خستگی و بی حالی در برخی افراد به صورت مقطعی و مشخص است اما بعضی ها هستند که مدام و برای مدت طولانی احساس خستگی دارند، در این مطلب از سلام دنیا درباره علت بی حالی بدن کمبود کدام ویتامین است؟ علت خستگی و بی حوصلگی در زنان، علت بی حالی و خستگی مداوم، درمان بی حالی و کسالت، دمنوش برای رفع خستگی و بی حالی، داروی گیاهی برای رفع خستگی و بی حالی، قرص ویتامین برای رفع خستگی صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
علت بی حالی بدن کمبود کدام ویتامین است
بی حالی و خستگی در افراد همیشه بخاطر کمبود خواب و یا تحرک زیاد و فعالیت نمی باشد کمبود برخی از ویتامین ها نیز می تواند این حالت را بدن ایجاد کند، ویتامین هایی که کمبود آنها ایجاد خستگی و کمبود انرژی می شود عبارتند از:
- کمبود ویتامین C: زمانی که بدن با کمبود ویتامین C مواجه می شود سیستم ایمنی بدن تضعیف شده بدن دیگر نمی تواند این ویتامین را تامین کند، با مصرف مواد غذایی ویتامین C ان را بدست آورید.
- کمبود ویتامین D: کمبود این ویتامین در بدن ایجاد خستگی و درد در استخوان ها می کند،با مصرف قرص های ویتامین D به استحکام استخوان ها کمک کرده و خود را سرحال کنید.
- کمبود آهن: اینکه همیشه افرادی که کم خونی دارند فقر آهن دارند درست نیست، کمبود آهن در افراد باعث ضعف، خستگی و افت رشد شناختی نیز می شود.
حتما بخوانید: برای کم خونی چی بخوریم
- کمبود منیزیم: این عنصر در حبوبات ، آجیل و غلات سبوس دار به شما کمک می کند تا به رفع ضعف و خستگی و گزگز اندام های بدنتان بپردازید.
- کمبود ویتامین های گروه B: ویتامین های B کمپلکس که شامل ( B1، B6 و B12 ) می باشند انرژی را به بدن شما هدیه می کنند که کمبودشان شما را بی حال و بی اشتها می کنند.
- کمبود کوآنزیم Q10: این آنزیم نوعی آنزیمی طبیعی در بدن می باشد که در قلب ، کبد ، پانکراس و کلیه ها موجود است. که مقدار انرژی بدن را بالا می برد و به رفع خستگی کمک می کند.
علت خستگی و بی حوصلگی در زنان
شاید این طور دیده باشید که زنان بیشتر از مردان دچار خستگی و بی حوصلگی می شوند و همیشه این به این دلیل نیست که کار بیشتری انجام داده اند گاهی دلایل دیگری نیز دارد که به مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
- کمبود ویتامین: کمبود آهن، فولیک اسید یا ویتامین B12 می تواند از مهمترین دلایل خستگی در زنان باشد که با تامین آنها می توانند این حالت را از خود دور کنند.
- مصرف کافئین زیاد: برخی از زنان در هنگام انجام کار و رفع خستگی خود به مصرف چای و قهوه فراوان روی می آورند که علاوه بر رفع نشدن خستگی به خاطر دریافت بیش از حد کافئین بی حالتر و بی حوصله تر نیز خواهند شد.
- مصرف غذای آلرژی زا: خوردن اینگونه غذاها در افراد خستگی بهمراه می آورد و آنها را بی حال می کند که با شناخت و قطع مصرف آنها می توانند خود را سرحال کنند.
- کم کاری تیروئید: زنان با انجام آزمایش به کم کاری تیروئید خود پی خواهند برد و علت خستگی خود را درمی یابند، هورمون تیروئید که کارش کنترل سوخت و ساز بدن می باشد در صورت کم کار شدن سوخت و ساز را کم می کند و موجب افسردگی ، تنبلی و کم تحرکی ، پف آلودگی سر و صورت، چهره زرد رنگ می شود.
حتما بخوانید: بهترین درمان خانگی و گیاهی برای کم کاری تیروئید
- کم خونی: کمبود هموگلوبین و کم خونی یکی دیگر از دلایل خستگی می باشد که زنان در طول ماه با از دست دادن خون بدنشان بیشتر در مستعد به این عارضه می باشند.
- عفونت دستگاه ادراری؛ صورت تکرر و سوزش ادارار می تواند یکی از دلایل عفونت دستگاه ادراری باشد که با انجام آزمایش پی به آن خواهید برد و با مصرف آنتی بیوتیک ها می توان ان را درمان کرد تا به رفع خستگی کمک کنید.
- آپنه در خواب؛ تنگی نفس در خواب که همان آپنه می باشد موجب اختلال خواب شده و باعث می شود که فرد خواب راحتی در شب نداشته باشد و در طول روز احساس خستگی کند که از دلایل ایجاد این عارضه مصرف سیگار و چاقی می باشد.
- بیماری قلبی؛ مشکلات قلبی در زمان انجام کارهای روزانه خود را بروز می دهند، که برای رفع این مشکل از پزشک قلب و عروق کمک بخواهید.
علت بی حالی و خستگی مداوم
همانطور که تا اینجا عنوان کردیم بی حاالی و خستگی دلایلی دارد که در زنان گاهی بیشتر نمایان می شود، اما در برخی افراد این عارضه به صورت دائم نمایان می شود، افرادی که کمبود خواب دارند بیشتر دچار بی حالی و خستگی دائم هستند آنها با انجام یک خواب کافی می توانند خود را در طول روز سرحالتر نشان دهند. نخوردن آب کافی در طول شبانه روز آسیب های جدی به بدن می زند که یکی از آنها بی حوصلگی و بی حالی می باشد، انسان همچون گیاهی که هر روز به آب احتیاج دارد تا شاداب باشد باید 8 لیوان آب مصرف کند تا سوخت و ساز سلولها و کارآیی دستگاه های بدنش در حالت نرمال قرار گیرد.
کم خونی مینور یکی دیگر از دلایل بی حوصلگی است که از دلایل بروز آن خونریزیهای داخلی، انواع سرطانها، هموروئید، قائدگی و زایمان می باشد، همانطور که عنوان شد اختلالات تیروئیدی نیز موجب بی حال در انسان می شود، از دیگر عوامل بی حالی آلرژی و حساسیت به انواع عوامل حساسیت زا چون گرده، رایحه، سرما، غذا، حیوانات و پشم می باشد، حالت خواب آلودگی، بیحوصلگی، خستگی را به همراه می آورد. البته بیماریهایی چون دیابت، افسردگی، چاقی و روماتیسم هم در لیست دلایل بی حالی و خستگی مداوم قرار می گیرد.
حتما بخوانید: قویترین داروی گیاهی و مکمل ضد افسردگی
درمان بی حالی و کسالت
حال برای درمان مشکل بی حالی و کسالت چه کنیم؟ راههای بی شماری وجود دارد که خستگی را از این افراد دور می کند مانند انجام کارهای نشاط آور چون ماساژ بدن به ویژه پا، ورزش، مدیتیشن، رقص، یوگا، دوش گرفتن، حمام آفتاب و یوگا مصرف مواد غذایی پروتئینی البته با مقدار کم در دفعات زیاد، نوشیدن چای یا قهوه به اندازه، دود کردن عودهای نشاطآور یا چوب دارچین که همه ازنها در کنار یک چرت کوتاه نیمروزی به سرحال شدن کمک شایانی می کنند.
دمنوش برای رفع خستگی و بی حالی
برای رفع خستگی علاوه بر نکات بالا مصرف دمنوش ها نیز مفید می باشند، دمنوش هایی مانند:
چای سبز
مصرف چای سبز با کافئین کم می تواند صبح ها ایجاد حال خوب شود و عصرها به رفع خستگی کمک کند.
دمنوش گیاهی چای بابونه
چای بابونه یکی از محبوب ترین چای های آرامش بخش است که به راحتی قابل دسترس می باشد به دلیل خاصیت آرامش و بهبود خواب و رفع خستگی این نوع دمنوش گیاهی بسیار مشهور است.
دمنوش زنجبیل
دمنوش زنجبیل آرام بخش است که و ضداسترس می باشد و مصرف آن خستگی را دور می کند.
دمنوش شیرین بیان
تحقیقات نشان داده است که عصاره شیرین بیان خستگی را دور کرده و برای کاهش استرس کمک می کند.
حتما بخوانید: خواص و مضرات عرق شیرین بیان برای معده و لاغری
داروی گیاهی برای رفع خستگی و بی حالی
علاوه بر مصرف دمنوش های گیاهی که مطرح شد یک سری گیاهان نیز به عنوان دارویی برای رفع خستگی و بی حالی استفاده می شوند، مانند:
- بادرنجبویه: این گیاه خاصیتی آنتی باکتریال دارد و خستگی را از بدن دور می کند.
- گزنه: این گیاه ضداسترس و خستگی است، گیاه گزنه برای تمدد اعصاب بسیار نیکو می باشد و شادی آور است.
- فلفل: با افزودن فلفل تند به غذای خود گردش خون در بدن را سرعت ببخشید و انرژی خود را بالا ببرید.
- جینسینگ: جنسینگ با تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع عفونت ها در ایجاد رفع خستگی کمک می کند، البته این گیاه برای بیماران قلبی، فشارخون بالا و کسانی که افت ناگهانی قند خون دارند مضر می باشد.
- شقایق: از دسته گیاهان ضد استرس و رفع بی خوابی می باشد و به آرامش اعصاب کمک می کند.
- جینگوبیلو: اگر تا بحال از گیاه جینگوبیلو استفاده کرده باشید از خاصیت نشاط آوری اش متحیر خواهید شد، این گیاه گردش خون و انرژی را بالا می برد.
- رزماری: با جوشاندن ساقه و برگهای گیاه رزماری می توانید سیستم ایمنی بدنتان را بالا ببرید و خستگی را از خود دور کنید.
- گلاب: این عرق خوشبو و پرخاصیت که به ملکه عرقیات نیز شهرت دارد که خستگی و بی حالی را از انسان دور کرده، شادی آور است و مقوی برای قلب و اعصاب می باشد .
- بهارنارنج: استفاده از عرق بهار نارنج بصورت شربت در روزهای کسل کننده تابستان شادی و نشاط را برایتان به ارمغان می آورد.
قرص ویتامین برای رفع خستگی
اگر برای رفع بی حالی و خستگی خود به مصرف قرص روی آورده اید بهترین دارو مصرف قرص ویتامین B12 می باشد، که انرژی را از مواد خوراکی گرفته و به سلول های بدن انتقال می دهد. از دیگر داروها می توان قرص ویتامین D اشاره کرد، که البته کمبود این ویتامین در اکثر افراد شایع می باشد که با مصرف داروی آن به رفع خستگی خود کمک خواهید کرد، مصرف دیگر ویتامین های گروه B از قبیل B B1، B2، B3، B5، B6، B7 و B9 می باشد، قرص ویتامین ب کمپلکس از ویتامینهای محلول در آب می باشد در هنگام صبح میتواند می تواند احساس خستگی را از بدن دور کند. قرص های ویتامین C رفع خستگی می کند و انرژی بدن را بالا می برد با مصرف این قرص ویتامین C بدن را تامین می کنید.
سخن آخر
با تمام این تفاسیر تغییر حالت نیز می تواند شما را کمی سرحال کند ، اینکه خود را از حالتی که هستید به حالتی دیگر تغییر دهید بسیار تاثیر گذار خواهد بود در رفع بی حالی ، اینبار امتحان کنید اگر در یک جا نشسته اید و بی حال هستید بلند شوید و لیوانی آب بنوشید کمی پنجره را باز کنید و اطرافتان را تماشا کنید ، حتی می توانید آشپزی کنید یا اطرافتان را مرتب کنید آن وقت خواهید دید که چقدر در روحیه تان تاثیرگذار است.