک گیاهان می تواند باعث تقویت رشد کپک شود.
- سیستم گرمایشی شما باید دارای یک فیلتر HEPA (فیلتر هوای ذرات با راندمان بالا) باشد تا گرده، کپک و سایر ذرات را از بین ببرد.
- سعی کنید در طول روز زمان زیادی را در خارج از منزل نگذرانید و شب ها زمانی که تعداد گرده ها در کمترین میزان خود است به بیرون از منزل بروید.
- وضعیت آب و هوا را بررسی کنید. در روزهای گرم و بادی، گرده گل در هوا بیشتر است، بنابراین بهتر است در خانه بمانید.
- پنجره های ماشین و خانه خود را ببندید تا مواد آلرژی زا را از بین ببرید. برای تمیز نگه داشتن هوا از کولر استفاده کنید.
- از آنجایی که فیلتر، مواد حساسیت زا را جمع می کند، باید به طور منظم سیستم HVAC (گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع) خود را تمیز کنید.
- هنگام چمن زنی یا انجام کارهای حیاط در فضای باز از ماسک گرد و غبار استفاده کنید
- افرادی که واکنش های حسایت زا شدیدتری دارند، باید کار در حیاط خود را به شخص دیگری بسپارید و در این مدت در داخل خانه بمانید. کپک خیلی خوب در میان انبوهی از برگ ها رشد می کند و می تواند علائم شما را بدتر کند.
- برای جلوگیری از رشد کپک، سطل زباله، سینک و وسایلی که با آب سروکار دارند را به طور منظم با محلول سفید کننده تمیز کنید.
- پس از کار یا بازی در فضای باز، حتما دوش بگیرید، موهای خود را تمیز کنید و لباس های تمیز بپوشید.
- کسانی که به گیاه راگوید حساسیت دارند باید از خوردن طالبی، هندوانه، موز و کدو سبز خودداری کنند، زیرا باعث ایجاد علائم آلرژیک می شوند.
- قبل از اینکه منتظر بمانید تا علائم ظاهر شوند، داروهای حساسیت خود را زود مصرف کنید.
- در اتاق های مستعد کپک زدن فرش را روی سطح چوب یا کاشی قرار دهید.
- رطوبت خانه شما باید با استفاده از رطوبت گیر بین 35 تا 50 درصد باقی بماند.
درمان خانگی حساسیت فصل پاییز
1. درمان خانگی حساسیت فصل پاییز با روغن اکالیپتوس
روغن اکالیپتوس به پاکسازی سینوس ها و درمان گرفتگی بینی کمک می کند. همچنین افزودن مقدار کمی روغن نارگیل به این روغن و مالیدن آن روی سینه نیز برای درمان حساسیت پاییزی موثر است.
حتما بخوانید: خواص روغن اکالیپتوس برای سلامتی
علاوه بر این، برخی شواهد نشان می دهد افزودن چند قطره روغن اکالیپتوس برای تمیز کردن محصولات می تواند در از بین بردن حشرات گرد و غبار در اطراف خانه موثر عمل می کند.
2. درمان خانگی حساسیت فصل پاییز با روغن اساسی لیمو
از جمله خواص روغن لیمو برای درمان حساسیت پاییزی می توان به حمایت از سیستم لنفاوی، مهار کردن رشد باکتری ها و افزایش عملکرد سیستم ایمنی اشاره کرد. برای این منظور یک یا دو قطره روغن لیمو را به آب اضافه کنید، این ترکیب با تحریک کبد موجب تخلیه سموم و التهاب ناشی از ان می شود و حساسیت را برطرف می کند.همچنین روغن لیمو برای ضد عفونی کردن خانه، لباس ها و سایر سطوح از آلرژن ها مفید است.
3. درمان خانگی حساسیت فصل پاییز با عسل محلی
نتایج یک مطالعه تصادفی و کنترل شده در سال 2011 در بایگانی بین المللی نشان داد افرادی که عسل مصرف کردند در مقایسه با افرادی که داروهای سنتی آلرژی مصرف کرده بودند، بهتر توانستند علائم آلرژی خود را کنترل کنند و دچار حساسیت پاییزی کمتری هم شدند. زیرا عسل محلی به دلیل وجود مقادیر کمی از گرده محلی می تواند به درمان و کنترل علائم کمک کند و مقاومت بهتری نسبت به گرده ها ایجاد کند. برای کاهش علائم حساسیت پاییزی مصرف 1 تا 2 قاشق سوپ خوری در روز توصیه شده است.
4. درمان خانگی حساسیت فصل پاییز با چای رویبوس
برخی از کاربردهای چای رویبوس درمان سردردهای مزمن، آسم، آلرژی و اگزما عنوان شده است. این چای گیاهی به دلیل عدم وجود کاملا کافئین و مقادیر کم تانین برای مصرف روزانه مناسب است و عوارض جانبی هم در پی ندارد.لازم به ذکر است که این چای گیاهی با افزایش آنتی اکسیدان موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و در نتیجه می تواند به درمان حساسیت پاییزی کمک کند.
5. درمان خانگی حساسیت فصل پاییز با پیاز
وجود بیوفلانوئید به نام کورستین در پیاز موجب کاهش علائم حساسیت پاییزی نظیر خارش، آبریزش چشم، تب و آسم می شود. کورستین موجود در پیاز برای درمان آسم، برونشیت، سینوزیت و آنفولانزا موثر عنوان شده است.برای دستیابی به نتیجه مطلوب توصیه می شود که پیاز را به همراه ویتامین ث دوزهای 2 گرم در روز مصرف نمایید.
قرص حساسیت فصلی پاییز
برای درمان حساسیت فصلی داروهای بدون نسخه در دسترس هستند، اما بهتر است قبل از اینکار به پزشک متخصص مراجعه کنید.با این حال برای درمان حساسیت پاییزی مصرف داروهای ضد حساسیت مفید هستند. این قرص ها شامل سیتریزین، لوراتادین، آنتی هیستامین دکونژستانت و انواع دیگر قرص آنتی هیستامین با نامهای مختلف، موجود در داروخانه ها هستند. این قرص ها به رفع علائمی نظیر عطسه، خارش و آبریزش چشم ها کمک می کنند. اما برای کاهش گرفتگی و احتقان بینی اثربخشی کمی دارند. برای درمان گرفتگی بینی اسپری های داخل بینی موثر هستند.
قویترین قرص ضد حساسیت فصلی
قرص ضد حساسیت سیتریزین و قرص ضد حساسیت لوراتادین جز قوی ترین داروها برای درمان حساسیت فصلی محسوب می شوند.
سخن پایانی:
حساسیت فصلی پاییز با فرا رسیدن فصل پاییز شروع می شود و با علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه،خارش و...همراه است.مصرف برخی داروهای ضد حساسیت، درمان های خانگی و نکاتی که برای کنترل علائم حساسیت پاییزی در این مطلب ارائه کردیم می تواند برای درمان و کاهش علائم حساسیت فصلی موثر باشد.