فیبرومیالژیا چیست ؛ علائم، تشخیص، عوارض و درمان فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا چیست ؛ علائم، تشخیص، عوارض و درمان فیبرومیالژیا آیا می دانید بیماری فیبرومیالژیا چیست و چه علائم و علت هایی دارد ؛ برای بیماری فیبرومیالژیا چه بخوریم و عوارض و قرص برای درمان بیماری فیبرومالژیا چیست ، در سلام دنیا بخوانید.

فیبرومیالژیا یک بیماری طولانی مدت یا مزمن است. این بیماری با درد بسیاری در عضلات و استخوان ها، حساسیت نواحی بدن و خستگی عمومی همراه است. علائمی از این قبیل ذهنی هستند. ما در این مقاله سلام دنیا، درباره اینکه بیماری فیبرومیالژیا چیست و چه علائمی دارد؛ علت و قرص برای درمان بیماری فیبرومیالژیا چیست، برای بیماری فیبرومیالژیا چه بخوریم و عوارض این بیماری چیست ، صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا یک بیماری طولانی مدت یا مزمن است. این بیماری با درد بسیاری در عضلات و استخوان ها، حساسیت نواحی بدن و خستگی عمومی همراه است. علائمی از این قبیل ذهنی هستند، به این معنا که آنها را نمی توان با آزمایش اندازه گیری کرد. از آنجایی که علائم فیبرومیالژیا ذهنی است و علت آن مشخص نیست، فیبرومیالژیا اغلب به اشتباه یک بیماری دیگر تشخیص داده می شود. عدم وجود آزمایش های عینی و تکراری برای این بیماری، نقش مهمی در این مساله دارد که پزشکان کل این اختلال را زیر سوال می برند. اگرچه اکنون در محافل پزشکی بیش از گذشته پذیرفته شده است، اما برخی از پزشکان و محققان، فیبرومیالژیا را یک بیماری واقعی نمی دانند.

بر اساس گفته های کلینیک مایو، این می تواند خطر افسردگی در شما را افزایش دهد که ناشی از تلاش برای پذیرش علائم درد است. محققان به درک فیبرومیالژیا نزدیک هستند، بنابراین، لکه ننگی که در خصوص این شرایط وجود دارد، در حال ناپدید شدن است. در گذشته، بسیاری از پزشکان نگران بودند که اشخاص بتوانند از این درد غیر قابل تشخیص به عنوان بهانه ای برای جست و جو داروهای درد تجویزی استفاده نمایند. پزشکان اکنون دریافته اند که تغییر در شیوه زندگی ممکن است بهتر از دارو در معالجه و کنترل این بیماری موثر باشد. هر چه پزشکان بیشتر این بیماری را بپذیرند، جامعه پزشکی با احتمال بیشتری راههای مؤثر در درمان فیبرومیالژیا را کشف خواهد کرد.

فیبرومیالژیا چیست؟

علائم فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا اغلب با حساسیت نواحی از بدن همراه است که به آنها نقطه شروع کننده یا نقطه ماشه ای گفته می شود. این قسمت ها، نواحی از بدن است که حتی فشار سبک در آن نیز می تواند باعث درد شود. امروزه به ندرت از این نواحی برای تشخیص فیبرومیالژیا استفاده می شود. در عوض، پزشکان از آنها به عنوان روشی برای کوتاه کردن فهرست تشخیص های احتمالی استفاده می کنند. پزشکان از ترکیبی از سایر علائم مداوم و احتمالا برخی از آزمایش های پزشکی برای کمک به تعیین علت بیماری استفاده می کنند. درد ناشی از این نقاط ماشه ای همچنین می تواند به عنوان یک درد مداوم خسته کننده که بسیاری از نقاط بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، شناخته شود. اگر حداقل برای سه ماه گذشته از این درد رنج می برید، پزشکان ممکن است این علائم را فیبرومیالژیا در نظر بگیرند.

افراد مبتلا به این بیماری همچنین ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • خستگی
  • مشکل خواب
  • خوابیدن برای مدت طولانی بدون برطرف شدن خستگی
  • سردرد
  • افسردگی
  • اضطراب
  • عدم توانایی در تمرکز یا توجه کردن
  • درد یا تیر کشیدن خسته کننده در قسمت تحتانی شکم

حتما بخوانید: علائم افسردگی در مردان و زنان و درمان آن


علائم ممکن است در اثر تفسیر اشتباه مغز و سیستم عصبی یا واکنش بیش از حد به سیگنال های درد طبیعی باشد. این مساله ممکن است به علت عدم تعادل شیمیایی در مغز باشد.

علائم و نشانه های فیبرومیالژیا چیست؟

نقطه ماشه ای چیست؟

در گذشته اگر اشخاص درد بسیار یا حساسیت در حداقل 11 نقطه از 18 نقاط ماشه ای داشتند، بیماری فیبرومیالژیا در آنها تشخیص داده می شد. پزشکان با فشار دادن هر یک از این نقاط در بدن بررسی می کنند که چه تعدادی از آنها دردناک است.

نقاط ماشه ای شایع عبارتند از:

  • پشت سر
  • بالای شانه ها
  • بالای قفسه سینه
  • مفصل ران
  • زانوها
  • بیرون زدگی آرنج ها

از نقاط ماشه ای دیگر برای تشخیص بیماری فیبرومیالژیا استفاده نمی شود. در عوض، اگر درد بسیاری را برای بیش از سه ماه تجربه کردید و این درد هیچ شرایط پزشکی قابل تشخیصی نداشته باشد که بتواند این درد را توجیه کند، پزشکان بیماری فیبرومیالژیا را در شما تشخیص می دهند.

فیبرومیالژی کدام نقاط ماشه ای بدن را درگیر می کند

علت بیماری فیبرومیالژیا چیست

محققان طبی و پزشکان نمی دانند که علت بیماری فیبرومیالژیا چیست. با این وجود، به لطف چندین دهه تحقیق، آنها نزدیک به درک عواملی هستند که با هم عمل کرده و منجر به این بیماری می شوند.

عوامل فیبرومیالژیا عبارتند از:

1. عفونت ها: بیماری های قبلی ممکن است باعث فیبرومیالژیا شود یا علائم بیماری را وخیم تر کند.

2. ژنتیک: فیبرومیالژیا اغلب در خانواده ها شایع است. اگر عضوی از خانواده به این بیماری مبتلا باشد، خطر ابتلا به آن بیشتر است. محققان تصور می کنند جهش های ژنتیکی خاصی ممکن است در این شرایط نقش داشته باشند. این ژن ها هنوز شناسایی نشده اند.

3. تروما: افرادی که دچار ترومای جسمی یا عاطفی می شوند ممکن است دچار فیبرومیالژیا شوند. این بیماری با اختلال استرس پس از تروما مرتبط بوده است.

4. استرس: همانند تروما، استرس نیز می تواند تأثیرات طولانی مدت را که بدن برای ماه ها و سال ها با آن سر و کار دارد ایجاد نماید. استرس به اختلالات هورمونی مرتبط است که می تواند به ابتلا به فیبرومیالژیا کمک کند.


حتما بخوانید: راه های کاهش استرس


پزشکان همچنین عواملی را که باعث می شود افراد درد بسیار مزمن مرتبط با این بیماری را تجربه کنند، کاملاً درک نمی کنند. برخی از تئوری ها نشان می دهند که ممکن است مغز آستانه تحمل درد را کاهش دهد. چیزی که روزی دردناک نبود، با گذشت زمان بسیار دردناک می شود. نظریه دیگر نشان می دهد که اعصاب و گیرنده های بدن نسبت به تحریک حساس تر می شوند. این بدان معنی است که آنها ممکن است نسبت به سیگنال های درد بیش از حد واکنش نشان دهند و باعث ایجاد درد غیر ضروری یا اغراق آمیز شوند.

علل و عوامل فیبرومیالژیا

عوامل خطر برای فیبرومیالژیا چیست؟

اگرچه دلایل آن مشخص نیست، اما بروز ناگهانی فیبرومیالژیا می تواند نتیجه استرس، تروما جسمی یا یک بیماری سیستمیک نامربوط مانند آنفولانزا باشد. اعتقاد بر این است که ممکن است سیستم عصبی و مغز نسبت به سیگنال های درد طبیعی تفسیر اشتباه یا واکنش بیش از حد داشته باشند. این تعبیر نادرست می تواند ناشی از عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز باشد.

سایر عوامل خطر برای فیبرومیالژیا عبارتند از:

1. جنسیت: بر اساس گزارش NIAMS، بین 80 تا 90 درصد از مبتلایان به فیبرومیالژیا را زنان تشکیل می دهند و دلیل آن مشخص نیست.

2. سابقه خانوادگی: اگر سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارید، ممکن است در معرض بیشتر خطر ابتلا به این بیماری باشید.

3. بیماری: اگرچه فیبرومیالژیا نوعی آرتروز محسوب نمی شود، اما داشتن یک بیماری رماتیسمی مانند لوپوس یا رماتیسم مفصلی نیز ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

عوامل خطر برای فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا چگونه تشخیص داده می شود؟

راهنمایی های به روز شده توصیه می کنند، اگر شما یک درد مداوم و گسترده را برای مدت سه ماه و یا بیشتر تجربه می کنید، به بیماری فیبرومیالژیا مبتلا شده اید. این همچنین شامل دردی است که هیچ علت مشخصی در ارتباط با شرایط دیگر ندارد. تست آزمایشگاهی وجود ندارد که بتواند فیبرومیالژیا را تشخیص دهد. در عوض، آزمایش خون ممکن است برای کمک به ردیابی سایر علل احتمالی درد مزمن مفید باشد.

درمان فیبرومیالژیا چیست

هدف از درمان فیبرومیالژیا، کنترل درد و بهبود کیفیت زندگی است. این اغلب با یک رویکرد دو جانبه از مراقبت از خود و دارو انجام می شود.

قرص برای درمان فیبرومیالژیا

1. تسکین دهنده درد

پزشک ممکن است داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن (Advil) یا استامینوفن (Tylenol) را توصیه کند. نمونه های تجویزی مانند ترامادول (Ultram) ممکن است در موارد شدید مورد استفاده قرار بگیرد. از آنها به میزان مشخصی استفاده می شود تا خطر عوارض جانبی و وابستگی به دارو کاهش یابد.  

چه داروهایی برای درمان فیبرومیالژیا استفاده می شود؟

2. داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی، مانند دولوکستین (Cymbalta) و میلناسیپران (Savella)، گاهی اوقات برای کمک به درمان اضطراب یا افسردگی همراه با فیبرومیالژیا استفاده می شوند. این داروها همچنین ممکن است به بهبود کیفیت خواب کمک کنند.


حتما بخوانید: قویترین داروی گیاهی و مکمل ضد افسردگی


3. داروهای ضد عفونی کننده

گاباپنتین (Neurontin) برای درمان صرع طراحی شده است، اما ممکن است به کاهش علائم در مبتلایان به فیبرومیالژیا کمک کند. سازمان غذا و داروی آمریكا همچنین پرگابالین (Lyrica) را برای درمان فیبرومیالژیا تأیید كرده است.

درمان خانگی بیماری فیبرومیالژیا

آیا درمانهای طبیعی و جایگزین برای فیبرومیالژیا وجود دارد؟

علاوه بر دارو، یک برنامه خودمراقبتی می تواند در مقابله با علائم فیبرومیالژیا کمک کند. تغییرات شیوه زندگی و داروهای جایگزین برای فیبرومیالژیا ممکن است درد را کاهش دهد و همینطور باعث می شود در کل احساس بهتری داشته باشید. بسیاری از این روش های درمانی جایگزین بر کاهش استرس و درد تمرکز می کنند. می توانید اکثر آنها را به تنهایی یا همراه با درمان های اصلی پزشکی استفاده کنید. لازم به ذکر است که بیشتر درمان های جایگزین برای فیبرومیالژیا کاملاً مورد مطالعه قرار نگرفته است. تحقیقات تا به امروز نتوانسته است از اثربخشی آنها پشتیبانی کند. بسیاری از گزارش های موفقیت در مورد درمان جایگزین بر اساس گفته های مردم است.

این روش های درمانی شامل وارد زیر است:

  • فیزیوتراپی
  • طب سوزنی
  • مراقبه
  • یوگا
  • ورزش منظم
  • خواب کافی در شب
  • ماساژ درمانی
  • یک رژیم سالم و متعادل

درمان به طور بالقوه می تواند استرسی که باعث به وجود آمدن این علائم می شود و افسردگی همراه با این اختلال را کاهش دهد. درمان گروهی اغلب به صرفه ترین گزینه است و این امکان را می دهد که افرادی که همین مشکلات را دارند، ملاقات نمایید. اگر کمک یک به یک را ترجیح می دهید، درمان انفرادی نیز موجود است. از پزشک خود توصیه های خاصی بخواهید.

درمانهای طبیعی و جایگزین برای فیبرومیالژیا

برای بیماری فیبرومیالژیا چه بخوریم

توصیه های رژیم غذایی برای مبتلایان به فیبرومیالژیا چیست؟

هیچ رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا به فیبرومیالژیا مشخص نشده است. برخی افراد گزارش می دهند که با پیروی از برنامه رژیم غذایی یا پرهیز از غذاهای خاص، احساس بهتری می کنند، اما تحقیقات از هیچ چیز به طور قطعی پشتیبانی نمی کنند. اگر به فیبرومیالژیا مبتلا شده اید، سعی کنید در کل یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف کنید. تغذیه مناسب می تواند به بدن کمک کند تا سالم بماند و یک منبع مداوم انرژی خوبی را تأمین کند. اگر رژیم شما متعادل نبوده و به درستی غذا نمی خورید، ممکن است علائم شما وخیم تر شود.

استراتژی های رژیم غذایی که باید به خاطر داشته باشید:

  • میوه و سبزیجات بخورید.
  • نوشیدن مقدار زیادی آب.
  • بیشتر از گوشت، سبزیجات مصرف کنید.
  • میزان مصرف قند خود را کاهش دهید.
  • هر چه که می توانید، بیشتر ورزش کنید.
  • کم کردن وزن یا حفظ وزن سالم

ممکن است متوجه شوید که برخی غذاها علائم شما را وخیم تر می کنند، یا اینکه بعد از خوردن غذای خاصی به طور مکرر احساس بدتری می کنید. اگر اینگونه باشد، ایده خوبی است که یک دفتر خاطرات غذایی تهیه کنید تا بتوانید آنچه را که خورده و بعد از غذا احساس می کنید را بررسی کنید. این دفتر خاطرات غذایی را نزد پزشک ببرید. هر دو نفر شما می توانید با هم همکاری کنید تا هر غذایی که علائم شما را تشدید می کند، شناسایی نمایید. اجتناب از مصرف این غذاها ممکن است ایده مناسبی باشد. اما بخاطر داشته باشید که تحقیقات، غذاهایی را که احتمالاً علائم فیبرومیالژیا را تشدید می کنند، مشخص نکرده اند.

توصیه های رژیم غذایی برای مبتلایان به فیبرومیالژیا چیست؟

آیا درمانی برای فیبرومیالژیا وجود دارد؟

درمانی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد. درعوض، درمان بر کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی متمرکز است. این کار اغلب با استفاده از داروها، راهکارهای خودمراقبتی و تغییر شیوه زندگی انجام می شود. علاوه بر این، ممکن است بخواهید افرادی با این بیماری را شناسایی تا از آنها حمایت و راهنمایی دریافت نمایید. بسیاری از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی کلاس های درمان گروهی ارائه می دهند. این گروه ها راهی عالی برای ارتباط با اشخاص و خانواده هایشان هستند. آنها فرصتی را برای اعضای فراهم می آورند تا منابع را به اشتراک بگذارند و در طول درمان خود با راهنمایی به یکدیگر کمک کنند.

برای یافتن یک روش درمانی، محققان باید درک کنند که چه عواملی باعث ایجاد این بیماری در افراد می شود. این علت همچنان ناشناخته است. تحقیقات سه زمینه را شناسایی کرده اند که ممکن است در ایجاد بیماری فیبرومیالژیا نقش داشته باشد: ژنتیک، بیماری و تروما. ترکیبی از عوامل خطر ژنتیکی و شیوه زندگی نیز ممکن است باعث ابتلا به این بیماری در شخص شود.

فیبرومیالژیا و معلولیت: دانستن حقایق

فیبرومیالژیا یکی از شایع ترین شرایطی است که باعث ابتلا به معلولیت در افراد می شود. اگر فیبرومیالژیا داشته باشید، می توانید از مزایای افراد معلول استفاده کنید، اگرچه این روند ممکن است مدتی طول بکشد. برای واجد شرایط بودن استفاده از مزایای افراد معلول به دلیل فیبرومیالژیا، باید:

  • این بیماری تشخیص داده شود: پزشکان هر بیماری ممکن دیگری را که می تواند علائم شما را توضیح دهد، آزمایش کرده و رد کرده اند.
  • درد شدید را تجربه کنید: علائم ناتوان کننده است. آنها مانع از انجام کارهای روزمره می شوند.
  • علائم را برای مدت طولانی تجربه کرده اید: این وضعیت حداقل یک سال در زندگی شما تأثیر گذاشته است.
  • قادر به زندگی عادی نیستید: باید شواهدی ارائه دهید مبنی بر اینکه این علائم، شما را از انجام کارها و فعالیتهای عادی باز می دارد.
  • در طی مراحل تشکیل پرونده برای معلولیت، باید نشان دهید که این شرایط مانع از بازگشت شما به کار می شود. همچنین باید نشان دهید که به دلیل شرایط خود، قادر به بازگشت به هیچ یک از مشاغل گذشته خود یا هر نوع کاری که تا کنون انجام داده اید، نیستید. به همین دلیل، احتمالاً باید یک سابقه کار و اشتغال کامل ارائه دهید.

رابطه فیبرومیالژیا و معلولیت

حقایق و آمار در مورد فیبرومیالژیا

1. فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که باعث درد گسترده، خستگی، مشکل در خواب و افسردگی می شود. فیبرومیالژیا درمانی ندارد، و محققان علت این بیماری را نمی دانند. درمان بر روی داروهایی تمرکز دارد که می تواند علائم و سبک زندگی را بهبود بخشیده و درمان های جایگزین به کاهش علائم کمک می کند.

2. بیش از 5 میلیون آمریکایی بالای 18 سال مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده اند. بین 80 تا 90 درصد از افراد مبتلا به این بیماری را زنان تشکیل می دهند. همچنین ممکن است مردان و کودکان با این اختلال تشخیص داده شوند. بیشتر افراد در سنین میانسالی تشخیص داده می شوند.

3. فیبرومیالژیا مزمن است. بیشتر افراد مبتلا به این بیماری علائم را تا آخر عمر تجربه می کنند. با این حال، برخی از افراد ممکن است دوره هایی را تجربه کنند که درد و خستگی آنها شدید نیست.

منبع: healthline


مقالات مرتبط:

درمان خانگی بی خوابی

از
1
رای