علت وجود خون در مدفوع چیست ؛ علائم و درمان مدفوع خونی

علت وجود خون در مدفوع چیست ؛ علائم و درمان مدفوع خونی خون در مدفوع نشانه چیست ؛ علائم و علت خون در مدفوع چیست ؛ مدفوع خونی سیاه رنگ نشانه چیست ؛ خون در مدفوع بدون درد نشانه چیست و روش های تشخیص و درمان خون در مدفوع در سلام دنیا بخوانید.

مشاهده خون در مدفوع موضوع ترسناکی است (به عنوان "مشکلات مدفوع" شناخته شده است). در صورتی که خون قرمز روشن روی لباس یا دستمال توالت مشاهده کردید، احتمالاً این به دلیل خونریزی مقعدی است. خون در مدفوع معمولاً رنگ سیاه و قیری دارد. هنگامی که در بالای روده بزرگ یا دستگاه گوارش خونریزی رخ می دهد، این خونریزی مدفوع را بسیار تیره می کند. علت وجود خون در مدفوع چیست ؛ علائم، و درمان خون روشن و سیاه در مدفوع در این مطلب سلام دنیا بخوانید.

هر زمان که متوجه وجود خون روی دستمال کاغذی شدید یا فکر می کنید ممکن است خون در مدفوع شما باشد، باید با پزشک خود تماس بگیرید. البته وجود این خون همیشه نشانه سرطان نیست، مهم نیست خونریزی از کدام قسمت ایجاد شده اما بهتر است که فوراً این مشکل را بررسی کنید. همچنین بهتر است بدانید که همه خونریزی‌های مجرای روده باعث وجود خون در مدفوع نمی‌شود که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشد. ممکن است در مدفوع شما خون باشد و شما متوجه نشوید. بنابراین، اگر نشانه ها یا علائم سرطان روده بزرگ را دارید یا بالای 45 سال هستید، با پزشک خود در مورد انجام آزمایش کولونوسکوپی صحبت کنید.


حتما بخوانید: علائم سرطان روده بزرگ چیست


علائم وجود خون در مدفوع

خون موجود در مدفوع می تواند قرمز روشن یا سیاه و شبیه قیر باشد. علائمی که اغلب به همراه وجود خون در مدفوع شما بروز پیدا می کنند عبارتند از:

  • درد شکمی
  • خستگی
  • ضعف
  • تنگی نفس
  • رنگ پریدگی صورت

علائم وجود خون در مدفوع

علت خون در مدفوع (مدفوع خونی نشانه چیست)

مدفوع خونی و اسهال خونی هر دو نشانه سرطان روده بزرگ هستند، از این رو هرگز نباید آنها را نادیده گرفت. چون هرچه این بیماری زودتر تشخیص داده شود، گزینه های درمانی موثرتر خواهند بود. سایر علل که باعث وجود خون در مدفوع می شوند، عبارت اند از:

خون روشن در مدفوع نشانه چیست

هموروئید:

هموروئید، که به عنوان بواسیر شناخته می شود، رگ های خونی متورم در راست روده هستند. آنها اغلب باعث خارش یا احساس سوزش می شوند و ممکن است دچار خونریزی شوند. خونی که به علت بیماری هموروئید دیده می شود معمولا قرمز روشن است.


حتما بخوانید: بهترین درمان های خانگی بواسیر یا همورئید


رابطه جنسی مقعدی و بیماری های مقاربتی:

آسیب به مقعد در اثر عفونت های مقاربتی (STIs) یا رابطه جنسی مقعدی می تواند باعث خونریزی در راست روده شود. این خون معمولا قرمز روشن است.

خون در مدفوع بدون درد نشانه چیست

دیورتیکول :

دیورتیکول ها کیسه های کوچک یا برآمدگی در پوشش داخلی روده هستند. آنها ممکن است دچار عفونت و باعث بروز درد شود و اگر پاره شوند باعث خونریزی می شوند. در برخی موارد، دیورتیکول بدون درد حتی ممکن است خونریزی قابل توجهی وجود داشته باشد.

آنژیودیسپلازی:

آنژیودیسپلازی خونریزی مقعدی است که در اثر رگ های خونی غیر طبیعی در دستگاه گوارش ایجاد می شود. اغلب افراد مسن دچار این مشکل می شوند و معمولاً باعث درد نمی‌شود.

خون در مدفوع بدون درد نشانه چیست

گاستروانتریت:

گاستروانتریت یک عفونت در معده یا روده است که توسط یک ویروس یا باکتری، مانند نوروویروس یا مسمومیت غذایی ایجاد می شود. گاستروانتریت می تواند منجر به اسهال خونی شود. همچنین حالت تهوع و استفراغ نیز ممکن است رخ دهد.


حتما بخوانید: درمان خانگی آنفولانزای معده یا عفونت معده


پولیپ روده:

پولیپ ها توده های سلولی هستند که می توانند در پوشش روده بزرگ و راست روده ایجاد شوند. پولیپ ها همیشه باعث بروز مشکل نمی شوند، اما اگر برداشته نشوند، می توانند به سرطان تبدیل شوند. همچنین ممکن است در حین اجابت مزاج کمی دچار خونریزی شوند.

فیستول مقعدی:

فیستول مقعدی یک ترک یا چین پوستی است که بین مقعد و کانال مقعد ایجاد می شود. آنها می توانند بسیار دردناک باشند و ممکن است دچار خونریزی شوند.

بیماری التهابی روده (IBD):

بیماری هایی مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو (بیماری های التهابی IBD) می تواند باعث بروز علائم زیادی از جمله اسهال خونی شوند.

داروهای ضد انعقاد:

داروهای ضد انعقاد که به عنوان رقیق کننده های خون نیز شناخته می شوند، گاهی اوقات می توانند باعث خونریزی داخلی شوند که ممکن است در مدفوع دیده شود. این خون به طور معمول باعث تغییر رنگ مدفوع به رنگ سیاه و قیری می شود.

علت خون در مدفوع چیست

تشخیص وجود خون در مدفوع

در صورت مشاهده خون در مدفوع، پزشک باید شما را معاینه کند. در طول یک معاینه فیزیکی، پزشک سوالاتی را می پرسد تا محل خونریزی را تعیین کند. اگر خون قرمز روشن یا مایل به قرمز باشد، می تواند نشان دهنده یک مشکل در دستگاه گوارش مانند هموروئید باشد. اگر خون سیاه یا قیری باشد، می تواند نشان دهنده زخم یا سایر بیماری های دستگاه گوارش فوقانی باشد.

برای تایید تشخیص، پزشک ممکن است یک سری اقدامات تشخیصی از جمله موارد زیر را انجام دهد:

  • آزمایش هموکولت: این آزمایش ساده ممکن است خون پنهان در مدفوع شما را تشخیص دهد، اما نمی تواند علت خونریزی را مشخص کند.
  • ازوفاگوگاسترودئودنوسکوپی یا آندوسکوپی از دستگاه فوقانی گوارش (EGD): در طی این روش، پزشک یک آندوسکوپ را برای تعیین منبع خونریزی وارد معده می کند.
  • شستشوی معده: این روش به تعیین محل خونریزی کمک می کند. در طی این روش، محتویات معده برداشته می شود تا مشخص شود که آیا معده دچار خونریزی شده است یا خیر، در صورتی که شواهدی از خونریزی در معده وجود نداشته باشد، علت خونریزی احتمالاً مربوط به قسمت تحتانی دستگاه گوارش است.
  • کولونوسکوپی: پزشک شما برای مشاهده روده و گرفتن نمونه‌های بافتی برای نمونه برداری، یک اسکوپ را وارد راست روده شما می‌کند.

حتما بخوانید: 5 بیماری قابل تشخیص با کولونوسکوپی


  • انتروسکوپی: این روش روده کوچک را از لحاظ وجود هر گونه ناهنجاری بررسی می کند. پزشک شما لوله ای که دوربینی به آن وصل شده از طریق دهان یا راست روده به قسمت فوقانی یا تحتانی دستگاه گوارش وارد می کند، همانطور که دوربین از دستگاه گوارشی عبور می کند، برای کمک به تشخیص محل خونریزی، از این نواحی عکس می گیرد.
  • باریم اشعه ایکس: باریم بلعیده می شود یا وارد راست روده می شود، این کار به نشان دادن سیستم گوارش موقع تصویربرداری با اشعه ایکس کمک می کند.
  • آنژیوگرافی: این روش می تواند محل خونریزی را در دستگاه گوارش تعیین کند. در طی این روش، رنگ به داخل ورید تزریق می‌شود تا رگ‌ها در عکس‌برداری با اشعه ایکس یا سی‌تی اسکن مشخص شوند.

عوامل خطر برای خون در مدفوع

در صورت ابتلا به شرایط زیر احتمال وجود خون در مدفوع بیشتر می شود:

  • سابقه خونریزی معده یا هموروئید
  • داشتن زخم های گوارشی قدیمی (زخم های باز در دستگاه گوارش فوقانی)
  • بیماری التهابی روده تشخیص داده نشده یا تشخیص داده شده
  • یک خطر ژنتیکی و زمینه قبلی برای ابتلا به سرطان روده بزرگ یا سرطان دستگاه گوارش فوقانی

درمان خون در مدفوع

درمان اولیه برای وجود خون در مدفوع، قطع خونریزی است. هنگامی که خونریزی متوقف شد، پزشک برنامه ای برای درمان علت خونریزی ایجاد می کند. بسته به علت خونریزی، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • داروها: آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد التهاب ها یا داروهای سرکوب کننده اسید معده معمولاً برای توقف خونریزی مقعدی تجویز می شوند.
  • جراحی: ممکن است برای ترمیم یا برداشتن ناهنجاری های دستگاه گوارش مورد نیاز باشد.

درمان خون در مدفوع

منتظر نمانید و غربالگری را انجام دهید

اگر در مدفوع شما خون وجود داشته باشد یا بعد از اجابت مزاج متوجه خون درون توالت یا روی دستمال توالت شدید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. منتظر نمانید تا ببینید که این خونریزی خود به خود از بین می رود یا خیر.

و اگر بیشتر از 45 سال سن دارید، چه عوامل خطری داشته باشید چه نداشته باشید، توصیه می کنیم برای انجام کولونوسکوپی برنامه ریزی کنید. اگر عوامل خطر، مانند سابقه خانوادگی یا برخی از سندرم های ارثی سرطان روده بزرگ دارید، ممکن است زودتر به کولونوسکوپی خود نیاز داشته باشید. از پزشک خود درمورد زمان مناسب انجام این آزمایش سوال بپرسید.


مقالات مرتبط:

بعد از کولونوسکوپی چه غذاهایی بخوریم؟

علت دفع پروتئین در ادرار [پروتئینوری] چیست

از
4
رای