علائم آپاندیس چیست و کجا قرار دارد، تشخیص و درمان آپاندیسیت

علائم آپاندیس چیست و کجا قرار دارد، تشخیص و درمان آپاندیسیت آپاندیسیت التهاب آپاندیس و یک فوریت پزشکی است که همیشه برای برداشتن آپاندیس نیاز به جراحی در اسرع وقت دارد. علائم آپاندیسیت و اینکه کجاست و روش درمان آپاندیس را در سلام دنیا بخوانید.
دیدگاه ها

آپاندیسیت وقتی اتفاق می افتد که آپاندیس ، اغلب توسط مدفوع، جسم خارجی (چیزی در داخل بدن شما که قرار نیست آنجا باشد)، یا سرطان مسدود شود. انسداد همچنین ممکن است در اثر عفونت ایجاد شود، زیرا آپاندیس می تواند در پاسخ به هر گونه عفونت در بدن متورم شود. درباره علائم آپاندیسیت و علت و درمان آپاندیس را در سلام دنیا بخوانید.

آپاندیسیت چیست؟

آپاندیس عضو کوچکی به شکل انگشت است که در سمت راست شکم به روده بزرگ متصل است. عملکرد دقیق آن مشخص نیست و می توان بدون آن زندگی کرد. آپاندیسیت وضعیتی است که باعث تورم آپاندیس، ملتهب شدن و پر شدن از چرک می شود. این می تواند باعث ناراحتی های زیادی شود. آپاندیسیت در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما بیشتر در افراد نوجوان و بیست ساله دیده می شود. آپاندیس ملتهب می تواند باعث درد در شکم شود. در صورت عدم درمان، پارگی آپاندیس می تواند باکتری ها را در سراسر حفره شکمی پخش کند. این باکتری ها باعث پریتونیت می شوند، یک عفونت بالقوه کشنده که می تواند منجر به مرگ شود. آپاندیسیت التهاب آپاندیس و یک فوریت پزشکی است که همیشه برای برداشتن آپاندیس نیاز به جراحی در اسرع وقت دارد و خوشبختانه بدون آن می توانید به خوبی زندگی کنید.

آپاندیس کجاست؟ (آپاندیس کدام سمت است)

این لوله بافتی به طول 10 سانتیمتر از روده بزرگ شما در سمت راست و پایین بدن گسترش یافته است.


حتما بخوانید: علائم جدی آپاندیسیت در نوزادان، علل و درمان


علت آپاندیسیت چیست؟

در ایالات متحده ، از هر 20 نفر 1 نفر در مرحله ای از زندگی خود دچار آپاندیسیت می شود. گرچه ممکن است در هر سنی بروز کند ، آپاندیسیت در کودکان زیر 2 سال نادر است. به احتمال زیاد افراد بین 10 تا 30 سال را مبتلا می کند. آپاندیسیت وقتی اتفاق می افتد که آپاندیس ، اغلب توسط مدفوع ، جسم خارجی (چیزی در داخل بدن شما که قرار نیست آنجا باشد) ، یا سرطان مسدود شود. انسداد همچنین ممکن است در اثر عفونت ایجاد شود ، زیرا آپاندیس می تواند در پاسخ به هر گونه عفونت در بدن متورم شود.

علائم اپاندیس چیست

علائم کلاسیک آپاندیسیت شامل موارد زیر است:

  • درد در شکم تحتانی راست یا درد نزدیک ناف که به پایین تر حرکت می کند. این معمولاً اولین علامت است.
  • از دست دادن اشتها
  • تهوع و استفراغ بلافاصله پس از شروع درد شکم
  • شکم متورم
  • تب 99-102 درجه
  • یبوست
  • اسهال
  • درد یا حساسیت شکمی که هنگام سرفه، عطسه، دم یا حرکت بیشتر درد می‌کند.

علائم اپاندیسیت چیست

سایر علائم شایع آپاندیسیت عبارتند از:

  • درد کسل کننده یا تیز در هر نقطه از قسمت فوقانی یا پایین شکم ، کمر یا انتهای ستون مهره
  • دفع دردناک یا دشوار
  • استفراغ 
  • گرفتگی و دل پیچه شدید
  • یبوست یا اسهال با گاز زیاد

اگر هرکدام از این علائم را دارید سریعاً به پزشک مراجعه کنید. تشخیص و درمان به موقع مهم است. از خوردن، نوشیدن و استفاده از داروهای ضد درد، ضد اسید، ملین یا پد های گرم کننده خودداری کنید.

چگونه آپاندیسیت تشخیص داده می شود؟

تشخیص آپاندیسیت می تواند مشکل باشد. علائم اغلب نامشخص یا مشابه سایر بیماری ها است ، از جمله مشکلات کیسه صفرا ، عفونت مثانه یا مجاری ادراری ، بیماری کرون ، ورم معده، سنگ کلیه ، عفونت روده و مشکلات تخمدان.


حتما بخوانید: برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم


این آزمایشات می تواند به تشخیص آپاندیسیت کمک کند:

  • معاینه شکم برای بررسی التهاب
  • آزمایش ادرار (پی) برای بررسی عفونت ادراری
  • معاینه رکتوم
  • آزمایش خون برای اینکه ببینید بدن شما با عفونت مبارزه می کند یا خیر
  • سی تی اسکن
  • سونوگرافی

 روش تشخیص آپاندیس

درمان آپاندیسیت چیست؟

آپاندیسیت تقریباً همیشه به صورت اورژانسی درمان می شود. جراحی برای برداشتن آپاندیس که به آن آپاندکتومی گفته می شود ، درمان استاندارد تقریباً برای همه موارد آپاندیسیت است. به طور کلی ، اگر پزشک شما به آپاندیسیت مشکوک باشد، برای جلوگیری از پارگی سریعاً آن را برطرف می کند. اگر آبسه داشته باشید ، ممکن است دو کار انجام شود: تخلیه آبسه چرک و مایع و بیرون آوردن آپاندیس. اما برخی تحقیقات نشان می دهد که درمان آپاندیسیت حاد با آنتی بیوتیک ها ممکن است به شما در جلوگیری از جراحی کمک کند.


حتما بخوانید: 11 آنتی بیوتیک طبیعی و گیاهی خوشمزه


در حین عمل جراحی آپاندکتومی چه انتظاری باید داشته باشید

قبل از اینکه آپاندیس شما خارج شود، برای مقابله با عفونت آنتی بیوتیک مصرف می کنید. معمولاً بیهوشی عمومی خواهید داشت ، به این معنی که برای انجام عمل خواب خواهید داشت. پزشک از طریق برش به طول 4 اینچ یا وسیله ای به نام لاپاراسکوپ (ابزاری نازک مانند تلسکوپ که به آنها اجازه می دهد داخل شکم شما را ببینند) آپاندیس شما را برمی دارد. به این روش لاپاراسکوپی گفته می شود. اگر به پریتونیت مبتلا باشید ، جراح شکم شما را نیز تمیز کرده و چرک را تخلیه می کند.

شما می توانید ظرف 12 ساعت پس از جراحی بلند شوید و حرکت کنید. باید بتوانید طی 2 تا 3 هفته به روال عادی خود برگردید. اگر شما لاپاراسکوپی کرده باشید ، بهبودی سریعتر است.

پس از جراحی آپاندیس ، در صورت داشتن موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

  • استفراغ کنترل نشده
  • افزایش درد شکم
  • سرگیجه یا احساس ضعف
  • خون در استفراغ
  • افزایش درد و قرمزی در محلی که پزشک شکم شما را بریده است
  • تب
  • چرک در زخم

عوارض آپاندیسیت

در صورت عدم درمان ، یک آپاندیس ملتهب ترکیده و باکتری ها و بقایای آن را به داخل حفره شکم ، قسمت مرکزی بدن که کبد ، معده و روده شما را نگه می دارد، می ریزد. این می تواند منجر به پریتونیت ، یک التهاب جدی در پوشش حفره شکم (صفاق) شود. ممکن است کشنده باشد مگر اینکه به سرعت با آنتی بیوتیک های قوی درمان شود. گاهی اوقات، یک آبسه در خارج از آپاندیس ملتهب ایجاد می شود. سپس بافت اسکار آپاندیس را از بقیه اعضای بدن مجزا می کند. این باعث می شود که عفونت گسترش نیابد. اما یک آپاندیس آبسه شده می تواند پاره شود و منجر به پریتونیت شود.

  • پریتونیت - باکتری های ناشی از پارگی آپاندیس می توانند وارد حفره شکم شما شده و باعث عفونت کشنده شوند.
  • آبسه ها - حفره های چرک و مایع عفونی در شکم.
  • سپسیس: اگر باکتری های آپاندیس پاره شده بتوانند وارد جریان خون شما شوند. اگر این اتفاق بیفتد، می تواند باعث یک بیماری جدی به نام سپسیس شود. سپسیس باعث التهاب گسترده در بسیاری از اندام های شما می شود.

عوارض آپاندیسیت

درمان های خانگی پس از جراحی آپاندیسیت

آپاندیسیت با یک درد مبهم در حفره شکم شروع می شود و سپس با گذشت روزها کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. با پزشک مشورت کنید و درمان توصیه شده را دنبال کنید. به احتمال زیاد مجبور خواهید بود که بلافاصله تحت عمل جراحی قرار بگیرید. جراحی آپاندیس بی خطر است و پزشک شما داروها، استراحت و یک رژیم غذایی مناسب را توصیه می کند که به شما کمک می کند تا پس از جراحی به سرعت بهبود پیدا کنید. به دستورالعمل های پزشک خود پایبند باشید و همچنین می توانید با آنها در مورد پیروی از لیستی از داروهای خانگی که برای بیمارانی که پس از جراحی آپاندیس بهبود می یابند موثر هستند صحبت کنید . 

1. رژیم غذایی مغذی

بازگشت به رژیم غذایی قبل از آپاندیسکتومی ممکن است کمی طول بکشد. خوردن وعده‌های کوچک‌تر و مکرر، مانند 6 تا 8 وعده غذایی کوچک در طول روز، می‌تواند به بازگشت تدریجی به رژیم غذایی منظم کمک کند. نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات بدون کافئین پس از برداشتن آپاندیس برای جلوگیری از یبوست و مشکلات روده ضروری است. غذاهای حاوی بروملین، آنزیمی که به تسکین درد و بهبود زخم ها کمک می کند، بگنجانید. کمبود روی در رژیم غذایی می تواند با مکانیسم طبیعی التیام بدن تداخل ایجاد کند. غذایی را انتخاب کنید که سالم و آسان هضم باشد. 


حتما بخوانید: 21 ملین قوی برای یبوست شدید و مزمن گیاهی


2. غذاهای غنی از ویتامین C زیاد داشته باشید

مطالعات بالینی نشان داده است که ویتامین C نقش مهمی در تمام جنبه های بهبود زخم، از پاکسازی نوتروفیل ها تا تشکیل دلمه، ایفا می کند. برای اطمینان از بهبودی سریع زخم های داخلی، یک رژیم غذایی غنی از ویتامین C ضروری است. بالاترین منابع اسید اسکوربیک یا ویتامین C عبارتند از: آملاس، توت فرنگی، لیموترش، کیوی، فلفل قرمز، گواوا، پرتقال، گریپ فروت و گل کلم.

درمان های خانگی برای آپاندیسیت

3. ماش مصرف کنید

ماش حاوی عوامل ضد باکتریایی است که آن را به یک غذای ایده آل برای بهبودی بعد از جراحی تبدیل می کند. آنها به عنوان غذای خنک کننده معده در نظر گرفته می شوند. پزشکان توصیه می کنند که هر روز یک قاشق غذاخوری ماش شسته شده و خیس شده، به صورت خام یا بخار پز بخورید. برای بهترین نتیجه، آن را سه بار در روز مصرف کنید.


حتما بخوانید: علائم و آپاندیسیت در دوران بارداری


4. فعالیت های خود را به تدریج افزایش دهید

استراحت پس از جراحی آپاندیس ضروری است، اما فعالیت سبک نیز ضروری است. وقتی آماده شدید، به تدریج سطح فعالیت خود را افزایش دهید. پیاده روی کوتاه، حتی در اطراف خانه، مکانی عالی برای شروع است و می تواند به جلوگیری از ذات الریه و لخته شدن خون کمک کند. یک مزیت اضافه این است که فعال بودن سیستم گوارش شما را تشویق می کند تا زودتر به حالت عادی بازگردد. یبوست می تواند آزاردهنده باشد، بنابراین ورزش های مورد تایید پزشک را در برنامه روزانه خود بگنجانید، مایعات زیادی بنوشید و در صورت توصیه پزشک از نرم کننده های مدفوع استفاده کنید.

نوشیدن مایعات

5. تمرینات تخت بعد از جراحی

اگر اخیرا آپاندکتومی کرده اید، به احتمال زیاد برای مدت طولانی در رختخواب خواهید بود. قبل از انجام هر گونه ورزش در رختخواب، با پزشک خود مشورت کنید. اگر پزشکتان تأیید کرد، با پمپ‌های ساده پا و لیفت پا شروع کنید تا جریان خون و گردش خون در قسمت‌های پایینی بدن شما بهبود یابد. علاوه بر این، انجام تمرینات روی تخت می تواند به کاهش احتمال تشکیل لخته خون در اندام تحتانی شما کمک کند. این تمرینات را هر یک ساعت در حالی که در رختخواب دراز کشیده اید انجام دهید.

6. تمرینات سبک شکم در خانه

پس از چند هفته استراحت، پیاده روی ملایم را شروع کنید و از ورزش های تقویتی خودداری کنید. با نشستن روی لبه تخت در حالی که پاهایتان از لبه آویزان است شروع کنید. پاهای خود را تا زمانی که به موازات زمین قرار گیرند، بالا بیاورید، پشت خود را صاف و قسمت مرکزی بدن را سفت نگه دارید. قبل از اینکه پاهای خود را به آرامی به حالت اولیه خود برگردانید، چند ثانیه نگه دارید. این کار را تا زمانی که خسته شدید تکرار کنید.

7. ماساژ پس از آپاندکتومی در خانه

فرد ممکن است پس از جراحی درد شدیدی را تجربه کند. ماساژ با کمک به بهبودی و کاهش تنش درد حاد را کاهش می دهد. باعث ایجاد اصطکاک بین پوست و انگشتان می شود که باعث افزایش جریان خون در ناحیه می شود. ماساژ بعد از آپاندکتومی در خانه می تواند بسیار آرامش بخش باشد و به کاهش تنش کمک کند. اطمینان حاصل کنید که با پزشک خود در مورد بهبودی مشورت کرده و پس از مجاز شدن، ماساژ دریافت کنید. 

ماساژ پس از آپاندکتومی در خانه

8. به خود اجازه استراحت فراوان بدهید

هنگامی که فردی تحت عمل جراحی قرار می گیرد، واکنش طبیعی بدن این است که فعالیت عادی خود را متوقف کند تا بتواند بر بهبودی بی وقفه تمرکز کند. این بدان معناست که حداقل در هفته اول بعد از عمل بسیار بیشتر از حد معمول خواهید خوابید. این دوره کاهش فعالیت بدنی، به ویژه پس از جراحی شکم، چه باز یا لاپاراسکوپی، حیاتی است. این به این دلیل است که جراح شما مجبور شد ماهیچه های خارجی قابل مشاهده و داخلی ترین لایه دیواره شکم را که اندام های داخلی شما را در جای خود نگه می دارد، برش دهد. اگر قبل از بهبود لایه داخلی، فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید، ممکن است دچار فتق شوید که در آن بخشی از روده شما از حفره شکمی خارج می شود.

آپاندیسیت یک بیماری جدی است و باید در اسرع وقت جراحی انجام شود. مرحله نقاهت پس از جراحی به همان اندازه مهم است که بدن برای بهبودی خود نیاز دارد. در این دوره مطمئن شوید که استراحت کافی داشته باشید، خوب غذا بخورید و به آرامی فعالیت های روزانه خود را وارد زندگی خود کنید.

پیشگیری از آپاندیسیت

هیچ راهی برای جلوگیری از آپاندیسیت وجود ندارد. اما ممکن است در افرادی که غذاهای سرشار از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات تازه مصرف می کنند ، کمتر دیده شود.

سوالات متداول

1) چه چیزی باعث ایجاد آپاندیسیت می شود؟

پاسخ) آپاندیسیت می تواند در اثر عفونت های دستگاه گوارش شما مانند ویروس ها، باکتری ها یا انگل ها ایجاد شود. همچنین اگر لوله ای که روده بزرگ و آپاندیس شما را به هم وصل می کند مسدود شود یا توسط مدفوع یا کرم ها به دام بیفتد، ممکن است اتفاق بیفتد. تومورها گاهی اوقات می توانند باعث آپاندیسیت شوند. در نتیجه آپاندیس دردناک و متورم می شود.

2) چه چیزی می تواند آپاندیس شما را بدتر کند؟

پاسخ) آپاندیسیت معمولاً با درد در وسط معده (شکم) شروع می شود که می آید و می رود. در عرض چند ساعت، درد به سمت راست پایین شکم، جایی که معمولا آپاندیس پیدا می‌شود، گسترش می‌یابد و ثابت و شدید می‌شود. فشار دادن روی این ناحیه، سرفه یا راه رفتن ممکن است درد را تشدید کند.

3) چه نوع غذایی باعث آپاندیسیت می شود ؟

پاسخ) برخی از دانه های میوه مصرف شده به طور طبیعی از بدن دفع می شوند، در حالی که برخی دیگر می توانند باعث آپاندیسیت شوند. آپاندیسیت با دانه‌های سبزیجات و میوه‌هایی مانند کاکائو، پرتقال، خربزه، جو، جو دوسر، انجیر، انگور، خرما، زیره و آجیل مرتبط است.

4) بهترین درمان برای آپاندیسیت چیست؟

ج) جراحی برای برداشتن آپاندیس درمان استاندارد آپاندیسیت است. این روش به عنوان آپاندیسکتومی شناخته می شود. آنتی بیوتیک ها گاهی اوقات در حین تشخیص استفاده می شوند، اما اکثر پزشکان توافق دارند که آنتی بیوتیک ها نمی توانند آپاندیسیت را درمان کنند.

سخن آخر

آپاندیسیت التهاب آپاندیس و یک فوریت پزشکی است که همیشه برای برداشتن آپاندیس نیاز به جراحی در اسرع وقت دارد. در این مطلب کوتاه از بخش بیماری های سلام دنیا، هر آنچه درباره بیماری آپاندیسیت نیاز بود بدانید، آوردیم. امیدوارم که برایتان مفید بوده باشد. سوالات و نظرات خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

بهترین غذاهای فیبردار برای درمان یبوست

علت درد زیر شکم سمت چپ و درمان آن



از
2
رای

دیدگاه ها