علائم کیست سینه، انواع و روش های درمان آن

علائم کیست سینه، انواع و روش های درمان آن کیست های سینه، کیسه های پر از مایع داخل سینه و معمولا غیر سرطانی (خوش خیم) هستند. علائم کیست سینه می تواند شامل: درد یا حساسیت سینه، ترشحات نوک سینه و ... باشد. علت کیست پستان و روش درمان آن را در سلام دنیا بخوانید.

کیست سینه اغلب شبیه انگور یا بادکنک پر از آب است، اما گاهی اوقات کیست پستان سفت می شود. اگرچه کیست سینه در زنان در هر سنی دیده می‌شود، اما در زنان قبل از یائسگی، معمولاً زیر 50 سال، شایع‌تر است. ما در این مطلب سلام دنیا، درباره اینکه کیست سینه چیست و چه علائمی دارند، راه های تشخیص و درمان کیست پستان را برای شما بیان کردیم. با ما همراه باشید.

کیست سینه چیست

کیست های سینه کیسه های پر از مایع داخل سینه هستند. معمولا غیر سرطانی (خوش خیم) هستند. ممکن است یک یا چند کیست سینه داشته باشید. کیست سینه اغلب شبیه انگور یا بادکنک پر از آب است، اما گاهی اوقات کیست سینه سفت می شود. کیست سینه نیازی به درمان ندارد مگر اینکه کیست بزرگ و دردناک یا اذیت کننده باشد. در این صورت، تخلیه مایع از کیست سینه می تواند علائم را کاهش دهد. اگرچه کیست سینه در زنان در هر سنی دیده می‌شود، اما در زنان قبل از یائسگی، معمولاً زیر 50 سال، شایع‌تر است. اما در زنان در هر سنی می‌توان آن را یافت. کیست‌های سینه معمولاً در زنان یائسه‌ای که هورمون‌ درمانی می‌کنند نیز رخ می‌دهد.

علائم کیست سینه

کیست سینه ممکن است در یک یا هر دو سینه دیده شود. علائم و نشانه های کیست سینه عبارتند از:

  • یک توده صاف و به راحتی قابل جابجایی گرد یا بیضی شکل که ممکن است لبه های صافی داشته باشد - که معمولاً، هرچند نه همیشه، نشان دهنده خوش خیم بودن آن است.
  • ترشحات نوک سینه که ممکن است شفاف، زرد، به رنگ نی یا قهوه ای تیره باشد
  • درد یا حساسیت سینه در ناحیه توده سینه
  • افزایش اندازه توده سینه و حساسیت سینه درست قبل از پریود
  • کاهش اندازه توده سینه و رفع سایر علائم بعد از پریود

داشتن کیست سینه خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهد. اما داشتن کیست ممکن است پیدا کردن توده های جدید پستان یا سایر تغییراتی که ممکن است نیاز به ارزیابی توسط پزشک داشته باشد را دشوارتر کند. سینه‌های شما ممکن است هنگام قاعدگی احساس برآمدگی و درد داشته باشند، بنابراین مهم است که با احساس در سینه‌های خود در طول چرخه قاعدگی آشنا باشید تا از تغییرات غیر معمول مطلع شوید.


حتما بخوانید: علت درد سینه قبل از پریود


چه زمانی باید برای کیست سینه به پزشک مراجعه کرد

بافت نرمال سینه اغلب به صورت توده ای یا گره ای احساس می شود. اما اگر احساس کردید یک توده جدید در سینه دارید که از بین نمی رود، بزرگتر می شود یا بعد از یک یا دو سیکل قاعدگی باقی می ماند، فوراً به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر تغییرات پوستی جدیدی در یک یا هر دو سینه خود داشتید به پزشک مراجعه کنید.

کیست سینه چیست

علت بروز کیست سینه

هر یک از سینه‌های شما شامل لوب‌هایی از بافت غده‌ای است که مانند گلبرگ‌های گل مروارید چیده شده‌اند. لوب ها به لوبول های کوچکتری تقسیم می شوند که در دوران بارداری و شیردهی شیر تولید می کنند. بافت حمایتی که به سینه شکل می دهد از بافت چربی و بافت همبند فیبری تشکیل شده است. کیست های سینه در نتیجه تجمع مایع در داخل غدد سینه ایجاد می شوند.

انواع کیست سینه

کیست های سینه را می توان بر اساس اندازه آنها تعریف کرد:

  • میکروکیست‌ها: ممکن است در طول آزمایش‌های تصویربرداری مانند ماموگرافی یا سونوگرافی دیده شوند، اما کوچک‌تر از آن هستند که احساس شوند.
  • ماکروسیست ها: به اندازه کافی بزرگ هستند که قابل لمس باشند و می توانند به قطر حدود 1 تا 2 اینچ (2.5 تا 5 سانتی متر) رشد کنند.

متخصصان دقیقاً نمی دانند چه چیزی باعث ایجاد کیست سینه می شود. اما ممکن است در نتیجه تغییرات هورمونی ناشی از قاعدگی ماهانه ایجاد شوند.

تشخیص کیست پستان

تشخیص کیست پستان معمولاً شامل معاینه پستان است. آزمایشات تصویربرداری، مانند سونوگرافی سینه یا ماموگرافی؛ و احتمالا آسپیراسیون با سوزن ظریف یا بیوپسی پستان.

1. معاینه پستان

پس از بحث در مورد علائم و سابقه سلامتی شما، پزشک شما توده پستان را به صورت فیزیکی معاینه می کند و هرگونه ناهنجاری دیگر پستان را بررسی می کند. از آنجایی که پزشک شما به تنهایی از طریق معاینه بالینی پستان نمی تواند تشخیص دهد که توده سینه کیست است یا خیر، به آزمایش دیگری نیاز خواهید داشت. این معمولا یک آزمایش تصویربرداری یا آسپیراسیون با سوزن ظریف است.

2. تست های تصویربرداری

آزمایشات مورد نیاز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

3. ماموگرافی

کیست های بزرگ و خوشه های کیست های کوچک معمولاً با ماموگرافی قابل مشاهده هستند. اما مشاهده میکروکیست ها در ماموگرافی دشوار یا غیرممکن است.


حتما بخوانید: ماموگرافی چیست


4. سونوگرافی سینه

این آزمایش می تواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دهد که توده سینه پر از مایع است یا جامد. یک ناحیه پر از مایع معمولاً نشان دهنده کیست سینه است. توده جامد به احتمال زیاد یک توده غیرسرطانی مانند فیبروآدنوم است، اما توده های جامد می توانند سرطان هم باشند.

پزشک شما ممکن است بیوپسی را برای ارزیابی بیشتر توده ای که جامد به نظر می رسد توصیه کند. اگر پزشک شما به راحتی توده سینه را احساس کند، ممکن است آزمایشات تصویربرداری را نادیده بگیرد و برای تخلیه مایع و فروپاشی کیست، آسپیراسیون با سوزن ظریف انجام دهد.

علت بروز کیست سینه

5. آسپیراسیون با سوزن ظریف

در طول آسپیراسیون با سوزن ظریف، پزشک یک سوزن نازک را در توده سینه وارد می کند و سعی می کند مایع را خارج کند. اغلب، آسپیراسیون با سوزن ظریف با استفاده از سونوگرافی برای هدایت دقیق محل قرار دادن سوزن انجام می شود. اگر مایع بیرون بیاید و توده پستان از بین برود، پزشک می تواند فوراً کیست پستان را تشخیص دهد.

  • اگر مایع خونی نیست و ظاهری به رنگ نی دارد و توده سینه ناپدید می شود، نیازی به آزمایش یا درمان بیشتری ندارید.
  • اگر مایع خونی به نظر برسد یا توده سینه از بین نرود، پزشک شما ممکن است نمونه‌ای از مایع را برای آزمایش آزمایشگاهی بفرستد و شما را به یک جراح پستان یا رادیولوژیست (پزشکی که برای انجام معاینات و روش‌های تصویربرداری آموزش دیده است) ارجاع دهد.
  • اگر مایعی خارج نشود، پزشک احتمالاً آزمایش تصویربرداری مانند ماموگرافی تشخیصی یا سونوگرافی را توصیه می کند.
  • مایع یا توده سینه که پس از آسپیراسیون ناپدید نمی شود، نشان می دهد که توده سینه - یا حداقل بخشی از آن - جامد است. نمونه ای از بافت ممکن است برای بررسی سرطان برداشته شود.

درمان کیست سینه

برای کیست های ساده پستان - آنهایی که پر از مایع هستند و هیچ علامتی ایجاد نمی کنند - که در سونوگرافی پستان یا پس از آسپیراسیون با سوزن ظریف تایید می شوند، هیچ درمانی لازم نیست. بسیاری از کیست ها بدون درمان ناپدید می شوند. اگر کیست باقی ماند، سفت‌تر شد یا متوجه تغییرات پوستی روی پوست روی کیست شدید، با پزشک خود مشورت کنید.

1. آسپیراسیون با سوزن ظریف

در صورتی که بتوان در طول عمل تمام مایع را از کیست خارج کرد و سپس توده سینه ناپدید شد و علائم برطرف شد، ممکن است از آسپیراسیون با سوزن ظریف برای تشخیص و درمان کیست پستان استفاده شود. با این حال، برای برخی از کیست‌های سینه، ممکن است نیاز به تخلیه بیش از یک بار مایعات داشته باشید. کیست های عود کننده یا جدید شایع هستند. اگر کیست سینه طی دو تا سه دوره قاعدگی ادامه پیدا کرد و بزرگتر شد، برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

2. استفاده از هورمون

استفاده از قرص های ضد بارداری (داروهای ضد بارداری خوراکی) برای تنظیم چرخه های قاعدگی ممکن است به کاهش عود کیست پستان کمک کند. اما به دلیل عوارض جانبی قابل توجه احتمالی، قرص های ضد بارداری یا سایر هورمون درمانی، مانند تاموکسیفن، معمولا فقط برای زنان با علائم شدید توصیه می شود. قطع هورمون درمانی پس از یائسگی نیز ممکن است به پیشگیری از کیست پستان کمک کند.

3. عمل جراحي

جراحی برای برداشتن کیست پستان فقط در شرایط غیر معمول ضروری است. اگر کیست سینه ناراحت کننده ماه به ماه عود کند یا اگر کیست سینه حاوی مایع خونی باشد یا علائم نگران کننده دیگری را نشان دهد، ممکن است عمل جراحی در نظر گرفته شود.

شیوه زندگی و درمان های خانگی کیست پستان

برای به حداقل رساندن ناراحتی مرتبط با کیست سینه، ممکن است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • یک سوتین حمایتی بپوشید. حمایت از سینه‌ها با سوتین‌های متناسب ممکن است به کاهش ناراحتی کمک کند.
  • کمپرس استفاده کنید. یک کمپرس گرم یا یک کیسه یخ می تواند به تسکین درد کمک کند.
  • از کافئین اجتناب کنید. مطالعات ارتباطی بین کافئین و کیست سینه نشان نداده اند. برخی از زنان پس از حذف کافئین از رژیم غذایی خود شاهد تسکین علائم هستند. کاهش یا حذف کافئین - در نوشیدنی ها، و همچنین در غذاهایی مانند شکلات - را در نظر بگیرید تا ببینید آیا علائم شما بهبود می یابد یا خیر.
  • در صورت توصیه پزشک، داروهای مسکن بدون نسخه را امتحان کنید. برخی از انواع درد سینه ممکن است با استفاده از استامینوفن (تیلنول، سایرین) یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین IB، دیگران) یا ناپروکسن سدیم (Aleve، دیگران) کاهش یابد.

حتما بخوانید: علت و درمان پستان فيبروكيستيک


درمان کیست سینه

طب جایگزین

با پزشک خود در مورد هر نوع ویتامین، داروهای گیاهی یا سایر مکمل های غذایی که مصرف می کنید یا در فکر مصرف آن هستید، مشورت کنید. هیچ مدرکی مبنی بر کمک به علائم کیست سینه وجود ندارد و ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.

آماده شدن برای قرار ملاقات

احتمالاً برای ارزیابی توده‌های جدید پستان یا تغییرات در سینه‌ها به پزشک مراجعه خواهید کرد. ممکن است بر اساس معاینه بالینی پستان یا یافته های آزمایش تصویربرداری به یک متخصص سلامت پستان ارجاع داده شوید.

آنچه شما می توانید انجام دهید

اولین ارزیابی بر سابقه پزشکی شما متمرکز است. شما در مورد علائم خود، ارتباط آنها با چرخه قاعدگی و هر اطلاعات مرتبط دیگری صحبت خواهید کرد. برای آماده شدن برای این بحث، فهرست هایی تهیه کنید که شامل موارد زیر است:

  • همه علائم شما، حتی اگر به نظر بی ارتباط با دلیل قرار ملاقات شما باشد
  • اطلاعات شخصی کلیدی، از جمله استرس های عمده یا تغییرات اخیر زندگی
  • تمام داروها، ویتامین ها، داروهای گیاهی و مکمل هایی که به طور منظم مصرف می کنید
  • سوالاتی که باید از پزشک خود بپرسید، از مهم ترین تا کم اهمیت ترین تا مطمئن شوید که نکاتی را که بیشتر نگران آن هستید را پوشش می دهید.
سوالات اساسی که باید از پزشک بپرسید عبارتند از:
  • چه چیزی ممکن است باعث علائم من شود؟
  • آیا داشتن کیست خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؟
  • به چه نوع آزمایشاتی نیاز دارم؟
  • آیا به درمان نیاز خواهم داشت؟ اگر چنین است، چه درمان هایی در دسترس است؟
  • آیا محدودیتی وجود دارد که باید رعایت کنم؟
  • آیا راهنماهای چاپی وجود دارد که بتوانم به خانه ببرم؟ چه وب سایت هایی را پیشنهاد می کنید؟
  • هر زمان که چیزی متوجه نشدید از پرسیدن سوال دریغ نکنید.
چیزی که باید از پزشک انتظار داشته باشید

برای پاسخ به سوالاتی که ممکن است پزشک شما بپرسد، آماده باشید، مانند:

  • اولین بار چه زمانی متوجه کیست یا توده سینه شدید؟
  • آیا متوجه تغییر در اندازه کیست یا توده سینه شده اید؟
  • چه علائمی را تجربه کرده اید و چه مدت است که آنها را داشته اید؟
  • آیا علائم شما در یک یا هر دو سینه ظاهر می شود؟
  • آیا علائمی در طول زمان تغییر کرده است؟
  • آیا سینه درد دارید؟ اگر چنین است، شدت آن چقدر است؟
  • ترشح از نوک پستان دارید؟ اگر چنین است، آیا در یک یا هر دو سینه رخ می دهد؟
  • سیکل قاعدگی شما چه تاثیری بر کیست یا توده سینه دارد؟
  • آخرین ماموگرافی شما چه زمانی بود؟
  • آیا سابقه خانوادگی کیست یا توده سینه دارید؟
  • آیا قبلاً کیست یا توده سینه، بیوپسی سینه یا سرطان سینه داشته اید؟
سخن آخر

بافت نرمال سینه اغلب به صورت توده ای یا گره ای احساس می شود. اما اگر احساس کردید یک توده جدید در سینه دارید که از بین نمی رود، بزرگتر می شود یا بعد از یک یا دو سیکل قاعدگی باقی می ماند، فوراً به پزشک مراجعه کنید. امیدوارم این مقاله درباره علائم کیست سینه و راه های درمان آن برای شما مفید بوده باشد. می توانید سوالات خود را درباره کیست پستان با ما در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

14 علت درد پستان در زنان و روش های درمان آن

8 تکنیک حیرت انگیز برای روشن کردن رنگ نوک سینه ها

از
3
رای