آیا با وجود پریود شدن احتمال بارداری همزمان هست

آیا با وجود پریود شدن احتمال بارداری همزمان هست خون ریزی در دوران بارداری میتواند نگران کننده باشد هرچند همیشه نشان دهنده ایجاد مشکل نیست. خون ریزی در سه ماهه اول بارداری در بین زنان رایج است. آیا پریودی در ماه اول بارداری امکان دارد یا نه در سلام دنیا بخوانید.

در طول قاعدگی، دیواره هایی که برای حالت بارداری در رحم تشکیل شده است، تراشیده می شوند. در حالی که ممکن است زنان در دوران بارداری دچار خونریزی رحمی شوند، اما این خونریزی به دلیل قاعدگی نمی باشد. آیا در زمان حاملگی پریود اتفاق می افتد؟ ، آیا با وجود پریود شدن احتمال بارداری هست؟ در این مقاله از بخش بارداری و نوزاد سلام دنیا، ما بررسی کاملی درباره دوره قاعدگی و بارداری انجام داده و سایر عوامل بالقوه ایجاد خونریزی در دوران بارداری را بررسی می نماییم.

آیا با وجود پریود شدن احتمال بارداری هست (بارداری و پریودی همزمان)

وقتی یک زن باردار است، روند تخمک گذاری را ادامه نداده و دچار قاعدگی نخواهد شد. قاعدگی تنها در صورتی روی می دهد که زن باردار نباشد. هرچند امکان دارد زنان در دوران بارداری دچار کمی خونریزی شوند اما این خونریزی به دلیل قاعدگی نمی باشد. بعضی زنان همچنین در دوران شیردهی نیز دچار توقف روند قاعدگی می شوند. با این وجود، معمولاً کمی پس از تولد نوزاد، روند تخمک گذاری از سر گرفته می شود. در نتیجه، پزشکان استفاده از بعضی روشهای کنترل بارداری را در دوران شیردهی در صورتی که فرد مایل به بارداری مجدد نمی باشد، توصیه می نمایند.چرخه قاعدگی برای تسهیل روند بارداری صورت می پذیرد. این چرخه در اولین روز دوره قاعدگی فرد شروع شده و با اولین روز دوره بعدی قاعدگی وی خاتمه می یابد.


حتما بخوانید: تخمک گذاری چیست؟


پریود شدن در زمان حاملگی

تخمک گذاری یعنی زمانی که تخمدان یک تخمک آزاد می کند، در میانه این چرخه صورت می پذیرد. تخمک تنها برای مدت 12 الی 24 ساعت پس از تخمک گذاری در دسترس خواهد بود. اگر سلولهای اسپرم در این مدت حضور داشته و بتوانند تخمک را بارور نمایند، تخمک خودش را در داخل رحم جای خواهد داده و بارداری صورت خواهد پذیرفت. اگر باروری صورت نپذیرد، قاعدگی روی خواهد داد و بدن دیواره داخلی رحم را خواهد تراشید تا بتواند برای چرخه بعدی یک دیواره جدید تولید نماید. 

سایر عوامل بروز خونریزی در دوران بارداری

هرچند زنان در دوران بارداری چرخه قاعدگی نخواهند داشت، اما ممکن است گاهی اوقات دچار خونریزی شوند.هرچند خونریزی الزاماً نشانه بروز یک مشکل زمینه ای نمی باشد، لازم است که عوامل بالقوه بروز آن و زمان مناسب برای مراجعه به پزشک را درک نمایید.

بروز خونریزی در سه ماهه اول بارداری (پریودی در ماه اول بارداری)

خونریزی معمولاً در سه ماهه اول بارداری مرسوم تر است. بعضی لکه بینی های خفیف ممکن است در زمان شکل گرفتن جفت در داخل رحم مشاهده گردد.زنان همچنین ممکن است دچار تغییرات در سلولهای دهانه رحم در دوران بارداری شوند که این امر نیز می تواند باعث بروز خونریزی های خفیف بویژه پس از رابطه جنسی شود.

سایر عوامل بروز خونریزی در سه ماهه اول بارداری عبارتند از:

  • بارداری خارج از رحم که یک مورد اورژانسی محسوب می شود.
  • عفونت
  • سقط جنین یا از دست دادن بارداری
  • خونریزی زیرکوریونی که هماتوم زیرکوریونی نیز نامیده می شود و هنگامی است که خونریزی بین دیواره رحم و جفت روی می دهد.
  • بیماری تروفوبلاستیک حاملگی (GTD) که وضعیتی بسیار نادر است که می تواند بارداری را با ایجاد یک تومور که ممکن است حاوی بافت غیرعادی جنینی باشد، شبیه سازی کند.

آیا ممکن است در ماه اول بارداری پریود شویم؟

بروز خونریزی پس از 20 هفته بعد از بارداری

عوامل بروز خونریزی در مراحل بعدی بارداری عبارتند از:

معاینه دهانه رحمی:

پزشک ممکن است بخواهد دهانه رحم را برای وجود هر وضعیت غیرعادی معاینه نماید. این روال ممکن است باعث بروز کمی خونریزی شود.

جفت سرراهی:

این وضعیت وقتی روی می دهد که جفت یک زن در نزدیکی یا بر روی دهانه رحم شکل بگیرد.

زایمان زودرس:

در هنگام زایمان، دهانه رحم باز شده و رحم منقبض می شود تا به حرکت جنین به سمت بیرون کمک کند. این امر می تواند باعث کمی خونریزی شود.


حتما بخوانید:  علائم زایمان زودرس و راه جلوگیری از آن


رابطه جنسی:

درحالی که بسیاری از زنان می توانند در دوران بارداری به داشتن رابطه جنسی ادامه دهند (مگر با توصیه پزشک)، ممکن است به دلیل حساسیت بیشتر بافت های واژنی و دهانه رحمی در این مدت، دچار کمی خونریزی یا لکه بینی شوند.

پارگی رحم:

این وضعیت وقتی روی می دهد که در طی زایمان رحم دچار پارگی می شود که یک وضعیت اورژانسی است. این وضعیت نادر است اما اگر یک زن قبلاً عمل سزارین یا جراحی در ناحیه رحم انجام داده باشد، شانس بروز آن بیشتر خواهد بود.

جدا شدن جفت:

این وضعیتی است که در آن جفت شروع به جدا شدن از رحم قبل از زمان تولد نوزاد می نماید. این نیز یک وضعیت اورژانسی محسوب می شود.اگر زنی در هر مرحله از بارداری دچار خونریزی شده و در این باره نگران باشد، باید به رنگ، میزان و غلظت خونریزی توجه کرده و سپس به پزشک مراجعه نماید.

علائم بارداری همزمان با پریود


حتما بخوانید: درد زانو در دوران بارداری، علل و درمان آن


علائم بارداری همزمان با پریود، چه موقع به پزشک مراجعه نمایید؟

اگر علائم دیگری علاوه بر خونریزی دارید، باید بلافاصله به پزشک یا مرکز اورژانس مراجعه نمایید که عبارتند از:

  • درد و گرفتگی ماهیچه ها
  • سرگیجه یا غش
  • خونریزی شدید یا خروج لخته خونی
  • درد شدید در ناحیه شکم و لگن

همچنین زنان در صورت مشاهده خونریزی به رنگ روشن و خیس شدن نوار بهداشتی باید به پزشک مراجعه نمایند.خونریزی واژنی و درد لگنی در اوایل بارداری ممکن است نشانه بارداری خارج از رحم باشد بویژه اگر این علائم قبل از سونوگرافی اولیه روی دهند. هر زنی که به بارداری خارج رحم مشکوک باشد، باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه نماید.اگر زنی دچار خونریزی شده و علائم زایمان زودرس دارد که زایمان قبل از 37 هفته بارداری می باشد، باید به پزشک یا اورژانس مراجعه کند. این علائم ممکن است شامل درد مداوم در قسمت پایین کمر، گرفتگی ماهیچه های شکمی و انقباضات عضلانی مداوم باشد.

تفاوت خونریزی بارداری با پریود

خونریزی در دوران بارداری نشان دهنده دوره قاعدگی در یک زن نمی باشد. گاهی اوقات خونریزی می تواند در نتیجه تغییرات مداوم در بدن در دوران بارداری روی دهد. خونریزی شدید ممکن است نشان دهنده یک مساله جدی باشد که نیازمند درمان است. اگر زنی دچار خونریزی در دوران بارداری گردید، باید برای کسب راهنمایی در خصوص پریود شدن در زمان حاملگی با پزشک مشورت نماید.


مقالات مرتبط:

روش و نکات مهم حمام کردن در دوران بارداری و دمای مناسب آب

علل هوس غذایی (ویار) بارداری: انواع، زمان شروع و جنسیت جنین

نداشتن حالت تهوع در بارداری نشانه دهنده پسر است یا دختر؟

از
12
رای