زخم معده از مشکلات معده می باشد که برای درمان آن می توانید از روش های سنتی و خانگی استفاده کنید، در این مطلب از سلام دنیا درباره درمان زخم معده در خانه، بهترین دمنوش برای زخم معده، درمان قطعی زخم معده با دمنوش شیرین بیان، نعنای کوهی، سنبل الطیب، گل داوودی، یاسمن، رویبوس یا چای قرمز، بومادران، بابونه، درمان زخم معده با طب سنتی،عسل و زردچوبه، سیر، گلاب صحبت خواهیم کرد، لطفا با ما همراه باشید.
درمان زخم معده در خانه
برای درمان زخم معده در خانه استفاده از داروها و دمنوش های گیاهی بهترین راه می باشد، در ادامه با دمنوش های مناسب برای درمان زخم معده آشنا می شویم.
حتما بخوانید: علائم زخم معده چیست و چگونه درمان می شود
بهترین دمنوش برای زخم معده
1. دمنوش کاکوتی
دمنوش کاکوتی از بهترین دمنوش ها برای رفع و بهبود زخم معده می باشد زیرا کاکوتی از خاصیت آنتیبیوتیکی قوی، ضد حساسیت و ضد نفخ خوبی برخوردار می باشد، برای استفاده از این دمنوش سه قاشق کاکوتی و آب احتیاج می باشد که به مدت 30 دقیقه روی حرارت کم دم بگیرد ، سپس از صافی رد کرده و با مقدار کمی عسل بنوشید.
2. دمنوش زرشک
دمنوش زرشک نیز از دمنوش هایی است که برای درمان خانگی زخم معده و روده سفارش شده است، قبل از هرچیز بگوییم که از این دمنوش زنان باردار اصلا مصرف نکنند. برای بهره بردن از دمنوش زرشک از زرشک تازه باید استفاده کنید و به مدت 30دقیقه با آب جوشیده روی حرارت بگذارید تا دم بکشد و آماده شود، این دمنوش را نیز می توانید با عسل ترکیب کنید و بنوشید.
3. دمنوش اسطوخودوس
اسطوخودوس اثری آرام کننده دارد اگر زخم معده شما عصبی است این دمنوش می تواند آن را درمان کند، ترکیب اسطوتودوس، گل گاو زبان و برگ به لیمو نیز می تواند در این روش درمانی موثر باشد ، زنان باردار از این دمنوش مصرف نکنند.
درمان قطعی زخم معده با دمنوش شیرین بیان
ریشه شیرین بیان را می توانید به صورت دمنوش برای درمان زخم معده استفاده کنید زیرا شیرین بیان حاوی آنتی اسیدهای خاصی هستند که باعث سرعت بخشیدن به زخم معده می شود. استفاده از دمنوش شیرین بیان 1 تا 4 ماه می تواند در این درمان موثر عمل کند، به این صورت که ریشه شیرین بیان را پوست و آسیاب کنید و بعد 2 گرم از آسیاب شده شیرین بیان را هر روز با عسل مخلوط کنید و بنوشید.
حتما بخوانید: خواص شیرین بیان برای معده
درمان زخم معده با دمنوش نعنای کوهی
از نعناع کوهی می توانید دمنوشی تهیه کنید تا مشکلات گوارشی خود را درمان کنید، این دمنوش در بهبودی زخم های معده بسیار مفید می باشد، نعنا بخاطر داشتن فلانوئیدهای موجودش سلولهای ایمنی معده را مهار می کند، این سلولها گاز معده را تولید کرده و موجب نفخ در معده میشود.
درمان زخم معده با دمنوش سنبل الطیب
گیاه دارویی سنبل الطیب سرشار از آنتی اکسیدان می باشد، این گیاه کارکرد عضلات را تقویت می بخشد و همچنین اسپاسم دستگاه گوارش را برطرف می کند، به همین دلیل داروی مفیدی برای رفع زخم های معده می باشد.
درمان زخم معده با دمنوش گل داوودی
از داروهای گیاهی که به هضم غذا سرعت می بخشد گل داوودی می باشد، از این گیاه می توانید به عنوان دمنوش با این منظور استفاده کنید مخصوصا بعد از غذاهای دیر هضم. این گیاه زخم های معده را نیز برطرف می کند.
درمان زخم معده با دمنوش یاسمن
اگر تا بحال از خواص دمنوش یاسمن اطلاعاتی نداشتید بهتر است بگوییم که این دمنوش داروی فوق العاده برای زخم معده و ناراحتی های گوارشی می باشد، با نوشیدن یک فنجان دمنوش یاسمن در روز کارکرد دستگاه گوارش شما تقویت شده و از بیماری به دور خواهد ماند.
درمان زخم معده با دمنوش رویبوس یا چای قرمز
دمنوش رویبوس یا در اصل چای قرمز از قدیم برای درمان بیماری ها استفاده می شده است، یکی از مواردی که از دمنوش رویبوس استفاده می کردند برطرف کردن مشکلات گوارشی و التهابات معده بوده است ، امروزه نیز گنجاندن این دمنوش در رژیم غذایی افراد مبتلا به زخم معده می تواند به بهبود آن کمک کند.
حتما بخوانید: خواص دمنوش رویبوس برای لاغری و سلامتی
درمان زخم معده با دمنوش بومادران
دمنوش بومادران برای افراد غیر باردار مناسب می باشد تا از بروز زخم معده جلوگیری کنند، این گیاه به دلیل مزه ناگواری که دارد با لیمو و عسل مصرف می شود. دمنوش بومادران با خاصیت ضدالتهابی که دارد از التهابات معده نیز می کاهد و البته به هضم سریع غذا کمک می کند.
درمان زخم معده با دمنوش بابونه
بابونه از گیاهان آرامش بخش است افراد با داشتن زخم های عصبی معده می توانند از بابونه استفاده کنند، همچنین دمنوش بابونه می تواند از التهابات معده کم کند و زخم معده را درمان کند.
درمان زخم معده با طب سنتی
در طب سنتی علاوه بر نوشیدن دمنوش های گیاهی در درمان زخم معده به این موارد نیز اشاره شده است:
حتما بخوانید: چه میوه هایی برای زخم معده مفید است
- مصرف غذاهای حاوی ویتامین، سبزیجات و غلات سبوسدار
- مواد غذایی پروبیوتیکی که می تواند در درمان زخم معده موثر عمل کنند.
- موارد ممنوعه که موجب می شوند زخم معده تشدید شود نیز پرهیز شود.
- بدون مشورت با پزشک داروی خود را تغییر ندهید.
- از استرس دوری کنید و به پیاده روی و ورزش روزانه بپردازید.
- مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی را ترک کنید.
- استراحت و خواب کافی داشته باشید.
درمان زخم معده با عسل و زردچوبه
زردچوبه از ادویه هایی است که زخم معده و زخمهای ملتهب را درمان می کند. برای بهره بردن از زردچوبه و عسل بهتر است از عسل خالص و زردچوبه تازه استفاده کنید و به نسبت 3 قاشق غذا خوری عسل را با 50 گرم زردچوبه ترکیب کرده و 200 میلی لیتر آب گرم را نیز به آن اضافه کنید . در این معجون می توانید زعفران نیز اضافه کنید به صورت روزانه آن را میل کنید. در این درمان روغن زردچوبه نیز موثر خواهد بود و به بهبود زخم معده کمک می کند.
درمان زخم معده با سیر
سیر هزاران خاصیت دارد که یکی از آنها درمان زخم معده می باشد، اگر از بو و طعم سیر بدتان می آید می تواند از شربت سیر استفاده کنید.
نحوه تهیه شربت سیر:
جوشانده سیر را با هفت قاشق عسل که اگر عسل آویشن تازه باشد بهتر نیز می باشد ترکیب کنید و در روی حرارت کم آن را هم زده تا بصورت شربتی غلیظ دربیاید. این شربت را برای درمان زخم معده روزانه 4 مرتبه و هر بار یک تا دو قاشق میل کنید.
گلاب برای درمان زخم معده
گلاب با خاصیت آرام بخش بودنش و همچنین مسکن اعصاب دارویی طبیعی شناخته شده است.از این دارو در درمان زخم معده عصبی استفاده می شود، البته اگر دارای فشار خون می باشید از خوردن آن صرف نظر کنید و دیگر پیشنهادهای گیاهی آمده در این مطلب را امتحان کنید.
سخن آخر
برای پیشگیری از عارضه زخم معده بهترین کار این است که از استرس و هیجانات کاذب دوری کنید و غذای خود را در محیطی آرام و بدن هیجان میل کنید.