قرص خوراکی اس سیتالوپرام هم به صورت داروی عمومی و هم با نام تجاری موجود است. نام تجاری دارو، لکساپرو است. اس سیتالوپرام به صورت محلول خوراکی نیز موجود است. از اس سیتالوپرام برای درمان افسردگی و اختلال خواب فراگیر استفاده می شود.
اس سیتالوپرام چیست؟
اس سیتالوپرام یک داروی خوراکی تجویزی است که با نام تجاری لکساپرو به فروش می رسد. این قرص به عنوان یک داروی عمومی نیز موجود است. داروهای عمومی معمولا ارزان قیمت تر هستند. در بعضی موارد، آن ها ممکن است با هر قدرت اثرگذاری و شکلی، به صورت نام تجاری موجود نباشند. با پزشک خود در مورد موثر بودن نسخه های عمومی دارو صحبت نمایید. اس سیتالوپرام به شکل محلول خوراکی موجود است.
قرص اس سیتالوپرام چرا مورد استفاده قرار می گیرد؟
از این دارو برای درمان افسردگی و اختلال اضطراب فراگیر استفاده می شود. این دارو ممکن است به عنوان بخشی از فرآیند درمان ترکیبی باشد. این بدان معنا است که ممکن است این دارو را همراه با داروهای دیگری مصرف نمایید
اس سیتالوپرام چگونه عمل می کند؟
این دارو متعلق به دسته ای از داروها است که با نام بازدارنده های بازجذب سرتونین (SSRIs) شناخته می شوند. دسته ای از داروها، به گروهی از داروها گفته می شود که به روش مشابهی عمل می کنند. این داروها اغلب برای درمان شرایط مشابه استفاده می شوند. اس سیتالوپرام، مقدار ماده طبیعی موجود در مغز شما با نام سرتونین را افزایش می دهد. این ماده به حفظ تعادل ذهنی کمک می کند.
هشدارهای مهم در رابطه با قرص اس سیتالوپرام
هشدار سازمان غذا و دارو: خودکشی
این دارو دارای «هشدار جعبه سیاه» است. این جدی ترین هشدار سازمان غذا و دارو (FDA) محسوب می شود. یک هشدار جعبه سیاه، به پزشکان و بیماران در مورد اثرات جانبی دارویی که ممکن است خطرناک باشد، هشدار می دهد.
- هشدار خودکشی: اس سیتالوپرام مانند بسیاری از داروهای ضد افسردگی، می تواند خطر افکار و رفتار خودکشی را هنگام استفاده از آن برای درمان افسردگی یا سایر اختلالات روانی افزایش دهد. این خطر در کودکان، نوجوانان و جوانان به ویژه در چند ماه اول درمان یا با تغییر دوز دارو بیش تر می شود. شما، اعضای خانواده، مراقبان و پزشکان شما باید به هر گونه تغییر غیرمعمول در خلق و خو، رفتارها، افکار و احساسات توجه نمایید.
- سندرم سروتونین: ممکن است هنگام مصرف این دارو، وضعیت جدی به نام سندروم سرتونین به وجود بیاید. این حالت هنگامی رخ می دهد که مقادیر بالایی از مواد شیمیایی طبیعی در مغز وجود داشته باشد. هنگامی اتفاق می افتد که میزان مواد شیمیایی طبیعی مغز شما که سرتونین نامیده می شود، به طرز خطرناکی بالا باشد. در صورت مصرف این دارو با داروهای دیگری که باعث افزایش سطح سروتونین می شوند، به احتمال زیاد این سندروم بروز می کند. سندرم سروتونین باعث ایجاد علائمی مانند تحریک پذیری، آشفتگی، گیجی، توهم، سفتی ماهیچه ها، لرزش و تشنج می شود. اگر به این علائم دچار شده اید، فوراً درخواست کمک های پزشکی نمایید.
- قطع سریع دارو: اگر سریع مصرف این دارو را قطع کردید، ممکن است عوارض جانبی ترک این دارو مانند تحریک پذیری، آشفتگی، اضطراب، عصبانیت یا افسردگی، احساس بی قراری، تغییر در عادت های خواب، سردرد، تعریق، حالت تهوع، سرگیجه، حس شوک الکتریکی، لرزش و سردرگمی را تجربه نمایید. بدون مشورت با پزشک، مصرف اس سیتالوپرام را متوقف نکنید. برای جلوگیری از بروز این عوارض جانبی، پزشک شما ممکن است دوز دارو را به تدریج کاهش دهد.
- خون ریزی: در صورت مصرف آسپرین، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، وارفارین یا سایر داروهای ضد انعقاد خون، استفاده از اس سیتالوپرام می تواند خطر خون ریزی شما را افزایش دهد. در صورت مشاهده هرگونه خون ریزی یا کبودی غیرمعمول با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
عوارض جانبی اس سیتالوپرام
قرص خوراکی اس سیتالوپرام ممکن است باعث خواب آلودگی و خستگی شود. همچنین می تواند عوارض جانبی دیگری داشته باشد.
عوارض جانبی شایع تر
عوارض جانبی شایع در بزرگسالان برای این دارو، کمی متفاوت از عوارض جانبی شایع در کودکان است.
عوارض جانبی شایع در بزرگسالان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- حالت تهوع
- خواب آلودگی
- ضعف
- سرگیجه
- اضطراب
- مشکل خواب
- مشکلات جنسی
- تعریق
- لرزش
- بی اشتهایی
- خشکی دهان
- یبوست
- عفونت
- خمیازه کشیدن
عوارض جانبی شایع در کودکان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- افزایش تشنگی
- افزایش غیر طبیعی در حرکت یا تحریک عضلات
- خون ریزی های بینی غیرمنتظره
- دشواری در دفع ادرار
- دوره های قاعدگی طولانی مدت
- کاهش سرعت رشد بدن و تغییرات وزنی
- حالت تهوع
- خواب الودگی
- ضعف
- سرگیجه
- اضطراب
- مشکل خواب
- مشکلات جنسی
- تعریق
- لرزش
- بی اشتهایی
- خشکی دهان
- یبوست
- عفونت
- خمیازه کشیدن
اگر این عوارض خفیف باشند، ممکن است در طی چند روز یا چند هفته آینده برطرف شوند. اگر آن ها شدیدتر بوده و یا برطرف نمی شوند، با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.
عوارض جانبی جدی
در صورت بروز عوارض جانبی جدی، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید. اگر احساس می کنید این علائم زندگی شما را تهدید می کند یا اگر فکر می کنید یک مشکل اورژانسی پزشکی دارید، با 115 تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی و علائم آن می تواند شامل موارد زیر باشد:
واکنش آلرژی زا شدید، که علائم آن به صورت زیر است:
- مشکل تنفسی
- تورم صورت و زبان و چشم ها، یا جوش در دهان، تاول های خارشی (کهیر)، یا تاول (که به تنهایی یا با تب و درد مفاصل همراه است)
- تشنج به دلیل غیر صرعی
- افکار و رفتارهای خودکشی
- علائم سندروم سرتونین می تواند به صورت زیر باشد: آشفتگی، توهم، اغما یا سایر تغییرات در وضعیت روانی
- مشکلات هماهنگی یا انقباض ناگهانی عضلات (رفلاکس های پیش فعال)
- افزایش ضربان قلب
- فشار خون بالا یا پایین
- تعریق یا تب
- حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
- سفتی عضلات
- سطح پایین سدیم در خون شما که می تواند علائم زیر را داشته باشد:
- سردرد
- گیجی
- مشکلات تمرکز
- مشکلات تفکر یا حافظه
- ضعف
- ناپایداری (که منجر به افتادن شخص می شود)
- تشنج
علائم مربوط به جنون که شامل موارد زیر است:
- افزایش شدید انرژی
- مشکلات شدید خواب
- افکار اضطرابی شدید
- رفتار بی پروا
- شادی یا تحریک پذیری بیش از حد
- بیش از حد عادی صحبت یا سخنرانی کردن
- تغییر در اشتها یا وزن
مشکلات بینایی، که علائم آن می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد چشمی
- تغییر در بینایی مانند دوگانه دیدن یا تاری دید
- تورم و قرمزی چشم و اطراف چشم شما
سلب مسئولیت: هدف ما این است که اطلاعات فعلی و مناسب را در اختیار شما قرار دهیم. با این وجود، از آن جا که این دارو در هر شخصی اثر متفاوتی دارد، ما نمی توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات، شامل تمام عوارض جانبی این دارو می شود. این اطلاعات جایگزینی برای مشاوره پرشکی محسوب نمی شود. همیشه در مورد عوارض جانبی احتمالی دارو، با یک ارائه دهنده خدمات بهداشت و درمانی که از سابقه پزشکی شما مطلع است صحبت نمایید.
تعاملات دارویی قرص اس سیتالوپرام
قرص های خوراکی اس سیتالوپرام ممکن است با داروهای دیگری از جمله ویتامین ها، یا داروهای گیاهی که شما مصرف می کنید، تعاملات دارویی داشته باشد. تعامل دارویی زمانی اتفاق می افتد که نحوه تاثیرگذاری دارو تغییر می کند. این می تواند مضر باشد یا مانع از عملکرد دارو شود. برای جلوگیری از تعاملات دارویی، پزشک باید تمام داروهای شما را با دقت کنترل کند. حتما مطمئن باشید که در مورد تمام داروها، ویتامین ها یا گیاهانی که مصرف می کنید، با پزشک خود صحبت نمایید. برای اطلاع از این که این دارو چگونه با چیزهای دیگری که مصرف می کنید، تعامل برقرار می کند با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید. نمونه ای از داروهایی که می توانند با اس سیتالوپرام تعامل داشته باشند، شامل موارد زیر است:
- رقیق کننده های خون
اس سیتالوپرام می تواند کمی خون شما را رقیق کند. اگر اس سیتالوپرام را همراه با رقیق کننده های خون مصرف می کنید، خطر خون ریزی شما بیش تر می شود. نمونه هایی از داروهای رقیق کننده خون عبارتند از:
داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی:
- دیکلوفناک
- اتودولاک
- ایبوپروفن
- ایندومتاسین
- کتورولاک
- ملوکسیکام
- ناپروکسن
- آپیکسابان
- دابیگاتران
- ادوکسابان
- ریواروکسان
- داروهای میگرنی
برخی از داروهای میگرنی مانند تریپتان ممکن است به طور مشابه با اس سیتالوپرام عمل کند. مصرف این قرص میگرنی با اس سیتالوپرام می تواند خطر عوارض جانبی دارو را افزایش دهد. نمونه هایی از داروهای میگرنی عبارتند از:
- الموتریپتان
- التریپتان
- فروواتریپتان
- ناراتریپتان
- ریزاتریپتان
- سوماتریپتان
- زولمی تریپتان
داروهای روان پزشکی
برخی از داروهای روان پزشکی ممکن است به طور مشابه با داروی اس سیتالوپرام عمل کنند. مصرف این داروها با هم می تواند خطر عوارض جانبی شما را افزایش دهد.
مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs): مهار کننده های مونوآمین اکسیداز را با اس سیتالوپرام مصرف نکرده یا تا بعد از دو هفته از قطع مصرف اس سیتالوپرام مصرف نکنید، مگر این که تجویز پزشک شما باشد. اگر ظرف مدت دو هفته گذشته مصرف مهارکننده های مونوآمین اکسیداز را متوقف کرده اید، مصرف اس سیتالوپرام را آغاز نکنید، مگر این که پزشک شما این گونه تجویز کرده باشد. مصرف آن ها در فاصله کمتر از دو هفته از هم دیگر، شما را در خطر بالای ابتلا به سندروم سرتونین قرار می دهد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:
- ایسو کاربازاید
- فنلزین
- ترانیل سیپرومین
- پیموزاید (یک داروی ضد روان پریشی). اگر پیموزاید نیز مصرف می کنید، از مصرف اس سیتالوپرام اجتناب نمایید.
داروهای ضد افسردگی. نمونه هایی از این داروها عبارتند از: اس سیتالوپرام
- فلوکستین
- فلووکسامین
- پاروکستین
- سرترالین
داروهایی که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارند. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:
- بنزودیازپین ها
- گاباپنتین
- قرص های خواب مانند استازولام، تمازپام، تریازولام و زولپیدم
- داروهای کاهش دهنده اسید معده
مصرف این داروها با اس سیتالوپرام ممکن است سطح اس سیتالوپرام در بدن شما را افزایش داده و خطر عوارض جانبی دارو را افزایش دهد. نمونه هایی از این دارو ها شامل موارد زیر است:
- سایمتیدین
- قرص های آب
برخی از قرص های آب می توانند سطح سدیم بدن را کاهش دهند. اس سیتالوپرام نیز می تواند سطح سدیم بدن را کاهش دهد. مصرف قرص های آب با این داروها، ممکن است خطر کمبود سدیم در بدن شما را افزایش دهد.
نمونه هایی از این داروها عبارتند از:
- فوروزماید
- توراسماید
- هیدروکلروتیازید
- اسپیرونولاکتون
- داروهای سروتونرژیک
مصرف این داروها با اس سیتالوپرام می تواند خطر ابتلا به سندروم سرتونین را افزایش دهد، که می تواند کشنده باشد. اگر هر یک از این داروها را مصرف می کنید، پزشک ممکن است با دوز کمتر اس سیتالوپرام شروع کرده و علائم ابتلا به سندروم سرتونین را تحت نظارت قرار دهد. علائم آن می تواند شامل آشفتگی، تعریق، انقباض شدید ماهیچه ها و گیجی باشد. داروهای سرتونین شامل موارد زیر است:
- بازدارندهای بازجذب سرتونین (SSRIs)، مانند فلوکستین و سرترالین
- مهار کننده های جذب مجدد سروتونین-نوراپی نفرین (SNRI ها)، مانند دولوکستین و ونلافاکسین
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) مانند آمی تریپتیلین و کلومیپرامین
- مواد مخدر فنتانیل و ترامادول
- بوسپیرون ضد اضطراب
- تریپتان
- لیتیوم
- گل راعی
- آمفتامین ها
سلب مسئولیت: هدف ما این است که اطلاعات فعلی و مناسب را در اختیار شما قرار دهیم. با این وجود، از آن جا که این دارو در هر شخصی اثر متفاوتی دارد، ما نمی توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات، شامل تمام عوارض جانبی این دارو می شود. این اطلاعات جایگزینی برای مشاوره پرشکی محسوب نمی شود. همیشه در مورد تعاملات احتمالی تمام داروهای تجویز شده، ویتامین ها، داروهای گیاهی و مکمل های غذایی و داروهای بدون نسخه ای که مصرف می کنید، با پزشک معالج خود صحبت نمایید.
هشدارهای مهم در رابطه با مصرف اس سیتالوپرام
مصرف قرص های خوراکی اس سیتالوپرام با چند هشدار همراه است
آلرژی ها
اس سیتالوپرام می تواند باعث یک واکنش آلرژی زا شدید شود. علائم آن شامل موارد زیر است:
- مشکل در نفس کشیدن
- تورم صورت یا زبان یا چشم ها یا دهان
- جوش ها، تاول های خارشی (کهیر)، یا تاول ها با یا بدون تب و درد مفاصل
اگر دچار واکنش آلرژی زا شده اید، سریعا با پزشک یا مرکز کنترل سم محلی تماس بگیرید. اگر علائم شما شدید است، با 115 تماس گرفته یا به نزدیک ترین مرکز اورژانس مراجعه نمایید.
اگر قبلا نسبت به مصرف این دارو حساسیت داشته اید، مجددا این دارو را مصرف نکنید. مصرف مجدد این دارو می تواند کشنده باشد (منجر به مرگ شود).
تعامل دارو با الکل
نوشیدن الکل همراه با مصرف اس سیتالوپرام، می تواند خطر خواب آلودگی یا سرگیجه شما را افزایش دهد. اگر مشروبات الکلی می نوشید، با پزشک خود صحبت نمایید.
هشدارهایی برای افرادی با شرایط خاص سلامتی
افرادی با سابقه افکار یا رفتارهای خودکشی: این دارو می تواند خطر افکار و رفتارهای خودکشی را افزایش دهد. این خطر در کودکان، نوجوانان و جوانان بیش تر است. در صورت داشتن سابقه افکار یا رفتار خودکشی، به پزشک خود اطلاع دهید.
مبتلایان به گلوکوم: این دارو ممکن است باعث بزرگ شدن مردمک چشم شود (آن ها را عریض تر کند)، که ممکن است باعث آغاز حمله گلوکوم شود. اگر قبل از مصرف این دارو به گلوکوم مبتلا هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
افراد مبتلا به اختلال دو قطبی: اگر سابقه اختلال دو قطبی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر سابقه اختلال دو قطبی دارید، مصرف این دارو به تنهایی می تواند باعث دیوانگی یا جنون شود.
افراد مبتلا به اختلالات تشنج: این دارو ممکن است باعث تشنج شود. اگر تاکنون دچار تشنج شده اید، قبل از مصرف این دارو به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف این دارو می تواند خطر ابتلا به تشنج بیش تر را افزایش دهد.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی: مصرف این دارو ممکن است باعث طولانی شدن سندروم کیوتی شود. این مشکل ریتم ضربان قلب است که ممکن است باعث ضربان قلب غیرطبیعی شود. در صورت ابتلا به بیماری قلبی، خطر طولانی شدن سندروم کیوتی بیش تر است. قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.
هشدارها برای سایر گروه ها
برای زنان باردار: اس سیتالوپرام، یک داوری بارداری از دسته C است. این دو مفهوم دارد:
- تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات، نشان دهنده اثرات منفی دارو بر روی جنین در صورت مصرف آن توسط مادر است.
- تاکنون مطالعات انسانی کافی انجام نشده است تا مشخص شود این دارو چه تاثیراتی بر روی جنین دارد.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، با پزشک خود مشورت نمایید. تنها در صورتی که فواید بالقوه مصرف دارو، ضررهای آن را توجیه نماید، این دارو باید مورد استفاده قرار بگیرد.
برای خانم های شیرده: اس سیتالوپرام ممکن است به شیر مادر منتقل شود و ممکن است باعث عوارض جانبی برای کودکی که از شیر تغذیه می کند، شود. اگر به کودک خود شیر می دهید، با پزشک صحبت نمایید. ممکن است نیاز به قطع شیردهی به کودک یا قطع مصرف این دارو باشد.
برای افراد سالخورده: سطح سدیم در افراد سالخورده به احتمال زیاد کاهش یافته است. از آن جا که مصرف این دارو می تواند سطح سدیم بدن را کاهش دهد، سالمندان ممکن است در معرض خطر بیش تری از کاهش سطح سدیم باشند.
برای کودکان: کودکانی که داروی اس سیتالوپرام را مصرف می کنند، ممکن است دچار کم اشتهایی و کاهش وزن شوند.
چه زمانی با پزشک تماس بگیریم؟
در صورت تغییر ناگهانی خلق و خوی، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت بروز هر یک از علائم زیر، به خصوص اگر جدید بوده یا وخیم شده یا شما را نگران می کنند، فورا با پزشک خود تماس بگیرید یا با مرکز اورژانس 115 تماس بگیرید:
- تلاش برای خودکشی
- اقدام به انگیزه های خطرناک
- رفتار پرخاشگرایانه یا خشن
- افکاری در مورد خودکشی یا مردن
- افسردگی جدید یا وخیم تر شدن آن
- اضطراب های جدید یا وخیم تر شدن آن و یا حملات اضطرابی
- احساس آشفتگی، بی قراری، عصبانیت یا تحریک پذیری
- مشکل خواب
- افزایش در فعالیت یا صحبت کردن بیش از حالت عادی
نحوه مصرف قرص اس سیتالوپرام
تمام دوزهای ممکن و فرم های دارویی علاوه بر قرص خوراکی اس سیتالوپرام، ممکن است در این جا ذکر نشده باشند. دوز مصرفی، نوع دارو، فرم دارو و این که چند وقت یک بار باید این دارو را مصرف نمایید، به موارد زیر بستگی دارد:
- سن شما
- بیماری که بابت آن تحت درمان هستید
- شدت جدی بودن وضعیت شما
- سایر داورهایی که مصرف می کنید
- چگونه به دوز اول واکنش نشان می دهید
شکل و قدرت تاثیرگذاری اس سیتالوپرام
نام تجاری: فرم لکساپرو: قرص خوراکی با قدرت تاثیرگذاری: 5، 10 و 20 میلی گرم
فرم: محلول خوراکی: قدرت تاثیرگذاری محلول: 5 میلی گرم، 5 میلی لیتر
عمومی: اس سیتالوپرام
فرم:
- قرص خوراکی با قدرت تاثیر گذاری 5، 10 و 20 میلی گرم
- مایع خوراکی با قدرت تاثیرگذاری 5 میلی گرم، 5 میلی لیتر
دوز مصرفی برای اختلال افسردگی شدید
دوز مصرفی برای بزرگسالان (در سنین 18 تا 64 سال):
دوز معمول این دارو 10 تا 20 میلی گرم است که یک بار در روز مصرف می شود.
دوز مصرفی برای کودکان (در سنین 12 تا 17 سال):
دوز معمولی: 10 تا 20 میلی گرم یک بار در روز
دوز کودکان (در سنین 0 تا 11 سال)
ایمن و موثر بودن مصرف این دارو برای کودکان کوچک تر از 12 سال تایید نشده است.
دوز مصرفی سالمندان (65 سال یا بالاتر)
کبد سالمندان ممکن است مثل گذشته کار نکند. این می تواند باعث شود بدن شان کندتر داروها را پردازش نماید. در نتیجه مقدار بیش تری دارو برای مدت طولانی تری در بدن شان باقی می ماند. این خطر ابتلا به عوارض جانبی دارو را افزایش می دهد. پزشک ممکن است دوز مصرفی را با مقدار کم و یا با یک برنامه دارویی متفاوت شروع کند. این می تواند به جلوگیری از اثرگذاری بیش از حد دارو در بدن شما کمک کند.
دوز پیشنهادی 10 میلی گرم است که یک بار در روز مصرف می شود.
ملاحظات ویژه
مشکلات کبدی: در صورت بروز مشکلات کبدی، دوز پیشنهادی 10 میلی گرم است که یک بار در روز مصرف شود.
سلب مسئولیت: هدف ما این است که اطلاعات فعلی و مناسب را در اختیار شما قرار دهیم. با این وجود، از آن جا که این دارو در هر شخصی اثر متفاوتی دارد، ما نمی توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات، شامل تمام عوارض جانبی این دارو می شود. این اطلاعات جایگزینی برای مشاوره پزشکی محسوب نمی شود. همیشه در مورد دوزهای مناسب مصرفی دارو برای خود، با پزشک معالج صحبت نمایید.
دارو را به همان اندازه که برای شما تجویز شده، مصرف نمایید
از قرص خوراکی اس سیتالوپرام برای درمان طولانی مدت استفاده می شود. اگر مطابق با مقدار تجویز شده آن را مصرف نکنید، با خطراتی همراه است.
اگر مصرف دارو را به طور ناگهانی متوقف کرده اید و یا به هیچ وجه آن را مصرف نکردید، ممکن است در صورت قطع سریع اس سیتالوپرام علائم ترک دارو را تجربه کنید. در صورت نیاز به قطع مصرف آن، به تدریج دوز مصرفی کاهش می یابد. هرگز قبل از صحبت با پزشک خود مصرف اس سیتالوپرام را به خودی خود قطع نکنید.
اگر یک دوز مصرفی از دارو را فراموش کرده اید یا دارو را به موقع مصرف نمی کنید: داروی شما ممکن است کامل اثر نکرده یا کاملا اثرگذاری خود را از دست بدهد. برای این که این دارو موثر عمل کند، مقدار مشخصی از این دارو باید همیشه در بدن شما باشد.
اگر بیش از حد آن را مصرف کنید: ممکن است سطح خطرناکی از این دارو در بدن شما موجود باشد. علائم اوردوز این دارو عبارتند از:
- سرگیجه
- فشار خون پایین
- مشکلات خواب
- حالت تهوع، استفراغ
- افزایش ضربان قلب
- تشنج و کما
اگر تصور می کنید که پیش از حد از این دارو مصرف کرده اید، با پزشک خود یا مرکز کنترل سم محلی تماس بگیرید. اگر علائم شما شدید است، با شماره 115 تماس بگیرید یا به نزدیک ترین اورژانس محله خود مراجعه نمایید.
در صورت فراموشی یک دوز باید چه کار کنید؟ دوز را به محض این که به یاد آوردید، مصرف نمایید. اما اگر مصرف آن را تنها چند ساعت قبل از مصرف دوز بعدی به خاطر آوردید، تنها یک دوز را مصرف کنید. هرگز برای جبران دوز فراموش شده، دو دوز را به طور هم زمان مصرف نکنید. این کار می تواند باعث عوارض جانبی خطرناکی شود.
چگونه متوجه شویم که دارو اثر گذار است؟ شما باید احساس بهبودی در بیماری خود را حس کنید. با این وجود، ممکن است متوجه تغییری در وضعیت خود در چند هفته اول مصرف این دارو نشوید. اثر گذاری داروی اس سیتالوپرام زمان می برد. گاهی اوقات تاثیرگذاری آن به مدت 2 ماه طول می کشد.
ملاحظات مهم در مورد مصرف اس سیتالوپرام
اگر پزشک قرص خوراکی اس سیتالوپرام را برای شما تجویز کرده است، این ملاحظات را به خاطر بسپارید.
- شما می توانید این دارو را با یا بدون غذا مصرف نمایید. مصرف آن با غذا ممکن است ناراحتی های معده را کاهش دهد.
- شما می توانید قرص های 10 یا 20 میلی گرمی را بریده یا خرد کنید. اما نمی توانید قرص های 5 میلی گرمی را بریده یا خرد کنید.
طریقه نگهداری از قرص اس سیتالوپرام
- اس سیتالوپرام را در دمای اتاق بین 59 تا 86 درجه فارنهایت (15 تا 30 درجه سانتی گراد) نگهداری نمایید. آن را از دمای بالا دور نگه دارید.
- این دارو را در مناطق مرطوب یا نم ناک مانند حمام نگهداری نکنید.
مصرف مجدد دارو
تجویز مجدد این دارو امکان پذیر است. برای استفاده مجدد از این دارو باید نسخه ای مجدد برای شما تجویز شود. پزشک تعداد قرص های مجاز برای شما را در نسخه شما یادداشت می کند.
رفتن به مسافرت هنگام مصرف قرص اس سیتالوپرام
هنگامی که در حال مصرف این دارو سفر می کنید:
- همیشه داروی خود را به همراه داشته باشید. هنگام پرواز با هواپیما، هرگز این دارو را در چمدان هایی که تحویل کارکنان می دهید، قرار ندهید، بلکه دارو را در کیف قابل حمل همراه خود قرار دهید.
- نگران ماشین های پرتونگاری فرودگاه ها نباشید. آن ها نمی توانند باعث آسیب به داروی شما شوند.
- ممکن است احتیاج باشد تا داروهای خود را به کارکنان فرودگاه نشان دهید. همیشه جعبه اصلی داروی تجویز شده را به همراه خود داشته باشید.
- این دارو را در داشبورد اتومبیل خود قرار ندهید و آن را در ماشین رها نکنید. وقتی هوا بسیار گرم یا بسیار سرد می شود، از انجام این کار خودداری کنید.
نظارت بالینی
پزشک بر خلق و خوی شما نظارت خواهد کرد. او مراقبت تغییرات ناگهانی در خلق و خو، رفتارها، افکار یا احساسات شما خواهد بود. کودکان نیز برای تغییرات در قد و وزن تحت نظارت قرار می گیرند.
آیا جایگزینی برای قرص اس سیتالوپرام وجود دارد؟
داروهای دیگری نیز برای درمان وضعیت شما موجود است. ممکن است برخی از داروها بهتر از سایرین برای شما مناسب باشند. در مورد سایر گزینه های دارویی که ممکن است برای شما مفید باشد با پزشک خود صحبت کنید.
سلب مسئولیت: در حقیقت، Healthline تمام تلاش خود را کرده است تا اطمینان حاصل کند که کلیه اطلاعات صحیح، جامع و به روز هستند. با این وجود، این مقاله نباید به عنوان جایگزین دانش و تخصص یک متخصص بهداشت و درمان دارای مجوز تلقی شود. شما همیشه باید قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک یا متخصص بهداشت و درمان خود مشورت کنید. اطلاعات دارویی موجود در این قسمت در حال تغییر است و همه موارد استفاده، دستورالعملها، اقدامات احتیاطی، هشدارها، تعاملات دارویی، اثرات آلرژی زا یا عوارض جانبی را پوشش نمی دهد. عدم وجود هشدارها یا اطلاعات دیگر برای یک داروی خاص، نشان گر این نیست که دارو یا ترکیب دارویی برای همه بیماران و یا کلیه کاربردهای خاص، ایمن، مؤثر یا مناسب است.
منبع: webmd